Translate

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΤΟ  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ» ΑΧΑΡΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ «ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ»ΤΟ  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ» ΑΧΑΡΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ «ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ»
Του Παναγιώτη Π. Νούνη
Ακολουθεί μία δεύτερη παρτίδα αντιρρήσεων από το «Ζηλωτικό» ιστολόγιο του «Παιδαγωγού» ο οποίος αντί να απαντάει επί της ουσίας αποφεύγει με μαεστρία και περίσσια σοφιστία και ασχολείτε μετά πέριξ της ουσίας.
Μας γράφει και μας διαβεβαιώνει, «παιδαγωγικώς», ότι ο ιεροκήρυξ της ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, ο θεολόγος Βασίλης Μαυρίδης «ο καλαμαράς», ότι, «δεν εμπλέκεται ουσιαστικά», με την Ιερά Αποτείχιση και τη διακοπή του μνημοσύνου του αιρετίζωντος μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ομολογιακή ενέργεια υπό του καλού πρεσβυτέρου π. Φωτίου Τζουρά.
Πολύ ωραία να το δεχτούμε, και ως ένα βαθμό, μέχρι να πληροφορηθούμε και τις προσωπικές απόψεις-θέσεις του αγαπητού αδελφού μας κ. Βασίλη Μαυρίδη.
Το ότι συνυπόγραψε τόσο σημαντικώτατο έγγραφο την ιερά Αποτείχιση του πατρός Φωτίου δεν είναι ουσιαστική εμπλοκή του αξιότιμου θεολόγου της Μητροπόλεως Λεμεσού;
Γιατί γίνεται τόση περίεργη και ααναποτελεσματική προσπάθεια συγκαλύψεως του εν λόγω «Εκκλησιολογικού Παραδόξου», δηλαδή του αντιΕκκλησιολογικού και αντιΚανονικού ολισθήματος του εν ενεργεια ιεροκήρυκος της ι. μ. Λεμεσού;
Ο «Παιδαγωγός» μας κατακρίνει, για δήθεν αχαλίνωτη φαντασία, ενώ το έγγραφο της διακοπής μνημοσύνου του πατρός Φωτίου, το συνυπογράφει, και ο θεολόγος της Μητροπόλεως Λεμεσού.
Που ακριβώς έγκειται η φαντασία μας;
Εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται ο θεολόγος Βασίλης Μαυρίδης;
Σύμφωνα με το έγγραφο και αντικειμενικές πληροφορίες φαίνεται ότι πράγματι εμπλέκεται.
Συνεπώς τι ακριβώς δηλώνει η υπογραφή του Βασίλη Μαυρίδη, αν όχι και του ιδίου την άμεση διακοπή μνημοσύνου κατά του οικουμενιστού μητροπολίτου Σιδηροκάστρου;
Καθώς και ένα άλλο: την «υπερόριο» (συν)εμπλοκή του, από τας μισθοφόρους αυλάς της ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού (όπου είναι μόνιμος συνεργάτης και υπάλληλος της μητροπόλεώς μας, σχεδόν είκοσι (20) χρόνια) στα εκκλησιολογικά ζητήματα της ι. μ. Σιδηροκάστρου;
Η εξαπλούστευση του ζητήματος, από μέρος του «Παιδαγωγού» δεν μας ικανοποιεί την δημοσιογραφική και θεολογική απορία μας.
Το εν λόγω νεοσύστατο Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα της Κύπρου, μπορεί να μη είναι Πολιτικό Κόμμα, αλλά εμπλέκονται και το διευθύνουν γνωστά άτομα, σύμφωνα από έγκυρες πληροφορίες που μου παρέχουν, που ήτο σημαντικώτατα στελέχη του «Χρυσαυγήτικου» ΕΛΑΜ. Συνεπώς πρόκειται για λ.χ. ένα παρακλάδι του ΕΛΑΜ. Ένα εθνικιστικό Κίνημα, όπως και να το ονοματοδοτήσεις, παραμένει βαθειά εθνικιστικό, και διαδίδει και διακηρύττει, αφ΄ εαυτού του, την αίρεση του Εθνοφυλετισμού. Τώρα αν ο τάδε ή ο δείνα θεολόγος της ι. μητροπόλεως, συμφωνεί ή διαφωνεί, με τον κακόδοξο Εθνοφυλετισμό, θεωρώ, ότι πρέπει εκείνος να μας λύσει τις εν λόγω απορίες και να απαντήσει εκτενώς, και αποδεικτικώς, στις σωρηδόν καταγγελίες όπου διαδίδονται εναντίον του μέσα στη εκκλησιαστική επαρχία της πόλεως Λεμεσού.
Εμείς, ως Ιστολόγιο «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», προττάσουμε και προτείνουμε εξ αρχής και κυρίως την μανική απελευθέρωσή μας από των τυρρανικών  δεσμών των πολυποίκιλων αμαρτιών και παθών μας, δηλ. να μισήσουμε μέχρι θανάτου τις προσωπικές αμαρτίες και αστοχίες μας, και ίσως μόνο έτσι, ο Κύριος της Δόξης, μας λυπηθεί και μας χαρίσει μαζί με οντολογική μας απευλευθέρωση και φώτιση, και την πολυπόθητη απευλευθέρωση επί των κατεχομένων εδαφών μας υπό την απειλητική μάχαιρα και τον πάνοπλο στρατό των Μωαμεθανών Κεμαλικών.
Δεν μεμφώμεθα καθόλου τα νόρμαλ και αγαθά πατριωτικά αισθήματα ενός εκάστου συμπατριώτη μας και συναδέλφου μας. Μεμφώμεθα όμως, την εκκλησιαστική συγκάλυψη και την θεολογικοποίηση του αιρετικού Εθνοφυλετισμού.
Ακολουθεί το δήθεν παιδαγωγικό σχόλιο του ιστολογίου «ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ» καθώς και η άμεση ανταπάντησή μας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ κ. «ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ»
Κύριε Νούνη
Γράψατε ένα άρθρο "ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ"
Γράψατε τον σύνδεσμο στο άρθρο σας, ως σχόλιο, στην ανάρτηση μας.
Σας κάναμε τη χάρη και το δημοσιεύσαμε, αν και ήταν τελείως ανυπόστατο.
Το στείλατε σε ένα σωρό τοπικά ιστολόγια της περιοχής.
Σας εξηγήσαμε πως "εμπλέκεται" ο θεολόγος (τον οποίο δημόσια επαινούμε), δεν εμπλέκεται ουσιαστικά, απλά πληροφορήθηκε την πρόθεση διακοπής μνημόνευσης και εξεδήλωσε την επιθυμία να συνυπογράψει, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο π.Φώτιος, και αντί να ζητήσετε συγνώμη για τις ανοησίες που παράγει η φαντασία σας, συνεχίζετε να φλυαρείτε.
ΥΓ. Ισχυρίζεστε ότι ο θεολόγος αυτός μίλησε στην εκδήλωση ενός νεοσύστατου απελευθερωτικού κινήματος (δεν είναι πολιτικό κόμμα), στην Κύπρο.
Την ώρα που σχεδόν όλοι έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια και μιλάνε για συμφωνίες με τους κατακτητές, ως λύση, κάποιοι επιμένουν ότι μόνη λύση είναι η απελευθέρωση.
Αν πράγματι λοιπόν πήγε αυτός ο θεολόγος εκεί για να μιλήσει με θέμα "Ορθοδοξία και Ελληνισμός", του αξίζουν δύο μπράβο! Μπράβο κα ιστους διοργανωτές που κάλεσαν έναν τόσο καλό και σοβαρό θεολόγο να τους μιλήσει, μπράβο και για το θέμα που επέλεξαν να μιλήσει, μπράβο και στον ίδιο που προτίμησε να "εκτεθεί" ως πρόσωπο, για να διαδώσει την αλήθεια.
Εσείς μπορείτε να στρίβετε το μυαλό σας μπας και βγάλει καμιά φαντασία σας ως είδηση. Αφήστε τους υπόλοιπους να κάνουν το χρέος τους.
Του Ιστολόγου «ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ»


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ; ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ.

2. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΛΑ. ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΑΜΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ.

3.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΑΝΤΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ «ΑΝΙΕΡΗ» ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ;
ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΛΟΓΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΛΟΪΚΑ, ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

4. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΝ ΤΟΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙΣ ΟΡΟΙΣ;
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΥΡΑ (!) ΜΥΣΤΗΡΙΑ;

5. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΔΗΜΟΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΙΣ ΛΑΒΩ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΓΩ ΒΕΡΕΣΙΕ.
26 Ιουνίου 2017
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

ΠΗΓΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ: Ιστολόγιον «ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ», https://opaidagogos.blogspot.com.cy/2017/06/blog-post_22.html#comment-form