Translate

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΆΘΕΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑTA; JE SUIS CHRÉTIEN ORTHODOXE! JE NE SUIS PAS CHARLIE!


 Άθεοι για κλάματα;
Je suis Chrétien Orthodoxe! Je ne suis pas Charlie


Διαβάζουμε στο πρόσφατο ανακοινωθέν των Αθέων Κύπρου με τίτλο «Ανακοίνωση Ομίλου Άθεων για την τρομοκρατική επίθεση κατά του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι» τα εξής απαράδεκτα:

«Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι μας βρίσκει συγκλονισμένους από το ειδεχθές έγκλημα κατά της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου από ισλαμιστές φονταμενταλιστές, το οποίο διαπράχθηκε μάλιστα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα της επίθεσης αυτής, στις οικογένειές τους αλλά και στο γαλλικό λαό ο οποίος έζησε από κοντά το τρομακτικό αυτό γεγονός.

Το χθεσινό έγκλημα έγινε με αφορμή δημοσιευμάτων του εν λόγω περιοδικού,τα οποία σατίριζαν τη συγκεκριμένη θρησκεία, κάτι που εκλήφθηκε ως βλασφημία, η οποία έπρεπε να τιμωρηθεί από τους εξτρεμιστές με αφαίρεση τη ζωής των συντακτών. Για μας, ως άθεοι, το να αφαιρεθεί μια ανθρώπινη ζωή λόγω “προσβολής” οποιουδήποτε συναισθήματος,στην προκειμένη περίπτωση θρησκευτικού, είναι αδιανόητο. Εντούτοις, το χθεσινό περιστατικό μας δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος μέσω του θρησκευτικού φανατισμού και δογματισμού.

Θυμίζουμε ότι απόψεις μισαλλόδοξες και μη ανεκτικές προς κριτική στη θρησκεία συναντούμε τόσο σε Κύπρο (διαμαρτυρία ΠΑΧΟΚ για την Πορεία Υπερηφάνειας το 2014, περιστατικό στο Guaba με την απεικόνιση θρησκευτικού χαρακτήρα) και Ελλάδα (καταδίκη του Φίλιππου Λοΐζου σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή για τη “βλάσφημη” σελίδα “Γέροντας Παστίτσιος”, αντιδράσεις για την παράσταση “Corpus Christi”).

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι για εμάς, καμιά ιδέα δεν είναι υπεράνω κριτικής. Ως όμιλος, κάθε μορφής φανατισμός και ιδιαίτερα ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, ο οποίος μπορεί να καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνος, μας βρίσκει κάθετα εναντίον. Εν αντιθέσει, πιστεύουμε στο διάλογο, την ελευθερία του λόγου και το κριτικό πνεύμα αμφισβήτησης, χωρίς ακρότητες και φανατισμούς.

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά τη λύπη μας για το συγκλονιστικό γεγονός.»Εξ΄αρχής να αναφέρουμε, ότι οι Άθεοι της Κύπρου βρίσκονται στο μικρό κόσμο της Φρουτοπίας παρέα με τον Πίκο-Απίκο, μιάς και αδυνατούν, πραγματικά, να διαβάσουν τα
πραγματικά κοινωνιολογικά και θρησκειολογικά γεγονότα, κρυβόμενοι όπισθεν τού μαντρότοιχού των, τουτέστιν του αθεϊστικού  φονταμενταλισμού και εν έργοις και πράξεσιν της φανατικής μισαλλοδοξίας κατά απάντων των θρησκευμάτων, λές και τα θρησκεύματα ευθύνονται, για τις τραγικές εξτρεμιστικές ενέργειες εκ μερικών ανεγκέφαλων τρομοκρατών!

Άν όντως οι άθεοι της Κύπρου, είναι συγκλονισμένοι πραγματικά, για την καταδικαστέα εξάπαντος τρομοκρατική επίθεση στην Γαλλία, ας αναλογιστούν βαθέως με το
χέρι στην καρδιά, τί ώπλισε και τί οδήγησε πραγματικά τα χέρια των τρομοκρατών, δηλαδή μερικών συνανθρώπων και Ευρωπαίων συμπολιτών μας (εκτός και εάν οι τρομοκράτες ήταν εξωγήινοι;) να εκτελέσουν εν ψυχρώ μιά ντουζίνα ανθρώπους, οι οποίοι συγκεκριμένοι σκιτσογράφοι «τα θύματα», για να λέμε και του στραβού το δίκιο καθώς τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω απ΄το δακτυλάκι μας, προκαλούσαν αλαζονικά τα πράγματα στα άκρα και διαισθάντονταν πως τέτοιαν κατάληξη θα είχασιν, καθότι είχαν πάσαν και πλήρη  επίγνωση και συνείδηση, ότι προκαλούν παραλόγως, και το χειρώτερο ήταν ό,τι επιμέναν να προκαλούν, ορκισμένους τρομοκράτες και αιμοδιψείς φονταμενταλιστές, ακόμη και μετά από τις διάφορες εμπρηστικές ενέργειες και ξεκάθαρες απειλές εκ της Αλ-Κάϊντα...!


Θέλουμε, να πούμε, ότι οι Κύπριοι άθεοι, βλέπουν εντελώς μονόπλευρα την όλη ιστορία καθότι πάντα η κάθε ιστορία και το κάθε γεγονός είναι πολυδιάστατα και μπορεί να ερμηνευθεί, ανάλογα με τα ιδεολογικά γυαλιά που φέρει ο καθείς! Μπορεί να παπαγαλίζουν οι άθεοι, όσα ασύστολα ψεύδει και προπαγάνδες, μας πλάσαραν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης για το εν λόγω θέμα, και θέλουν να αγνοούσιν τα πραγματικά γεγονότα, ελέω αθεϊστικής φανατίζουσας θρησκοληψίας! Ναί, πραγματικά, ο νεοαθεϊσμός είναι είναι αρχέκακο χόμπι α-θεουσών και όχι σύγχρονο φαινόμενο, μιάς και είναι και αυτό ως είδος θρησκείας(!) με τα ανάλογα φιλοσοφικά δόγματα κ.λπ. !

Για να σας αποδέιξουμε την κοντόφθαλμη «άλογη-λογική» των Κυπρίων αθέων, καθώς γράφουν και πιπιλίζουν ως διανοητικά υστερημένα βρέφη περί ενός : «ειδεχθές έγκλημα κατά της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου από ισλαμιστές φονταμενταλιστές», αλλά δεν γνωρίζουν, ή και εάν γνωρίζουν το αποσιωπούν σκοπίμως, ότι η ελευθεροτυπία και ελευθερία του λόγου από χώρα σε χώρα, κατά πρώτον, κοινωνιο-λογικά διαφέρει, και κατά δεύτερον, η Γαλλία ως ουδετερόθρησκο και κατεξοχήν φανατικά άθεο κράτος, διαθέτει επικίνδυνες νομοθετικές δομές για την επιβίωσή ενός ανθρώπου, εννοώ νομοθεσίες, ελέω της αισχράς ελευθεριότητας και ασυδοσίας! Η κατάληξη  φυσικά τέτοιων ακραίων και ασύδοτων ψευδο-ελευθεριών σε τέτοια άθεα ή και σε ένθεα ακόμη κράτη, οδηγούν με μαθηματική και τετραγωνική ακρίβεια, σε όσα οικτρά και τραγικά παρακολουθήσαμε άπαντες έντρομοι προ ημερών...

Για το όντως, ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατίας κατά των τάχα μου ελευθεριών..., οι εν Κύπρω λαλίστατοι άθεοι, γνωρίζουσιν την καραμέλα καλώς, την άλλη όμως καραμελίτσα της ειδεχθούς εγκληματικής τρομοκρατίας δια του σκιτσάρειν και γράφειν χλευαστικώς, με άκριτη και άκρατη ασυδοσία κατά των θρησκευτικών προσώπων και αρχηγών θρησκειών, αυτό ειδικά, οι φίλοι απανταχού άθεοι και ειδικά οι εν Κύπρω, το αποσιωπούν θλιβερώς, «αν σας βαστά» που λένε και στα χωριά μας, κάντε τα ταυτόσημα στην Ελλάδα ή και στην Κύπρο, για να δούμεν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, ειδεμή μετακομείστε ομοθυμαδόν προς την Γαλλία..., αν και πολύ το αμφιβάλω.

Μετά απ΄το εν λόγω Φράγκικο φονικό σούσουρου, ποιός στην τελική, βγαίνει νικητής;

Οι σκιτσογράφοι ή οι τρομοκράτες; Μιάς και πρόκειται περί Γάλλων υπηκόων και στις δύο περίπτωσεις! Δείτε και προβληματείστε καλώς, την κατάληξη και των δύο φονταμενταλιστικών παρατάξεων.

Οι φίλοι μας Γάλλοι, με τί μυαλά θα πολεμήσουν την τρομοκρατία;

Με τα μυαλά του δια-βολισμού και του διασκοτισμού της αθεΐας;

Ή μήπως, προκαλώντας συνεχώς και ερεθίζοντας, τους φανατικούς Γάλλους Ισλαμιστές κ.α. φανατικούς άλλων θρησκευμάτων, καθώς και εξαγριώνοντας άπαντα τα Ισλαμικά κράτη, με άσεμνα και προσβλητικά σκίτσα κατά του συγκεκριμένου ψευδο-προφήτη των;

Και μετά τί;


Θα ξυπνούν νευρικά και θυμωμένα, δηλαδη οι Γάλλοι φανατικοί Ισλαμιστές, θα σφαγιάζουν μερικούς «αθώους» συμπολίτες των, οι οποίοι πρώτιστα τους επροκάλεσαν, και μετά θα «καθαρίζουν» τους φονιάδες τρομοκράτες (μαζί και κανέναν καημένο όμηρο!) οι αστυνομικές Γαλλικές αρχές; Και ο αέναος κύκλος των σφαγιασμών στην Ευρώπη θα συνεχίζεται(;), άνευ της όποιας υπάρχουσας θεραπείας αλλά και άνευ της υποχρεωτικής Πολιτειακής πρόληψης, μιάς και η οργανωμένη κυρίως αθεΐα, οδηγεί σε οργανωμένα ανθρώπινα αδιέξοδα....!

Οι σκιτοσγράφοι δεν ήταν απλώς θύματα!

Οι άθεοι σκιτσογράφοι μαζί με τους ασεβείς νόμους της αθεϊστικής Πολιτείας των, ευθύνονται για τον φονικό εξτρεμισμό και την δολοφονία των άλλων θυμάτων!

Θύματα πραγματικά, ήταν οι Εβραίοι συμπολίτες μας και οι Ισλαμιστές-Γάλλοι αστυνομικοί, μιάς και ο στόχος και η αιτία της φονικής μανίας των τρομοκρατών, ήταν η συγκεκριμένη εφημερίδα με τα υπό δημιουργία χλευαστικά σκίτσα κατά του αγαπημένου τους προσώπου, Μωάμεθ!Η λύση τότε, ποιά είναι(;) βρέ Παναγιωτάκη, θα με πεί κάποιος. Η λύση είναι πολύ απλή, φτάνει να βάλουμε το νιό-νιό μας να δουλέψει πραγματικά με αληθινή αγάπη προς τον πλησίον και συνάνθρωπό μας. Διότι, στην παρούσα θεματολογία μας, οι μόνοι που φαίνεται να είχαν και να έχουν δικαιώματα ήταν η φανατισμένοι άθεοι σκιτσογράφοι και κανένας άλλος... Μα αφού στην τελική, θύματα ήταν και είναι, και οι δύο πλευρές, εκ του άκριτου προσωπικού φονταμενταλισμού των, μά βασικά, ελέω τις άκρας και ανοητίζουσας άνευ όρων και ορίων, αντιανθρωπιστικής Γαλλικής νομοθεσίας εις τά περί της διεστραμμένης ανοχής και δήθεν «ελευθερίας του λόγου» με το Γαλλικό και ιδιαίτερο εννοιολογικό περιεχόμενο...! Μπορούν άραγε λογικά, να συνυπάρξουσιν ειρηνικά οι άνθρωποι, πολυποίκιλων θρησκευτικών πεποιθήσεων, σε τέτοιες μικτές κοινωνίες, άνευ ισχυρών κανόνων και νομοθετικών  πλαισίων; Εικάζω, πώς λόγω του ό,τι χάσαμε τον μπούσουλά μας, ας επισκεφθούμε λεξικά και αρχαίους συγγραφείς για να μελετήσουμε και να μάθουμε επιτέλους, πώς π.χ. η λέξη και έννοια “σάτυρα” καθώς και η “ελευθερία του λόγου”, έχουν και αυτές τα όριά τους!

Τα ψέματα τελειώσαν, το θρίλερ μόλις άρχισε...

Τί θέλω να πώ;


Μήπως ο ακραίος φανατισμός της αθεΐας των Γάλλων, οδήγησε στα θλιβερά εκείνα γεγονότα; Σύμφωνα με τον δικό μας θρησκειολογικό και κοινωνιολογικό στοχασμό, θεωρούμεν, ότι στο συγκεκριμένο θέμα, εδημιουργείτο μία πόλωση, εκ δύο ακραίων φονταμενταλιστικών θρησκευμάτων! Απ΄την μία η φανατίζουσα θεοποίησης της  Γαλλικής «ελευθερίας του λόγου» έχοντας ως σαθρά θεμέλια βέβαια, το θρήσκευμα και το λάβαρο του διασκοτισμού (και ουχί του Διαφωτισμού!) της αθεΐας και της εωσφορικής θρησκείας της Μασονίας (και αυτή οντολογικά αθεΐα είναι με θρησκευτικό μανδύα!), και από την άλλη, είχαμε το άλλο άκρο των εξτρεμιστών και φονταμενταλιστών Ισλαμιστών! Τα δύο αυτά άκρα συγκρούσθηκαν μετωπικά και υφίστανται ως η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και οι δύο πλευρές τις απώλειές των!

Άν όντως οι Γάλλοι, κατείχαν τον αληθινό διαφωτισμό, ως φωτισμένοι, θα
προλαμβάνασιν νομοθετικά και άλλως πώς το θλιβερό κατάντημα της αθεϊστικής νοοτροπίας των!

Δικαίωμα στην αθεΐα φυσικά, να έχουνε οι άνθρωποι, μόνο που δεν θα έπρεπε και οι άθεοι, να σέβονται και να μην προκαλούν αλαζονικά, άπαντα τα θρησκεύματα, στα οποία οι ένθεοι συμπολίτες των Γάλλοι, πιστεύουν και ασπάζονται;


Εάν, λόγου χάριν οι φονταμενταλιστές Ισλαμιστές, ή και γιατί όχι ,φανατικοί Χριστιανοί, λάμβαναν φωτογραφίες συγγενών των σκιτσογράφων, π.χ. μητέρων, αδελφών, πατέρων, γιαγιάδων, γυναικών και παιδιών τους και δημιουργούσαν μία ανάλογη εφημερίδα, σκιτσάροντας, τα πολύ αγαπημένα των πρόσωπα, άραγε ποιά θα ήταν η αντίδρασή των μακαριστών σκιτσογράφων; Δυστυχώς, η αλαζονία τους όμως, δεν τους άφησε άλλα περιθώρια βιολογικής ζωής για να μας απαντήσουν..., φυσικά με τα μυαλά που κουλιαντίριζαν, και με την αθεϊστική κουλτούρα και την εμετική ελευθεριάζουσα νοοτροποία, θα έσπαγαν πολύ πιθανόν και πλάκα... άρα τελικά, τά τράβαγε ή όχι ο οργανισμός τους, εξ αιτίας  και κατά βασίν του ουδετόθρησκου και άθεου οικοδομήματος  και Γαλλικού συστήματος;

Παρακαλώ σοβαρά, τους φίλτατους αθέους εν Κύπρω καθώς και τους απανταχού αθέους, να προβληματιστούσιν βαθιά και καρδιακά, εάν θα άντεχαν στην ιδέα και μόνον, να σκιτσάρονται εξαιρετικά αγαπημένα πρόσωπά τους, σε άσεμνες, αισχρές και ανήθικες, δήθεν «σατυρικές» στάσεις και φάσεις, σε ανάλογες εφημερίδες των πόλεων τους, και να αναλογιστούν λογικά, ποιά θα ήταν η φυσική-λογική αντίδραση και εξέλιξη των πραγμάτων..., σύμφωνα κατά πάντα, με τα ανάλογα κοινωνιολογικά δεδομένα της εκάστοτε χωρικής πραγματικότητας ενός εκάστου!(;;;)


Εδώ, στην Ελλαδική και Κυπριακή πραγματικότητά μας, εάν μας βρίζουν την μητερούλα μας, την γυναίκα ή και την αδελφή μας, λόγω του οξύθυμου Μεσογειακού μας ταμπεραμέντου, είμεθα πανέτοιμοι να κάνουμε πόλεμο και να καβγαδίσουμεν άνευ δισταγμού, φαντάζομαι δεν χρειάζεται να αναφερθώ τι μπορεί να συμβεί, εάν τυχόν και χλευαστούν θρησκειολογικά πρόσωπα..., μιάς και προσωπικά πιστεύω, ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος λογικός ανά την Οικουμένη, που δεν θα θεωρεί την οικογένειά του, ως πράγμα ιερό!; Έτσι;

Για όποιον κάνει μερική και αντικειμενική έρευνα για την δύσμοιρη εφημερίδα, θα συνειδητοποίηση, ότι δεν σατύριζαν με κόσμιο τρόπο θρησκευτικά πρόσωπα απάντων των θρησκευμάτων, αλλά τα χλαύζαν, τα εξευτέλιζαν, τα γελοιοποιούσαν, τα χυδαιολογούσαν, σε άκρως απαράδεκτες πόζες και στάσεις, μηδενός εξαιρουμένου! Δεν χλεύζαν ασύδοτα μόνον τον ψευδό-προφήτη του Ισλάμ, χλέυαζαν και τον Θεάνθρωπο Χριστό καθώς και την Υπεραγία Θεοτόκο..., γι΄αυτό τον λόγω ας μην είμαστε χαζούληδες και υποκριτές πιπιλίζοντας το ηλίθιο καραγκιοζολόγημα:  Je Suis Charlie”, μιάς και στην δική μας χωροχρονική πραγματικότητα και παράδοση και πολιτισμό, οι Γάλλοι σκιτσογράφοι με την εωσφορική ασυδοσία και αλαζονία των, πολύ αμφιβάλλω αν θα έφευγαν από τούτην την μάταια ζωή, πολύχρονοι, πολλώ δε μάλλον αμφιβάλλω ισχυρώς, αν θα μπορούσαν να δημιουργούσαν και τέτοιαν εκτρωματική εφημερίδα...!

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συμπατριώτες μας αθέους, πώς η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη του λαού μας, δεν είναι καθώς νομίζουσιν, απλά μία ιδέα, λόγω του ό,τι έχουμεν να κάνουμε με ιερά Πρόσωπα!


Je suis Chrétien Orthodoxe, je ne suis pas Charlie!


Τα συγκεκριμένα αθεϊστικά ιδεολογήματα, των αθέων εν Κύπρω και Ελλάδι, δεν μπορούν να αναπτυχθούσιν σοβαρά σε χώμα και σε χώρες αμιγώς Ορθόδοξες και Χριστιανικές παραδοσιακές κοινωνίες, μιάς και π.χ. έκαστος Χριστιανός αναγνωρίζει τον Αρχηγό της Πίστεώς του ως Πατέρα του και αληθινό Πρόσωπο καθώς το ίδιο ισχύει και για την
Υπεραγία Θεοτόκο, ως Μάνα των Ορθοδόξων και τους αγίους μας, ως φίλους και αδελφούς συνοδοιπόρους εις την εν Χριστώ Πίστη. Εάν αύριο, επιθυμούν σοβαρά να λάβουν «την δόξα» των αθέων Γάλλων ομοφρόνων τους, ιδού πεδίον ελεύθερον και δόξης λαμπρής, αλλά ας αναλογιστούν και πάλιν με δεύτερες και τρίτες... και τέταρτες και βάλε σκέψεις, το προαναφερθέν παράδειγμα με τα πολύ αγαπημένα μας οικογενειακά πρόσωπα, διότι ίσως μόνο έτσι να μπορέσετε να αντιληφθείτε την σοβαρότητα της αθέου και αφρώνου προκλήσεως σας, να αποκαλείτε π.χ. δημοσίως την Πίστη μας, ως «ιδέα», και τα αγαπημένα μας προσφιλή Πρόσωπα της Φίλης Ορθοδοξίας ως μυθικά πρόσωπα! Προσέξτε, εάν πράξουν και γράψουν τα ανάλογα μερικοί θερμοί Ζηλωτές Χριστιανοί, για τα οικογενεικά σας πρόσωπα, π.χ. την μητέρα που σας γέννησε, και πούν ό,τι είναι ένα μυθικό πρόσωπο και μία ιδέα και την σκιτσάρουν σε ανάλογες πόζες και στάσεις, όπως πράξανε οι Γάλλοι με την Παναγία Θεοτόκο κ.λπ., άραγε ποιά θα ήταν η στάση και οι πιθανές ενέργειές σας;Μήπως φίλτατοι άθεοι, θα πρέπει σε κάποια φάση, να σεβόμαστε και τα δικαιώματα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα πιστεύω των συμπολιτών μας, χωρίς προκλήσεις και υποτιμήσεις ιερών Προσώπων, ίνα μη μεταβληθούμεν σε ζούγκλα; Και να μάθουμε σε κάποια φάση, ως ενήλικες και υπεύθυνα πρόσωπα, να καταδικάζουμε, τις ανίερες προκλήσεις και ασυδοσίες, ανεξαρτήτου ιδεολογικού χρώματος και θεολογικού ή άθεου πιστεύω, μιάς και η εκάστοτε δράση και ενέργεια φέρνει αντίδραση; Κατά τα άλλα η θεοποίησις της Φυσικής σας μάρανε!

Αλλιώς δεν είναι λογικό, συνέχεια, για τις τυχόν ανευθυνοϋπεύθυνες θέσεις μας, να ευθύνονται για τα πάντα, οι όποιοι άλλοι αντίθετοι ιδεολογικά από μας, καθότι εμείς ως τάχα μου αθώες περιστερές, κρίναμε δήθεν ιδέες και φιλοσοφίες, ενώ για τους άλλους πολύ πιθανοτατα δεν είναι καθόλου ιδέες και φιλοσοφίες, αλλά ιερά Πρόσωπα! Απόδειξη τρανή; Το μακελιό εις το όνομα και πρόσωπο του Μωάμεθ! Αν μπορείτε, αποδείξτε το αντίθετο!!!

Θα είσασταν, πραγματικά αντικειμενικοί και σοβαροί, ως άθεοι της Κύπρου, και όχι άφρωνες άθεοι της πλάκας, εάν κάνατε στο ελάχιστο τον κόπο, να μελετούσατε τα διάφορα θρησκεύματα, τα οποία κατηγορείτε, να μελετούσατε τον εχθρό σας άριστα, να ξέρετε σε άριστο βαθμό τα πιστεύω του και μετά να ασκήσετε την όποια καλοπροαίρετη κριτική, το συγκεκριμένο, σας το έχω ξαναδηλώσει..., διότι με το παρόν σχόλιό σας, παρουσιάζετε ένα ημιμαθές προσωπείο λόγω αμάθειας, εξαιρέτως έναντι της Φίλης Ορθοδοξίας, στην οποία καλώς ή κακώς, πιστεύουν πολύ στενά συγγενικά σας πρόσωπα, φίλοι κ.λπ., άρα κοντολογίς, αγνοείτε τον θρησκευόμενο πλησίον και συμπολίτη σας, μιάς και δεν κάνατε, ποτέ τον κόπο να τον μελετήσετε, με καλή τη πίστη εις τα πιστεύω του!

Η δόλια και φονταμενταλιστική σας άγνοια, εξάπαντος όχι αγνή-άγνοια, φέρνει τον χωρισμό και την διάσταση στις καρδιές μας και εν μέσω των συμπολιτών σας, καθότι η γνώσις ελευθερώνει πραγματικά και πνευματικά τον άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον εάν η γνώσις είναι και κατά Θεόν και όχι κατά διαβόλου ή και αθεΐαν, όπως τη δική σας, καθότι είναι αναντίρρητο πλέον το γεγονός, ότι τα βλέπετε κοντόφθαλμα και προκατειλημμένα, άπαντα τα πανοικουμενικά και σύγχρονα μετανεωτερικά γεγονότα.

Οι δολοφονημένοι εκ της Γαλλίας, επεδιώκαν εμμονικά, να πεθάνουν για τις θεοποιημένες, εξάπαντος ηλίθιες ιδεοληψίες των, γι΄αυτά που δηλώνουμεν γραπτώς, αψευδής μάρτυς είναι το πρόσφατο ντοκυμαντέρ που παρέθεσε η ΝΕΡΙΤ για την μνήμη τους, στο οποίο οι μακαρίτες έκαναν δηλώσεις άλλα αντ’ άλλων και σαχλαμάριζαν περί των απειλών που έλαβαν εκ των φονταμενταλιστών Μωαμεθανών...

Μήπως τελικά, οι απανταχού άθεοι είναι άξιοι πολλών δακρύων;

Τα εκατομμύρια, όμως των Χριστιανών Νεομαρτύρων και Εσχατομαρτύρων εκ της μαχαίρας του αθεϊστικού Ισλάμ, από το 1453 άχρι του νύν, δεν επεδίωξαν, αλλ΄ούτε επιδιώκουν να πεθάνουν για αέρα κοπανιστό ή και γιά ψευδο-ιδέες, αλλά ήταν και είναι πανέτοιμοι να πεθάνουν μαρτυρικά για το πολυαγαπημένο Πρόσωπο της ιστορίας, τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό!

Έχω τον άκαμπτο λογισμό, ότι υπερτέρα αξία έχει, να πεθαίνει κανείς για τα αγαπημένα του θεοφιλή Πρόσωπα και οικογενειακά πρόσωπα, αντί για τυχούσες αφηρημένες και μη αφηρημένες ιδέες, μιάς και αρκετές ιδέες ξεθωριάζουν με τον καιρό ή και διστρέφονται ανάλογα με τους ιδεολόγους, π.χ. η αρχαιοελληνική ιδέα της “σάτυρας” ή και της  “ελευθερίας”, ή της “δημοκρατίας” κ.α., τί σχέση φέρουν να έχουσιν με το σημερινό διαστραφέν εννοιολογικό περιεχόμενό τους; Ο άκαμπτος λογισμός γίνεται χαλύβδινος, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτό το Θεανδρικό Πρόσωπο, φέρει το υπέρ πάν όνομα, Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρ μας, μιάς και είναι το μοναδικό Πρόσωπο στην παγκόσμιο ιστορία, που θυσιάστηκε άδικα, μαρτύρησε στον Τίμιον Σταυρό, πέθανε, θάφτηκε αλλά και Αναστήθηκε... υπέρ πάντων και πασών, πρός τρίσβαθη και απύθμενη ελπίδα, άπειρης αθανασίας, ακόμη και για τους αντίχριστους και άθεους εσταυρωτές Του! Υπό την βασική βεβαίως, προϋποθέση, της κατά Χάριν περιπόθηθης και ανεκλάλητης αθανασίας της ψυχής  και του σώματι, μιλάμε φίλοι άθεοι, ότι προσδωκάμεν την Ανάστασιν των σωμάτων μας και όχι παραμύθια περί μηδενισμού και πέραν του τάφου μήτε φωνή μήτε ακρόαση, μιάς και η ύλη, σύμφωνα με την Επιστήμη της Φυσικής, δεν δύναται να μηδενιστεί, καθότι μεταβάλλεται σε άλλο είδος...!!!


Γι΄αυτό λοιπόν, συμφωνάμε απόλυτα με τους αθέους, ότι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός και φανατισμός είναι νοσογόνος κατάσταση και απόλυτα νοσυρή, αλλά
όμως, τί γίνεται για τον αθεϊστικό και αγνωστικιστικό φονταμενταλισμό; Ίσως, μόνο κάποιοι νόρμαλ, αξιοπρεπείς και συνετοί άθεοι μπορούν να αντιληφθούν καλώς μέχρι και αρίστως, τί εννοώ, διότι άπαντες οι νόρμαλ θρησκευόμενοι, κατανοούν πλήρως, τι εστί αθεϊστικός φανατισμός, φανατισμός που επιλέγει(;) να ασελγεί και να ασυδοτεί εις το όνομα των ειδωλικών θεών της ελευθερίας και άλλων λοιπών ιδεών, μή σεβόμενος τα πιστεύω του πλησίον, την πατρογονική πίστη και τα θρησκευτικά πρόσωπα, απάντων των γνωστών θρησκειών μηδενός εξαιρουμένου...;! Αυτό το ήθος, για να το διδαχθούν, οι φίλοι άθεοι, θα πρέπει να λάβουν ειδικήν θεολογική και θρησκειολογική παιδεία και κατάρτιση, μιάς και αρέσκονται να ασχολούνται αποφατικά/αρνητικά με τον Θεό και τους θρησκευόμενους, ώστε να αποκτήσουσιν και κάποιαν καλή προαίρεση και δικαία κριτική, αντικειμενικήν κριτικήν, έναντι των αντιλεγόντων και αντιφρονούντων πιστών, μέχρι τούδε όμως, ας σιωπούν, ίνα μη ρεζιλεύονται με τις γελοίες ασυναρτησίες των.

Υ.Γ. Αλήθεια φίλοι άθεοι, το Παγκύπριο Χριστιανικό Ορθόδοξο Κίνημα(ΠΑ.Χ.Ο.Κ.) ο Άγιος Νίκων ο Μετανοείτε, το οποίο διαμαρτυρήθηκε λογικά και ειρηνικά κατά της ανάλογης ασυδοσίας και ασέμνου χλευασμού της ανθρώπινης υποστάσεως,
διαμαρτυρήθηκε κατά της οικτράς βλασφημίας των παραδόσεων,  κατά της προσβολής των αξιών και θεσμών της οικογενείας μας, εν τη νήσω των Αγίων Κύπρω, ποία σχέση λογικής ή και θρησκειολογικής σύγκρισης, μπορεί να αντέξει(!), και το συνταυτίσατε με τα φονικά γεγονότα της Γαλλίας, απόλυτα άστοχα και άτοπα, και  βεβαίως, πολύ προκλητικά και αναιδώς επικίνδυνα, για την οργανωμένη αθεϊστική σας πορεία και τυχούσα πρόοδο(sic) εν τη κλειστή κοινωνία της Κύπρου;
Δόξα τω Θεώ, που κάνετε τέτοια τραγικά λάθη, να ταυτίζετε σκόπιμα, ανόμοια περιστατικά με μη ταυτόσημα γεγονότα, ούτως ώστε, να σας πάρουνε χαμπάρι έγκαιρα, οι υγιώς σκεπτόμενοι θρησκευόμενοι και μή Κύπριοι, για να καταλάβουσιν de facto , ότι όντως δεν έχετε τον Θεό σας, λόγω του ότι το πρωταρχικό σας, αθεϊστικο δόγμα είναι: «Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται»! Εικάζω, πώς ο ιδιαίτερος πόνος και η συμπάθια για την παρα-φύσιν ασέλγεια της αρσενοκοιτίας και του κιναιδισμού των ΛΟΑΤ ατόμων, είναι για να πολλαπλασιάσετε τα μέλη του ομίλου σας, έτσι; Μπορείτε επίσης, να αδελφοποιήσετε και τους ομίλους σας ώστε να πολλαπλασιαστείτε με «εξωσωματική γονιμοποιήση»! Φτάνει, να μη προκαλείτε αλαζονικά την Ορθόδοξη Πίστη μας! Φτάνει, να μη χλευάζετε την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους Κληρικούς μας! Φτάνει ωστόσο, να μη λοιδωρείτε τα ιερά και τα όσια μας! Φτάνει κυρίως, να διδαχθείτε κάτι απ΄ τα πρόσφατα γεγονότα και να μη ασελγείτε επάνω σε εικόνες και σκίτσα κατά των θείων και ιερών Προσώπων της Πίστης μας, αλλιώς εικάζω και προφητεύω, πώς ό,τι σπείρει λογικά ο καθείς, μη σεβόμενος διόλου την Πίστη των προγόνων του, θα το βρεί μπροστά του και θα το θερίσει...! Η Κύπρος και η Ελλάς, δεν είναι Γαλλία και ούτε πρόκειτε να γίνουν ποτέ τους, καλό θα είναι να το χωνέψετε σιγά-σιγά! Και ο λόγος ειναι απλώς, εάν γνωρίζατε άριστα, όχι μόνο την ιερά Θεολογία αλλά και την Γεωγραφία, πολλώ δε μάλλον και την Ιστορία θα το συνειδητοποιούσατε άπαξ και διαπαντός! Να ξέρετε όμως, η Ορθόδοξη Εκκλησία και Θεολογία είναι εκεί για να την γνωρίσετε και να την βιώσετε, ελεύθερα και αβιάστα, ώστε να κατανοήσετε επαρκώς εμπειρικά και γνωσιολογικά, καθότι και συνετώς, τις τεράστιες διαφορές μας με τον Δυτικό Χριστιανισμό των Παπικών,  των Προτεσταντών, των Λουθηροκαλβινιστών, των Αγγλικανών, των Μεθοδιστών κ.λπ.


Π. Π. Ν.