Translate

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΣΚΕΙ ΕΥΣΤΟΧΟΤΑΤΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΣΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ασκεί ευστοχότατες χειρουργικές τομές σε ποικιλία θεμάτων, ξεκαθαρίζοντας κυρίως την ουσία των Θεολογικών πραγμάτων, στα Οικουμενιστικά δρώμενα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας


ΟΥΤΕ Η "ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ" ΦΕΡΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ
ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
ΑΛΛΑ
ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ
"ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ"
 ΤΑ ΟΠΟΙΑ
ΟΙ "ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ" ΚΑΙ "ΓΛΥΚΟΥΛΗΔΕΣ" ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΣΙΝ...!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά μπορεί και να γνωρίζω ενδόμυχα, ότι όποτε γράφει ή και ομιλεί, ο άγιος Πειραιώς, νοιώθω μίαν ανεκλάλητη κρυφή και φανερή χαρά, αλλά και μακαρία ευφροσύνη, την οποία θέλω να κραυγάσω κάπως και κάπου με κάποιο τρόπο και μέσο, στα πέρατα της Οικουμένης..., γι΄αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω τρείς αράδες, επί των ουσιωδών λεχθέντων του! Ήταν άκρως εξαιρετική και απόλυτα εύστοχη η καίρια συνέντευξη που έδωσε, λόγω της ακριβούς εκκλησιολογικής στάσης και του εκπληκτικού ήθους του Ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος δηλώνοντας ο ίδιος, ευθαρσώς, σε εχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι: «δέν ψέγω τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον οποίο σέβομαι απόλυτα...» !

Επίσης, ο άγιος Πειραιώς, επιμένει και εμμένει σταθερά και ακλόνητα, με ομολογιακό φρόνημα, στην αναλλοίωτη Ορθοδοξούσα και Πατερική Παράδοση της Εκκλησίας, ότι ο Παπισμός είναι αίρεσις και δεν το εκφράζει αυτό από ιδεοληψία, αλλά βάσει των αναντίρρητων και ακλόνητων εγκληματικών και κακόδοξων ιστορικοθεολογικών ενεργειών του Βατικάνειου Φραγκοπαπισμού, αναφέροντας λογικά, το ειδεχθές και αποτρόπαιο ιστορικό έγκλημα, του μαρτυρικού θανάτου των δεκατριών Οσιομαρτύρων της Ιεράς Μονής Καντάρας της Κύπρου μας, καθώς και τα μαρτύρια των χιλιάδων αδελφών μας Σέρβων μαρτύρων και ομολογητών, υπό τις αλογίες των Παπών, μηδενός εξαιρουμένου, πολλώ δε μάλλον και ειδικά του «αγίου» Καρδιναλίου Στέπινατς, ο οποίος ήταν σύμμαχος και βοηθός μάλιστα, των εγκληματιών κατά σύμπασας της ανθρωπότητας, Ναζί!


Τολμηρά ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς, αποπειράται με εξαιρετική λογιότητα, να μας εξηγήσει τις βαθύτερες αιτίες των λόγων, που το Οικουμενικό Φανάρι της Ρωμηοσύνης μας, «αναγκάζεται» να κάνει αβαρείες στα θέματα της Πίστεως! Αναφέρει εξόχως ενδεικτικά ότι: «Το Πατριαρχείο αναζητά βοήθεια απεγνωσμένα από τον Δυτικό κόσμο απέναντι στην λαίλαπα του Νεοθωμανισμού και του Πανισλαμισμού..., αναζητά μία διεθνή προστασία στα ποικίλα Fora, ενώ δεν έχει ανταπόκριση!...».


Είναι, σε όλους μας γνωστά, αυτά τα πολιτικάντικα τερτίπια και γελοία καμώματα, ελέω της Εκκλησιαστικής Ιστορίας!

Ούτε ο πρώτος ήταν, αλλ΄ούτε και ο τελευταίος Πατριάρχης θα είναι (πράγμα που το απευχόμαστε!), ο οποίος θα αναζητά μανιωδώς εκ των αρχόντων του αιώνος τούτου, την κατά άνθρωπο βοήθεια και υποστήριξη, καθότι βάσει των Εκκλησιαστικών Ιστορικών πηγών μας, όποτε επισυνέβη βαριάς μορφής αβαρεία στα Θεολογικά και θέματα Πίστεως, «την νύμφη την επλήρωνε» και ακόμα την πληρώνει αδρά, το έθνος των Ρωμηών και Ορθοδόξων Χριστιανών, δηλαδή η Ρωμηοσύνη μας, ελέω των ακαριαίων ιερών Πνευματικών Νόμων!
Και το χειρότερο απ΄όλα, ειδικά για τους ρασοφόρους αιρετίζοντας Πατριάρχες κ.λπ., στην Οικουμενική άχρι στιγμής εν λόγω Εκκλησιαστική μας Ιστορία, ήταν πώς οι Θεοφόροι Άγιοι Πατέρες μας, μαζί με της Θεοφώτιστες Εννέα Οικουμενικές των Συνόδους και άλλες τόσες άγιες Τοπικές, δεν δίσταζαν ακόμη, και μετά τον θάνατον αυτών, δηλαδή των κακοδόξων Πατριαρχών, Επισκόπων και λαϊκών, να τους καταδικάσουν μαζί με τις κακοδοξίες και τους οπαδούς των, να τους αφορίσουν και να τους αναθεματίσουν, με αιώνια αναθέματα άχρι της συντέλειας των αιώνων, εξάπαντος προς θεαρχική και θεία παιδαγωγία, τόσο των κακόδοξων κεκοιμημένων ψυχών, όσο και του εν ζωή Χριστεπώνυμου πληρώματος!

Η εκζήτηση, κατά ανθρώπων και πολιτικών καθώς και άλλου είδους θεολογικών λ.χ. συμμαχιών, δυστυχώς για το Πατριαρχείο του Γένους μας, δεν φέρει καρπούς γλυκείς, αλλ΄ούτε και έχει χειροπιαστά αποτελέσματα, διότι αναφέρει ο Σεβ. κ. Σεραφείμ κατά αναπόδραστη λογική, θεολογική και εκκλησιολογική νομοτέλεια, πώς κατά βάση: «Η αίρεση δεν είναι απλά ένα ιδεολογήμα..., αλλά έχει επιπτώσεις στον ψυχισμό, στο ήθος και την νοοτροποία των ανθρώπων» συνδέοντας το όλο αυτό, το απολύτως εύστοχο με το αυταπόδεικτο πασιφανές και βιωματικό γεγονώς του λαού μας ότι: Υφιστάμεθα σφοδρά επίθεση από τον Προτεσταντικό Γερμανικό φονταμενταλισμό, βάσει του δόγματος του Μάξ Βέμπερ: «είσαι πλούσιος είσαι ένθεος, είσαι φτωχός είσαι Αντίχριστος...!»”

Και οι κατά τόπους, Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, με προεξάρχοντα ηγετικό ρόλο και λόγο, στον κακόδοξο Οικουμενιστικό οίστρο της ΠΣΕυδούς και δήθεν «Οικουμενικής Κινήσεως», δηλαδή στον ηλίθιο και αντίχριστο χορό, μιάς ψευδεπίγραφης και ανέντιμης ψευδοενώσεως, το Φαναριώτικο και άλλως πως, κατά τον άγιο Πειραιώς: «Αιματοπότιστο Πατριαρχείο μας», χωρίς να αμφιβάλλουμεν ποσώς επί τούτου, επιμένουσιν και εμμένουσιν σχεδόν άπαντες στο ανόνητο και δακρύβρεκτο θέατρο του παραλόγου!

Το όλο θέμα, το αποσαφηνίζει πολύ γλαφυρά και απλά, ο σύγχρονος Διδάσκαλος και Μέγας νέος Δογματολόγος της Οικουμενικής Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και όσιος Πατήρ της Θεολογίας, π. Ιωάννης Ρωμανίδης, έλεγε (Εμπειρική Δογματική, Τόμος Β΄, Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, σελ. 423) ότι: «Πάντως, στήν στρονομία καί στρολογία οδέποτε θά φαντάζετο κανείς τήν δέα –σήμερα- τι πρέπει νά πάρχει μιά οκουμενική κίνηση γιά τήν νότητα τν στρονόμων καί τν στρολόγων»...!

Τονίζει ο άγιος Πειραιώς, δηλώνοντας ρωμαλέα, πως οι συγκεκριμένες πρόσφατες κακόδοξες ενέργειες του Οικουμενικού Θρόνου, με την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Πόλη, ότι είναι: «Μία λανθασμένη πολιτική η οποία εκ της πραγματικότητας δεν φέρει αποτελέσματα» γι΄αυτό τον λόγο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Ρωμηοσύνης μας κ. Βαρθολομαίος, κάνει λάθος, με τις όσες κακόδοξες και τις όποιες αντικανονικές ενέργειές του, μιάς και παρά τις όσες σφοδρές πιέσεις έχουνε ασκηθεί, η Πατριαρχική Θεολογική Σχολή της Χάλκης δέν ανοίγει, καθώς και ο Ι. Ναός της του Θεού Σοφίας στο Ερεσλή, μετατράπηκε πρόσφατα σε τζαμί καθότι κινδυνεύει να υποστεί τα ίδια, και το Μέγα Μοναστήρι της Αγιάς Σοφιάς στην του Μεγάλου Κωνσταντίνου την Πόλη!

Ως καλός και Ορθόδοξος Ποιμενάρχης ο Σεβ. άγιος Πειραιώς, προτείνει και λύσεις προς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας που θα φέρουν πρακτικά αποτελέματα. «Αποτέλεσμα θα φέραμεν εάν κάναμε προσπάθειες επανευαγγελισμού του Δυτικού κόσμου μέσα από την κατάδειξη των αιρετικών πλανών..., το κέντρο της Ορθοδοξίας πρέπει να δημιουργήσει μία Πνευματική υποδομή, πνευματικής εργασίας επανευαγγελισμού των Δυτικών χωρών..., και να εντάξει στο σχέδιο αυτό και την Ρωσική Εκκλησία», εάν θέλουμε τα πράγματα να γίνουν αλλιώς! Κλείνει την εν λόγω θεματολογία του τονίζοντας, ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα σε τίποτα δεν ωφέλησε! Καθότι και ο διαχριστιανικός θεολογικός διάλογος «Έχει βαλτώσει»! Διότι ο «Ρωμαιοκαθολικισμός», δηλαδή ο Παπισμός, «δεν μετακινείται ούτε κεραία από τις κακοδοξίες του!». Έχει ασφαλώς, το απόλυτο δίκιο σε όλα όσα έχει εκφράσει επί τούτο ο εν λόγω Ιεράρχης, προς το σεπτό Φανάριο, αλλά έχω την προσωπική γνώμη άγιε Πειραιώς ότι, στων «κουφών την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»! 
Μακάρι, σε κάποια φάση, να διαψευθώ!!!
Ο ρασοφόρος από πίσω είναι ο " The Butller" των Οικουμενιστών;Το δεύτερο μέρος της συζητήσεως, περιείχε το άκρως ενδιαφέρον, ουσιαστικό και σημαίνων-σημαντικό γεγονός, το θέμα της δευτέρας «Ομολογίας της Πίστεως» κατά της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού, διατυπωμένης, συγγραφομένης και υπογεγραμμένης εκ της ατύπου Ιεράς Συνάξεως Κληρικών, Μοναχών και λαϊκών, η οποία μάλιστα πρόσφατα, μας ξεκαθάρισε ακροθιγώς, με άπασαν την Δογματολογική ακρίβεια, και με μεστό Θεολογικό λόγο, την κακόδοξη εκκλησιολογία του Οικουμενικού Θρόνου και των λοιπών Οικουμενιστών!
Ακόμη, μαζεύονται υπογραφές για όποιον κληρικό, μοναχό και λαϊκό ενδιαφέρει το θέμα, πράγμα που ανεπιφύλακτα επισημάνουμε εκ του ιστολογίου μας, πάνω αριστερά με το ειδικό εικονίδιο!Ο Άγιος Πειραιώς, λιπαρός γνώστης της Πατερικής Θεολογίας της Εκκλησίας, με απλό και κατανοητό τρόπο, εξήγησε και ανέλυσε, στους τηλεθεατές και δημοσιογράφους της εκπομπής, την σαφέστατη διάκριση της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας με την κακόδοξο εκκλησιολογία! Αναφέρει ο ίδιος ενδεικτικά πώς: “Η Εκκλησιολογία είναι δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία διαπραγματεύεται, το «τί είναι» και «ποιά είναι» η Εκκλησία!...”Ξεκαθαρίζει δηλαδή, το δόγμα της Ορθοδόξου και μή κακοδόξου Εκκλησιολογίας, τουτέστιν τον ασφαλή οδοδείκτη και τα πολύτιμα φάρμακα των πιστών μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας!... Για μάς η Αλήθεια δεν είναι ιδέα, είναι Πρόσωπο! Είναι ο Χριστός! Η Αλήθεια και είς (ένας!) είναι Εκκλησία κατά την Πατερική διδασκαλία μας!... Δεν μπορούμε να αλλάξουμε και να διαστρέψουμε την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία, εις το όνομα του συγκρητισμού της Νέας Εποχής...!»”.

ΩΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΣΜΗΤΩΡ ΤΑ "ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ
ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΑ ΘΑ ΕΙΣΡΕΥΣΟΥΝ
ΕΚ ΤΟΥ ΟΜΑΝ;
ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ "ΧΑΡΗ" ΣΑΣ ΤΟΤΕ!
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑΝ
ΤΖΕΛΑΠΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΜΕΝ ΑΜΟΚ...!
ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΟΥΝΕΤΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΑΒΑΤΤΙ
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΨΩΜΟΤΥΡΙ....! Έ;
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε, για πολιτικά και άλλα εθνικά ζητήματα, ως απλός πολίτης, ανησυχών, για τις τρέχουσες εξελίξεις της Ρωμηοσύνης, καθώς και εξέφρασε ακόμα μία φορά την ισχυρά Ποιμαντορική γνώμη και θέση του κατά της δημιουργίας των Ισλαμικών Σπουδών στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, με αρκετά σαφή και τεκμηριωμένο λόγο! Μίλησε επίσης, για την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Θεόσωστη επαρχία του, με τις τριάντα τόσες ενορίες και τα είκοσι καθημερινά συσίτια, στα πέραν των 6.000 ανθρώπων! Μηδενός εξαιρουμένου εκ των πεινασμένων, μέχρι ακόμη και 600 περίπου Ισλαμιστών Σιητών!!! Ακόμα μία φορά, μα΄αυτόν τον τρόπο καταδικάζει Θεανθρωπιστικά εμπράκτως, τους βλάσφημους και εγκληματικούς εθνικισμούς, ως νοσηρές παθογένειες και κακουργίες, τονίζοντας πολλάκις και στο παρελθόν, πώς ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεσις και έχει καταδικασθεί προ καιρού εκ της Εκκλησίας!

Τέτοιους Θεοπρόβλητους και λαοπρόβλητους Μητροπολίτες και όντως Επισκόπους, είναι να μην τους αγάλλεται η ψυχoύλα και η καρδούλα μας;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΔΙΚΕΡΑΤΟΣ Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΔΗΘΕΝ
ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ
Ο SIR VICARIUS ANTICHRISTI!!!

Ποίος άφρων ή και νόρμαλ Χριστιανός τολμά τώρα, να εγκαταλείψει το Θεανθρώπινο Καράβι, τουτέστιν την Ναύς της Εκκλησίας, και να προσχωρήσει σε Οικουμενιστικές παρασυναγωγές, ή σε σέκτες, ή σε παραφυάδες σχισματικοαιρετικών, δηλαδή ηλιθίων «Ζηλωτών» και κατά φαντασία ανιέρων «αποτειχισθέντων»; Οι οποίοι συγκεκριμένοι, προσπαθούσιν, άνευ Ορθοδόξου εκκλησιολογικού φρονήματος, να μας πείσουσιν και να μας παρασύρουσιν με το στανιό, στην δήθεν αδήριτη υποχρέωση και επίπλαστη επιτακτική ανάγκη, να ασκήσουμε υποχρεωτικώς, το δυνητικό και Ιεροκανονικό δικαίωμά μας, της διακοπής μνημοσύνου δηλαδή, του εκάστοτε κακοδόξου Πατριάρχου και Μητροπολίτη μας...!

ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΑΙΡΕΤΙΚΟΙ "ΤΡΥΚΑΜΗΝΑΔΕΣ" ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΣΙΝ!


Μάλλον, πρόκειτε για κατάμαυρο σαχλεπίσαχλο χιούμορ!


Μιάς και εφόσον έχουμε, όχι έναν, αλλά αρκετούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Εκκλησίας μας, λόγου χάριν αξίους Ομολογητές και αντι-οικουμενιστές Μητροπολίτες, Πρεσβυτέρους, Γέροντες, Μοναχούς/ές, ποιός ο λόγος άραγε να διασαλεύουν μερικοί αφεαυτού των, την ησυχία και ηρεμία της συνειδήσεώς των και να αίρουν την πίστη, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη των, υπέρ των πολλών σήμερον Ομολογητών, Πνευματικών Πατέρων μας, οι οποίοι αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών μας; Μόνο που ασφαλέστετα και δεν υπονοώ καθόλου, ότι  θα παύσουμεν να διαμαρτυρόμαστε έντονα και έμπονα, πλήν αγαπητικά, με κάθε λογικό, εκκλησιολογικό και θεολογικό τρόπο, κατά των όσων ρασοφόρων και μη, κακοδοξούσιν δημοσίως ή και ενεργούσιν αντικανονικώς!

Σιγά μην δαγκώσουμε ως τσομπανόσκυλα, την Οικουμενιστική λαμαρίνα, του φονταμενταλιστικού δογματισμού σας:

«Παρακαλώ μην μας ενοχλείτε, διότι είμαστε ενοχλημένοι...»!


Π. Π. Ν.