Translate

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ  ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ  ΟΜΟΛΟΓΗΤΡΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

[ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ]

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ  ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ  ΟΜΟΛΟΓΗΤΡΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

Του Παναγιώτη Π. ΝούνηΕξ αρχής να σας ενημερώσω, φίλοι και φίλες του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε ανεβάσει τρία σημαντικώτατα αντιρρητικά και πολεμικά κείμενα κατά των κακόδοξων και κακόβουλων ενεργειών του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρίου Ιερεμία Φούντα του και Τρανού «αντιΟικουμενιστού».

Πρόκειται για μία συστηματική αντιαιρετική και εν δυνάμει απολογητική προσπάθεια μας που αρχινά κυρίως από την Πρωτοχρονιά του 2017, και κορυφούται μάλλον, πέντε μήνες αργότερα δηλαδή μέχρι την σήμερον.

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει ποιες είναι οι κακοδοξες ενέργειές του σεβασμιωτάτου, μπορεί να διερευνήσει τα έξι διαδικτυακά τεκμήρεια που παραπέμπουμε κατά χαμηλά σ΄ αυτό το μόλις πρόσφατο κείμενό μας:

Ø  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ; http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/04/blog-post_63.html

Όποιος δεν ενδιαφέρετε να μελετήσει τα ημερολογιακά κείμενα του γράφοντα για πολυποίκιλους λόγους και αιτίες, ας είναι ευλογημένο, μιάς και υπάρχει μία άλλη εναλλακτική λύση και πρότασις από μέρους μας: όπως μελετήσετε προσεκτικά, τις ενυπόγραφες καταγγελίες, την αλληλογραφία μας, καθώς και την ρωμαλέα επιστολή-ντοκουμέντο της νεοφανούς Ομολογήτριας και οσιολογιωτάτης μεγάλοσχημης Μοναχής Αρσενίας, πνευματικής θυγατρός και μοναχικής κουράς του Ιερεμία του «Τρανού», διαβιούσα μέχρι πρό ημερών, εν μέσω τινός ανελέητου άνανδρου ύπουλου και πανούργου, πλήν άτιμου και φατριαστικού διωγμού, αλλά και ψυχολογικού πολέμου, εις το ιερό Μοναστήριον της «Μετακομίσεως» (ούπς με συγχωρείτε τον αθυρόστομον, την ι. μ. της Ευαγγελίστριας στο Βιλλιαρί Μάνδρας κοντά στην Ελευσίνα, ήθελα να πώ).

Ø  [ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΝ] ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/05/blog-post_10.html

Ø  ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ, Ο ΕΝ ΑΔΙΚΩ ΔΙΩΓΜΟΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/05/blog-post_12.html

Ο σεβασμιώτατος, έκανε φαίνεται το λάθος της ζωής του, μία εσφαλμένη επιλογή που του πρόταξαν μερικοί στενόμυαλοι και ανεγκέφαλοι εξάπαντως ηλίθιοι αυλικοί και συμβουλάτωρές του, όπως  μας προκαλέσει σε μία κατά μέτωπον δικαστική και νομικίστικη επίθεση. Όπως μας απειλήσει, φοβερίσει και προσπαθήσει να μας επιβάλλει εκβιαστικά την επισκοπομονιστική κυριαρχία και δεσποτική εξουσία του σε τινά υπερόριον επαρχία, και δή σε έτερον κράτος, πολύ μακράν της Εκκλησιαστικής κορινθιακής επαρχείας του. Να φιμώσει απόλυτα τα αντιρρητικά κείμενα, τις θεολογικές κριτικές μας και τις δημοσιεύσεις των άκρως αποκαλυπτικών και ενυπόγραφων ντοκουμέντων-καταγγελιών και εγγράφων της ιδικής του μεγαλόσχημης Μοναχής Αρσενίας. Επιθυμεί με κάθε μέσω, να φιμώσει, κυρίως την πνευματική του θυγατέρα και Μοναχή Αρσενία.

Αλλά παράλληλα, προσπαθεί, να μας επιβληθεί με διάφορα αλλότρια μέσα ώστε να υποταχθούμε στην εξουσιαστική δεσποτοκρατορία του. Έτσι αποδεικνύεται μάλλον και μία εκδικητική Κληρικαλιστική μανία, και μία γενική επίδειξη επισκοπικής ισχύως, τινός ενδόξου μέν ακαδημαϊκού Επισκόπου έναντι δέ των πολλών άδοξων δουλοπάροικων ραγιάδων εξ αιτίας μίας εσφλαμένης υποτακτικής ηλιθιότητας.

Να το παραδεχθούμε λοιπόν, χωρίς αιδώ: ότι μία εξ Ελλάδος μεγαλόσχημη Μοναχή, μία νέα Μπουμπουλίνα, και όχι ένας εκ των ελαχίστων «παραδοσιακών» και μεγίστων δήθεν «αντιΟικουμενιστών» Μητροπολιτών, αλλά επιμένω, μία γυναίκα Μοναχή, αν θέλετε ένα επίγειον Χερουβείμ, σηκώνει το ταπεινό και παντελώς άσημο ανάστημά της με βρωντερή και Προδρομική παρρησία, εναντίον της γνωστής σε όλους μας κακόδοξης Δεσποτικής κομπανίας και Τριανδρίας. Στέκεται κυρίως, ρωμαλαία, ως ανδρειωμένη Μοναχή εναντίον του Γέροντός της (που είναι ο Μητροπολίτης Ιερεμίας Φούντας) και χωρίς περιστροφές και βεβλαμένες ανίερες υπακοές τον ελέγχει στηλιτευτικώς και αντιρρητικώς, πρόσωπον με πρόσωπον.

Εφαρμώζει δηλαδή στη πράξη την Αγία ανυπακοή, την ιεροκανονική Εκκλησιαστική ανυπακοή, όπου σε ζητήματα Πίστεως, δεν μπορούμε να συμβιβαζώμεθα ακόμη και με τον πνευματικό ή Γέροντα οδηγόν μας. Αποτέλεσμα ετούτης της υψηλής και καλόδοξης ενέργειας είναι ο ολοκληρωτικός διωγμός και ο εξωστρακισμός της από την μονή μετανοίας της.

Ακριβώς μετά από τις προειρημένες τρείς δημοσιεύσεις (28/4, 10/5 και 12/5 του 2017)  του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» ο σεβασμιώτατος κύριος Ιερεμίας Φούντας, επραγματοποίησεν, εκδικητικά, τις φοβερές απειλές του και ολοκλήρωσε σ΄ ένα μεγάλο μέρος τους, τον ανελέητο διωγμό που εξασκούσε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά της Μοναχής Αρσενίας λόγω των ισχυρών και ομολογιακών της αντιΟικουμενιστικών φρονημάτων και πεποιθήσεων.

Την 13ην του μηνός Μαΐου εν έτει 2017, ημέρα Σάββατον, την εδίωξαν εξ ολοκλήρου από το ιερό Κοινόβιον του Ευαγγελισμού, σε αγαστή συνεργασία μετά του Μητροπολίτου Μεγαρέων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, όπερ και απεδείχθην αντικειμενικώς και εν τις πράγμασιν και πάλιν, ως η περίφημη ιερά μονή των «Μετακομίσεων». Πράγμα που αποδεικνύει την αδυναμία του οικείου επισκόπου των Μεγάρων, της Ηγουμένης αλλά και του Γέροντος της μονής, όπως βάλωσι μία πραγματική Ιεροκανονική τάξη στα του οίκου τους και δή εις το λεγόμενον και «άνδρον του Ιερεμίου».

Πιο κάτω θα διαφανεί δια μέσω της προσωπικής μας αλληλογραφίας, ότι η Μοναχή Αρσενία, από τον μέγιστο ψυχολογικό και πνευματικό πόλεμο που εβίωσε από τον «άγιο» σεβασμιώτατο και Γέροντά της, από τις «οσιώτατες» συμμονάστριές της, την αδιαφορία του μητροπολίτη Μεγαρέων και Σλαμίνας να επιληφθεί άμεσα των τρομερών δυσκολιών της εν λόγω κεταστάσεως, εξ ανάγκης «ήθελε» να αποχωρήσει από το Μοναστήρι της μετανοίας της.

Ακολουθούν αμέσως, και πάλιν η δημοσιευμένη επιστολή της, χωρίς τις ιδικές μας εμφάσεις και υπογραμμίσεις, άλλα ακόμη ανέκδοτα αποκαλυπτικά και επιπρόσθετα στοιχεία, η άμεση απάντησίς μας στα περί της εν λόγω επιστολής, μερικά ακόμη αποσπάσματα από μέρος της αλληλογραφίας του υπογράφωντος μετα της ομολογητρίας Μοναχής, για τους φιλότιμους αναγνώστες μας που αγωνιούσι φιλαδέλφως για το ζήτημαν της,  αλλά προσεχώς, αν είμεθα εν ζωή και ξεκούραστοι θα συγγράψουμε και μία ειδική κριτικήν επί της φοβεράς και καταγγελτικής επιστολής της.Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Ορθόδοξος Θεολογών Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΩΧΘΗΣΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΑΡΣΕΝΙΑ

Απεφάσισα μετά από περίσκεψη, ότι πρέπει να ασχοληθώ με ιδιαίτερο τρόπο για το ζήτημα σας.

Έχω ετοιμάσει κάτι εναντίον του σεβ. κ. Ιερεμία, μερικές αποδεικτικές πρώτες πληροφορίες για το ζήτημα σας, που μας τις γνωστοποίησε κάποια κυρία Γιαννούλα Μπακατσούλα. Την γνωρίζετε;    (…)

Αν χρειαστεί στο μέλλον, έχω την άδεια και ευλογία σας, να κοινοποίησω, μερικά ή όλα τα ζητήματα που μου καταγγέλετε στα μηνύματα σας;

Θεωρώ, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε εφ΄ όσον ξέσπασε ανελέητος διωγμός στο Άγιον Όρος και αλλού, να φανερώσουμε έτι περαιτέρω το αδίστακτον και μη Ευαγγελικόν φρόνιμα, των οικουμενιστών και «αντιοικουμενιστών».

Επίσης, αν έχετε την καλοσύνη, και θέλετε να συνεχίσετε τον ομολογιακό αγώνα σας, με άμεσον τρόπον, κατά των Οικουμενιστών, μπορείτε να μου καθαρογράψετε ένα ημαίλ, όπου να μου εξιστορείτε με κάθε λεπτομέρεια τα παράπονά σας μαζί και την καταγγελία σας κατά των κακόδοξων ενεργειών του Ιερεμίου, ίσως με μερικά ερωτήματα, ώστε να το δημοσιεύσουμε με απώτερο στόχο να αποδείξουμε στην οικουμένη τα καμώματα του Ιερεμία;

Πάντως θα ήθελα ένα εκτενές γράμμα σας, έστω ηλεκτρονικά, που να ξεκαθαρίζει με κάθε λεπτομέρεια τον διωγμό που περνάτε, διότι, ΜΟΝΟΝ έτσι (…) θα αναχαιτίσετε την μοχθηρία εκείνων, με το να παρουσιάσετε αποδεικτικά και ΕΓΚΑΙΡΑ την δική σας (…) ιστορία τώρα που είναι ζεστό το σίδερον.

Αναμένω τα νέα σας

Χριστός Ανέστη!

π.ν.

Χριστός Ανέστη κ. Νούνη

Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες ομολογουμένως πληροφορίες που μου δίνετε.

Στείλτε μου σας παρακαλώ αν έχετε στη διάθεση σας κάποια στοιχεία επικοινωνίας για τον π. Θεόδωρο Ζήση και πληροφορίες σχετικά με την δράση του.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χριστός Ανέστη!

Αρσενία Μοναχή

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Κύριε Νούνη ακούστε τα τελευταία γεγονότα.

Μου είπε κάποιος καθηγητής Πανεπιστημίου που μου είχαν συστήσει, να φύγω από το Μοναστήρι τη στιγμή που αυτοί μου λέγανε "να φύγεις αν δεν μετανοήσεις" και αφού το Απολυτήριο σου μπορείς να το πάρεις από την Μητρόπολη Μεγάρων. Την στιγμή που το Μοναστήρι ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνας, κακώς ερχόταν έτρωγε και έπινε και κοιμόταν σε Μοναστήρι που είχε Μοναχές σε ξένη Επισκοπή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας,  μου είπε πως ακόμη και στην Κόλαση έπρεπε να ακολουθήσω την αδελφότητα και να πάμε μαζί...

Και εγώ φυσικά του απάντησα πως δεν φόρεσα τα ράσα για να πάω στην Κόλαση αλλά στον Παράδεισο.

Μια με έπαιρνε τηλέφωνο αυτός και μια μιά Μοναχή που κάνει οτι θέλει στο Μοναστήρι με τη  μάνα της μου έλεγαν ότι είμαι ξένο σώμα και να φύγω.

Ο Δεσπότης Μεγάρων αποκλείεται να γνώριζε οτιδήποτε γι αυτά.  Απλά όπως άκουγα θύμωνε πού έρχεται ο π. Ιερεμίας και κοιμάται σε δικό του Μοναστήρι χωρίς την άδεια του.

Τελικά πήρα δύο βαλίτσες να φύγω και την επόμενη να επιστρέψω να πάρω άλλη μια βαλίτσα και ένα σακ βουαγιαζ.

(…)

Με ειδοποίησε ένας δικηγόρος επειδή τώρα θα καταλάβουν ότι θα ανοίξεις το στόμα σου και θα πεις ότι ο Ιερεμίας είναι Μέγας Οικουμενιστής και υποκριτής και Μέγας πολεμιστής όλων των Αγίων, υποκρίνεται δε τον ευλαβή, να πάρεις και μια φίλη σου μαζί μήπως σου επιτεθούν την δεύτερη φορά που θα πας. Παίρνει δε  ένα αθώο ύφος και λέει για όλους τους Αγίους κατηγόριες γιατί είναι φθονερός, επειδή δεν μπορεί να αγιάσει ο ίδιος και να αποκτήσει αρετές.  Η μόνη αρετή που έχει είναι να κάνει παρέα Ουνίτες και Οικουμενιστές και να τους λέει "Αγίους".

Του είπα ένα όνειρο που είδα ότι δύο Άγγελοι τον έσπρωχναν έξω από τον Παράδεισο και έγινε πυρ και μανία. 

Με απειλούσε δε και έλεγε ότι αν μάθει ο Μεγάρων ότι λέω για τον Κορίνθου ότι είναι Οικουμενιστής και Άθεος τελείως, ότι δεν θα μου δίνει το Απολυτήριο γιατί είναι φίλος του.

Όσο για τον Κορίνθου θα ξέρετε ότι όταν ήταν πρωτοσύγκελος στην Χαλκίδα είχε απαγορεύσει στον Άγιο Πορφύριο να περνάει τη γέφυρα για να πηγαίνει στο σπίτι του κάπου κοντά στην Αιδηψό, αυτός ο "σύγχρονος άγιος" του Ιερεμία Φούντα.

Για τον Μεσσηνίας από την άλλη τον κατηγόρησα ότι κάνει παρέα μαζί του και λέει ότι είναι "άγιος" και όλη η γη γνωρίζει ότι πολεμάει τα γυναικεία Μοναστήρια και έδωσε ναούς στους Καθολικούς. Κατά τον Ιερεμία Φούντα είναι κι αυτός πολύ "άγιος".

Για μένα ο Ιερεμίας Φούντας είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός στην Ορθοδοξία από αυτά που άκουγα κι έλεγε στο Μοναστήρι.  Ο μεγαλύτερος υποκριτής, ο μεγαλύτερος πολέμιος του Παραδείσου που συκοφαντεί τους Αγίους, ο πιο φθονερός Ιεράρχης.

Η Μοναχή Σιλουανή που είναι θεολόγος του έλεγε ότι αυτά που λές είναι αιρετικά και ότι δεν σε θέλω πια για πνευματικό μου και θα φύγω από το Μοναστήρι. Τώρα πως κατάφερνε κάθε φορά και της άλλαζε γνώμη δεν γνωρίζω.

Επανέρχομαι τώρα στη δεύτερη μέρα που πήγα για τα υπόλοιπα πράγματα μου, που παρακάλεσα μια φίλη μου  να έρθει μαζί μου να με βοηθήσει.

Μας ανέβασε στο Μοναστήρι με το αυτοκίνητό της μια κυρία που μένει μόνιμα στην περιοχή.  Μπαίνουμε στο Μοναστήρι και δεν άφησαν την φίλη μου να με βοηθήσει παρά της είπαν να με περιμένει στο ναό μαζί με την κυρία.

Μετά βγήκαν και έλεγαν στην κυρία πως ο π. Ιερεμίας είπε να φύγει, για να μείνουμε εκεί και να μας επιτεθούν χωρίς να έχουν μάρτυρες. Ήδη παρουσία της κυρίας, έσπρωξαν τη φίλη μου τόσο δυνατά που έπεσε το κινητό της κάτω και παραλίγο να σπάσει.  Και οι δύο γυναίκες έκαναν τον Σταυρό τους και με ρωτούσαν πως μπόρεσα κι έμεινα εκεί μέσα σχεδόν δύο χρόνια.

Αυτά έκαναν οι οσιώτατες Μοναχές του Ιερεμία Φούντα, η Μοναχή Ευαγγελία η οποία δεν πατάει σχεδόν ποτέ το πόδι της στην Εκκλησία, μετά της μητρός της δόκιμης Μοναχής Μαρίας Χατζηανδρέου.

Αυτό που διαπίστωσα λοιπόν είναι ότι ο π. Ιερεμίας έχει φτιάξει μια εγκληματική οργάνωση με 3-4 Μοναχές και 3-4 Ιερομοναχους και θα'πρεπε να επαίμβει ο Εισαγγελέας Μεγάρων και ο Μητροπολίτης Μεγάρων ο οποίος θα' πρεπε να τους πετάξει έξω από το Μοναστήρι γιατί ανήκει στην Ι. Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνας. Αυτό είναι το άντρο του Ιερεμία Φούντα.

Εκτός αυτού προϊόν εξομολογήσεως το ανακοίνωσε μπροστά στις άλλες Μοναχές του Μοναστηριού και ο Νομικός Σύμβουλος (…) μου είπε πως για αυτή του την πράξη πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας γιατί αυτό απαγορεύεται.

Αυτός είναι (…) με τα ράσα, πολεμιστής της Ορθοδοξίας, Ουνίτης...

Αυτά τα γνωρίζω μετά βεβαιότητας, για τα υπόλοιπα "Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου"... Ότι θέλετε από αυτά μπορείτε να τα ανεβάσετε. Τα υπογράφω (…)!

Χριστός Ανέστη!

Αρσενία Μοναχή

Αδελφή Αρσενία μη φοβού αλλά μάλλον Χαίρε εν Κυρίω!

Χείμαρος κυριολεκτικά  το γράμμα σας!!

Κατάλαβα το μαρτύριόν σας, χαράς το κουράγιον και την υπομονή σας, αλλά προκύπτει μία (η αλήθεια είναι ότι προκύπτωσι πάμπολλες απορίες, αλλά εστιάζω σε μία πρώτη, (…) και ότι άλλο θα με προβληματίσει στη πορεία θα σας το αναφέρω) σημαντική λογική και εύλογη απορία σε όλα αυτά, όπως:

στο Μητροπολίτη Μεγάρων γιατί δεν τα είπατε; Γιατί δεν τον ενημερώνετε, προσέξτε πρώτα γραπτώς, και έπειτα προφορικώς όταν θα έρθει π.χ. στην πανύγηρι σας, για να μη σας πιέσουν κατ΄ιδίαν να υποχωρήσετε στις αντιδράσεις σας. 

Να σας προτείνω και αυτό, σκεφθείτε το, και πράξετε όπως αναπαύεστε.

Γιατί δεν τα γράφετε χαρτί και καλαμάρι, σε ένα γράμμα σας, (…) και να του το αποστείλετε άμεσα του Μητροπολίτη σας. 

Αυτό αποκαλείται, ορθόδοξη Εκκλησιολογική ενέργεια.

Αυτή η ενέργεια θα είναι τόσο ισχυρή, που θα καλύπτει εσάς, κυρίως Εκκλησιολογικά, ακόμη και μετά θάνατόν σας, για πάν ότι μέλλει γενέσθαι με την υπόσταση και το πρόσωπό σας, ως Μοναχή, της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Με την ενέργειά σας αυτή, μετά, θα προκύψουσι σίγουρα κάποιες σοβαρές αντιδράσεις, ή, θα προσπαθήσουσι να σας φιμώσουσι κυρίως διά του διωγμού σας. 

Αν όμως δεν επιληφθεί των ζητημάτων ο άγιος Μεγάρων, θα είναι εν εξελίξει εις βάρος και αυτού  το ζήτημα, διότι θα φανεί ότι έχει αδυναμία να διοικήσει το σπίτι του, συνεπώς, θα τους βάλετε όλους μαζί τα δύο τους πόδια σ΄ ένα παπούτσι. Διότι αν τυχόν και δείξει αμέλεια, ο οικείος επίσκοπος, η αμέλεια του όντως θα είναι εκκλησιαστικό έγκλημα (…) .

Διότι μη ξεχνάτε, ότι αυτοί οι άνθρωποι, εννοώ οι προβατόσχημοι λύκοι, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, και θα φροντίσουν δια της φημολογίας και συκοφαντίας π.χ. ότι είστε ψυχοπαθής ή άλλο πράγμα, για να σας εξοντώσουν ηθικά και ψυχολογικά, αν και σωματικά το αμφιβάλλω κάπως, διότι έπειτα θα γίνει σεισμός, αν δηλ. πειράξουν έστω και μία τρίχα σας.

Από δημοσιογραφικής απόψεως με ενδιαφέρουσι και τα υπόλοιπα που δεν μου γράφετε.

Τα περί «εγκληματικής ομάδος» δεν κατέχω τα Νομικά, αλλά θεωρώ ότι είναι κάπως δύσκολον να αποδειχθεί. Εξάπαντος οι ιεροί Κανόνες ομιλούσι καθαρά περί φατριάς, αλλά και να αποδειχθεί τούτο, ποιος θα τους σύρει στα δικαστήρια, είτε Εκκλησιαστικά είτε Πολιτικά;

Οι κοινωνίες που ζούμε είναι τόσον υποκριτικές που για να καθαιρεθεί λ.χ. ένας επίσκοπος, πρέπει να υπάρχει ισχυρό μαρτυρικό υλικό για σαρκικά αμαρτήματα πάσης φύσεως ή για οικονομικές ατασθαλίες. Όλα τα άλλα, πρώτιστα εκείνοι και έπειτα η κοινωνίες μας, Κύπρου- Ελλάδος κ.α. τα θεωρούσι σκύβαλα, δεύτερα, τρίτα ή και περιττά.

Απομένει λοιπόν, ένα βαρυσήμαντο όπλο, το οποίον εχρησιμοποιούσαν οι θεηγόροι Πατέρες μας: ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ!

Συνεπώς αντιδρούμε, συστηματικά, διά της αντιρρητικής γραφίδος μας, τους σφαγιάζουμεν Χάριτι Θεού, με την μάχαιρα του αγίου Πνεύματος, και ο αγώνας μας ας αξιολογηθεί και ας εκτιμηθεί πολλά χρόνια μετά θάνατόν μας, από τις επόμενες γενεές των Χριστιανών του μέλλοντος.

Σας παρακαλώ, μη διστάζετε να με ενημερώνετε για κάθε νέα εξέλιξη, και συγνώμη για την άμετρη φλυαρία μου. (…)

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών!

π.ν.

Χριστός Ανέστη!

Καλημέρα κ Νούνη.

Ναι έλαβα το email σας με το κείμενο.  Ευχαριστώ πολύ.

Τώρα ετοιμάζω και την επιστολή που με συμβουλεύσατε!

Καλή συνέχεια στον αγώνα σας!

Θα προσευχηθώ στον Πανάγαθο Θεό να τιμωρηθούν παραδειγματικά επειδή σκανδαλίζουν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και τους εμπαίζουν.

Άμα θέλετε να μάθετε τι έκανε στο Μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου ο Μεσσηνίας μπορείτε να πάρετε τις Μοναχές εκει να δείτε τι διωγμό τους έκανε.  Τις άφησε ακοινώνητες χρόνια τώρα, τους απαγορεύει να τους εξομολογήσει ιερέας και άλλα πολλά!

Οι άλλοι δύο ήταν Ουνίτες και πολλά άλλα από 20 χρονών.

Είχε δίκιο ο κ. Νίκος Σωτηροπουλος όταν τον ρώτησαν τι ρολο παίζει ο Ιερεμίας Φουντας είπε "είναι λίγο καλύτερος απ' τους άλλους"...

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών!

Αρσενία Μοναχή

Αν σχετίζεστε καλά και έχετε γνωριμίες ή επαφές με τις αδελφές εκεί πέρα, πείτε τους να έρθουν σε επαφή μαζί μου, δώστε τους ελεύθερα τα στοιχεία μου, για να μου εξιστορήσουν λεπτομερώς τα καθέκαστα, διότι πολεμώ προσωπικά τον διαβόητο Μεσσηνείας, και κανονικά Χάριτι Θεού επιστρέφω πιο ενεργά και συστηματικά μετά της 15 Μαΐου (…) . Δεν γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες που μου γράφετε. Τι ακριβώς εννοείτε «ήταν Ουνίτες», σας παρακαλώ αποσαφηνίστε μου το.

Ο μακαριστός Νικόλαος είναι πρότυπον λαϊκού Θεολόγου με Προδρομική παρρησία.

Χριστός Ανέστη αδελφή Αρσενία

π.ν.

 Χριστός Ανέστη Μοναχή Αρσενία!

Γι΄ αυτό (…) παρατηρώ (σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες που έλαβα) ότι ο σεβασμιώτατος σας θέλει ακόμη για να παραμείνετε, θεωρώ αδελφή Αρσενία να μη βιαστείτε να φύγετε από την Μονή μετανοίας σας, να τους ψήσετε το ψάρι στα χείλι και να μη παραδοθείτε αμαχητί.

(…)

Ο Ιερεμίας θεωρώ ότι δεν είναι αιρετικός, αλλά από την στιγμή που αλλοίωσε την Πατερική διδασκαλεία περι της Ιερά Αποτείχισης, διέσπασε τον αντιΟικουμενιστικό αγώνα για  μικρο-ποιμαντικές πολιτικές σκοπιμότητες, συκοφάντησε αντιοικουμενιστές Κληρικούς, Μοναχούς και Λαϊκούς, ως δήθεν σχισματικούς, και επαναλαμβάνει ρητώς και δημόσια μέσα από την π.χ. Πρωτοχρονιάτικη Εγκύκλιον την προπαγάνδα των Οικουμενιστών, μοιάζει να παπαγαλίζει ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ως άριστος παπαγάλος, τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα των Οικουμενιστών, ενώ θεωρητικά, γράφει και ομιλεί κατά του Παπισμού και κατά του Οικουμενισμού. Αυτό όλο, νομίζω, και ο Θεός να με συγχωρήσει αλλά το έγραψα και δημόσια, δεν είναι απλά αιρετικές ενέργειες αλλά πανουργίστικες ενέργειες.

Να τον ερωτήσετε τότε, κάτι σημαντικώτατο, αφού θεωρεί τον εαυτόν του αντιΟικουμενιστή, και θεωρεί ακόμη ότι υπάρχει αίρεσις με το όνομα του Οικουμενισμού: αιρετικοί Οικουμενιστές υπάρχουν; Και αν υπάρχουν ποιοί ακριβώς είναι; Γιατί δεν τους κατανομάζει στα γραπτά του ώστε να διαφυλάξει το ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ Καθολικόν ποίμνιον του Χριστού;

Εκτός κι αν ένας επίσκοπος, για θέματα Πίστεως, έχει γραφεί κάπου, ότι είναι υπόλογος ειδικά και μόνον για την επαρχία του; Αν είναι ορθόδοξος επίσκοπος της Εκκλησίας, θα πρέπει να τον ενδιαφέρει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Εκκλησία, και όχι τα στενά γεωγραφικά όρια της επαρχίας του.

Χριστός Ανέστη!

π.ν.Κύριε Νούνη, θέλω να ξέρετε ότι με σώσατε από την Κόλαση, από την φωλιά των Οικουμενιστών.

Γιατί πού να τα πίστευε κανείς ότι είναι Οικουμενιστής και Ουνίτης ο Ιερεμίας Φούντας  άμα δεν τον αποκαλύπτατε εσείς στο blog σας τον Δεκέμβριο;

Θα προσεύχομαι πάντα να σας φυλάει υγιή και να σας δίνει ότι θέλετε ο Θεός.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Χριστός Ανέστη

Αρσενία ΜοναχήΘα ήθελα ο Θεός να μου δίδει.... έλεος για την σκληροκαρδία μου, φώτισην εις το σκότος της ψυχής μου και σταθερή μετάνοια κατά των παθών και κάκιστων συνηθιών μου. Πνευματικήν υγεία φυσικά, διότι άκουσα όταν χάσουμε την υγείαν μας έτι περαιτέρω αγιαζώμεθα, συνεπώς δεν μας συμφέρει να είμεθα απόλυτα υγιείς.

(…)

Σας ευχαριστώ

π.ν.

Ο σεβασμιώτατος Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας από τον Νοέμβριο 2015 έχει αλλάξει τελείως την συμπεριφορά του.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε τότε..τον μύησαν κάπου οι παπικοί; Τον μύησαν στην Ουνία για να γίνει Αρχιεπίσκοπος (όπως έκαναν στον Μεσσηνίας); Του έταξαν κάτι;

Δεν ξέρω τι σκοτεινό έγινε εκεί γιατί από τότε άρχισε να εκτροχιάζεται.

Τώρα είναι ένας καθαρός προδότης της Ορθοδοξίας. Δεν έχει ίχνος Ορθοδοξίας μέσα του.

Αφού κάλεσε τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία πέρυσι σε ένα Μοναστήρι της Μητροπόλεως του, και μια Μοναχή την πιάσαν και την πήγαν στο Ψυχιατρείο. Και μετά επειδή όλος ο κόσμος του επιτέθηκε γιατί έκανε αυτό στη Μοναχή πήγε και την έβγαλε και την άφησε μέσα στην Μητρόπολη να κυκλοφορεί.

Άμα σας πω δε τι έκανε στο Μοναστήρι που είχε στα Μέγαρα, σε εμάς τις Μοναχές έλεγε έχετε γεροντισσα την Παναγία θα πάτε στον Παράδεισο κάντε οτι θέλετε. Άλλοι αρταινονταν Τετάρτες και Παρασκευές, άλλοι δεν κράταγαν καθόλου Σαρακοστες, άλλοι δεν ερχονταν ποτέ σε ακολουθίες κλπ. Και μετά ερχόταν ο πρωτοσυγκελος της Γόρτυνος π. Ιάκωβος και μας έλεγε τα αντίθετα, ότι δεν πρέπει να εξομολογειστε στις εικόνες ότι πρέπει να εξομολογειστε σε ιερέα.

Απο αυτές όλες οι μεταπτώσεις από το ένα στο άλλο αρχίσα να στενοχωριεμαι, που έμπλεξα, σε τι Μοναστήρι πήγα Μοναχή.  Και η στενοχώρια μου προξένησε τις παρακάτω ασθενειες: Ανέβασα ζάχαρο, χοληστερίνη και ουρικο οξύ.  Έπαθα έρπητα στο δεξί μου μάτι από στενοχώρια.

Αν θέλουμε δε όλοι οι Έλληνες να είναι ασθενείς σε λίγο, πρέπει να τον κάνουμε Αρχιεπίσκοπο αυτόν τον Ουνίτη ο οποίος έλεγε ότι όλοι οι παπικοί είναι αδέλφια μας και πρέπει να πάνε στον Παράδεισο.

Αυτός είναι αμετανόητος εγκληματίας. Θα τον πολεμησω μέχρι να του βγάλει τα ράσα η Εκκλησία, γιατί είναι ο πιο επικίνδυνος ιεράρχης.

Χριστός Ανέστη!

Αρσενία Μοναχή

Σας ευχαριστώ αδελφή, (…) και επιμένω ότι δεν πρέπει να βιαστείτε να φύγετε, αντιθέτως, να παραμείνετε με υπομονή λίγο διάστημα ακόμη (…):

π.χ. γιατί άλλαξε απότομα στάση για το ζήτημα της Ληστρικής Συνόδο; Γιατί διέστρεψε την Πατερική Θεολογία για την διακοπή μνημοσύνου, και την αποκάλεσε Σχίσμα; Και γιατί εκατηγόρησε επώνυμα τον εν διωγμό Κληρικόν παπαΝικόλαον Μανώλη, ο οποίος είναι στενός μαθητής του π. Θ. Ζήση η οποία ομάδα τους, δεν έχουσι τέτοιες «Ζηλωτικές» τάσεις. (…) Γιατί δεν διακόπτει το μνημόσυνο του πατριάρχου, αφού πολεμεί τον Οικουμενισμό; 

Τα εύλογα και θεολογικά ερωτήματα αδελφή Αρσενία είναι πάμπολλα, και για να λάβεις τις απαντήσεις, χρειάζεται ανδρείον φρόνημα που αναμφίβολα το έχετε, ιερά διάκριση και αγίαν διπλωματία, (…) . 

(…) Ίσως να έχει ο άνθρωπος, εύλογες αιτίες που τα κάνει αυτά, ίσως να εκβιάζεται από υπόκοσμον, και εμείς να τον επαρεξηγήσαμεν, άπαντες, να μας παραπλάνησε ίσως όλους ο λογισμός μας και εν τέλει να έχουμε όλοι μας πραγματικά πλανηθεί και να αδικούμεν έναν δίκαιο άνθρωπο.

Όταν τον μελετούσα, τον θεωρούσα ως μεγάλο Θεολόγον, ως προφήτην! Μακάρι όλα να είναι πλάνες μας και φαντασίες μας και να διαψευσθούμεν στην κρίση μας.

Μπορείτε να του το θέσετε, ως μία βασική προϋπόθεση, για να παραμείνετε στη Μονή, αν καταφέρει δηλ. και έχει απλανή θεολογικά και ορθόδοξα αποδεικτικά επιχειρήματα και απαντήσεις, για τις κακόδοξες ενέργειές του και με πνεύμα μαθήσεως να του ζητήσετε να [σας] τα εξηγήσει, ένα προς ένα, ώστε να διαλυθούν οι αμφιβολίες σας.

Κάνετε ένα βήμα πίσω αδελφή, αν έχετε αντοχές και αποθέματα υπομονής, διότι, δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Δεν θα κάνετε πίσω στα ζητήματα Πίστεως, απλά θα ζητήσετε σοβαρές εξηγήσεις, λογικές και θεολογικές, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Αν όντως σας θέλει πραγματικά, να παραμείνετε, και δεν είναι λόγια προσωρινά, να σας επιλύσει όλες τις απορίες σας. (…)

Ούτως η άλλος, μαζί με τον Ιερεμία, γράψατε ιστορία... είστε μοναχή του, (…) .

Αυτό περί της κολάσεως, έλεγε κάτι παρόμοιον ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, «αν ο Χριστός μου, βρίσκεται στην Κόλαση, εκεί θα ήθελα να βρίσκομαι μαζί του»...

Λοιπόν, εύχομαι ο Θεάνθρωπος Χριστός μας, να αναπαύσει πλήρες την καρδία σας και να σας πληροφορήσει για το τέλειον και το ορθόν θέλημά του ώστε να μη λάβετε βεβιασμένες αποφάσεις.

Την ευχή σας

π.ν.

(…) Μπείτε στο πνεύμα γιατί τα κάνει αυτά ο Ιερεμίας. Γιατί φθονει τους Αγίους.

Γιατί αυτός δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό θαύμα με την προσευχή του.

(…) Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να νοικιάζει κάθε μήνα κι άλλο διαμέρισμα κι αν έχει καμία Μοναχούλα κανένα φράγκο να της τα παίρνει για να πληρώνει τα ενοίκια χωρίς να μένει κανένας τουλάχιστον να έβαζε κανέναν αστεγο να μείνει...  

Οι δε άνθρωποι που τον ξέρουνε έχουν ονομάσει το Μοναστήρι Ι. Μ. Μετακομίσεων. Ούτε πρόκειται να αλλάξει μυαλό αυτός. Κανέναν φθονερο δεν είδα να αλλάξει μυαλό ποτέ! Άλλωστε τον Δεσπότη Χριστό πότε τελεσιδίκησε η απόφαση του Ανα κ του Καιάφα κ του λοιπού Εβραϊκου Ιερατείου; Όταν ανεστησε τον Λάζαρο..!

Γι αυτό έχει φθονισει κ εναν Ιερομοναχο μέσα στη Μητρόπολη του ο οποίος ήταν μαθητής του Αγίου Παισιου κ  θεραπεύει ανίατες ψυχικές κ σωματικές ασθένειες με την προσευχή. Αλλά εκείνος κρατάει άλλη στάση πνευματική, αυτή του Αγίου Νεκταρίου (εσυκοφαντυθην υπεμεινα κ εσωθην)!

Χριστός Ανέστη,

Αρσενία ΜοναχήΧαίρε αδελφή!

Δεν έχω όλα τα δεδομένα μπροστά μου αλλά ούτε και κανένα ιδιαίτερα υψηλό χάρισμα ώστε για να βγάλω άπόλυτο απλανές και αλάθητον συμπέρασμα τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή του σεβασμιωτάτου.

Σε ποιόν Κληρικό αναφέρεστε ότι ήτο μαθητής του Γέροντος Παϊσίου;

π.ν.

Χριστός Ανέστη!

Σήμερα 30 Απριλίου 2017 ορκίστηκα στο Θεό να πολεμήσω όλους τους αιρετικούς Επισκόπους στην Ελλάδα.

Πρώτα αυτή την αμαρτωλή τριάδα:

Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  Ιερεμία

Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Οι πληρωμένοι Ουνίτες!

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών!

Αρσενία ΜοναχήΜοναχή Αρσενία Χριστός Ανέστη!

Έχω λάβει σοβαρές απειλητικές και εκβιαστικές πληροφορίες, κυρίως εναντίον μου, ότι προσεχώς των ημερών θα λάβω προσωπικήν και όχι μόνον μηνυτήριον αναφορά από τον Μητροπολίτη κ. Ιερεμία διότι είμεθα δήθεν συκοφάντες και διασπείρουμε ψευδές ειδήσεις με την εξ αυτού απαίτηση-απειλήν να απολογηθούμεν δημόσια, διαφορετικά, θα μας σύρει στα Κυπριακά και Ελλαδικά δικαστήρια, διότι εθίγην η τιμή και υπόληψις του, από τα μόλις πρόσφατα δημοσιεύματα υπερασπίσεως του ρωμαλέου δικαίου αγώνος σας όπου τον καταγγείλατε πρόσωπον με πρόσωπον και με ομολογιακή παρρησία ότι συναγελάζετε με αιρετίζοντες επισκόπους, κακολογεί και συκοφαντεί παραδοσιακούς Κληρικούς και εν τέλει διαστρέφει μεθοδικά και πρακτικά την Πατερική Θεολογία μας.

Σας έχω πεί τις προάλλες, να ενεργήσετε Εκκλησιολογικά, δηλαδή να καταγγείλετε ΓΡΑΠΤΩΣ με επίσημον Επιστολήν όλα τα κακόδοξα ενεργήματα του σεβ. Γόρτυνος που έχωσι πέσει στην ιδικήν σας αντίληψη προς τον σεβ. Μητροπολίτην Μεγαρέων και Σαλαμίνος. Δεν γνωρίζω αν το πράξατε έγκαιρα.

Αν όντως τελικά το ενεργήσατε μπορείτε σας παρακαλώ πολύ να μου αποστείλετε ένα απλό αντίγραφο της επιστολής σας, ή έστω να το φωτογραφήσετε, και να μου το επισυνάψετε στο ηλεκτρονικόν μας ταχυδρομείον;

Αναμένω τα νέα σας και κάθε άλλην πληροφορίαν που θεωρείτε άξια να έρθει εις γνώσιν μας.

Με τιμή

π.ν.Κ. Νούνη έχω στείλει μήνυμα στον π. Μ. τον οποίο γνώριζα από την Μητρόπολη για να το μεταβιβάσει στον Μητροπολίτη, εκείνος δεν το έκανε θα το στείλω κ γραπτώ.

 Πήρα κ ζήτησα τον κ  Δεσπότη κ μου είπαν θα με πάρει πίσω κ αυτό δεν έγινε ποτέ...

Μη φοβού ο Θεός μεθ' ημών!

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών!

Αρσενία ΜοναχήΔεν φοβάμαι κανέναν αλητάμπουρα Αρχιοικουμενιστή ή «αντιΟικουμενιστή» της φακής, διότι, πάντες με εγκατέλειψαν, πλήν του Κυρίου μου και Θεανθρώπου Χριστού μου.

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος της Δόξης!

π.ν.

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/