Translate

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ;
Το τελευταίο διάστημα γίνομαι αποδέκτης περίεργων φοβερών και τρομερών γραπτών αλλά και προφορικών παραπόνων-καταγελιών από αρκετούς ανώνυμους ή και επώνυμους Λαϊκούς, Κληρικούς, Μοναχούς/Μοναχές της εκκλησιαστικής επαρχίας της ιεράς μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως.

Θα προσπαθήσω όμως μέρες Πεντηκοστής που είναι να συγκρατηθώ το κατά δύναμιν ώστε να μη δημοσιεύσω τινά ενυπόγραφα καταγγελτικά γράμματα και κείμενα που έλαβα κατά τινών μη Ευαγγελικών ενεργειών του σεβασμιωτάτου κ. Ιερεμία.

Θα προσφέρω όμως κάτι, ως μία πρόγευση του τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον, ώστε να φροντίσει να αναλογιστεί προσεκτικά τις συνέπειες των όποιων πανούργων και απειλητικών κακόδοξων ή αντιΚανονικών ενεργειών και διωγμών που άρχισε φαίνεται να εξαπολύει άμεσα ή και έμμεσα ο ταλαίπωρος σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας Φούντας κατά των σωρηδόν εν λόγοις και πράξεσιν γνησίων και ορθοδόξων αντιΟικουμενιστών.

Δεν μπορώ όμως από την άλλη, να σιωπήσω, μπροστά στην ολοκληρωτική νεοΟρθόδοξη Δεσποτοκρατορία και φαύλη τρομοκρατεία του κ. Ιερεμία Φ. του και μεγίστου «αντιΟικουμενιστού». Ή μήπως, του και λεγομένου από αρκετούς μεγίστου κυρίου Κωλοτούμπα;

Δεν μπορώ να σιωπήσω, δυστυχώς για εσάς σεβασμιώτατε, αλλά ούτε και να κοιμηθώ από τις απέλπιδες κραυγές τινάς αδελφικής βοηθείας συμπαραστάσεως και να βουλώσω τα αυτιά μου, δήθεν απαθώς, από τους φρικτούς αλαλλαγμούς της ανασφάλειας και απογνώσεως του Κλήρου του Μοναχισμού και του Λαού της εν λόγω μητροπόλεως. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο φαιδρό κατάντημα για τον συγκεκριμένο λόγιο και ακαδημαϊκόν Επίσκοπο. Έχασα πάσα καλή ιδέα για αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο όπου ο γράφων μαζί με το ιστολόγιόν του τα «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» τον διακονούσε επτάκις της ημέρας.

Κάνει τα πάντα ο αθεόφοβος Μητροπολίτης προς τη δύση της ζωής του για να κατά-σκανδαλίσει πάν ελάχιστον αδελφόν και αδελφήν του…! Δεν γνωρίζω αν υφίσταντο τινές μυλόπετρες στη Δημητσάνα…

Εννοείται, αδελφοί και πατέρες, πως έπαψα ολοσχερώς από την Πρωτοχρονιά του 2017, να σχετίζομαι ιδιαίτερα και να συνεργάζομαι διαδικτυακώς, με την συγκεκριμένη Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος, για τον σημαίνον λόγο της ύπουλης  μεταστροφής και πανουργίστικης υπόσκαψης του αντιΟικουμενιστικού αγώνος από μέρους του ιδίου σεβασμιωτάτου κ. Ιερεμία. Έτσι συνειδητοποίησα κάπως αργά ότι ο σεβασμιώτατος Ιερεμίας μετά των συν αυτώ συνεργατών του με χρησιμοποιούσαν συστηματικά για να δημοσιεύω κείμενά τους.

Διέκοψα παντελώς την επικοινωνία μαζί του. Του διέκοψα το «διαδικτυακόν μνημόσυνο», μιας και συστηματικά του εδημοσίευα τα ενυπόγραφα θεολογικά του κείμενα, τις επίσημες επισκοπικές εγκυκλίους του, τις παλαιοδιαθηκικές ερμηνείες και αναλύσεις του κ.λπ. Έχω αποστείλει μάλιστα, τότε, γραπτά μηνύματα στο μητροπολιτικό γραφείον του, να μη ξαναδιανοηθούσι να με ενοχλήσουσι διότι με ρασοφόρους και δή επαγγελματίες κωλοτούμπες και γιαλατζί θεωρητικούς, δήθεν «αντιΟικουμενιστές», δεν επιθυμώ διόλου να συνεργάζομαι. Διότι όλες αυτές, οι δυστυχησμένες ψυχούλες, συνεργάζονται είτε εν γνώσει είτε και εν αγνοία τους με το πατέρα του ψεύδους.

Απεχθάνομαι και βδελύσουμε μετα πάσης θυσίας την σατανική διγλωσσία των πανούργων Επισκόπων. Όπου την εντοπίζω, επιθυμώ να την τσακίζω δυναμικά αστραπιαία και κατακέφαλα, όπως πράττω στο χωριό μου όταν περπατώ στα χωράφια και δέχομαι επιθέσεις από τις δηλητηριώδεις έχιδνες.

Φαντάζομαι τι σόϊ λυσσαλέους αφρούς που θα βγάζουν, ο σεβαμιώτατος και τα πειθήνια τσιράκια του, με τέτοιου είδους απόρριψη που έφαγε. Τα ήθελε και τα έπαθε. Επέλεξε τους φίλους του και συνάμα τους εχθρούς του. Έτσι με εξανάγκασε να σταθώ εναντίον του, όπως ακριβώς ο αδύνατος τσομπαναραίος Δαβίδ αντιμετώπισε ρωμαλέα τον πολεμοχαρή πάνοπλο και πανίσχυρο Φιλισταίον Γολιάθ με την θανατηφόρο σφενδόνη του, έχοντας μαζί και τον Παντοδύναμο άσαρκο Θεό Λόγο στη καρδιά την ψυχή και την διάνοιά του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παραθέτω προς το τέλος του αντιρρητικού σχολιασμού μας μερικά επιπρόσθετα διαδικτυακά τεκμήρεια. Ακολουθεί τώρα μία μερική αποκαλυπτική πρόγευση, από επώνυμους αναγνώστες μας, που διαβιούν στην εκκλησιαστική επαρχία του σεβασμιωτάτου.

Παραδείγματος Χάριν: Μία εν Χριστώ αδελφή η κυρία Γιαννούλα Μ. στις 20 Απριλίου 2017 μας απέστειλε προς ανάρτηση και δημοσίευση το κάτωθεν σχόλιο:

«Κύριε Νούλη, μην παραξενευεσαι με τις κολοτούμπες του Γορτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρίου Ιερεμιου γιατί έκανε μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίων της Ορθοδοξίας. Αυτά είναι πταισματα». 

Η απάντηση μας ήτο άμεση:

«Ο καθείς ερευνά και εντοπίζει ανάλογα με τις προσωπικές ευαισθησίες του... αν έχετε αποδεικτικά στοιχεία σοβαρά περι άλλων τινών εγκλημάτων, πληροφορείστε μας παρακαλώ στο προσωπικόν μας ηλεκτρονικό ταχυδρομείον.

Αν είναι κουβέντες του κομωτηρίου, αφήστε τις για κάποιαν άλλη φορά διότι δεν έχω χρόνο για χάσιμο, διότι με περιμένει μια αιωνιότης ατέλευστη».

Δείτε το άρθρο μου Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ με τον άνωθεν δημόσιο σχολιασμό μας, ΕΔΩ: http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post.html?showComment=1492682673542#c29853345605320346Στις 22 Απριλίου 2017, έλαβα εν τέλει ένα προσωπικό και συγκλονιστικό μήνυμα που υπογράφεται από την ίδια αξιότιμη κυρία Γιαννούλα Μ.:

«Όπως γνωρίζεις ο Ιερεμιας Φούντας , Μητροπολιτης Γορτυνος και Μεγαλουπολεως, έχει ένα μοναστήρι στα Μεγαρα, το οποίο υπάγεται στο Μητροπολίτη Μεγάρων.

Οι μοναχές άρχισαν να του λένε ότι αυτά που λέει είναι υπέρ του οικουμενισμού.

Μία μοναχή , μάλιστα , που λέγεται Αρσενια(Μεγαλοσχημη), όταν είδε το blog σας του είπε τι πράγματα είναι αυτά που λέτε.

Ο Ιερεμιας της είπε να μην κοινωνησει ξανά και πώς θα πει στον Μητροπολίτη Μεγάρων να της πάρει το σχήμα.»

Δεν γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, αν όντως αυτά τα πράγματα που καταγγέλλει η κ. Γιαννούλα Μ. ευσταθούν, θα αναμένω όμως, λίγο χρόνο ακόμη, για να διασταυρώσω όλες τις πληροφορίες μου και από άλλες διάφορες οπτικές γωνίες για να καταλλείξω σε κάποιο ασφαλές και αδιαμφησβήτητο συμπέρασμα.

Όποιος αναγνώστης/τρια γνωρίζει επιπρόσθετα στοιχεία, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείον μας και τα υπόλοιπα στοιχεία μας είναι δημοσιεύμενα κάτωθεν χαμηλά του ιστολογίου μας.

Αν θέλει εξ αρχής, η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος, ας διαψεύσει το εν λόγω μήνυμα, ότι πράγματι δεν εκβιάζει, δεν φοβερίζει, δεν απειλεί καμμία μοναχή ή και κανένα μοναχό, κανένα Κληρικό ή θεολόγο, και κανένα Λαϊκό, ώστε να τα εκλάβουμε ως «Ζηλωτικές» ανοησίες και υπερβολές.

Διαφορετικά, αν μετά την δημοσίευση και ανάγνωση ετούτου του αποκαλυπτικού μηνύματος, ο σεβασμιώτατος κύριος Ιερεμίας, συνεχίζει απτόητος τα βιολιά του, και δεν διαψεύσει τις μομφές και τις κατηγορίες, που ως άνανδρος λυκο-ποιμένας κυνηγάει τις ανδρείες και ομολογήτριες Καλόγριες, θα αναγκαστώ να δημοσιεύσω επιπρόσθετα στοιχεία και ντοκουμέντα που έχω στην κατοχή μου, ώστε να ενημερωθεί η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία της οικουμένης με τι είδους επίσκοπον έχουμε να κάνουμε.

Δεν έχω υπόψη μου πιο μοναστήρι βρίσκεται στα Μέγαρα, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι με ποια εκκλησιαστική δικαιοδωσία παρεμβαίνει σε μοναστήρι που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Μητροπολίτη Μεγαρέων και Σαλαμίνας; Μήπως του δίδει δικαιώματα ο σεβασμιώτατος Μεγάρων; Αλήθεια όμως, μιας και το έφερε η κουβέντα μας, τι γνώμη έχει για τον Οικουμενισμό ο επίσκοπος Μεγάρων και Σαλαμίνας;

Για το επιτίμιον της ακοινωνησίας της οσιολογιωτάτης Μοναχής Αρσενίας, αν ο Γόρτυνος είναι πράγματι ο Γέρων και πνευματικός οδηγός του μοναστηρίου, έχει προφανώς το Κανονικό δικαίωμα να το βάλει. Και η μεγαλόσχημη Μοναχή να το ανεκτεί με υπομονή, ακόμη κι αν είναι εν αδίκω επιβληθέν, διότι πρός το τέλος των ημερών θα την στεφανώσει ο Δικαιοκρίτης και Θεάνθρωπος της Δόξης.

Όσον αφορά εν κατακλείδι την μεγίστη απειλή του Ιερεμία του Τρομερού, ότι θα βάλει τον φιλάδελφον του Μητροπολίτη Μεγάρων για να «αποσχηματίσει» την νέα Ομολογήτρια Μοναχή, τούτο θα πρέπει να καταγραφεί, όχι στα ανέκδοτα της νεοΕλλαδικής Εκκλησιαστικής ιστορίας, αλλά να καταγραφεί στα ρεκόρ Γκίνες για την άπειρη ηλιθιότητα των αναξίων Επισκόπων που υποκρίνονται τους ορθοδόξους τους παραδοσιακούς και αντιοικουμενιστάς.

Θα απορείτε βέβαια: γιατί τόσον φανατικό μαίνος ο σεβασμιώτατος κατά τινών Μοναχών και Μοναζουσών του; Η απάντηση είναι απλή: για να μη διανοηθεί τις ελάχιστος Μοναχος και Μοναχή ή ο Κληρικός εντός της επαρχίας του να δώσει το γενικό πρόσταγμα για την αγία ανυπακοή και διενεργηθεί έτσι διακοπή εκκλησιαστικής επικοινωνίας και αδειάσουν οι ναοί του ή τέλος πάντων να γινεί και η διακοπή του μνημοσύνου του. Αυτό τρέμει ο σεβασμιώτατος Ιερεμίας.

Γι΄ αυτό και διαστρέφει με πανουργία την Πατερική Θεολογία μας, περί της ιεράς και κανονικής Αποτειχίσεως, και γι΄ αυτό μαχαίρωσε πισώπλατα, όπως έπραξε ο Εφιάλτης στον ήρωα βασιλέα της Σπάρτης Λεωνίδα, τον φίλο του και ιερώς αποτειχισθέντα νεοΟμολογητήν Πρωτοπρεσβύτερον των Θεσσαλονικέων π. Νικόλαον Μανώλη κατά την Πρωτοχρονιάτικη Εγκύκλιον που εξέδωσε στα όρια της επαρχίας του.

Αιδώς Γορτύνιοι! Αθλίοι και ανάξιοι ρασοφόροι που ανέχεστε την αδικία!

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Ορθόδοξος ΘεολογώνΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΕΚΜΗΡΕΙΑ:

(1)                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ, Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΟΛΚΗΣ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/12/blog-post_76.html

(2)                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post.html

(3)                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΙΔΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post_22.html

(4)                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ, ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post_31.html

(5)                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ, «Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ», ΒΙΝΤΕΟ, https://www.youtube.com/watch?v=iHgJpuZzFGM

(6)                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΦΑΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ; , http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post_39.html