Translate

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ




Η ημερίδα της Θεσσαλονίκης, φανέρωσε τούς σύγχρονους Ομολογητές Κληρικούς και λαϊκούς!






Δεν θα ήθελα μπώ στην διαδικασία, να σχολιάσω ποιοί και πόσοι κληρικοί, διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν την σφοδρή αντίθεσή τους στην εν λόγω Ημερίδα, κατά των Ισλαμολάγνων καθηγητών, τα βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα είναι εκεί, για τον κάθε καλοπροαίρετο μελετητή και ερευνητή του θέματος! Όμως λόγω του ό,τι έλαβα κάποιες σημαντικές σημειώσεις από την προ ημερών Ημερίδα, θα ήθελα να τις διατυπώσω ενάρθρως στο προσωπικό μας Ιστολόγιο, για ανθρώπους που τυχόν δεν κατάφεραν να την ιδούσιν και ούτε πρόκειται να μπούσιν σε τέτοια επίπονη διαδικασία, αν και θα το άξιζε, λόγω των εξαιρετικών της εκπλήξεων...!

Υπάρχει, σε προηγούμενη αρθρογραφία μας, ολάκερη η Ημερίδα σε βίντεο, όποιος έχει την διάθεση και το χρόνο, ας μην παραλείψει να την παρακολουθήσει!

Πέραν των ισχυρών μηνυμάτων μερικών αγίων Συνοδικών, παρέμβαση και ειδικό σχολιασμό έκαναν και διάφοροι παρατηρητές Γέροντες και Μοναχοί, πράγμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, μιά και απέκτησε ποικιλομορφία και εξαιρετική πολυφωνία μεταξύ των επιφανών ακαδημαϊκών επιστημόνων, τόσο που αποδείκνυε και την εκκλησιολογική αγωνία των Πνευματικών μας Πατέρων, οι οποίοι αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών ημών...!

Εκτός κι άν νομίζουσιν μερικοί, πώς οι μισθοφόροι καθηγητές της καρέκλας και της καριέρας, αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών ημών και όχι υπέρ των καλών και συμφερόντων αυτών(;!).
Εξαιρετικό και ισχυρό ήταν, το μήνυμα του πατρός Γέροντος Σάββα της Μεγίστης Λαύρας, ο οποίος, ανάμεσα στα τόσα που εξέφρασε, μου έκανε εντύπωση το : «Θα μας βρούνε μπροστά τους...»!



Εκείνο το «θά» τί το ήθελες σεβαστέ μου Γέροντα;...

Το «θά» πλέον, είναι παρελθόν...!

Ήδη, έχει καιρό που μας βρήκανε μπροστά τους, με τους ισχυρούς Αντιπαπικούς και Αντιοικουμενιστικούς αγώνες Μητροπολιτών, Κληρικών και Μοναχών, μαζί ακολουθούν το τίμιο ράσο και οι λαϊκοί, οι οποίοι αγώνες, εξελίσσονται ανά την Οικουμένη...!

Νόμιζαν οι Οικουμενιστές Ισλαμολάγνοι, ότι δεν θα συναντούσαν αντιστάσεις;
Πλανώνται πλάνην οικτρά, εάν ενομίσασιν τέτοιαν φαντασία!

Υποσχόμαστε Χάριτι Θεού, να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαδί και να ασκούμε τον δίκαιο κριτικό έλεγχο, παρόλες τις ελλείψεις και αδυναμίες, ή και εμπάθειες μας ακόμη, εξάλλου, δεν εδηλώσαμεν κεκαθαρμένοι των παθών μας και οι φωτισμένοι της υποθέσεως, αλλά, καθώς μας προτρέπει ο Μέγας Θεόδωρος ο Στουδίτης, κινδυνευούσης της Πίστεως, επιβάλλεται και τα μαθητούδια «ελευθεροστομείν» στα της Πίστεως ίνα μη προχωρήσει και θερίζει, η χολέρα της αιρέσεως, γι΄αυτό τον λόγο ακολουθάμε, ως μαθητές, επόμενοι τις αγίοις πατράσιν, τους Πνευματικούς μας Πατέρες!


Επόμενος λακωνικός ομιλητής αλλά θερμός και ξεκάθαρος, ήταν ο Ιερομόναχος Γέρων Φίλιππος της συνοδείας των Θωμάδων, ο οποίος επεσήμανε τον κακόδοξο κατήφορο των Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων και Μητροπολιτών μας, οι οποίοι αντί να μοιράζουσιν Ιερά Ευαγγέλια, ως ώφειλαν, μπέρδεψαν φαίνεται το Κοράνι με την Αγία Γραφή και δωρίζουν το «ιερό» Κοράνιο ως μή ώφειλαν...!

Απόλυτα συνηφασμένη η πιό πάνω «λογική» δεν είναι, η αλλότρια και κακόδοξος συγκεκριμένη ενέργεια, μιάς χούφτας ρασοφόρων κληρικών, με την ταυτόσημη κοιλιόπνευστη και διαβολόπνευστη ιδέα, μερικών αιρετιζόντων ψευδο-ακαδημαϊκών νόων, να ιδρύσουν με φασιστικό και δόλιο τρόπο, Μωαμεθανικές Σπουδές, στην Ορθόδοξο Θεολογική μας Σχολή;

Ο αμέσος επόμενος ομιλητής, της εκπληκτικής Ημερίδας στην Συμβασιλεύουσας, ήταν ο προηγούμενος της Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανάσιος, ο οποίος με το θεολογικό περιοδικό του «Εν Συνειδήσει» άνοιξε τους οφθαλμούς της καρδίας μας και μας διαφώτισε, με ισχυρά φωτογραφικά ντοκουμέντα εκ του Βατικανού, περί της συγχρόνου λαίλαπας και αιρέσεως του Οικουμενισμού! Αναφέρει ο σεβάσμιος Γέροντας τα εξής εκπληκτικά: «Θα πέσει η στέγη να μας πλακώσει εάν αποδεχθούμε, την άλωση εκ των Οικουμενιστών, ενδοτιστών, άν αποδεχθούμε την πνευματική άλωση των Ισλαμικών σπουδών...»! Απορεί δικαίως ο ίδιος: «Πώς είναι δυνατόν να μη αντιδράμε στον εξισλαμισμό της αγίας Συμβασιλεύουσας;»!


Και όλα αυτά φίλοι και φίλες μας, με την «τιμία» παρότρυνση του Οικουμενικού Πατριαρχείου (άσχετα εάν οι ακαδημαϊκοί Γραικύλοι, αυθαίρετα, ενέπλεξαν το Φανάρι στα καπρίτσια και θελήματά τους...!) και με την σιωπηλή ανοχή και αποδοχή(;) των Ιερών Συνόδων της Ελλάδίτσας, της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, και της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου! (Μιάς και είναι, και θεολογικό το θέμα, και θέμα Πίστεως, θα έπρεπε να εκφράσουσιν κανονικώς και επισήμως Συνοδική διαγνώμη και άλλα Πατριαρχεία και Τοπικές Σύνοδοι στηρίζοντας και συντασσόμενοι φυσικά με την Ιεροκανονική τάξη,  επιλογή και απόφαση, της Τοπικής Εκκλησίας του κλήρου και λαού, της Θεσσαλονίκης και του οικείου Μητροπολίτη αυτής, επιτιμώντας ισχυρά ασφαλώς, και τους αντικανονικώς εισπηδούντας Μητροπολίτας στα εσωτερικά ζητήματα, της κυρίαρχης και Θεόσωστης Μητροπόλεως!).

Εκτός κι άν, η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου, αποφάσισε επι τέλους, να δημιουργήσει την πολυπόθητη Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στην Κύπρο, και απαξιώνει το τί μέλλει γενέσθαι στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ(;!).

Αν έχουν έτσι τα πράγματα, γιατί να αποστέλλουμε συμπατριώτες μας Ελληνοκυπρίους, κληρικούς, μοναχούς, μοναχές και φοιτητές, στις Θεολογικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μιάς και οι σεβαστοί καθηγητές μας, δεν σέβονται την αδικία που υφίσταται η νήσος των Αγίων, εξ αιτίας του Κεμαλικού Ισλάμ;


Γιατί άγιοι Συνοδικοί της Κύπρου, οι κληρικοί, και πάσης φύσεως Ιεροσπουδαστές και φοιτητές, να εγκαταλείπουσιν το ποίμνιο και τις οικογένειές των και να πορεύονται στην Ελλάδα, για τις Θεολογικές σπουδές των, καθώς οφείλατε ήδη, να είχατε ιδρύσει όχι μία, αλλά δυό και τρείς σχολές διότι, μήπως τον Ιούνιο του 1972 δεν είχε εξαγγελθεί από τον Εθνάρχη Μακάριο Γ΄, η ίδρυση Θεολογικής Σχολής στην Κύπρο τις οποίες δαπάνες θα αναλάμβανε η Ιερά Μονή Κύκκου;

Μάλλον, θα πρέπει να κάνει κάποιαν παρέμβαση, επί του θέματος των Ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, διότι οι πλείστοι Ρωμηοί της Κύπρου, επιλέγουν την Θεολογική σχολή του ΑΠΘ, και σκεφθείτε τώρα, πρόσφυγες κ.λπ. Κύπριοι φοιτητές να αντικρύζουνε Ισλαμοδιδασκάλους και Μωαμεθανούς φοιτητές στην εν λόγω Σχολή;

Μήπως αυτό, δεν θα είναι άκρως προκλητικό;

Αν επιμείνουν στην Γραικυλίστικη στάση τους, οι Εφιάλτες καθηγητάδες, να σταματήσουν οι Κύπριοι να κατευθύνονται για Θεολογικές σπουδές στην Θεσσαλονίκη και να πορεύονται άχρι καιρού, στην Αθήνα, μέχρι να φιλοτιμηθεί η Εκκλησία της Κύπρου και η Πολιτεία της, να δημιουργήσουν την πρότυπο Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της νήσου, μιάς και ήδη υφίσταται, μόνον, ένα καλό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, στο πανεπιστήμιο Νεάπολης της Πάφου!

Δεν διστάζει ωστόσο στην εν λόγω ισχυρά Ημερίδα της Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης, ο Γέροντας Αθανασίος των Μετεώρων, να επευλογεί και να μας προτείνει κατά Θεόν: «Να προχωρήσουμε και στην κατάληψη της Θεολογικής Σχολής»...!!!

Τι ωραία θα ήτανε, Αγιορείτες μοναχοί, μοναχοί πέριξ της Θεσσαλονίκης, κληρικοί της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας αυτής, πλήθοι πιστών λαϊκών, μαζί με τους φοιτητές που διαμαρτύρονται γιά τα ανούσια και ανίερα καμώματα των καθηγητών τους, να κάναμε όλοι μαζί, μία συμβολική και ειρηνική κατάληψη της Ιεράς Θεολογικής Σχολής μας, ίνα μη μεταβληθεί σε χώρος ανίερος του ψευδο-προφήτου Μαμέδ και των Σαλαφιστών οπαδίσκων αυτού!!!

Επόμενος ομιλητής κληρικός, ο οποίος τυγχάνει να ήταν καθηγητής 50 χρόνια στην εν λόγω Σχολή μας, και αξιωθήκαμε να τον γνωρίσουμεν και να φοιτήσουμεν παρά τους πόδας του, στο Αρχονταρίκι και «στην Κατακόμβη» του Αγίου Αντωνίου, ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής και σεβαστός μας Γέροντας, π. Θεόδωρος Ζήσης, για του οποίου τις συγκεκριμένες θέσεις, θα σχολιάσουμε αναλύοντας προσεχώς, σε ειδική νέα σχολιογραφία μας...!

Την σκυτάλη στην Ημερίδα, αμέσως μετά τον παπα-Θόδωρο, την έλαβε ένας άλλος εξαιρετικός και εκλεκτός ομιλητής, ο κ. Απόστολος Χατζητόλιος!

Οι θέσεις του ήταν σαφέστατες: «Θέλουν να βάλουν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Θεολογικής Σχολής! Ο Κοσμήτορας, ο Πρύτανης, ο Πρόεδρος του Τμήματος, δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να γίνουν προβοκάτσιες και εγκληματικές ενέργειες...!»

Πώς να αντιλαμβάνονται, κ. Χατζητόλιο, οι βολεμένοι βολεφτάδες, τις εγκληματικές ενέργειές των;


Πολλώ δε μάλλον, όταν κάποιοι διορατικοί και σοφοί άνθρωποι εκφράζουν εμπειρικά, αναντίλεκτες και ακλόνητες ιστορικές αλήθειες, οι καιροσκόποι του κακού και ψευδο-θεολογικού “ΚΑΙΡΟΥ” μιλάνε για «κυνήγια μαγισσών», γιά «αόρατα βελόνια», μπορεί γιατί όχι, να μιλάνε και για  Χιονάτες με τους εφτά νάνους, χωρίς να αντιλαμβάνονται ή, έστω να υποψιάζονται οι συγκεκριμένοι «άθλιοι και χρήσιμοι ηλιθίοι», ότι και νάνοι είναι! Και μάγισσες είναι! Καθώς είναι, και οι μαγκούφηδες της σκληράς πραγματικότητας μας!


Δηλώνει, με στεντορεία τη φωνή ο κ. Χατζητόλιος: «Ας το πάρουν στην Αθήνα και στον Βόλο(μιάς και έχει ακατάσχετη Ισλαμολαγνεία ο λυκοποιμένας κ. Ιγνάτιος!) το τμήμα Ισλαμικών σπουδών...! Να γίνει ανεξάρτητη σχολή και τμήμα Ισλαμικών σπουδών, να γίνει εκτός Πανεπιστήμιου του ΑΠΘ εκτός της Μακεδονίας και εκτός συνόρων...! Θέλουν να μας φορέσουν φερετζέ; Φερετζέ δεν φοράμε!»

Και συμπληρώνουμε στα εξαιρετικά σχόλια του αξιότιμου καθηγητού της Ιατρικής του ΑΠΘ, ας φορέσουνε πειραματικά την μπούργκα και τον φερετζέ, οι υπογράψαντες, συνάδελφοί του ακαδημαϊκοί και βλέπουμε στην πορεία πώς θα ενεργήσουμε..., καθόλου παράξενο και με απελάσεις εκτός χώρας, μιάς και υπάρχει η «διαλεκτική» στάση και καινοφανής τάση, του ακατάσχετου και φλύαρου «Ισλαμίζειν»...!

 

 Επόμενοι εξαιρετικοί ομιλητές, ήταν οι περίφημοι ακαδημαϊκοί κ.κ., Κώστα Ζουράρης και ο Γεώργιος Παύλος, για τους οποίους, δεν θα σχολιάσω κάτι, ίνα να αναγκασθείτε να τους απολαύσετε στα βίντεα που ήδη κυκλοφορούσιν!
Άραγε, φίλτατοι, πολυαγαπημένοι και αξέχαστοι μου, καθηγητές του Αττίλα της Γ’ φάσης, δίκαιο έχει ο αξιότιμος κ. Ζουράρις καθώς δήλωνε: «Η απόλυτη βλακεία κινείται στα όρια της προδοσίας»;


Ελπίζω να τα διαβάζουσιν και να τα κατανοούσιν, οι έντιμοι και σεβαστοί μας κ. Καθηγηταί: τόσο ο κ. Κοσμήτορας Μ. Κωνσταντίνου, όσο και ο κ. Πρόεδρος Χ. Σταμούλης, διότι εάν τα διαβάζουσιν και αδυνατούσιν να τα εννοήσουσιν ή, επιλέγουσιν τον δρόμο της συκοφαντίας και της κατηγόριας των αντιλογούντων, το κρίμα και η «χατζάρα» των Πνευματικών Νόμων, θα αίρωνται επί των κεφαλών των, εις αιώνιο ανάθεμα και κατάκριμα αυτών και όσων τους στηρίζουσιν, στις συγκεκριμένες κακόδοξες, αιρετικές (εκκλησιολογικά και επιστημολογικά!) συγκεκριμένες επιλογές, ενέργειες και αποφάσεις των!

Χωνέψτε το άτρεπτο γεγονός, κ. Γραικύλοι καθηγητές, ότι «η σκορδαλιά γίνεται μόνο με τον σκόρδο»!

Διαφορετικά, ποιό το νόημα να την αποκαλούμε σκορδαλιά;

Αλλά είναι τις πάσι γνωστό πλέον, για ποιό λόγο έχετε ιδιαίτερη απέχθεια εις τα «σκόρδα»....!

Βρομάνε οι αναπνοές, βρομάνε οι υποθέσεις, βρομάνε και οι Γραικυλίστικες ενέργειες....!



Π. Π. Ν.