Translate

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

 Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ»
Του Παναγιώτη Π. Νούνη


ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ
Ο π. Νικόλαος Μανώλης δικηρύττει, αποδεικτικώς, αντιρρητικές καταγγελίες κατά της εκκλησιαστικής εφημερίδος «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», διότι, η εν λόγω εφημερίδα μέσω «ανωνύμου» σχολιαστού ασχολήθηκε κάπως ειρωνικώς και εμπαθώς με τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του εν λόγω κληρικού.
Μάλιστα εμείς σε θεολογική αλληλογραφία μας, την οποία δημοσιεύουμε σταδιακά από το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», με τον συνάδελφο αρθρογράφο του «Ο.Τ.» και θεολόγο κ. Παναγιώτη Κατραμάδο του επικρίναμε ως κακογραμμένο το εν λόγω σχολιαστικό κείμενο όπου μας πληροφορεί δήθεν περί του ιερώς Αποτειχισθέντα π. Νικολάου Μανώλη. Το εν λόγω κείμενο μας το πληροφόρησε ο ίδιος θεολόγος και αγνοούμε αν είναι ο ίδιος ή άλλος θεολόγος που το συνέταξε.
Πάντως τέτοιο πανάθλιο και προβοκατόρικο κείμενο κατά των ιερώς Αποτειχισθέντων όπου ενέπαιζε κυρίως τις δηλώσεις του πατρός Νικόλαου διαποτίζει ολόκληρο το πλανεμένο πνεύμα και σχεδόν τη αντι-Παραδοσιακή γραμμή του «Ο.Τ.».
Βέβαια γνωρίζω από πρώτο χέρι, ως πρώην αρθρογράφος και συνεργάτης του «Ο.Τ.», ότι δεν δημοσιεύεται τίποτα χωρίς την εποπτεία εντολή και «ευλογία»  του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη, συνεπώς, η εν λόγω μαρτυρία μου έρχεται ως δημοσιογραφικός και θεολογικός αρωγός και ενισχύει ισχυρώς τις σωρηδόν εύλογες σοβαρώτατες και ενυπόστατες καταγγελίες του Ελληνοκυπρίου Θεολόγου της ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής κυρίου Παναγιώτη Τελεβάντου.

Ο ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ
Έχω αδικήσει και επικρίνει πολύ σκληρά τον εν λόγω ρωμαλέο Ελληνοκύπριο θεολόγο εξ Αμερικής διότι εθεωρούσα ότι έσφαλλε απόλυτα κατά του πατρός Β. Βολουδάκη και έτσι με την «ευλογία» του πατρός Β. Βολουδάκη συνέγγραφα σωρηδόν αντι-Τελεβάντικα κείμενα.
Μερικές φορές ο π. Βασίλειος Βολουδάκης μου απέστελνε γραπτό μήνυμα για να με ενημερώσει ότι θα εδημοσιεύετο το τάδε ή το δείνα άρθρο μου στον «Ο.Τ.» και να με ευχαριστήσει για το κάθε αντι-Τελεβάντικο κείμενο ή σχόλιό μου.
Τον θεολόγο της Εκκλησίας της Αμερικής κ. Παναγιώτη Τελεβάντο εν αδίκω τον κατακρίνουν, τον διαβάλλουν και τον συκοφαντώσι, συστηματικώς, τέσσερις εκκλησιαστικές φατριές. Προσπαθώσι μετα διαβολικής μανίας να τον εξοντώσουν ηθικά, ψυχολογικά και θεολογικά. Τα σημειώνω συνοπτικώς από συσσωρευμένη πολύχρονη προσωπική εμπειρία μου μου τους εν λόγω κύκλους.
Δύναμαι αν χρειαστεί, να καταθέσω την εν λόγω ισχυρή μου μαρτυρία σε Ανώτατο Συνοδικό Δικαστήριο, ως αυτήκοος και αυτόπτης, μάρτυρας υπερασπίσεως του σεβαστού θεολόγου κ. Παναγιώτη Τελεβάντου.
Οι ισχυρώτατες εκκλησιαστικές φατριές όπου τον «σημαιοστολίζωσι» επτάκις της ημέρας είναι οι εξής: Η φατριά των αιρετικών νεοΦαναριωτών Οικουμενιστών. Η φατριά των σχισματικών «νεοΖηλωτών». Η φατριά της πολιτικο-θρησκευτικής Σέκτας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ή τα πηθείνια όργανα του Βολουδακισμού. Και η γνωστή φατριά των νεοΒατοπαιδινών «Ακτιστοφωτιστών» Κύπρου και Ελλάδος.

ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ»
Με τον αξιότιμο θεολόγο κ. Παναγιώτη Κατραμάδο έχουμε αλληλογραφία για το ζήτημα της ιεράς Αποτείχισις όπερ και ως Ιστολόγιο «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», έχουμε ανακαλύψει αλλά και αναδείξει, αντιρρητικώς, ως αποκαλυπτική είδηση ότι και ο ίδιος, αυθαίρετα, υποτιμά, απαξιώνει και αλλοιώνει, τον ΙΕ΄ ιερό Κανόνα της Πρωτοδευτέρας αγίας Τοπικής Συνόδου, ιδιαίτερα σ΄εκείνο το σημείο, όπου μας ορίζεται και διευκρινίζεται ποια στάση ακριβώς πρέπει να έχουν οι Ορθόδοξοι έναντι στους ιερώς Αποτειχισθέντας. [Δείτε εδώ: ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_43.html].
Η στάση και η θέση του θεολόγου κ. Παναγιώτη Κατραμάδου, είναι κακόδοξη και ετερόδοξη, διότι, υποτιμά τους συγχρόνους ιερώς Αποτειχισθέντας διότι προτάσσει το άκρως απαξιωτικό και υποτιμητικό ψευδο-επιχείρημα, ότι οι ιερώς αποτειχισθέντες είναι νάνοι και τιποτένιοι, και ότι δεν έχωσι την αγιότητα του Μαξίμου του Ομολογητού.
Προφανώς ο κ. Κατραμάδος μαζί με τον πνευματικό του μέντορα, κρατάει ειδικό αγιόμετρο όπου δύναται να μετρήσει με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια, εξ αποστάσεως, πόσα «νανογραμμάρια» αγιότητος φέρει ο καθείς σύγχρονος αποτειχισθής. Αυτή η υποτιμητική και απαξιωτική στάσις κατά του ΙΕ΄ ιερού Κανόνος είναι το γνωστό πλέον Βολουδακυάνειο τοξικό δηλητήριο.
Την ταυτόσημη αποκλίνουσα και ετερόδοξη στάση και θέση φέρεται να έχει και ο διευθυντής της εφημερίδος «Ο.Τ.» ο θεολόγος κ. Γεώργιος Τραμπούλης, διότι, κατέγραψε, μα τι λέγω ο άθλιος, απλά το υπέγραψε, σε κείμενο όπου του το συνέγγραψε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ότι δεν συμφωνεί ο «Ο.Τ.» ότι η διακοπή μνημοσύνου και ιερά Αποτείχισις είναι πρότυπη και ηρωϊκή Ομολογιακή ενέργεια.
Σοβαρώτατη απόκλισις και αλλοίωσις των Ιερών Κανόνων από θεολόγους και Κληρικό της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Εμείς όμως, ως Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» κάναμε μία έρευνα στο αρχειακό υλικό του «Ο.Τ.», συγκεκριμένα και ειδικώς σε όλα τα φύλλα του 1970, και ανακαλύψαμε και αποδείξαμε σε ειδική αντιρρητική και αποδεικτική αρθρογραφία μας, ότι η ορθόδοξη παραδοσιακή γραμμή του «Ο.Τ.» από έκ τοτε ήτο να επαινεί, να εγκωμιάζει και να προτάσσει, ως ιεροΚανονική ηρωϊκή και πρότυπο Ομολογιακή ενέργεια την Διακοπή του Λειτουργικού Μνημοσύνου. [Δείτε εδώ: Η ΝΕΑ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ» ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤ΄ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΜΑΝΙΟΔΕΣΤΕΡΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ , http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/05/blog-post_40.html ].
Συνεπώς η φεφανατισμένη φατριά του Βολουδακισμού, Κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι, στρατευμένοι αρθρογράφοι του «Ο.Τ.» ρυπαίνωσι, αλλοιώνωσι, διαστρέφωσι και παραχαράττουσι, συστηματικώς και μεθοδικώς, τους Θεοπνεύστους Ιερούς Κανόνες από ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα.
Ο κ. Παναγιώτης Κατραμάδος, μου αποκάλυψε επίσης, ότι είναι καλοί φίλοι και γνωρίζει αρκετά καλά τον θεολόγο κ. Γ. Τραμπούλη, και ότι μάλιστα ο Τραμπούλης, δεν είναι ο άνθρωπος μαριονέττα όπου χειραγωγείται από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη. Αν θέλουμε βέβαια τον πιστεύουμε, διότι, υφίσταντο ισχυρές ενδείξεις και αποδείξεις ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, χειραγωγεί, με περίσσια μαεστρία, όχι μόνο τον δύσμοιρο κ. Γ. Τραμπούλη αλλά άπαντες, τους κλίναντες γόνυ τω Βολουδάκη αρθογράφους του «Ο.Τ.».

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΕΚΤΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΙΣΜΟΥ
Μη ξεχνάτε, ότι οι απεσταλμένοι του π. Βασιλείου Βολουδάκη στην ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος της Άνω Γατζέας στο Βόλο, εκπροσώποι δήθεν του «Ο.Τ.», αλλά κατ΄ουσίαν αντιπρόσωποι του κακοδόξου κληρικού των Πευκακίων, ο κ. Γεώργιος Τραμπούλης και οι συν αυτώ, απαίτησαν (μέσω τινός πρώην Προτεστάντου και νεοφώτιστου Κληρικού. Αλήθεια, μιας και το έφερε η κουβέντα, ο εν λόγω πρώην προτεστάντης και νύν κληρικός, πώς εισήλθε στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Μόνο με άγιο Χρίσμα και λίβελλο κατά των Λουθηροκαλβινικών Δογμάτων, ή, με Κανονικό Βάπτισμα;) με θράσος χιλίων κερκοπιθήκων την άμεση καθαίρεση, υποβίβαση ή και απομάκρυνση, από το προεδρείο της Συνάξεως Κληρικών Μοναχών και Λαϊκών, του αδιαμφισβήτητου κορυφαίου στρατηγικού Επιτελάρχη του αντιΟικουμενιστικού αγώνα, Πρωτοπρεσβυτέρου και Ομοτίμου Καθηγητού Πατρολόγου πατρός Θεοδώρου Ζήση.
Με το παγκάκιστο και φαιδρό, εξάπαντος εωσφορικό αιτιολογικό: ότι έχει διενεργήσει, ο εν λόγω Πρωτοπρεσβύτερος των Θεσσαλονικέων, τινά ιερά Αποτείχιση, δηλ. το ιεροκανονικό του δικαίωμα της διακοπής του Μνημοσύνου από τον αιρετίζοντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης τον κύριο Άνθιμο τον Τρισμοιχεπιβάτη.
Επιβεβαιώνεται και σ΄αυτό το σημείο το τραγικό και καταγγελτικό ρεποστάζ του καλού θεολόγου εξ Αμερικής ότι ο σεβασμιώτατος Κληρικός της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ενεργεί όσα ενεργεί, από φοβερή εμπάθεια και ασίγαστο μίσος ή και ζηλοφθονία, κατά του ρωμαλέου αρχηγέτου και του πανσόφου στρατηγού του αντιΟικουμενιστικού αγώνα.
Οι εν λόγω απεσταλμένοι νυκτοκόρακες του Βουλουδακισμού άνθρωποι άκρως α-θεολόγητοι είναι φανερώτατο πλέον τοις πάσι ότι θεωρούν την ιερά Αποτείχιση ως κακοδοξία και Σχίσμα. Ναι, αυτό το εμπεδώσαμε, αλλά από πού μας επροέκυψε ετούτη η σοβαρώτατη απόκλισις και διαστροφή;
Να σας πληροφορήσουμε λοιπόν τα δυσάρεστα νέα: Δηλαδή, προσχώρησαν από ιδιοτελή και δή Παποκαισαρικά (Πολιτική Παράταξη ή, αν θέλετε Θρησκευτικο-πολιτική Σέκτα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ») συμφέροντα στη προπαγάνδα των Αρχιοικουμενιστών, όπου εκείνοι ως ορκισμένοι παπόδουλοι, πρώτιστα, εταύτισαν πρό καιρού την ιεροκανονική Αποτείχιση με το Σχίσμα και τη κακοδοξία. Κοινή σύγκλισις και συνισταμένη, αμφοτέρων των φατριών, δηλ. ο μανικός μοιχεπιβατικός πόθος του Παποκαισαρισμού. Δηλαδή, η κακόδοξη ταύτησις, η σύγχησις, η σύγκρασις, η σύγκρησις, εξάπαντος η άνομη μείξις της Ποιμαντικής και Ιερατικής εξουσίας με την Πολιτική εξουσία.
Αυτές οι αθεολόγητες μαριονέττες του π. Βασιλείου Βολουδάκη έχουν τα μούτρα να αποφασίζουν και να διατάζουν, χωρίς την παραμικρή αιδώ, ποιος θα προεδρεύει ή όχι την Σύναξη Κληρικών Μοναχών και Λαϊκών. Βέβαια τα σταθερά μέλη της Συνάξεως διαμαρτυρήθησαν σφόδρα και έντονα για την εν λόγω παράλογη απαίτηση των Βολουδακικών άνομων και κακόδοξων επιδιώξεων. Ενώ θα έπρεπε και να τους πετάξωσι κλωτσηδόν από τη Σύναξη.

Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ
Ο ομολογητής Κληρικός παπαΝικόλαος Μανώλης, τώρα, μας αποκαλύπτει στο ίδιο βίντεο ότι και ένας ακόμη αρθρογράφος του «Ο.Τ.» ο κ. Παύλος Τρακάδας, αλλοιώνει και διαστρεβλώνει τον ΙΕ΄ ιερό Κανόνα. Το τοξικό δηλητήριο της ετεροδοξίας του Βολουδακισμού έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Παύσαμε να έχουμε εκείνη την απόλυτη εμπιστοσύνη σε κληρικούς και θεολόγους όπου αρθρογραφώσι συστηματικά στον «Ο.Τ.».
Ο ιερώς Αποτειχισθής π. Νικόλαος Μανώλης, καιρό τώρα αρχίζει να μας υποψιάζει, δικαίως, για τον σκοτεινό ρόλο του «Ο.Τ.», ενώ έχει μάλιστα διακηρύξει εμπάρκο έναντι της κακοδοξούσας (παρα)πλανημένης Βολουδα(κρα)κιστικής εφημερίδος.
Μάλιστα ο ίδιος ο π. Νικόλαος δεν διστάζει καθόλου να μας αποκαλύψει με ρωμαλεότητα ψυχής ποιος ακριβώς είναι ο απόλυτα κακόδοξος Μονάρχης του «Ο.Τ.», όπου αλλοιώνει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συστηματικά, την ορθόδοξη αντιΟικουμενιστική γραμμή της μαχητικής εκκλησιαστικής εφημερίδας των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών.
Συνεπώς, το αντιΒολουδακιστικό  μέτωπο ολοένα και γιγαντώνει με ρωμαλέες και αποδεικτικές αντιρρήσεις.
Πρόκειται εξ αρχής, για τον πρωτοπόρο θεολόγο εξ Αμερικής κ. Παναγιώτη Τελεβάντο, τον δημοσιογράφο εξ Αθήνας κ. Δημήτριο Σωτηρόπουλο, την θεολογούσα Σχολιογράφο εκ Βόλου κ. Ελένη Λωρίτου, τον ιερώς Αποτειχισθέντα εκ Θεσσαλονίκης π. Νικόλαον Μανώλη, την συνΟδική Σύναξη Κληρικών Μοναχών και Λαϊκών εκ Γατζέας όπου ξετρύπωσαν τον Βολουδάκη, και μόλις τελευταία, και ο υποφαινόμενος Εκκλησιαστικός Ρεπόρτερ, Δοκιμιογράφος, και θεολόγος εκ της Εκκλησίας της Κύπρου.
Ο πατήρ Νικόλαος Μ. αποκαλύπτει, πράγματα και θάματα, χωρίς περιστροφές σε μόλις πρόσφατο οπτικοακουστικό μέσο με τίτλο: Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλης, Απάντηση στον ''Ορθόδοξο Τύπο'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017], https://www.youtube.com/watch?v=fHNS3uS-l2E.
Οι άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις, του ιερώς Αποτειχισμένου Κληρικού, έχωσι ως εξής:
«Ο «Ο.Τ.» το τελευταίο διάστημα κάνει μια εργασία εναντίον της διακοπής του μνημοσύνου και της (ιεράς) Αποτείχισις. Έχει επιλέξει αυτό το δρόμο. Δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτός ο πατήρ Βασίλειος ο… Βολουδάκης, με τον «Ορθόδοξο Τύπο». Δεν ξέρω. Άκουσα προχθές μια ομιλία του και έφριξα! Έφριξα! (…) Εγώ απορώ με τον κόσμο, που φαίνεται πνευματικός κόσμος, που είναι αποκάτω και δεν του λένε «πάτερ τι είναι αυτά που λές;». Να λεει, ότι εμείς θα κάνουμε Σχίσμα, και ότι ο Θεός φυλάξει, να μη ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο που έχουν ακολουθήσει αυτοί οι λίγοι, ευτυχώς λίγοι πατέρες, κι αν δε προσέξουμε την περηφάνια και την οίηση, από περηφάνεια και από οίηση το κάναμε εμείς αυτό, επιλέξαμε την δίωξη. Εγώ απορώ! Οργανώνω μία απάντηση, θα τον απαντήσω επιστημονικά. Νομίζω, ότι αυτό το πνεύμα του πατρός Βασιλείου (Βολουδάκη)  έχει διαποτίσει τον «Ο.Τ.». (…)».

Από τι ακριβώς, έφριξε, ο παπαΝικόλας Μανώλης;
Ο παπαΝικόλαος Μανώλης πέραν του ότι έφριξε με τις πλανημένες θέσεις του π. Β. Βολουδάκη, περί της ιεράς Αποτειχίσεως, έφριξε και με τα εξής κατηχητικά λεχθέντα του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη:
«Δεν τον ονόμασε η Εκκλησία, η Οικουμενική Σύνοδος, αιρετικό τον Άρειο. Αίρεση, είναι, αυτό που έλεγε πρίν ο Άρειος. Ούτε τον καθήρεσε ούτε τον ονόμασε Αιρετικόν. … Όχι ποτέ! Όσο ζούσε. (…) Δεν μπορείς να απευθύνεις την ετικέττα του αιρετικού σε όποιονδήποτε Κληρικό έστω και αν αυτός ο Κληρικός λέει διάφορα απ΄αυτά που έχουνε καταδικασθεί από την Εκκλησία. Θα ΄ρθεί η Εκκλησία και θα πεί αυτός είναι αιρετικός και θα τον καθαιρέσει…». (Δείτε τα εν λόγω απομαγνητοφωνημένα γραφθέντα και λεχθέντα του Βολουδάκη μετά τον 15ο λεπτόν, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=UbR9xw-UMmQ&t=863s).

Θα αναμένουμε όμως, εναγώνια, από τον π. Νικόλαο να σχολιάσει και τα περί του Αρειανισμού. Διότι, θα πρέπει τέλος πάντων να αποσαφηνίζουμε, αποδεικτικώς, άπαντα τα ανοικτά ζητήματα και με παρρησία.
Να μας πεί ο παπαΝικόλαος λ.χ. τι μέρους του λόγου είναι τα προειρημένα: Κακόδοξα ή καλόδοξα; Ορθόδοξα ή αιρετικά;
Ποιος ονόμασε τον Άρειο, ως αιρετικό; Οι Αρειανοί εκ του πλανήτου Άρεος, ή μήπως η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία;
Αυτά που έλεγε ο Άρειος μετά, είναι ή δεν είναι, αίρεση; Και αν η Οικουμενική Σύνοδος και η Εκκλησία, δεν τον καθήρεσε, καθώς ο εν Αθήναις Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βολουδάκης εδήλωσε με κάθε σοβαρότητα, τότε ποιος να πάρει η ευχή τον εκαθαίρεσε;
Ο από μηχανής θεός της τραγωδίας Ιφιγένεια η εν Ταύροις; Ο Μινώταυρος; Ο ημίθεος Ηρακλής; Ο πολυμήχανος Οδυσσέας; Ο παπαΣτρούμφ; Ο Δρακουμέλ; Ο Λούκι Λούκ; Ο Δον Κορλεόνε; Οι «Σαρβάϊβερς»; Ποιος ή ποιοί; Θα με αφήσετε να πεθάνω με την εν λόγω αγωνία;
Εννοείται, ότι θα αναμένω τα γράμματα σας, για να με ενημερώσετε αδελφοί και πατέρες τι μέρους του λόγου είναι τα λεχθέντα του πατρός Βασιλείου.
Του Παναγιώτη Π. Νούνη
Ορθόδοξος Θεολογών
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΕΚΜΗΡΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, O π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΓΥΡΙΖΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ  ΜΟΝΑΡΧΗ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΡΥΠΟΥ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/o.html .
 • Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης, ΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ; (Δείτε ολόκληρον το βίντεο ή όσοι θέλετε δείτε από το 15ο λεπτό και μετά) , https://www.youtube.com/watch?v=UbR9xw-UMmQ  .
 • ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ, (Βίντεο απόσπασματικόν και δεκάλεπτο, με τις ακριβείς κακοδοξίες του π. Βασιλείου, μπορείτε να δείτε μόνον τα πρώτα πέντε λεπτά), https://www.youtube.com/watch?v=17T1iDxcmW4  . (Το βίντεο αυτό, «έπεσε» με ενέργειες του π. Βασίλειου Βολουδάκη, θα βρείτε το εν λόγω απόσπασμα στο πρώτο βίντεο).
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_7.html .
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΑΙΡΕΤΙΚΩΤΑΤΟΝ ΑΚΡΟΝ ΤΟΥ «ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ» ΔΙΑ ΓΡΑΦΙΔΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_8.html .   
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΑΤΟΠΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΑ ΔΙΑΚΗΡΥΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΟΥ ΑΡΕΙΟΥ (Περιέχει και την Πρώτη Επιστολή του π. Βασιλείου Βολουδάκη), http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_75.html .
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΔΙΕΚΗΡΥΞΕΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΕΙ (Περιέχει και την Δεύτερη Επιστολή του π. Βασιλείου Βολουδάκη), http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_88.html.
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΤΥΠΟΝ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_11.html .
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΣΙ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΞ Α-ΝΟΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΚΟΔΟΞΕΙ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_91.html .
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, ΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ; http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_69.html .
 • Παναγιώτου Π. Νούνη, ΛΟΓΟΣ ΜΗ ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.
 • ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΕΝΟΗΣΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_97.html .
 • ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_99.html .