Translate

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

“ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΙ” ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!


Προσηλυτισμοί για κλάματα!

Εξ΄αρχής να αναφέρω στους αγαπητούς φίλους αναγνώστες τις υποθέσεως, ότι είμαι άνθρωπος που έχω προσωπική εμπειρία με τον εν Κύπρω μοναχισμό από 15 ετών!!!

Έζησα κατά την εφηβεία μου, πολλους καλοκαιρινούς μήνες, διακοπές του Πάσχα και των Χριστουγέννων, και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε συγκεκριμένη Ιερά Μονή της Κύπρου, λόγω οικογενειακών προβλημάτων, και με την συναναστροφή μου με τους αγίους Μοναχούς, και το καθημερινό πρόγραμμα των ακολουθιών και των διακονημάτων, επιθυμούσα να διαβιώσω για πάντα εκεί... μόνο που η απόφαση των Πατέρων, ήταν να ολοκληρώσω το Λύκειο, τον στρατό και τις τυχόν σπουδές και μετά βλέπουμεν...!

Ολοκλήρωσα το λύκειο, ολοκλήρωσα και την στρατιωτική θητεία μου, και συνειδητοποίησα ότι η κλήση μου ήταν ο έγγαμος βίος, καθότι μόλις αποστρατεύθηκα, ενυμφεύθηκα...

Με την συγκεκριμένη Ιερά Μονή, διαθέτω μέχρι την σήμερον, εδώ και είκοσι χρόνια, άριστες Πνευματικές σχέσεις...

Τι θέλω να πώ;

-Θέλω να πώ, ότι ο Ορθόδοξος Μοναχισμός, είναι εκ φύσεώς του, οντολογική ελευθερία!

-ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να διαβιώσει με δήθεν προσηλυτισμό, εντός Ορθοδόξων Ιερών Μονών!!!

-ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ στο τετράγωνο(!) εξ ανοήτων νόων, ότι μπορεί κάποιος Χριστιανός, να προσηλυτισθεί στον Μοναχισμό!

-Ο Μητροπολίτης κ. Αθανασίος, εάν πρέπει να κατηγορηθεί για κάτι, αυτό είναι η υπερ-πολλαπλάσιοι "προσηλυτισμοί" εις το Μυστήριο του Γάμου!

Συγκριτικά ομιλούντες, απ΄την μία πλευρά έχουμεν το Μυστήριο του Μοναχισμού και απ΄την άλλη το Μυστήριο του Γάμου· πόσους "προσηλύτισε" ο συγκεκριμένος Επίσκοπος εις την μία πλευρά και πόσους  εις την άλλη;

Λογικά, η ζυγαριά θα βαρύνει, εις το Μέγα Μυστήριο του Γάμου!

Άρα και πάλιν συγκριτικά, ο Σεβασμιώτατος άγιος Λεμεσού, κρίνεται "ένοχος", διότι "προσηλυτίζει" αβέρτα, ενήλικες ανθρώπους, εις τον Γάμο αντί τον Μοναχισμό, μιάς και ως άγαμος, πολλώ δε μάλλον Αγιορείτης καλόγερος και Επίσκοπος, ώφειλε, να επανδρώσει και να δημιουργήσει απ΄άκρη-σ΄άκρη τη νήσο των Αγίων Κύπρο, με εκατοντάδες ανδρώες και γυναικείες μονές... με εκατοντάδες-χιλιάδες μοναχούς, πράγμα το οποίο δυστυχώς, τόσα χρόνια, δεν κατάφερε να το πράξει...

Εξάπαντος ως θεολογών επιστήμων(όχι ωσάν τον κ. Α. Πιτσιλλίδη!),  της Ιεράς Πατερικής Θεολογίας, έχω την γνώμη, ότι οι γονείς προσβάλουσιν την αξιοπρέπεια τους, αλλά και το Μοναχό γιό τους, λόγω του ότι, αγνοούσιν την Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία! Διαφωνώ, με κάποιον συνσχολιαστή μας, που εδήλωσε, ότι οι γονείς θέλουν Ψυχίατρο, μιάς και είναι γνωστόν τοις πάσιν, ότι και οι ψυχίατροι θέλουν τον ψυχίατρό τους!
Η συγκεκριμένη δίκη, θα είναι δίκη παρωδία και στο τέλος, θα βγεί ξινό στους γονείς, θα ενεργήσουν(μη αναφέρω ότι ήδη ενεργούν!) οι Πνευματικοί νόμοι, για την ιεροκατάκριση που ασκούν και ίσως εάν συνειδητοποιήσουν την κατάντια των, ίσως και να ταπειωνθούσιν και τέλος να σωθούσιν!

Ο μεν άγιος Λεμεσού, θα είναι εις διπλούν κερδισμένος, μιάς και θα αθωωθεί πανηγυρικά από τις ανυπόστατες και θλιβερές κατηγορίες, και θα δοκιμαστεί ακόμα μίαν φορά εις την Πίστη του!

Λόγω των προσωπικών μου εμπειριών εις το Μοναχισμό της Κύπρου και λόγω του ότι διακονώ την επιστήμη της Ιεράς Θεολογίας, μπορώ  εάν κληθώ, να συ-μαρτυρήσω επιστημονικά και αντικειμενικά για το εν λόγω θέμα, μιάς και δεν έχω ιδιαίτερες και προσωπικές σχέσεις, ούτε με την εν λόγω οικογένεια αλλ΄ούτε και με τον ενχώριο Μητροπολίτη  της Λεμεσού κ. Αθανάσιο, πολλώ δε μάλλον με τις Ιερές Μονές που είναι Πνευματικός οδηγός!


Υ.Γ. Ο εν λόγω δικηγόρος αλλά και οι γονείς, ας ανοίξουνε και κανένα Νεοελληνικό λεξικό για να γνωρίσουν, τι εστί προσηλυτισμός, ίσως λεξικολογικά να συνειδητοποιήσουν την μεγίστη γκάφα των!


Με τιμή

Παναγιώτης Π. Νούνης (Θεολογών ΑΠΘ)

Προσωπικό Ιστολογίο: http://apologitikaa.blogspot.com/


Email: panagiotisnounis@gmail.com