Translate

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Ή ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ;


Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εκφράζει την αλήθεια της Ορθοδοξίας, ή την κακοδοξία του Οικουμενισμού;Αναφέρει το ειδικό απόσπασμα, περί του Οικουμενιστού Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, ότι: “η Ορθοδοξία σήμερα, πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα της «Ανθρωπολογίας». “Να πούμε ποια είναι η πίστη μας για τον άνθρωπο και να τον υπερασπιστούμε ως ζωντανή εικόνα του Θεού”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.”. Ο μέν Οικουμενικός και Θεοφόρος Πατέρας της Εκκλησίας, Ιουστίνος Πόποβιτς, μας διευκρινίζει απλανώς: «κενος πού κολουθε τόν Θεάνθρωπον δέν δύναται ες βάρος τς Εαγγελικς ληθείας νά κάμνη συμβιβασμούς μέ τόν ομανιστικόν νθρωπον, πού λα ατά τά δικαιολογε καί νάγει ες δόγμα. δ πάντοτε πρόκειται περί ποφασιστικο καί κρισιμωτάτου διλλήματος καί κλογς: Θεάνθρωπος νθρωπος. (ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, σελ.151)»!

Η Πατερική Ορθόδοξη Θεολογία (το τονίζω, η ορθόδοξη Θεολογία!) μαζί και η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν δώσει με απόλυτη ακρίβεια, απαντήσεις, περί της ορθοδόξου και Θεολογικής Ανθρωπολογίας, πλήν ελαχίστων σύγχρονων ειδικών θεμάτων, βιοηθικής και βιοθεολογίας, τα οποία είναι σύγχρονα ζητήματα και στα οποία γίνονται ειδικές μελέτες, επιστημονικές ημερίδες κ.λπ. και Συνοδικές επιτροπές προς εξεύρεση εκκλησιολογικών λύσεων... για τα οποία θέματα, εάν ερευνήσουμε προσεκτικότερα τους σύγχρονους και παλαιούς Θεοφόρους Πατέρες μας, ίσως λάβουμεν εκ του φωτισμού τους τις απαντήσεις που ψάχνουμεν...! Αναφέρει ο κύριος Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής, της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κ. Δ. Τσελεγγίδης, στο μόλις πρόσφατο δογματολογικό εγχειρίδιό του: “Οι Ρωμαιοκαθολικοί(οι Παπικοί δηλαδή) δέν κάνουν λόγο γιά τή ζωοποιό καί κτιστη σχέση το πρώτου νθρώπου μέ τόν Θεό, μέσω τς χαρισματικς παρουσίας το γίου Πνεύματος στή φύση το δάμ. Καί τοτο, γιατί γνοούν τόν κτιστο χαρακτρα τς Χάριτος το γίου Πνεύματος, πού δωρήθηκε μέ τή δημιουργία στό προγονικό ζεγος. Γι΄ατό, κριβς, ρμήνευσαν τήν πτώση το δάμ δικαιϊκά καί θικά, πλς, δηλαδή, ς παράβαση μις ντολς το Θεο, χωρίς οσιαστικές συνέπειες στήν παρξη το νθρώπου καί στή σχέση του μέ τόν Θεό... Ατονοήτως, νθρωπος παρέμεινε μετά τήν πτώση του, φυσικς, γιής... Ο νθρωπολογικές ατές προϋποθέσεις κυοφόρησαν τόν ανθρωπισμό στόν Χριστιανικό Μεσαίωνα τς Δύσεως, λλά καί στή συνέχεια καλλιέργησαν καί τροφοδότησαν τήν κκοσμικευμένη ασιοδοξία το Δυτικο Χριστιανικο νθρωπισμο τς ποχς μας, ποος δέχεται νεπιφύλακτα τή φυσική ρτιότητα το σύγχρονου μπειρικο νθρώπου...(ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑΝΩΣ ΘΕΟΛΟΓΕΙΝ, σελ.136-137).

-Πού να προλάβει όμως, η αντιπατερική και αιρετίζουσα ακαδημία του Βόλου, να ερευνήσει τους Θεηγόρους Πατέρες της Εκκλησίας;
-Πού να προλάβουν να ερευνήσουν, τα Πατερικά συγγράμματα,  όταν προσκαλούσιν τον Καθηγητή π. Ειρηναίο Δεληδήμο, για να μας μπολιάσει, με τα νάματα της ουμανιστικής και φυσιοκρατικής ανθρωπολογίας;!
-Ποία σχέση όμως, θα μπορεί να έχει, μία ορθόδοξη και Ακτιστόκτιστη Θεανθρωπολογία, μιάς και η ορθόδοξη Ανθρωπολογία, θα πρέπει να έχει σχέση, κυρίως με την Θεανθρωπολογία και τη Χριστολογία και όχι με την κοινή και γνωστή, εξάπαντος κτιστή, ανθρωπολογία των βιολόγων και γενετιστών, εκ των συγκεκριμένων δηλαδή κτιστών, θετικών επιστημών, π.χ. της φυσικής, της βιολογίας,  και της γενετικής κ.λπ.;!


Άγιε Δημητριάδος κ. Ιγνάτιε, μέρες που είναι, καλόν θα είναι, να μην μας προκαλείτε, διότι: ΔΕΝ καταγόμαστε απ΄τον πίθηκο και ούτε ενδιαφερόμαστε να συμπεριληφθούμεν στο γενεαλογικό του δέντρο, πολλώ δε μάλλον να συμπεριλάβουμεν, εντός της Ορθοδόξου και Θεολογικής Ανθρωπολογίας, εξάπαντος και Θεανθρωπολογίας(!), τις απλές ουμανιστικές ανθρωπολογίες της παπίζουσας και Λουθηροκαλβινίζουσας Δύσεως... διότι, άνευ της ορθόδοξου Θεολογίας και Χριστολογίας, δεν υφίσταται ορθόδοξη, Θεολογική Ανθρωπολογία!

Έτσι ενοούμεν θεολογικώς, καθότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, μαζί με την Θεόπνευστο Θεολογία Της, διαθέτει Τριαδολογία, Χριστολογία-Θεανθρωπολογία, Θεοτοκολογία, Αγιολογία, Εκκλησιολογία, Μυστηριολογία, Εικονολογία και Σωτηριολογία· είναι φύση ά-λογο, στα όρια του «θεολογικού παραλογισμού», να μη διαθέτει η Εκκλησία, αποσαφηνισμένη Θεολογική Ανθρωπολογία! Ερωτήματα δυσνόητα και δύσκολα, ασφαλέστατα και υπάρχουν, αλλά είναι όντως, καθώς και οντολογικώς, αναπάντητα; Ή μήπως, έχουνε σαφώς απαντηθεί και απλά εμείς, λόγω υπαρξιακού μπαζώματος, δεν εννοούμεν αλλ΄ούτε και κατανοούμεν τα όσα μελετούμεν και αναγιγνώσκουμεν;! Και να μην έχουν απαντηθεί όμως, όλα αυτά, τα σύγχρονα ανθρωπολογικά προβλήμα, όπως π.χ. τα βιο-θεολογικά θέματα, θα αναμένουμε από τους διανοητικούς θεολογούντας και θετικούς επιστήμονες να μας τα λύσουνε;(!!!)

-Αυτές είναι, οι προϋποθέσεις, του απλανώς θεολογείν και ανθρωπολογείν, εν τη Θεανθρώπινη Ορθόδοξη Εκκλησία Του;
-Και το Πνεύμα το Άγιο, σήμερα, καθώς και οι χαρισματούχοι της Εκκλησιαστικής κοινότητας, ποίο είναι το κατ΄εξοχήν διακόνημά τους, στο Θεανθρώπινο οργανισμό της Εκκλησίας;

Εξάπαντος ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς μας ξεκαθαρίζει: «ντεθεν λοι ο ομανισμοί, λοι ο χομινισμοί, ν τελευταί ναλύσει, εναι εδωλολατρικς, πολυθεϊστικς προελεύσεως. λοι ο ερωπαϊκοί ομανισμοί, πό τούς πρό τς ναγεννήσεως, τς ναγεννήσεως καί περαιτέρω, ο προτεσταντικοί, φιλοσοφικοί, θρησκευτικοί, κοινωνικοί, πιστημονικοί, πολιτιστικοί καί πολιτικοί, πεδίωκαν ν γνώσει ν γνοί, καί διακόπως πιδιώκουν, να πργμα: νά ντικαταστήσουν τήν πίστιν ες τόν Θεάνθρωπον μέ τήν πίστιν ες τόν νθρωπον, νά ντικαταστήσουν τό Εαγγέλιον το Θεανθρώπου μέ τό εαγγέλιον κατ΄νθρωπον... (ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, σελ.150)»!

Άρα, το ζητούμενο, με τον αιρετίζοντα «Επίσκοπο» του Βόλου, καθώς και των όσων άλλων ομοφρόνων του, οι οποίοι συμφωνούν εξάπαντος, με την αθεο-θεολογία του, είναι:

-Εκφράζουν, μελετούν, βιώνουν ή όχι, την ορθόδοξη Πατερική Θεολογία, την ορθόδοξη Εκκλησιολογία και την ορθόδοξο Χριστολογία της Εκκλησίας; Θα  τολμούσαμεν άραγε, να ερωτούσαμεν, το συγκεκριμένο ερώτημα, εάν είχαμε σοβαρές ενδείξεις και αποδέιξεις για το αντίθετο;
-Μήπως οι Οικουμενιστές Επισκόποι, εκφράζουσιν και κηρύττουσιν: μίαν "πολυκλαδική θεολογία", ή και "μεταμοσχευματικοπνευμονική θεολογία", εξάπαντος κακόδοξη εκκλησιολογία;!
-Μία κακόδοξη εκκλησιολογία, όπως, π.χ. του ΠΣΕφτικου Οικουμενισμού, καθότι μας απέδειξε έναρθρα, τρανώς και απλανώς, η Ιερά Σύναξις των Κληρικών, Μοναχών και λαϊκών· τίκτει ή όχι, την ανάλογη κακόδοξη Χριστολογία, ή και  μίαν κακόδοξη Θεολογία, με μαθηματικο- θεο-λογική συνέπεια και  μίαν ανάλογη, κακόδοξη ανθρωπολογία;!
-Μήπως, έχουμεν παρεξηγήσει κάτι; Παρακαλούμεν διορθώστε μας!


Αναφέρονται εξίσου και μερικά άλλα λογίδια, απ΄τον ίδιο Σεβ. Μητροπολίτη: «ότι “ η Εκκλησία εξαρτάται από τον ιδρυτή της, τον Κύριο της Ιησού Χριστό και εμείς σήμερα έχουμε την ευθύνη να φέρουμε εις πέρας το έργο που μας ανέθεσαν οι πατέρες μας”...»!

-Είναι φανερόν όμως, πώς ο Θεάνθρωπος, μας άφησε διαδόχους και Επι-σκόπους στην Εκκλησία Του, άρα, υπάρχει ή όχι, κάποια σημαίνουσα-σημαντική υποχρέωση εκ των εις «τύπο και τόπο Χριστού»; Εάν τυχόν και κάποιος Επίσκοπος που έχει ευθύνη, αποδεικνύεται σε βάθως χρόνου, λυκοποιμήν και αλλοτριοεπίσκοπος, τι να συμβαίνει άγιε Δημητριάδος; Υπάρχουσιν ή όχι, ανευθυνουπεύθυνοι τσομπάνηδες που φλουφλουρίζουν ανέμελα και α-νόητα;

Αναφέρθηκε επίσης: «ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι, μέλημα της Εκκλησίας στις μέρες μας είναι «να συγκρατήσει την ενότητα και τη συνοχή της». Αναφέρθηκε στο, “όραμα της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων καθώς επίσης και την προσωπική εμπειρία του από “τη συμμετοχή στις προπαρασκευαστικές επιτροπές προετοιμασίας των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου”. Τέλος, ανέφερε με σαφήνεια ότι: “Κανείς Επίσκοπος της Ορθοδοξίας, κανείς θεολόγος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κανείς υπεύθυνος δε θα προδώσει ποτέ την Ορθοδοξία. Ίσα ίσα όλοι αγωνιζόμαστε με κόπο και πόνο να φέρουμε την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο”...»!

Πολύ ορθώς(!), εδήλωσε ο κ. Ιγνάτιος, ότι μέλημα της Εκκλησίας είναι να «συγκρατεί την ενότητα και την συνοχή Της»· έλα όμως που μερικά Εκκλησιαστικά πρόσωπα, και δή ρασοφόροι και Κληρικοί απάντων των βαθμίδων, προσπαθούν ως αφώτιστοι και πλανόμενοι να διασπάσουν, να αποσχίσουν και να πλανήσουν, την ενότητα της Εκκλησίας, διασπείρωντες κακοδοξίες και αιρέσεις π.χ. Οικουμενισμό, Παπισμό, Νεοορθοδοξία, Μασονισμό, Νεονικολαϊτισμό, Καζαντζακισμό, Σοδομισμό, Ωριγενισμό, Πιθηκισμό-Δαρβινισμό , Κοραησμό κ.λπ.!...

-Καμιά ιδέα, πώς να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί, έχει ο άγιος Δημητριάδος, ή αγρόν ηγόρασε;

Στο μεν συγκεκριμένο όραμα, μερικών α-νόητων Οικουμενιστών-Μασονιστών Πατριαρχών και λοιπών δήθεν Επισκόπων, περί της Πανορθοδόξου Συνόδου, εις μάτην εκοπίασαν οι κοπιώντες, μιας και τα Σλαβικά Πατριαρχεία συν αυτό της Αντιοχείας, θα ανατινάξουσιν, τις όποιες, κακόδοξες, αντιπατερικές και Οικουμενιστικές θέσεις και αποφάσεις ,των υπολοίπων, μιάς και είναι ήδη φανερόν με τις τελευταίες αποκαλύψεις, ότι έχουμε προσυνοδικά «δεδικασμένο»...!

Στο δε ρομαντικό: «“Κανείς Επίσκοπος της Ορθοδοξίας, κανείς θεολόγος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κανείς υπεύθυνος δε θα προδώσει ποτέ την Ορθοδοξία...»· τα ακούμεν βερεσιέ!!!

-Μήπως, τα ίδια και απαράλακτα λεξίδια, δεν εδήλωνε στον Θεάνθρωπο μας, ο Απόστολος Πέτρος; Γιατί τότε τον πρόδωσε, μιάς και είχε τόση ισχυρά αυτοπεποίθηση; Ή και καλύτερα, άγιε Δημητριάδος· γιατί τότε 2.000 χρόνια Εκκλησιαστικής Ιστορίας, μελετά κανείς με αλγεινή έκπληξη, αβέρτα προδοσίες(!!!) εκ των Πατριαρχών, Επισκόπων, Πρεσβυτέρων, Μοναχών και θεολόγων;;;


Μιλάμε, ότι οι σημερινοί «Επίσκοποι», είναι κατ΄εξοχήν ανιστόρητοι τσομπαναραίοι, καθότι τώρα εξηγείται καλύτερον η αντικανονική στάση του, υπέρ της δημιουργίας, ενός αμειγώς τμήματος Ισλαμικών σπουδών, στο Θεολογικό τμήμα του ΑΠΘ... λές και η Θεσσαλονίκη μας, δεν διαθέτει κυρίαρχο Επίσκοπο;! Σκεφθείτε αδελφοί και πατέρες, να γινόταν Αρχιεπίκοπος ή και Πατριάρχης, τι και πόσα άλλα πράγματα, θα αποδομούσεν, ο συγκεκριμένος Ποιμήν! Ο Θεός να μας φυλάει, όντως!

-Όχι μόνον «αθεολόγητοι και αδιάβαστοι», πατέρα Άγγελε Αγγελακόπουλε· αλλά είναι και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ!!!

Στην προσωπική σας περίπτωση άγιε Δέσποτα, κ. Ιγνάτιε, να σας συστίσει ο γράφων, να μελετήσετε, όχι το ιερόν Ευαγγέλιο, αλλ΄ούτε κάν τους αγίους Πατέρες, μιάς και σωρηδόν ακατάπαυστα, τους διαστρέφετε! Μελετήστε σας παρακαλούμεν, εξ΄αρχής και απλά, κανέναν τόμο Εκκλησιαστικής Ιστορίας, ίσως να συνειδητοποιήσετε, καλύτερον και ευκολότερον, ποία είναι, η διαχρονική και ιστορική, Εκκλησιαστική μας πραγματικότητα!

Εν  κατακλείδι, συνοπτικά και απλανώς μας υπερτονίζει, ο σύγχρονος Οικουμενικός και άγιος Θεοφόρος Πατήρ της Εκκλησίας, ότι: «Οχί συμμόρφωσις το Θεανθρώπου Χριστο πρός τό πνεμα τς ποχς, λλά συμμόρφωσις καί προσαρμογή το πνεύματος τς ποχς πρός τό πνεμα τς αωνιότητος το Χριστο, τς θεανθρωπότητος το Χριστο· ατό εναι μοναδική ληθινή ποστολή τς κκλησίας το Χριστο ες τόν κόσμον, κκλησίας ποστολικς καί ρθοδόξου. Μόνον οτως κκλησία θά δυνηθ νά διαφυλάξ τήν ζωοποιοσαν καί ναντικατάστατον Προσωπικότητα το Θεανθρώπου Χριστο, ατήν δηλ. ταύτην τήν μεγίστην ξίαν ες λους τούς κόσμους, τούς ρατούς καί τούς οράτους, καί τούς μέλλοντας. Διότι Ατός εναι περτάτη ξία καί τό λάθητον μέτρον τν  πάντων.(Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, σελ.132)»!

Το επιλογικό ερώτημά μας, συγκριτικά, με τις απλανείς θέσεις του αγίου Πατρός Ιουστίνου Πόποβιτς, μαζί με τα διαχρονικά λεχθέντα και πραχθέντα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, μας προβληματίζει ισχυρώς· είναι ή όχι, ένας εκ των Οικουμενιστών και φιλοπαπικών Επισκόπων; Κι άν η απάντηση είναι καταφατική, το ποίμνιό του είναι ενημερωμένο και υποψιασμένο;

Π.Π.Ν.