Translate

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, [ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ] Η ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
Η ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
Του Παναγιώτη Π. Νούνη
Λόγω του ότι το φαντασιακό και λογισμικό μερικών αναγνωστών μας, φίλων ή εχθρών του ιστολογίου μας, διαστέλλεται και οργιάζει, άμετρα και επικίνδυνα, κυρίως για την ιδικήν τους πνευματική και ψυχολογική υγεία, έχουμε την δεοντολογική υποχρέωση έναντι της δημοσιογραφικής αλήθειας των εκκλησιαστικών πραγμάτων και κατ΄επέκταση έναντι των καλοπροαίρετων αναγνωστών μας, εξ αιτίας των πολλαπών φαντασιόπληκτων παραφωνιών, να επανέλθουμεν, κάπως δριμέως και αποδεικτικώς για το ανοικτό ζήτημα της Μοναχής Αρσενίας. Όπου η ίδια, καταγγέλνει, με εκπληκτική ρωμαλεώτητα και ανδρεία, αντιρρητικώς, τους κατεγνωσμένους Αρχιοικουμενιστές (Μητροπολίτην Μεσσηνείας κ. Χρυσόστομον και Μητροπολίτην Κορίνθου κ. Διονύσιον), καθώς και τον αντιΟικουμενιστήν πνευματικό της πατέρα και Γέροντα, τόν σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κύριον Ιερεμίαν.
Υπάρχουν, μερικοί καλοί (;!) Χριστιανοί, που από υπερβάλλοντα ζήλο, ή μάλλον ζηλοφθονία, και από ενεργοποιημένο κυρίως, αχαλίνωτο φαντασιακό, υπαινίχθησαν και υπαινίσσονται δυστυχώς, είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς, είτε ψυθιριστά είτε φωνακτά, χωρίς να κάμνωσι κάν τον φιλότιμο κόπο και να διερευνήσωσι τα ελάχιστα σημαντικώτατα στοιχεία που εδώσαμε στην δημοσιότητα, ότι η «Μοναχή Αρσενία», είναι δήθεν ένας φανταστικός χαρακτήρας και δημιούργημα της εσκοτισμένης ψυχής της τεταραγμένης διανοίας και διασαλευόμενης ύπαρξης του υποφαινόμενου αρθρογράφου και διαχειριστού του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ». Όπου αυτός ο κακόμοιρος και μαθητευόμενος εκκλησιαστικός ρεπόρτερ, ο λεγάμενος και «Παναγιώτης Νούνης», επειδή λένε διψά για δόξα και δημοσιότητα,  εφαντάστηκεν, άκουσον-άκουσον, τέτοια σατανικήν και μακιαβέλλικην υπόθεση με απώτερον στόχο και σκοπό, για να πλήξει και να πολεμήσει, στα καλά καθούμενα και εκ του μηδενός, τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως…!
Τέτοια ανυπόστατα, συκοφαντικά ληρήματα, φαιδρά και φαύλα λοιδωρήματα, φαντάζονται όλοι εκείνοι οι επιπόλαιοι και διαβολείς, και τα διαλαλώσι ή τα διασπείρωσι, αυτοί οι πολύτιμοι φίλοι και περιπόθητοι εχθροί του Ιστολογίου μας «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».
Για να κλείσουμε, κυρίως, τα πολυποίκιλα απύλωτα στόματα του Άδου, όπου αδυνατώσι να συγκρατήσωσι και θέσωσι υπό τον έλεγχον τους το καλπάζων φαντασιακόν μέρος της ψυχής τους, αναγκαστικώς και εν αμύνει πρέπει να αποδείξουμεν την αντικειμενική πραγματικότητα, δημοσιεύοντας πλέον και την χειρόγραφον Επιστολήν-Ντοκουμέντο διά χειρός της Μοναχής Αρσενίας.
Τέλος να σημειώσουμεν, ότι δεν συμφωνούμε ότι ο σεβ. κ. Ιερεμίας είναι αρχιοικουμενιστής, και το έχουμε σημειώσει, γραπτώς, εξάλλου και στην αποκαλυπτικώτατη κατ΄ιδίαν αλληλογραφία μας, μετα της Μοναχής Αρσενίας. Δεν συμφωνούμε κατανάγκη, σε απόλυτον τινα βαθμόν, και κατά λέξη, με την εν λόγω καταγγελτικήν επιστολήν της. Δεν συμφωνούμε με όλες τις προσωπικές και υποκειμενικές, ορθές ή εσφαλμένες, ερμηνείες, εκτιμήσεις και πεποιθήσεις, της αδελφής Αρσενίας.
Λόγω του ότι δεν συμφωνούμεν μαζί της, σε μερικά σημεία της επιστολής της, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει, να απορίψω ή και να κρύψω, αυτήν την ομολογιακή και αντιρρητική επιστολή της, όπου σε διάφορα σημεία της ίσως να φαίνεται ότι είναι, εκ μίας πρώτης όψεως, έντονα φορτισμένη και πληγωμένη, συναισθηματικώς, ψυχολογικώς και πνευματικώς.
Βέβαια όλα αυτά, μπορούσι να τα διακρίνωσι, μόνον οι Πνευματικοί άνθρωποι, σε άριστο βαθμόν, και οι έχοντες Νούν Χριστού και οι κατέχοντες το χάρισμα της διακρίσεως των πνευμάτων, και όχι εμείς οι δημοσίως φλυαρούντες.
Μετά την εν λόγω δημοσίευση, θα ακολουθήσει, λίαν  προσεχώς, και ένα νέο θετικό κείμενό μας, υπερασπιστικής χρειάς, περί του σεβασμιωτάτου κ. Ιερεμίου, όπου καταγράφουμεν εκτενώς τις νέες προσωπικές μας απόψεις και εκτιμήσεις.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη
Ορθόδοξος Θεολογών
(Έγραφον 25η του Μαΐου τω 2017 εν τη Επισκοπή-Κουρίου) Η ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ

Της Μοναχής Αρσενίας