Translate

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Ο «ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

-Ελπίζω, τώρα με την πρόσφατη και επίσημη πλέον αγιοκατάταξη του Αγίου Πατρός Παϊσίου, να
βάλει σε μία τάξη τις θεολογικές γνώμεις του... και να μην εμμένει στα ίδια προβληματικά κουραφέξαλα του;!
-Εμείς όμως, έχουμεν το δικαίωμα να αμφισβητήσουμεν την επιστημονική ιδιότητα του κ. θεολόγου, ή έστω την ιδιότητά του, ως Ορθόδοξου Χριστιανού;Ο «σφετεριστής» του Αρχιεπισκοπικού θρόνου και ο σφετεριστής της Ορθοδόξου Θεολογίας
Προσωπικά, έχουμε παραμείνει άφωνοι και αποσβολωμένοι με την ταχύτατη ενεργοποιήση των Πνευματικών θείων Νόμων στα Εκκλησιαστικά δρώμενα της Εκκλησίας της Κύπρου, στην περίπτωση του Νεοβαρλααμιστή κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη!

Ήγγικεν ο καιρός ο «κάθε Λουθηρο-κατεργάρης στο πάγκο του» καθώς λέει θυμόσοφα ο λαός του Θεού, καθότι ο δρόμος και οι επιλογές των Ορθοδόξων θεολογούντων είναι δύο:

1.      Είτε, θα θεολογούν ορθοδόξως και απλανώς ή και χαρισματικώς, ωσάν τους φωτισμένους και θεομένους Πατέρες, τουτέστιν Αγιοπατερικώς και εν μετανοία, ωσάν οι «επόμενοι τοις θείοις Πατράσιν»...

2.     Είτε, εάν επιλέγουν να καπηλεύονται και να σφετερίζονται την Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία, ιδιοτελώς, τουτέστιν να κακοδοξούν και να αιρετίζουν ασύστολα, θα εξετασθούν και θα δικασθούν, ακριβο-δικαίως εκ της αρμόδιας Ιεράς Συνόδου, για τις όσες και όποιες κακοδοξίες των, για να λάβουν έτσι, την «δικαίαν μισθαποδοσίαν», κατά των όσων αστόχων δημοσίων ενεργειών τους!

-Υπάρχει εχέφρων και σοβαρός άνθρωπος, που θεωρεί, ότι η κάθε δημόσια ή ιδιωτική μας ενέργεια και δράση, δεν επιφέρει ανάλογη, αντίθετη ενέργεια και αντίδραση; Συγνώμη, αλλά αυτή μας η γνώμη, δεν είναι δική μας, αλλ΄ είναι ή όχι, επιστημονική θεωρία, αποδεδειγμένη, και διδασκομένη μάλιστα, εκ του δημοτικού σχολείου;!

Πάμε να εξετάσουμεν τώρα, τον κύριο λόγο, που θεωρούμεν προσωπικά ως ευλογία, την αστραπιαία ενεργοποίηση των Πνευματικών Νόμων, με ακλόνητα ντοκουμέντα, για να κατανοήσετε επαρκώς, τον ευχάριστο θαυμασμό και την προσωπική μας έκπληξη...

Το ότι διαστρέφει το Ιερόν Ευαγγέλιο και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο φίλτατος συνάδελφος κύριος Α. Πιτσιλλίδης, το γνωρίζει και η καημένη «κουτσή Μαρία» με την ελάχιστη στοιχειώδη γνώση της, στην Πατερική και Ορθόδοξο Παράδοση της Εκκλησίας! Άρα, ήταν λογική και εκκλησιο-λογική συνέπεια ευθύνης, βάση των δημοσίων α-νοήτων «θεολογικών» λεχθέντων και πραχθέντων του σεβαστού μας συναδέλφου, η φυσιολογική αντίδραση του ευσεβούς Χριστεπώνυμου πληρώματος(Κλήρου και λαού) και της Ιεράς Συνόδου, το οποίο Λογικό ποίμνιο(=ποιμένες και ποιμενόμενοι), φέρει χαρισματικώς και αλαθήτως, τα Αγιοπνευματικά και αλάθητα Πνευματικά κριτήρια, ή αντανακλαστικά, ή και ψυχοσωματικά αισθητήρια!...

Δηλαδή, πιό απλά, ο ευσεβής Κλήρος και λαός της Κύπρου, υποφέρει και δυσανασχετεί, καιρό τώρα, με τις παλιάνθρωπες ασέβειες (π.χ. «θεολογικά» υπέρμαχος(!) της εκτρώσεως ή και της «διακοπής κύησης» του εμψυχωμένου και ανυπεράσπιστου ανθρώπινου-εμβρύου!), τις κακοδοξίες και ψευδο-ορθολογιστικές ασυναρτησίες και νεοφιλελεύθερες φλυαρίες του (π.χ. «θεολογικά» υπέρμαχος και πάλιν, των ΛΟΑΤ ατόμων και των παρα φύσιν ανωμαλιών, του κυναιδισμού ή και της ομοφυλοφιλίας!) υποκρινόμενος και σφετεριζόμενος μάλιστα, τον: «Ορθόδοξο θεολόγο» και τον «ορθόδοξο επιστήμονα»...!

Εμείς προσωπικά, ως ημερολογιακο-θεο-ιστολόγιο, σας έχουμεν παραθέσει αρκετές φορές, εκτενέστερα εξειδεικευμένα κείμενα και σχόλια μας, που αποδεικνύουμεν περίτρανα, ως ισότιμοι πτυχιούχοι με τον εν λόγω κύριο συνάδελφο, ότι αιρετίζει ασύστολα και μάλιστα, αποκλίνει παρασάγκας, από το ιερό επίθετο «ορθόδοξος»...! Εξάπαντος, το αντίθετο της λέξεως «ορθόδοξος», είναι η λέξη «κακόδοξος», και αυτό έπρεπε ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος, να το γνωρίζει καλύτερα, μίας και «κοιμάτε παρέα», με τα λεξικά του Μπαμπινιώτη!

Άρα, σύμφωνα με τα όσα παρελθοντικά στοιχεία, συγκρίναμεν και κρίναμεν κατά καιρούς, ο αξιότιμος συνάδελφος κ. Ανδρέας Π. (το δηλώνουμεν εν συνειδήσει και με πάσαν την επιστημονική και την ταυτόσημη ιδιότητά μας, ως απόφοιτοι της Θεολογικής του ΑΠΘ) είναι εξάπαντος, κακόδοξος θεολόγος, κακόδοξος Χριστιανός, και κακόδοξος επιστήμονας της Ιεράς Ορθοδόξου Θεολογίας.

Πράγμα το οποίο, μπορούμεν να αποδείξουμεν, ανά πάσα στιγμή ισχυρώς· ακόμη και στην περίπτωση που τυχόν μας ζητηθεί (εκ των αγίων Συνοδικών και της ειδικής εν λόγω Συνοδικής εξεταστικής επιτροπής επί αιρέσεων!) η εξειδικευμένη εν προκειμένω,  προσωπική και επιστημονικά ορθόδοξη μαρτυρία μας! Εξάπαντος, καλό και άγιο είναι, να γνωρίζουν οι σεβάσμιοι Ιεράρχες, ότι είμαστε στην υπηρεσία και διακονία των ιερών θεσμών και θείων παραδόσεων της Εκκλησίας μας, πολλώ δε μάλλον ωσάν υπουργοί και μη επίορκοι εργάτες, της Ιεράς Επιστήμης της Ορθοδόξου Θεολογίας!

Το εκπληκτικό θαύμα και το θαυμάσιο, της σημερινής ημέρας ήταν: ότι καθώς παρακολουθούσαμεν έμπονα και εναγώνια και πάλιν (την δόλια εκπομπή η ώρα 15:00, «ανοιχτή ΓΡΑΜΜΗ»... με το διάβολο!) και τις σορηδών εμετικές διαστροφές και ασέλγειες που ασκούσεν, ο κακόδοξος συνάδελφος, επάνω στο ιερό Σώμα, της πεντάμορφης και Φιλοκάλου Ορθοδοξίας μας, ξαφνικά, η  κυρία Γωγώ Αλεξανδρινού, μας ανακοινώνει δημοσίως, το πιό πάνω ρωμαλέο και ηχηρό ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, κατά του «μικρού Λούθηρου»!

Λάβετε σοβαρά υπόψιν φίλοι/ες αναγώστες μας, ότι το ευχάριστο ανακοινωθέν, δημοσιεύθηκε σήμερα, εκ της ιστοσελίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου την ώρα 15:31, δηλαδή, ακριβώς σχεδόν την ίδια ώρα και στιγμή, που ο ίδιος κύριος συνάδελφος, εξύβριζε χυδαίως και απειλούσε τηλεοπτικώς διά του αθεολόγητου “Bullying”, τόσο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου, όσο και τους άλλους αγίους Συνοδικούς, ότι δήθεν θα αποκαλύψει πράγματα και θάματα, μιάς και ήταν ο συγγραφεύς και γραμματεύς, των παρελθοντικών μυστικών συμφωνιών, για την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β΄!!!

Κατά τα άλλα, η ταλαίπωρη δημοσιογραφίνα κ. Γωγώ Αλεξανδρινού, δήλωνε: «Δέν κάνουμε την εκπομπή για να στοχοποιήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο»!

-Αλήθεια, ποιός δουλεύει ποιόν, κυρία Γεωργία Αλεξανδρινού;

Εκτός κι άν υποτιμάτε την νοημοσύνη των τηλεθεατών σας, μιάς και αυτό μας αποδεικνύετε αδιάλειπτα, σε κάθε σας εκπομπή, αλλά όμως να ξέρετε, θα το φέρετε βαρέως στη συνείδησή σας, για τη συντεταγμένη συνεργία σας, τη μη αντικειμενική συνεργασία σας, την αντιδεοντολογική συμμετοχή σας και τον ανίερο συστηματικό κατασκανδαλισμό του ευσεβούς λαού μας, με τις εν λόγω αθεολόγητες και ηλίθιες εκπομπές σας, οι οποίες εν καταφατική εξελίξει, ενεργοποίησαν επί τέλους, τους τιμίους Ιεράρχες μας, προς την δικαία εξονυχιστική εξέταση, τη λελογισμένη εκκλησιολογική δίκη και τέλος τον αφορισμό του συνεργάτη σας, εάν και εφόσον, επιμένει αλαζωνικά και αμετανόητα, σε όσα αιρετικά ξεστομίζει επι πολλών ετών!

Μήπως, για τις όποιες τυχούσες αποφατικές- αρνητικές αποφάσεις του επερχόμενου πορίσματος, εκ της ιεράς Συνόδου, κατά του αιρετίζοντα θεολόγου, ευθύνες δεν θα φέρει και η κ. Αλεξανδρινού, μιάς και τον χρησιμοποιεί άριστα για τα νούμερα της τηλεθέασης;!

Ευχόμαστε, ειλικρινά και καρδιακά, να σας προβληματίζει υπαρξιακά, η αντίδραση του Κλήρου και του λαού, διότι η νοσυρή προσωποληψία και ανώμαλη οπαδοποίηση, προς το τίμιο πρόσωπο κατά τα άλλα του κ. Α.Π., δεν οδηγεί προς τον Θεάνθρωπο Χριστό, αλλά προς τον μισόκαλο αντίχριστο!

Ο κ. Α.Π. δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, ευθαρσώς ότι: «σφετεριστής του θρόνου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Β΄...» και υπόσχεται δημοσίως άκουσον-άκουσον, ότι θα μας αποκαλύψει τις μυστικές συμφωνίες, στις οποίες μάλιστα, ο ίδιος κ. Πιτσιλλίδης ήταν ο συγγραφεύς! Το αμέσως λογικό ερώτημα που μας γεννιέται αδελφοί και Πατέρες, είναι: Εάν, όντως αποδεικνύεται, με ντοκουμέντα ακλόνητα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, είναι όντως σφετεριστής του θρόνου, τότε οι παρατρεχάμενοι γραμματείς και φαρισαίοι ρασοφόροι κ.α. θεολόγοι, που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν και συνέγραψαν μάλιστα, τις εν λόγω μυστικές συμφωνίες, τι μέρος του λόγου είναι; Δηλαδή με άλλα λόγια και απλούστερα: γιατί δεν κατάγγελε τα όσα στοιχεία κατέχει, απ΄ την πρώτη στιγμή ο κ. Α.Π. και αποφάσισεν σήμερα, να μεταβληθεί αυτόβουλα, ως ατομικός και ειδικός Ιεροεξεταστής, εξάπαντως ως ιεροκατήγορος των αγίων Συνοδικών;

Δεν μας ενδιαφέρει φίλε Αντρίκκο μου, τι θα καταγράψει, ο τυχόν εκκλησιαστικός ιστορικός, μετά από 100 ή και 1000 χρόνια, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διότι: α΄) εις την Εκκλησιαστική Ιστορία 7.000 ετών, διδασκόμαστε, για αρκετούς σφετεριστές των θρόνων, οι οποίοι κοιμήθησαν, εν μετανοία, και εντός της Εκκλησίας, αλλά παράλληλα, διδασκόμαστε και ένα δεύτερο, ότι  για διαχρονικούς αιρετικούς ρασοφόρους και θεολόγους, δηλαδή σφετεριστές και διαστροφείς της Ορθοδόξου Θεολογίας, ο ιεροκανονικός-εκκλησιολογικός και θεολογικός δρόμος ήταν ο η καθαίρεση, ο αφορισμός και το εκκλησιαστικό ανάθεμα, άχρι της συντέλειας των αιώνων· διότι, από εωσφορική αλαζωνία επέμεναν και παρέμεναν, κάκιστα αμετακίνητοι και ανίερα άκαμπτοι, εις τις προσωπικές σοφιστικές γνώμες/ιδεοληψίες και σατανικές θεολογιές των, με τις οποίες δυστυχώς, έσπερναν και εμβολίαζαν με «θεολογικό» τρόπο, το λαό του Θεού!

Εξάπαντος, για λόγους ιεροκανονικής και εκκλησιολογικής ευταξίας, ο «κακός ο λύκος», ή το «ψωριαμένο πρόβατο» αν θέλετε, ή έστω και ο «προβατόσχημος λύκος», θα πρέπει να αποκόπτονται (είτε με αφορισμό για τους αιρετικούς λαϊκούς θεολόγους, είτε με καθαίρεση για τους αιρετικούς Κληρικούς!) από το Σώμα της Εκκλησίας, με συνοπτικές ιεροκανονικές διαδικασίες, εννοείται εν Αγίω Πνεύματι, προς αποφυγή «καταβροχθήσεως», των χιλιάδων απλών ψυχών στην Πίστη, ή και των αφελών «κοκκινοσκουφίτσων», οι οποίες τείνουν, εξ άκρας αγνοίας, ημιμάθειας και αμαθείας, να γουστάρουν ανοήτως, τις ειδεχθείς λυκοφιλίες και να ειδωλοποιούν σε αρκετές περιπτώσεις σε μέγιστο βαθμό, τον εκάστοτε διαχρονικό λυκάνθρωπο...! Ωστόσο, καθότι είναι απόλυτα βέβαιο το αναντίλεκτο γεγονός της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, «λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα» ως καλώς το τραγουδεί, ο συνονόματος μας κ. Παναγιώτης(Νότης) Σφακιανάκης!


Τον κ. Πιτσιλλίδη, τον ενοχλεί, ενώ δεν αποδέχεται αλλά και αποκλίνει σαφώς, αλλοιώνοντας, τη Θεανθρώπινη διδασκαλία της Εκκλησίας:
1.      Περί της παρα φύσιν αρσενοκοιτίας και ομοφυλοφιλίας. Γιαυτό τον λόγο, συντάσεται, με τους διαβολικούς και ιδεολογικούς αγώνες των ΛΟΑΤ ατόμων, οι οποίοι υποσκάπτουν, τα θεμέλια της κοινωνίας και της οικογενείας του έθνους μας!
2.     Περί των παρα φύσιν ή και «κατά φύσιν» προγαμιαίων σχέσεων. Γι΄αυτό τον λόγο, συντάσεται, με την αρχέγονη κακόδοξη ιδεολογία και αίρεση των Νικολαϊτών!
3.     Περί της μερικής κρίσεως των ψυχών. Γι΄αυτό τον λόγο, συντάσεται, με ορθολογιστικές αρλουμπολογίες εκ των Δυτικών θεολόγων (παπικών ή και προτεσταντών) πράγμα μη αποδεκτό εκ φύσεως της Ορθοδόξου Πατερικής Θεολογίας!
4.     Περί της δαιμονολογίας, ή διαβολολογίας, ή και περί των εναέριων τελωνίων. Γι΄αυτό τον λόγο, συντάσσεται και πάλιν, με τα προτεσταντικά, κακόδοξα ακαδημαϊκά πρότυπα, οι οποίοι θεωρούν ανύπαρκτο και ανυπόστατο ή και απρόσωπο τον διάβολο! Γι΄αυτό απορίπτει εξάλλου, την Ορθόδοξη διδασκαλία των εναέριων τελωνίων και πονηρών πνευμάτων, με άμεση ορθολογιστική αιρετική συνέπεια, να απορίπτει και την βασκανία,  να απορίπτει την ύπαρξη μάγων/ισών και μαγείας!
5.      Αυτό όλο, σημαίνει, ότι αγνοεί και διαστρέφει, την Ορθόδοξη Πατερική διδασκαλία περί των ακτίστων και κτιστών ενεργειών! Με αποτέλεσμα, να συντάσεται, με την αρχαία αίρεση του Βαρλααμισμού, του Αιρεσιάρχη μοναχού Βαρλαάμ! Οι σημερινοί, σύγχρονοι Νεορθόδοξοι θεολόγοι, δικαίως, αποκαλούνται και ως Νεοβαρλααμιστές!
6.     Περί την «εξ άκρας συλλήψεως» του ανθρώπινου εμβρύου. Γι΄αυτό τον λόγο, συντάσεται, με την εκ προμελέτης ανθρωποκτονία, και την διακηρύττει σχολαστικώς, ωσάν «διακοπή κύησης», ενώ η Ορθόδοξη Ανθρωπολογία έχει σαφέστατη διδασκαλία εδώ και 2.000 έτη!
7.     Περί των συγχρόνων βιοηθικών προβλημάτων και διλλημάτων, έχει εσφαλμένη και αιρετική αντίληψη, ότι δήθεν επάρθησαν Συνοδικές αποφάσεις, για τα θέματα αυτά, ενώ κατ΄ουσίαν είναι θέσεις και μερικές γνώμες ατομικές Συνοδικών, της Συνοδικής επιτροπής Κύπρου και Ελλάδος, περί της βιοηθικής και βιοθεολογίας!
8.     Περί της αιρέσεως του Παπισμού και της παναιρέσεως του Οικουμενισμού. Έχει εξάπαντος, παναιρετικές αντιλήψεις, ώστε να διοχετεύει και να εμβολιάζει τον λαό μας, με την σαταντική παναίρεση του «λαϊκού» Οικουμενισμού!
9.     Περί των κριτηρίων της Ορθοδόξου αγιοκατάταξης. Τα απορίπτει, ωσάν τους προτεστάντες θεολόγους!
10. Περί των αγίων λειψάνων και του Αγίου Φωτός.

Το εν κατακλείδι ερώτημά μας είναι: Εάν παραδεχθούμεν και πάλιν, λόγου χάριν, ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄είναι όντως σφετεριστής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου ενώ, δεν έχει εξεφράσει αιρέσεις και κακοδοξίες, ενώ ο εν λόγω συνάδελφος θεολόγος, ήταν ο ειδικός γραμματέας των μυστικών συμφωνιών και διδάσκει μάλιστα επί πολλά έτει, κακοδοξίες και αιρέσεις λόγω της στενής σχέσεως του με τα Μ.Μ.Ε., ποιός εγκληματεί, κατά της ιεράς Συνειδήσεως του Χριστεπώνυμου πληρώματος και κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Θεολογίας Της;

-Ποίος άραγε, να είναι, ο πραγματικός σφετεριστής στα πιό πάνω ζητήματα;

-Μήπως, ο πρώτος τη τάξη, ο λαοπρόβλητος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος δεν βλάπτει την Πίστη και την Εκκλησία της Κύπρου;

-Ή μήπως, ο τηλε-πρόβλητος και πρώτος τη αταξία και την τηλεοπτικήν αφασία, ο οποίος τηλε-(ά)θεο-λόγος, κηρύττει, ως μή ώφειλε, αιρέσεις και κακοδοξίες, δηλαδή οινο-πνευματικά δηλητήρια, στον λαό του Θεού;

Δόξα τω Θεώ, για την ιστορική Εκκλησιαστική απόφαση, του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου, περί  της ιδρύσεως, της πρώτης Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής εν τη νήσο των Αγίων! Καιρός δεν ήταν;!

Ας προβληματιστούμεν βαθέως!


Π.Π.Ν.  *ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.sigmatv.com/shows/anixtigrammi/episodes/5300