Translate

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη


Έχουμε λάβει το κάτωθεν δημόσιο σχόλιο στο «φατσοβιβλίον» μας από τον αξιότιμο εν Χριστώ αδελφόν και κύριον Νικόλαο Ζερβόν εκ Σαλαμίνος ορμώμενον, και εξ αντικειμενικής ανάγκης οφείλουμεν να δώσουμε κάποια απάντηση:

«Νικόλαος Ζερβός: Αδελφέ εν Κυρίω Ιησού Χριστώ και Φίλε Παναγιώτη, λυπάμαι αλλά την παρούσα πολεμική εναντίον του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίου, δεν δύναμαι να την υποστηρίξω, διότι στην ίδια την επιστολή της φερομένης ως Μοναχής Αρσενίας δεν υπάρχει γραμμένη καμία, ούτε ως ένδειξη, ημερομηνία σύνταξής της, ούτε τόπος, ούτε λεπτομερέστερα στοιχεία για την ίδια την προβαλόμενη Μοναχή, πράγματα που προκαλούν ασάφειες, οι δε ασάφειες υπόνοιες, οι δε υπόνοιες ψιθύρους, οι δε ψίθυροι αντεγκλήσεις οι δε αντεγκλήσεις διαιρέσεις, διχοστασίες, ακαταστασίες και κάμποσες άλλες παρόμοιες δυσμενείς για το σύνολο και τα άτομα καταστάσεις. Όλα αυτά επιτείνονται από την βαρύτητα της παράθεσης και πολλών συλλήβδην κατηγοριών, ακόμη και εγκληματικών ενεργειών κατά τού δι' εμέ, αλλά και διά πάρα πολλούς Αδελφούς Ορθοδόξους Χριστιανούς Έλληνες, σεπτού Ιεράρχου, εναντίον του οποίου ασκείται απίστευτη πολεμική, ως μη έδει. Διότι, Αδελφέ, γεννάται και η εξής εύλογη απορία: Στην πολεμική κατά του Αρχιερέως του Θεού του Υψίστου κ.κ. Ιερεμίου, εμπλέκετε και τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο, τον οποίον και καλείτε να λάβει μέτρα εναντίον της δήθεν οιωνεί αυτεπαγγέλτου εισπηδήσεως του κ.κ. Ιερεμίου εις την ως άνω επαρχίαν του Μητροπολίτου κ.κ. Κωνσταντίνου!! Ακριβώς, λόγω των βαρυτάτων κατηγοριών που εξετοξεύθυσαν εναντίον του πολιού Ποιμενάρχου κ.κ. Ιερεμίου, δεν θα έπρεπε πρώτα απ' όλα και άμεσα να ζητήσετε την μαρτυρία επί των λεγομένων υπό της Μοναχής Παρθενίας και από τον, ακρίτως μνημονευὀμενο, Μητροπολίτη κ.κ. Κωνσταντίνο;;; Το "Audiatur et altera pars" (δηλαδή, "Ας ακούσουμε και την άλλη πλευρά") το προσπερνάμε;;; Μα τότε όλα είναι πλέον στον αέρα. Προσωπικά, διαπιστώνω μετά όντως μεγάλης λύπης, ότι η όλη αυτή πολεμική κατά του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίου, έχει ήδη εκτραχηλισθεί σε επίπεδο συκοφαντικής λιβελλογραφίας, ο στόχος ή οι στόχοι της οποίας πολύ απέχουν από το να αποδοθεί δικαιοσύνη, για δήθεν παραστρατήματα του Αγίου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από την παραδεδομένη και παραδεδεγμένη και παγιωμένη Ορθόδοξη Πίστη και Ορθόδοξη Μαρτυρία. Λυπάμαι γι΄ αυτό, διότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Ο Επίσκοπος κ.κ. Ιερεμίας, θεωρείται από τον σημερινό Ορθόδοξο Ελληνικό Κόσμο, και όχι μόνο, ως ένας Γίγας της Ορθοδόξου Πίστεως, ένας Θεόρατος, Υψηκόρυφος, Βασαλτικός, Συμπαγής Βράχος, όπου, στην Αλήθεια του Λόγου του, θραύονται ανίσχυρες όλες οι επιθέσεις των Πονηρών Δυνάμεων!!! Η αλλοπρόσαλλη και ασαφής επιστολή της Μοναχής Παρθενίας αποτέλεσε και το έναυσμα να γράψω άνευ φόβου και πάθους το παρόν σχόλιο. Καλήν Υγείαν!! Σωθείημεν!!!».


Παναγιώτης Νούνης: Προσωπικώς δεν με ενδιαφέρωσι άπαντα τα στοιχεία και όλες οι κατηγορίες της Μοναχής Αρσενίας, διότι δεν κάνω εισαγγελική έρευνα, αλλά ούτε κάν δημοσιογραφική, σεβαστέ μου κ. Νικόλαε Ζερβέ.
Όλα αυτά [που γράφετε] αν πράγματι σας ενδιαφέρει η αλήθεια μπορείτε να τα ψάξετε και μόνος σας μιας και διαμένετε εν Ελλάδι και δή εις τις εν λόγω εκκλησιαστικές επαρχίες.
Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, να μεταβληθώ, σε κατάσκοπος-ντέτεκτιβ των Επισκόπων.
Με ενδιαφέρει μόνο η θεολογική αλήθεια στο ζήτημα περί του Οικουμενισμού, και οι ανάλογες κακόδοξες ή αντικανονικές ενέργειες των σεβασμιωτάτων που αναφέρει η καταγγέλουσα Μοναχή.
Πολύ πρίν την Μοναχή, τον [σεβ. Ιερεμίαν] εκατάγγειλε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλη από την Θεσσαλονίκη. [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=BJ7fVBcLfDY]. Έπειτα τον εκατάγγειλε και ο υποφαινόμενος από την Κύπρο για διαστροφή της Πατερικής Θεολογίας. Στην πορεία εβρέθην μία Μοναχή πνευματική του θυγατέρα!
ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Το γεγονός και μόνον ότι υφίστατο επώνυμη καταγγελία, όλα τά άλλα ανακαλύπτονται.
Τα υπόλοιπα βέβαια, είναι, δουλειά των δημοσιογράφων, εισαγγελέων, αστυνομίας, ποινικών ανακριτών κ.ο.κ.
Τα περί του «αέρα», είναι, απλές υπεραπλουστεύσεις και ρητορικά σχήματα, ανυπόστατα. Ο μόνος που είναι στον αέρα και εκτεθειμένος είναι ο σεβασμιώτατος και το γνωρίζει πολύ καλά...
Το γεγονός ότι δεν σημειώνω όλα τα στοιχεία αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουσι κ. Νικόλαε.
Επίσης δεν μας ενδιαφέρει τι θεωρεί ο «ορθόδοξος κόσμος» ούτε κάν οι υπερεξιδανικεύσεις που διενεργείτε εσείς ή ο καθένας, διότι η περίοδος των ιερών αγελάδων των γκουρού και δήθεν αυθεντιών έχει πεθάνει ανεπιστρεπτί.
Εννοείται, ότι μερικά στοιχεία της έχουσι δωθεί στην δημοσιότητα σε προηγούμενες αναρτήσεις μας που μάλλον ακόμη να πέσουν στην αντίληψή σας.
Προσεχώς θα αποκαλύψουμε και επιπρόσθετα στοιχεία, γιατί βιάζεσθε τόσο πολύ;
Του Παναγιώτη Π. Νούνη
Ορθόδοξος Θεολογών