Translate

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

[ΒΙΝΤΕΟ] Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
τουρκολόγος, δημοσιογράφος κα συγγραφέας κ. Νίκος Χειλαδάκης μιλ ποκλειστικ στ Ρωμαίικο δοιπορικ παρουσιάζοντας διεξοδικ τν ραγδαία πέκταση κα νίσχυση το σλμ στν λλάδα κα γενικότερα στν Ερώπη κατ τν διάρκεια τν τελευταίων δεκαετιν.
 
ΠΗΓΗ: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/03/blog-post_31.html

Πανεπιστημιακό Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών προωθεί το Υπουργείο Παιδείας!


του Λέων Μπρανγκ
(Δ/ντής Υπηρεσίας Εκκλησιαστικών Υποθέσεων
Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ")

Όταν ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, ο Σουηδός Στούρε Λιννέρ στις 15 Ιουνίου του 1944 επισκέφτηκε το Δίστομο, περιγράφει με φρίκη το θέαμα που αντίκρισε πλησιάζοντας το χωριό: «Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανά.» Έτσι οι Γερμανοί τιμώρησαν τους κατοίκους του χωριού, επειδή τους θεωρούσανε ύποπτους για την παροχή βοήθειας σε αντάρτες που στις 10 Ιουνίου είχαν επιτεθεί κοντά στο Στείρι σε δύναμη των Ες Ες. «Μέσα στο χωριό - συνεχίζει την αναφορά του ο Λιννέρ - σιγόκαιγε ακόμη φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών. Στο χώμα κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από υπερήλικες έως νεογέννητα. Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την ξιφολόγχη και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια τυλιγμένα γύρω από το λαιμό.»

Αυτήν την πρώτη επίσκεψη στο χωριό ακολούθησε λίγο αργότερα μια δεύτερη. Είχε έρθει η στιγμή της αποχώρησης των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από την
Ελλάδα. Μια γερμανική μονάδα όμως κατά την αποχώρησή της είχε αιχμαλωτιστεί στην περιοχή του Διστόμου από αντάρτες. Όταν ο Λιννέρ, φοβούμενος τυχόν αιματηρή εκδίκηση των Ελλήνων εναντίον των Γερμανών, πλησίασε το χωριό με φορτηγά που ήταν φορτωμένα με τρόφιμα, συνάντησε στα όρια του χωριού μια επιτροπή με τον ιερέα στη μέση και δίπλα του τον αρχηγό των ανταρτών. Εκ μέρους όλων ο ιερέας τους ευχαρίστησε για τα τρόφιμα και πρόσθεσε: «Εδώ είμαστε όλοι πεινασμένοι, τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι Γερμανοί αιχμάλωτοι. Τώρα, εάν εμείς λιμοκτονούμε, είμαστε τουλάχιστον στον τόπο μας. Οι Γερμανοί δεν έχουν χάσει μόνο τον πόλεμο, είναι επιπλέον και μακριά από την πατρίδα τους. Δώστε τους το φαγητό που έχετε μαζί σας, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους».
Το παραπάνω παράδειγμα, σίγουρα, είναι χαρακτηριστικό για την ψυχή του Ελληνικού λαού. Άλλωστε δεν είναι το μόνο στην πρόσφατη ιστορία του που φανερώνει το ψυχικό αυτό μεγαλείο. Σε αυτόν τον λαό με μια τέτοια παράδοση απευθύνεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Καλαντζής (βλ.http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ypoyrgeio-paideias-ofeiloyme-th-dhmioyrgia-domhs-tritobaumias-ekpaideyshs-gia-toys-moysoylmanoys) και του επισημαίνει το χρέος του, να δημιουργήσει για την εξασφάλιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης των μουσουλμάνων συμπολιτών του τμήμα ισλαμικών σπουδών σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Δύο ιεροσπουδαστήρια ήδη υπάρχουν για τις ανάγκες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και φέτος για πρώτη φορά διδάσκεται στα δημόσια σχολεία το κοράνιο στους μουσουλμάνους μαθητές, εάν φυσικά το επιθυμούν. Η επιχειρηματολογία του: Ορθόδοξη θρησκευτική εκπαίδευση υπάρχει και Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές επίσης. Εάν σέβεται η Ορθόδοξη πλειοψηφία τον εαυτό της πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίσει το ίδιο και για τη μουσουλμανική μειονότητα.
Αυτά τα επισημαίνει ο κ. Καλαντζής σε ένα λαό, που έχει υποστεί όχι λίγες σφαγές στην ιστορία του και φυσικά όχι μόνο από τους Γερμανούς. Ασύγκριτα τις περισσότερες σφαγές έχει υποστεί εν ονόματι αυτού του «ιερού» (έτσι αρέσκεται να το αποκαλεί ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων) Κορανίου. Και τώρα καλεί αυτόν τον λαό, που έχει πληρώσει ένα βαρύ φόρο αίματος, που του έχουν φονεύσει μύριες φορές τον άμαχο πληθυσμό του, τις γυναίκες και τα παιδία του, να προβάλλει από τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια αυτό το κείμενο. Ένα κείμενο που σε περίπου 200 στίχους στρέφεται εναντίον Εβραίων και Χριστιανών, που κηρύττει το μίσος και τη σφαγή των αλλοπίστων (σε 95 στίχους ο ιερός πόλεμος παρουσιάζεται ως εντολή του Αλλάχ), ώσπου όλος ο κόσμος πλέον να ανήκει στον Αλλάχ, που κηρύττει τον εξευτελισμό της γυναίκας, την αντεκδίκηση, τη δουλεία, που επιβάλλει αποτρόπαιες ποινές όπως τον ακρωτηριασμό σε περίπτωση κλοπής και πολλά άλλα.
Μήπως συνειδητά ο κ. Καλαντζής και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έλαβαν την απόφαση για τη διδασκαλία όλων αυτών στα δημόσια σχολεία και που τώρα προωθούν και τη δημιουργία ισλαμικών σπουδών εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό; Έχουν μάλιστα το θράσος να τα καθιερώσουν εν ονόματι της ανοχής, της ανεξιθρησκίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η δε αποκορύφωση των πάντων είναι, ότι στις επιδιώξεις αυτές έχουν συμμάχους 23 καθηγητές του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ψήφισαν πρόσφατα υπέρ της ιδρύσεως τμήματος ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης (μόνο 6 ψήφοι ήταν κατά).
Εκείνος, βέβαια, που καλείται να επωμισθεί όλες τις δαπάνες αυτού του νέου εγχειρήματος του Υπουργείου Παιδείας για την προβολή και προαγωγή του Ισλάμ σε δεύτερη θρησκεία στην Ελλάδα, είναι ο με μεγάλη πλειοψηφία Ορθόδοξος λαός αυτής της χώρας. Και μάλιστα τη στιγμή που με ευθύνη του ίδιου Υπουργείου επί μήνες δεν λειτούργησε πληθώρα Πανεπιστημιακών Σχολών, τη στιγμή που έχουν κοπεί αντικείμενα σπουδών, τη στιγμή που γίνονται συνεχώς και περισσότερες συγχωνεύσεις σχολείων, τη στιγμή που ...
Ο εμπαιγμός και ο εξευτελισμός αυτού του λαού από την πολιτική του ηγεσία, όπως φαίνεται, δεν έχει τέλος. Ο κ. Καλαντζής τολμάει ακόμα να τον κατηγορεί για φανατισμό, στην περίπτωση που αρνείται να συναινέσει στην προβολή του Κορανίου, για φανατισμό, που μπορεί να φτάσει μέχρι και την γενοκτονία θρησκευτικών μειονοτήτων!
Γιατί όμως τόση ευαισθησία αποκλειστικά στις θρησκευτικές μειονότητες, και μάλιστα με «ιερά» βιβλία που με συστηματικό τρόπο κηρύττουν φανατισμό; Γιατί όχι και στις πολιτικές μειονότητες που στις ιδεολογικές τους σημαίες προβάλλουν στενόμυαλες φανατικές αντιλήψεις; Γιατί να μη προτείνει και να προωθήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο των πολιτικών σπουδών και τη δημιουργία τμήματος μελέτης και προβολής του Ναζισμού και να ζητήσει από τον Ελληνικό λαό, φυσικά και από μέρη της Πατρίδας μας που έχουν υποστεί τη ναζιστική θηριωδία, όπως το Δίστομο, την χρηματοδότηση αυτών των νέων τμημάτων σπουδών;
Σε πολλά θέματα η ιδεολογία του Ναζισμού ωχριά μπροστά σε θέσεις του Κορανίου. Ποτέ δεν ακούστηκαν από ναζιστές π.χ.  θέσεις σαν αυτές: «οι γυναίκες σας είναι χωράφια σας πάνω στα οποία θα σπείρετε. Πηγαίνετε, λοιπόν, στα χωράφια σας, όπως σας αρέσει» (σούρα 2,223) ή ο περίφημος στίχος σωφρονισμού για τις ανυπάκουες γυναίκες : «Αυτές δε που φοβάστε πως είναι ανυπάκουες, να τις συμβουλεύετε, να τις στείλετε σε χωριστά κρεβάτια και να τις χτυπάτε. Έπειτα αν σας υπακούσουν να μην κάνετε καμιά άλλη πράξη εναντίον τους.»
Πότε επί τέλους θα ξυπνήσει αυτός ο λαός και θα αποτινάξει το καπέλωμα που έχει δεχθεί από αυτούς τους διαφθορείς των φρενών;

  ΠΗΓΗ: Ιστολόγιο Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Στου κουφού Τελεβάντου την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα! Ένας ρωμαλέος θεολογικά σχολιασμός του Λέων Μπράνγκ συνθλίβει τα ανόητα Τελεβάντικα καπρίτσια! (ΜΕΡΟΣ Γ΄) Του Παναγιώτη Νούνη
ADVOCATUS DIABOLI? «ΠΟΥ ΣΟΥ ΝΕΦΚΩ, ΠΟΥ ΠΑΕΙΣ»; Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΚΡΙΣΙΑ! 

Θα θέλαμε παρόλα τα όσα σας παραθέσαμε αγαπητοί μας αναγνώστες, να σταθούμε πολύ ειδικά στο «ζουμί» των ανυπόστατων και έωλων κατηγοριών που ασκεί ο Τελεβάντος κατά του πατρός Βασιλείου:
«Παρακαλούμε θερμά και υιϊκά το σεβαστό και προσφιλή μας Γέροντα να αφήσει κατά μέρος τους Μακρακισμούς, τους παποκαισαρισμούς και τους αγιατολλαχισμούς και να περιοριστεί στα ιερατικά του καθήκοντα. “Αλλοι γαρ όροι βασιλείας και άλλοι ιερωσύνης”.»

Για να δούμε λοιπόν που αστοχεί ο Τ.  σταδιακά, αποσαφηνίζοντας μία προς μία τις κατηγορίες!
Επικρίνει ο Τελεβάντος τον πατέρα Βασίλειο ότι εμπλέκεται στα γρανάζια της αιρέσεως του Μακρακισμού έχει βάση και υπόσταση αυτή η κατηγορίας;

Ας μας απαντήσει όμως  ο παραδοσιακώς θεολογών και ειδικός διδάκτωρ για το θέμα περί του Μακράκη, ο κ. Λέων Μράνγκ! Ο Μπράνγκ έχει συγγράψει διδακτορική διατριβή με θέμα « Το μέλλον του Ελληνισμού στον ιδεολογικό κόσμο του Αποστόλου Μακράκη» και εκδόθηκε στην Αθήνα το 1997 από τις γνωστές εκδόσεις «Αρμός»!
Αντιγράφω [1] όμως ένα άλλο αντιρρητικό σημείωμά του Μπράνγκ από το χρονολόγιό του στο FB κατά του Τελεβάντου!Ο Leo Brang κοινοποίησε σύνδεσμο.
Σχολιασμός του άρθρου του Παναγιώτη Τελεβάντου, Το Κόμμα του π. Βασιλείου Βολουδάκη «Κοινωνία» ως πρόταση στα πολιτικά μας πράγματα.Ομολογώ ότι με εξέπληξε το παραπάνω άρθρο του Παναγιώτη
Τελεβάντου. Έμεινα κυριολεκτικά άναυδος με τη συσχέτιση που γίνεται στο άρθρο αυτό μεταξύ του «Κόμματος του π. Βασιλείου Βολουδάκη “Κοινωνία”, όπως επιμένει να το χαρακτηρίζει ο κ. Τελεβάντος, και του Αποστόλου Μακράκη. Μάλιστα, ο τελευταίος τοποθετεί το άρθρο αυτό ανάμεσα στις άλλες Ετικέττες (Βολουδάκης, Εθνικά θέματα, Μακράκης, Παπαθεμελής) και στην Ετικέττα «Αντιαιρετικά» . Πολύ λογικά προφανώς κατά τη δική του λογική, αφού το κατά αυτόν «Κόμμα του π.
Βασιλείου Βολουδάκη “Κοινωνία” είναι μακρακιστικό, σε άμεση συσχέτιση με τον ιδεολογικό κόσμο του αιρετικού Αποστόλου Μακράκη, ο οποίος όπως επισημαίνει ο κ. Τελεβάντος καταδικάστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος για την αιρετική διδασκαλία του «τρισυνθέτου». 

Επειδή ήμουν ένας εκ των τριών παρουσιαστών του βιβλίου του π. Βασιλείου Βολουδάκη με τίτλο «Η Πολιτική είναι Ποιμαντική» στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα στις 9/10/2011 και επειδή στη διδακτορική μου διατριβή έχω ασχοληθεί με τον Απόστολο Μακράκη και το όραμά του για τον Ελληνισμό, οι θέσεις του Παναγιώτη Τελεβάντου για τον π. Βασίλειο Βολουδάκη και την πολιτική παράταξη «Κοινωνία» με προκαλούν κυριολεκτικά να δώσω μια απάντηση.

Θα ήθελα εξ’ αρχής να διορθώσω κάποια στοιχεία πού μάλλον κατά
λάθος έχουν παρεισφρήσει στο κείμενο του κ. Τελεβάντου:
 1. Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης δεν είναι ο ιδρυτής της πολιτικής παρατάξεως “Κοινωνία”. Πουθενά στα ιδρυτικά μέλη αναφέρεται το όνομά του, ούτε κατέχει κάποιο αξίωμα στην παράταξη. Είναι, βέβαια, ο εμπνευστής της παρατάξεως και συμβουλεύει την παράταξη.
2. Ο Απόστολος Μακράκης ουδέποτε ίδρυσε κόμμα. Επομένως αποκλείεται να είναι «ο πρώτος διδάξας» στην «προσπάθεια να εισαχθεί κόμμα εμπνευσμένο από τη χριστιανική πίστη στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας». Ο ίδιος, βέβαια, συμμετείχε επανειλημμένα σε εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς όμως επιτυχία. Επίσης ίδρυσε δύο πολιτικούς συλλόγους: “Ο Μέγας Κωνσταντίνος” (1879) και “Ο Πλάτων” (1901), ποτέ όμως κόμμα.

Ομολογώ επίσης ότι μου είναι δύσκολο να ακολουθήσω τη λογική του κ. Τελεβάντου σε πολλά σημεία του άρθρου του. Επιμένει π.χ. ότι η πολιτική
παράταξη “Κοινωνία” δεν είναι παράταξη αλλά στην ουσία είναι κόμμα, όπως όλα τα άλλα κόμματα. Τον χαρακτηρισμό “παράταξη” αποδίδει στην πονηριά του π. Βασιλείου Βολουδάκη, ο οποίος, γνωρίζοντας φυσικά ότι πρόκειται περί κόμματος, τεχνηέντως «το βάφτισε» “παράταξη”, «για να μην προσκρούει στο αίσθημα των πιστών ότι ο όρος “κόμμα” (που σημαίνει κομμάτι) έρχεται σε αντίθεση με την Εκκλησία που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τα κόμματα». Μετά από αυτά έρχεται η δική μου
απορία:
 Δεν έχει περάσει ποτέ από το νου του κ. Τελεβάντου η σκέψη, ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «κόμμα» της Εκκλησίας, αλλά με μια παράταξη πιστών ανθρώπων; Ως πολίτες αυτής της χώρας επιθυμούν να διαμορφώνουν την καθημερινότητά τους σύμφωνα με την ορθόδοξή πίστη τους, ένα όραμα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν συμπαραταχθεί μαζί τους το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, ο οποίος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι ορθόδοξος. Δεν θέλουν πάντως αυτοί οι πιστοί άνθρωποι, που αποτελούν αυτήν την παράταξη, να συμπαραταχθούν με τους αθέους των κομμάτων εξουσίας, που μπροστά στις κάμερες υποκρίνονται τους πιστούς, με τα έργα τους όμως διαφθείρουν το λαό με απόλυτη συστηματικότητα και γκρεμίζουν οτιδήποτε χριστιανικό έχει απομείνει ακόμα στον τόπο αυτό. 

Επίσης με μια απίστευτη ευκολία αποφαίνεται ο κ. Τελεβάντος ότι τα κόμματα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, του κ. Βασίλη Τσούπρα (ποιο κόμμα διατηρεί ο κ. Τσούπρας;) και του κ. Παπαθεμελή, κτλ., αφού όλα εμπνέονται από χριστιανικές αρχές «δεν είναι στην ουσία κάτι
διαφορετικό από το κόμμα του π. Βολουδάκη.»
 Έχει μπει ποτέ στον κόπο να συγκρίνει έστω στοιχειωδώς τις Διακηρύξεις αυτών των παρατάξεων πολύ δε περισσότερο τις πολιτικές τους αρχές και το όραμά τους;

Και ένα ακόμη σχόλιο: Είναι τουλάχιστον ανέντιμο να αφήνει κανείς ακόμα και μόνο την υπόνοια της αίρεσης σε μια προσπάθεια και στα πρόσωπα που συνδέονται με αυτήν, χωρίς να στηρίξει αυτήν την υπόνοια έστω με ένα επιχείρημα. Ο κ. Τελεβάντος απλώς παραπέμπει σε άρθρα που θα δημοσιεύσει μελλοντικά!!! Οι αναγνώστες αυτού του άρθρου πάντως πρέπει εκ των προτέρων να έχουν την απόλυτη βεβαιότητα, αφού αποφαίνεται έτσι ο κ. Τελεβάντος, ότι η πολιτική παράταξη «Κοινωνία» είναι μακρακιστική, ναι μεν με αγαθές προθέσεις από πολιτικής σκοπιάς, αλλά με ένα μεγάλο ερωτηματικό από θεολογικής. Γιατί αυτή η τακτική μομφής, κ. Τελεβάντο, χωρίς την παράθεση κανενός αποδεικτικού στοιχείου; Αλήθεια, μένω έκπληκτος με τον τρόπο διαπραγμάτευσης του θέματος του άρθρου σας.

Και κάτι τελευταίο ακόμα: Από την ελάχιστη γνώση που διαθέτω από την
μία πλευρά γύρω από το φαινόμενο «Μακράκης», τον ιδεολογικό κόσμο του και την διαπλοκή του «τρισυνθέτου» που διατυπώνει με το όραμά του για τον Ελληνισμό και από την άλλη πλευρά γύρω από τις θέσεις του π. Βασιλείου Βολουδάκη μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναντήσει κανείς τόσο αντίθετες τοποθετήσεις. Από την πλευρά του Αποστόλου Μακράκη μια καθαρά ιδεολογική θεώρηση της ζωής, μέχρι σημείου ιδεοληψίας, και από την πλευρά του π. Βασιλείου Βολουδάκη μια καθαρά πνευματική, αγιοπατερική.
 Απορώ, κ. Τελεβάντο, πώς θέλετε να τα παντρέψετε αυτά;


Και μια άλλη επισήμανση: Θα πρέπει και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό να τον βγάλετε μακρακιστή, επειδή και ο π. Γεώργιος συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου στο Κέντρο Ρουμελιωτών και ανέπτυξε το ορθοδοξοπατερικό πλαίσιο των θέσεων του π. Βασιλείου. Και να ξέρετε, ότι ο π. Γεώργιος έχει κάνει ουκ ολίγους αγώνες για την διασαφήνιση, εξήγηση και ερμηνεία του φαινομένου «Μακράκης» και του «Μακρακισμού» στην νεότερη Ελληνική Ιστορία.

Λέων Μπρανγκ
Κερκύρας 79
Αθήνα


Ελπίζουμε μόνο με την παράθεση αυτού του εξαιρετικού σημειώματος εκ μέρους του αγαπητού κ. Λέων Μπράνγκ να ξεδιαλύνει το υστερικό νόσημα και θέατρο του παραλόγου, το λεγόμενο θρίλερ του «Τελεβαντισμού»!

Eίναι σαν να λέμε πλέον Hannibal Τelevantecter!

Tα παιδάκια που θα «σερφάρουν» πλέον θα ακούνε το επίθετο  «Televantos» και θα τα «κάνουνε πάνω τους» τα καϋμένα από τον τρόμο τους! Για τους μεγάλα παιδάκια, τι να πώ;
Μερικοί τον αντιμετωπίζουν ρωμαλέα όπως η ντετέκτιβ τον Hannibal, δηλαδή ισάξια και ισότιμα με γνήσιο ερευνητικό πνεύμα προσπαθώντας να του αποσπάσουμε  καλές πληροφορίες  και εύλογα λογικά αλλά και εκκλησιολογικά επιχειρήματα καθώς έπραξε και εκείνη για άλλο θέμα!
Μόνο που στις ταινίες έχουμε καλό τέλος στην ζωή τα πράγματα πάνε ανάποδα όμως!!!

Τα νομοθετικά ή νομικίστικα επιχειρήματα που μας παραθέτει (ακόμα και ορθά να είναι!) δεν μας ικανοποιούν, κάτι απουσιάζει από την όλη δημόσια στάση και τοποθέτησή του!

Παρόλα αυτά να κλείσουμε προσωρινά, συνοψίζοντας τρία βασικά λογικά ερωτήματα που θέτει ο Μπράνγκ:

Γιατί κ. Τελεβάντε προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια των αναγνωστών σας, υποτιμώντας την νοημοσύνη των φυσικά, προσπαθώντας να συνταυτίσετε  αστόχως τα αταύτιστα και ανόμοια μεγέθη της α) πολιτικής παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» και του β)  Συνοδικά καταδικασθέντως, κακοδόξου αιρέσως του «Μακρακισμού»;

Ποιά  η σχέση και γιατί η ταύτιση της αιρέσεως του Μακρακισμού με την πολιτική παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”;

Αναμένουμε ακόμα και θα αναμένουμε «άχρι καιρού» από το 2012 απαντήσεις στα όσα απορεί ο καλός θεολογών  Μπράνγκ!
Που αποσκοπείτε αλήθεια, κ. Τελεβάντο;


ΑΝΤΙΕΠΙΛΟΓΟΥ
Εκτός του Μπράνγκ έχει γράψει κατά του Τελεβάντου και ο Συμεών Νίνος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της “ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”, ο οποίος ακόμα να λάβει μισή απάντηση εκ της γραφίδος του Τ…! Αντιγράφω μέρος δημοσίου επιστολής του Συμεών για να δείτε ότι το τελεβάντικο «βιολί-βιολάκι» παίζει τον ίδιο σκοπό στον ίδιο ρυθμό χρόνια τώρα [2] : «Τι σημαίνει Μακρακιστικό κόμμα; Ο Μακράκης, από ότι μας έχει αναπτύξει το μέλος της Παρατάξεώς μας κ. Λέων Μπράνγκ (πνευματικό παιδί του π. Γεωργίου Μεταλληνού, που έκανε Διδακτορική Διατριβή με θέμα την προσωπικότητα και το έργο του Μακράκη), καταδικάσθηκε γιά αλλοίωση του Χριστολογικού και Τριαδολογικού Δόγματος και γιά τις φαντασιώσεις του ότι μιλάει ο Χριστός μέσα από αυτόν, δεν καταδικάσθηκε για τις πολιτικές του απόψεις και ενέργειες. Εξ άλλου αυτός ήταν λαϊκός και είχε κάθε δικαίωμα να πολιτευθεί. Ούτε κόμμα ίδρυσε, ούτε καμμιά σχέση έχει με το πολιτικό Πρόγραμμα και τις Διακηρύξεις της Παρατάξεώς μας. Αν έχετε κάποια στοιχεία από τα κείμενά μας που προσβάλλουν ή απάδουν στο Ορθόδοξο Δόγμα της Πίστεώς μας να μας τα αναφέρετε και θα τα διορθώσουμε, γιατί πρωτίστως μας ενδιαφέρει η Πίστη μας και με βάση Αυτήν και την υλοποίηση της στην πράξη ασχοληθήκαμε με την πολιτική.»

Ελπίζω τα «τελεβαντάκια» αναγνώστες του σεβαστού μας Τελεβάντου, να προβληματιστούν βαθύτερα και κριτικά, πολύ ειδικά όταν αγαπητοί μου μελετήσετε και την αλληλογραφία που μας απεκάλυψε δημόσια ο πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης [3], έτσι τα συμπεράσματά θα είναι ολό-δικά σας…!
Και προσοχή από τους διαδυκτιακούς HANNIBAL TELEVANTECTER, υπάρχουν μπόλικοι από δαύτους…!


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[1] Λέων Μπράνγκ, Άρθρο: « Σχολιασμός του άρθρου του Παναγιώτη Τελεβάντου, Το Κόμμα του π. Βασιλείου Βολουδάκη «Κοινωνία» ως πρόταση στα πολιτικά μας πράγματα», https://www.facebook.com/lewab

 [2] Ιστολόγιο πολιτικής παρατάξεως “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”, Άρθρο: Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» απαντά στην συκοφαντική επίθεση του κ. Τελεβάντου, http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-12-18-45-488/2010-02-10-12-18-45/950-h-koinwnia-apanta-sth-sykofantikh-epithesi-tou-televantou

[3] Πρωτ. Βασίλειου Βολουδάκη, Ιστολόγιο «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΗΜΑ», Άρθρο: «ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ ΚΥΠΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ», «Μ πολλ θλίψη κα κόμη περισσότερη περίσκεψη καταφεύγω στ δημοσιοποίηση λληλογραφίας, πο ντήλλαξα μ Κύπριο Θεολόγο-Δημοσιογράφο, πο κατοικε στν μερικ κα πιδίδεται καθημερινά, μέσ το διαδικτύου, στν σχολιασμ κα στν κατασυκοφάντηση δικαων κα δίκων, ζηλώσας –πως φαίνεται π τ γραπτά του– τν τίτλο το «τρίτου κα δεκάτου τν ποστόλων κα κριτο τς Οκουμένης», χωρς ν ντιλαμβάνεται τν ατοεξευτελισμό του. σίγησα π διετί, πομένοντας τς βρεις, τς ερωνεες…»