Translate

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΗ απάντηση μας, σε μήνυμα του θεολόγου κ. Θεοδώρου Κυριακού
Αγαπητέ κ. συνάδελφε Θεόδωρε Κυριακού χαίρε!

Αν και κανονικά δεν θα πρέπει να χαρείς, για τις λογής-λογής κακοδοξίες που εκφράζεις κατά καιρούς δημοσίως, εύχομαι όμως κάπως-κάπου κάποτε, σε κάποια στιγμή, να προβληματιστείτε βαθέως σεβαστέ μου αδελφέ, για τα όσα κακόδοξα εξεφράζετε κατά καιρούς πολλώ δε μάλλον εκ της συγκεκριμένης εκπομπής που κάνατε, μαζί με τους αθλίους-αθέους, της Κύπρου! [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΕΪΣΜΟ"! http://apologitikaa.blogspot.com/2014/11/blog-post_28.html#]

Λάβετε όμως σοβαρά υπόψιν σας κ. Κυριακού, ότι ήμουνα υποχρεωμένος για συνειδησιακούς και επιστημονικούς λόγους, να σας κάνω επίσημη καταγγελία, εις την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, για να λυθούν με ειδικότερο εκκλησιολογικό τρόπο, τα όσα κακόδοξα και αντιεκκλησιαστικά εκφράζετε κατά καιρούς, εκπροσωπώντας δήθεν, τηλεοπτικώς, την Εκκλησία της Κύπρου! [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://apologitikaa.blogspot.com/2015/03/blog-post_23.html ]

Έχετε όντως, απόλυτο δίκαιο, σεβαστέ μου κ. Κυριακού, ότι είμαι ανορθόγραφος· και ο λόγος είναι, ότι δεν ήμουνα και τόσον καλός μαθητής στο σχολείο, με αποτέλεσμα, να αναγκαστώ να εισαχθώ και να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., αρκετά μεγάλος σε ηλικία, σχεδόν στα τριάντα μου χρόνια! Ωστόσο, περί της ειδικής και εύλογης παρατηρήσεώς σας, επί των ορθογραφικών και γλωσσολογικών ζητημάτων, που λαθέψαμεν και λαθεύουμεν συχνάκις, το θεωρούμε προσωπικώς, εντελώς άτοπον και άστοχο, μην αναφέρω απαράδεκτο και ανόητο, μιας και η κριτική μας εστιάζει απόλυτα και ειδικά, κατά των ετερόδοξων-αιρετικών και θεολογικών αποκλίσεων σας, καθότι είναι κριτική σε ζητήματα, θεολογικού περιεχομένου και όχι φιλολογικού ή γλωσσολογικού· μιας και γνωρίζουμε εμείς οι όντως ανορθόγραφοι (απολογούμαστε προς πάντες τους φιλολόγους!), ότι δεν σας καταγγείλαμε σε ειδικούς συλλόγους φιλολόγων, ή και γλωσσολόγων, επί λεξικολογικών επιλογών και αιρέσεων σας σε φιλολογικά ζητήματα, αλλά σας καταγγείλαμεν, στην αρμόδια αρχή επί Θεολογικά ζητήματα, δηλ. την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Αρχή ημών των θεολογούντων και θεολόγων, της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, για συγκεκριμένες θεολογικές επιλογές και αιρέσεις σας!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ!
Ωστόσο το προφίλ σας: "Τheodoros Kiriakou",
σε ποιάν ντοπιολαλιά ομιλείται; Και τίνος Γλώσσα ή και διάλεκτος είναι;
Γραικυλίστικη μήπως;
Ά μάλιστα...!


-Εξάλλου, που θα πρέπει να κάναμε την εν λόγω καταγγελία μας, κατά την δική σας γνώμη;!

-Στο Υπουργείο Εξωτερικών; Στο Υπουργείο Παιδείας; Ή μήπως στον οργανωμένο σύνδεσμο των φιλολόγων της Κύπρου;!

Πάρα ταύτα και διά ταύτα, λογικό είναι, και ίσως να πρέπει να μου  το συγχωρήσει, τόσον η Ιερά Σύνοδος, όσο και εσείς, τα όποια τυχόν ορθογραφικά και γλωσσολογικά μου λάθη, και να ερευνηθεί σε βάθος, η ουσία, της θεολογικής καταγγελίας μας, κατά των ψευδο-προοδευτικών και αθεολόγητων προσωπικών απόψεών σας, καθώς πράττουσιν ετούτην τη στιγμή, τα ταυτόσημα, στα περί του εντίμου κυρίου συν-αδελφού μας, Ανδρέα Πιτσιλλίδη!

Κάποιος φωτισμένος Μοναχός, με είπε προ καιρού: "όταν σε κατηγορούν, περί των ορθογραφικών λαθών σου, να τους απαντάς ως εξής: «Η Κόλαση θα είναι γεμάτη από αμετανόητους αμαρτωλούς και αμετανόητους αιρετικούς, μιας και ο Παράδεισος, θα είναι τίγκα, από ανορθόγραφους εν μετανοία πιστούς»"!

Προσπαθώ ακόμα να κατανοήσω ετούτο το οξυνούστατο ρηθέν του, αλλά με βοήθησε και πάλιν, ο εν λόγω φωτισμένος Καλόγερος με τον εξής τρόπο: "ότι ανορθόγραφος ήταν και ο άγιος Γέρων Παΐσιος" και έπειτα θυμήθηκα και επρόσθεσα με την σειρά μου, ότι ανορθόγραφος ήταν και ο άγιος Στρατηγός του 1821, ο ήρωας  Ιωάννης Μακρυγιάννης!

Ωστόσο, πρέπει να κατανοείτε θεο-λογικώς, ότι δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά που γράφετε, σε θεολογικές αντιμαχίες και αντιλογίες, π.χ. οι κατηγορίες επί ανορθογραφοσύνης κ.λπ., διότι λ.χ.  σε αντίθετη περίπτωση, είναι ωσάν να κατηγορείτε τους αγαπητούς φιλολόγους, γεωλόγους, νομικούς ή και αστροφυσικούς κ.λπ., ότι είναι αμαθείς στην δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας! Αστεία πράγματα, δεν νομίζετε;

Γράφετε ωστόσο, με ένα περίεργο τρόπο προς εμάς και ένα αλλόκοτο φρόνημα: «Μάταια ασχολείσαι επειδή δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα για τις θέσεις και τις απόψεις μου.»

-Τα ταυτόσημα, δεν τα δηλώνει και ο «έτερος Καππαδόκης» κ. Α. Πιτσιλλίδης;

Σας το δηλώνω απερίφραστα τότε: ότι τίποτα δεν γίνεται ματαίως, μιας και εφόσον μας πειράζετε την Πίστη και την Ορθόδοξη διδασκαλία Της, εμείς θα μιλάμε, θα ενεργούμεν, θα διαμαρτυρόμαστε ρωμαλέως "και ότι θέλει ας γενεί", ως εδήλωνεν και ο άγιος Στρατηγός μπαρμπα-Γιάννης! Όμως, ασφαλέστατα και έχετε να απολογηθείτε, τόσο εσείς, όσο και ο κ. Α.Π., για τα όσα ασεβή διδάγματα διδάσκετε τον λαό μας επί δεκαετίες! Παραδειγματιστείτε τότε κ. Κυριακού, τι δρόμο λαμβάνει, το «φαινομένο Πιτσιλλίδης» και αναμένατε και εσείς τα ταυτόσημα, διότι τα πρόβατα ξύπνησαν και ξυπνάνε και άλλα προβατάκια καθώς και τους φλουφλουριστάς τσομπάνους!

Γράφετε επίσης, ότι: «Είσαι κρίμα αν νομίζεις ότι υπερασπίζεσαι με αυτόν τον τρόπο την ορθόδοξη παράδοση.»... κρίμα θα ήμουν, αξιότιμε αδελφέ και κύριε Κυριακού, εάν ως Χριστιανός και ως επιστήμων, δεν υπερασπιζόμουν την Φιλόκαλη Ορθοδοξία μας, με αυτόν τον τρόπο!

Συνεχίζετε όμως εσείς, τα ανόητα φληναφήματα και παπαγαλήματά σας γράφοντας ότι: «Έπρεπε τουλάχιστον να ξέρεις ότι η Ορθοδοξία δεν απειλείται ούτε από τις ευφάνταστες ιδέες, ούτε από τις εξυπνάδες του Κυριακού ή του Πιτσιλλίδη, επειδή στον πυρήνα της βρίσκεται η ορθόδοξη ασκητική και η εμπειρία της αγιότητας.»...!
 
-ΕΔΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΟΔΟΞΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ κ. "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑ ΚΕΛΑΚΙΤΗ" ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΠΟΥ ΚΟΦΚΕΙ ΤΟ ΜΑΡΙ;(!!!)
-ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠτΔ ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ,
ΑΛΛ΄ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΚΤΟΝΑ  ΦΛΥΑΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ....!

Εάν όντως, είχατε απόλυτο δίκαιο κ. Κυριακού, τότε ποίος ο λόγος, να αγωνιζόμαστε, υπέρ Πίστεως, ως έπραξαν με ομολογιακό φρόνημα, διαχρονικώς, άπαντες οι άγιοι Μάρτυρες και Νεομάρτυρες, ιεροί Απολογητές και θείοι Ομολογητές της Εκκλησίας, συν πάσαν την χορεία των Θεοφόρων και τεθεομένων αγίων μας Πατέρων;! Δόξα τω Θεώ, τουλάχιστον, που αναγνωρίζετε κατά βάθος, ότι μας διδάσκετε, τηλεοπτικώς, εξυπνάδες και ανοησίες!

Ωστόσο, λάβετε σοβαρά υπόψιν σας: ότι άπαντες σχεδόν οι κακόδοξοι και αιρετικοί Πατριάρχες, Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι, θεολόγοι ή και Μοναχοί, καταδικάσθηκαν, αποκόπηκαν, καθαιρέθηκαν και αφορήσθηκαν και πολεμήθηκαν ρωμαλέως (και εννοώ οι ιδέες και νοσηρές θεολογίες των!), από τους αγίους ησυχαστάς και ασκητάς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ίνα μη μολυνθεί διόλου, ο πυρήνας της εμπειρικής δογματικής  και θεραπευτικής, δηλ. της ασκητικής-ποιμαντικής της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Εξόσων μας γράφετε, φαίνεται εμφανώς, ότι οι θεοφόροι Πατέρες μας κάνανε λανθάνουσα προσέγγιση, και εσείς οι τηλε-θεολόγοι την σήμερον, βαλθήκατε να τους διορθώσετε(!!!), μιάς και μας πλασάρετε αδιακρίτως την «μετα-πατερική θεολογία» διά της τηλοψίας!

Άραγε μήπως, και οι χιλιάδες Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, εδώ και 2.000 χρόνια, κάνανε λάθος με τον τρόπο και την ιεράν πολεμική, ή και την αντιρρητικήν στάση των, κατά των πολυποίκιλων κακοδοξούντων-αιρετικών, αγαπητέ κύριε συνάδελφε;

Ευχόμαστε ειλικρινά, να λάβουμε μερικές απαντήσεις σοβαρές (σιγα μη λάβουμεν!), επί τέλους, για το παρελθοντικό μας αντιρρητικό κείμενο, κατά των αιρετικών λεχθέντων σας, μιας και όταν βρεθήκαμε  πρόσφατα, δεν καταφέρατε διόλου, να με αναπαύσετε, με τις άστοχες και αιρετικές σοφιστείες σας· καθώς την ίδια γνώμη έχει και το τρίτο πρόσωπο, που συμμετείχε και ήταν παρόν, στην προσωπική μας διαλογική συζήτηση...

Τώρα, ως προς το τι θα πράξει, η σεβαστή μας Ιερά Σύνοδος, για τον κ. Α.Π. και για την περίπτωσή σας, μόνον ο Θεός το γνωρίζει, εμείς έχομεν εμπιστοσύνη απόλυτο, τόσο στην θεία Πρόνοια όσο και στην Εκκλησία Του!

Με εν Χριστώ αληθεύουσα αγάπη


Παναγιώτης Π. Νούνης