Translate

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΡΦΟΥΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΜΟΡΦΟΥ

(Το πείσμα των  Μαρξιστών σε Ελλάδα και Κύπρο για μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας, είναι ένας ακόμη λόγος απόσυρσης)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_____________________
Στις μέρες μας που οι μαρξιστές επιδιώκουν, με τη συνέργεια των καλουμένων ‘’προοδευτικών’’ θεολόγων, τη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε συγκρητιστικό  μάθημα Θρησκειολογίας, η προτροπή για μάθημα θρησκειολογίας, που  έχει γίνει από τον Μητροπολίτη Μόρφου, στη συνέντευξη με θέμα  την αντίδραση των Τουρκοκυπρίων δασκάλων  να διδάσκουν το κοράνι, θα πρέπει να αποσυρθεί.

Αφού «το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας μεθοδευμένης και συγκροτημένης επίθεσης σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών», σύμφωνα με την ορθή παρατήρηση του προέδρου της Π.Ε.Θ.  Κωνσταντίνου Σπαλιώρα, οιαδήποτε αναφορά για μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε μάθημα Θρησκειολογίας, έστω και στις μεγάλες λυκειακές τάξεις, θα χρησιμοποιηθεί κακώς από τους λυσσομανούντες άθεους  μαρξιστές.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου στη συνέντευξη για το κοράνι από τη δημοσιογράφο «Γιατί μάθημα Θρησκευτικών και όχι Θρησκειολογίας στα σχολεία; »   ο Μητροπολίτης Μόρφου απάντησε :  « Ε, πιέστε να μπει. Εγώ είμαι εξ’ αυτών που λέω ‘‘ναι’’ στο μάθημα της Θρησκειολογίας. Εμένα δυνάμωσε η πίστη μου μελετώντας το Ισλάμ, τον Καθολικισμό, τον Ραββινισμό των Ιουδαίων, μελετώντας τον Βουδισμό της Άπω Ανατολής. Ή συγκρίνοντας την αρχαία ελληνική θρησκεία με τη χριστιανική, όπως εκφράζεται στην Ορθοδοξία. Αλλά καιρός παντί πράγματι. Δεν μπορεί να διδαχθεί ένα μικρό παιδάκι Θρησκειολογία. Η Θρησκειολογία χρειάζεται κριτική σκέψη. Άρα προηγουμένως το παιδί θα αποκτήσει την ταυτότητα που θέλει η οικογένειά του και όταν μεγαλώσει, θα πρέπει απαραίτητα να του δώσουμε και θρησκειολογικές γνώσεις. Οπωσδήποτε! Τι ωραία θα ήταν οι Ε/κ να ήξεραν και το Κοράνι. Τι λέει ο Μωάμεθ για τον Ιησού Χριστό, για την Παναγία. Πολύ σπουδαία πράγματα αυτά, αλλά δεν τα ξέρουν... »

Η ερώτηση της δημοσιογράφου ήταν σαφέστατη «Γιατί μάθημα Θρησκευτικών και όχι Θρησκειολογίας στα σχολεία; ».  Δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι ξεκάθαρα η δημοσιογράφος αναφέρεται σε αντικατάσταση του μαθήματος των  Θρησκευτικών με μάθημα Θρησκειολογίας.

Ήδη στα πλαίσια  του μαθήματος των Θρησκευτικών, γίνεται αναφορά στις διάφορες θρησκειακές πλάνες, υπό το πρίσμα της Ορθόδοξης κριτικής. Για τα διάφορα θρησκεύματα γίνεται αναφορά στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών (Μάθημα Θρησκευτικών Β΄ Λυκείου).  Γιατί η επιμονή για ‘’μετατροπή’’ του μαθήματος των Θρησκευτικών σε  θρησκειολογικό μάθημα; 

Μέσα από το πρίσμα της Ορθόδοξης κριτικής, όπως γινόταν μέχρι τώρα, γνωρίζουν οι Ορθόδοξοι μαθητές τις πλάνες που ταλαιπωρούν εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας. 

Γνωρίζουμε ότι η  αθεϊστική μαρξιστική μάνητα καραδοκεί για προωθήσει  το μάθημα Θρησκειολογίας. Μαρξιστές σε Ελλάδα και  Κύπρο ομολογούν ότι επιθυμούν ένα ξεκάθαρα συγκρητιστικό μάθημα.  Ο Όσιος Παΐσιος είπε κάποτε : «Οι μαρξιστές δεν πιστεύουν και όταν πας να τους αποδείξεις την ύπαρξη Θεού, κρίνουν τον Θεό και είναι όλο ερωτήσεις· γιατί αυτό, γιατί εκείνο κλπ».

Είναι λάθος λοιπόν να τους δοθεί αφορμή να εφαρμόσουν τα σχέδιά  τους. Είναι γνωστή η πρόσφατη αντίθεη πρόταση της ‘’Ένωσης αθέων’’ για μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε συγκρητιστικό  μάθημα Θρησκειολογίας.  Αυτό περιμένουν τόσο καιρό  οι έχοντες το μαρξιστικό αντιεκκλησιαστικό φρόνημα.  Θα τους δώσουμε εμείς την αφορμή;  Προς τούτο θα παρακαλέσεμουμε και πάλι για απόσυρση της συνέτευξης με αυτή την αναφορά. Πέραν αυτού είναι μια ευκαιρία για απόσυρση της συνέντευξης για το κοράνι,  που τόσους Ορθόδοξους Χριστιανούς λυπεί.

Σημείωση : Το κείμενο τούτο έχει γραφεί με την επιπρόσθετη λύπη, ότι και πάλι η συνέντευξη που τόσους Χριστιανούς λύπησε, πιθανότατα να μην αποσυρθεί.