Translate

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ADVOCATUS KAZADZAKI
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ADVOCATUS KAZADZAKI

Λάβαμε το πιό κάτω μήνυμα απο τον κύριο Petros J. Maximilianos, το οποίο,  θα πρέπει να σας το αναλύσουμε στην πορεία:

«Μου φαίνεται πως δεν πάτε και τόσο καλά ρε παιδιά΄!
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάτε! Δημιουργήσατε μια παρουσία στο ίντερνετ χωρίς μίνιμουμ δικαιολόγηση ? Απο ποιά εγκυρότητα αντλείτε την νομιμοποίηση αυτης της ανάρτησής σας ?. Τί σοϊ αρρωστημένος ναρκισσισμός είναι αυτός ? Ποιοί είναι αυτοί οι ακαδημαϊκοί, ερευνητές θεολόγοι, φιλόλογοι, κοινωνιολόγοι κ.α., που ‘’προβάλλουσιν’’ τον Καζαντζάκη, ως πρότυπο “Χριστιανού λογοτέχνου” και “θρησκευόμενου” ανδρός; Είμαστε με τα καλά μας ?
Και χρειάζεται να καταφύγει κανείς στις αυθεντίες ? Εσύ που συνέταξες το σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση έχεις διαβάσει ποτέ σου Καζαντζάκη ? Ξέρεις τι σημαίνει ‘’βιταλισμός‘’? Τί Μπερξονισμός ? Τί σημαίνει ''εναίσθηση'' ? Τί σημαίνει οντολογία ? Τι φαινομενολογία ? Είμαι σίγουρος πως όχι. Με τι ανείπωτο και περισσό θράσος πατάτε με τα λασπωμένα παπούτσια σας το κόκκινο χαλί της Θεωρίας. ! Τι θέλετε να παραστήσετε ! Μάθετε λοιπόν οτι :
Ο Καζαντζάκης δεν ήταν αιρετικός ήταν αλλόθρησκος. Δέν ήτο Χριστιανός. Αυτός δεν είναι ένας ισχυρισμός, αυτό είναι ένα γεγονός. Δεν είναι υποκειμενική, προσωπική μου άποψη. Είναι γεγονός. Κανείς δεν ζει σε μία ‘’φρικτότατη μεγίστη πλάνη και πλεκτάνη’’. Ή τουλάχιστον κανείς σώφρων. Αυτά είναι αηδίες. Ο Καζαντζάκης δεν βόσκησε ποτέ στα λιβάδια του Χριστιανισμού. Τώρα εάν υπάρχει προσπάθεια εκκλησιαστικής και θεολογικής «αποκαθάρσεώς» του, η οποία έχει δήθεν ήδη υποπέσει στην αντίληψη σας και η οποία εκπορεύεται από ‘’κύκλους εις τους οποίους αξίζει δήθεν επίσημος και θορυβώδης ‘’αποτειχισις’’ δεν το γνωρίζω. Αλλά και πάλι μια εκστρατεία αφορισμού του μετα θάνατο του συγκεκριμένου φαντάζει επιεικώς γελοία. Εάν τώρα υφίστανται εκκλησιαστικοί υποστηρικτές το
 Καζαντζάκη που για λόγους σπέκουλας ή θορύβου ή και γω δεν ξέρω τι, θέλουν να αποδώσουν μια καθυστερημένη αποκατάσταση μιας ‘’καθαρότητας ‘’ ενός ποιμνίου που ουδέποτε μολύνθηκε ( και πώς να μολυνθεί από ένα μη-μέλος του άραγε!). Είναι πρόβλημα των ψυχιάτρων των εκκλησιαστικών υποστηρικτών του Καζαντζάκη. Είναι πρόβλημα της Εκκλησίας της Κρήτης που έκανε την κηδεία. Είναι πρόβλημα της Ελληνικής Πολιτείας. Είναι πρόβλημα των συγγενών του. Είναι πρόβλημα των κληρονόμων του. Είναι πρόβλημα δικό σας και όχι του Καζαντζάκη, ούτε της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, ούτε δικό μου. Το προσωπικό του πρόβλημα όμως ο άλλος δεν θα πρέπει να το θέσει προς συζήτηση στο δημόσιο βήμα. Δεν νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο. Μάλλον ένας ειδικός επιστήμων θα ήτο καταλληλότερος να τον ακούσει απο το να κάνει βλακώδεις σκουπιδο-αναρτήσεις στο διαδικτυο. Ο Καζαντζάκης δεν ήταν Χριστιανός.Δεν ήταν αιρετικός ήταν αλλόθρησκος. Δεν υπάρχει κάποια δημόσια συζήτηση επ’αυτού. Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος διάλογος. Δεν υπάρχει κάποια διαμάχη. Αυτός δεν είναι ένας ισχυρισμός, αυτό είναι ένα γεγονός. Δεν χωράει συζήτηση επ ‘
υτού. Δεν χωράει καμμιά συζήτηση. Τέλος.»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Παρατηρούμε δυστυχώς εκ πρώτης επιφανειακής κρίσεως, ότι οι οπαδίσκοι του Καζαντζάκη, απο τον φανατισμό τους και μόνον, επιστρατεύουσιν, διάφορα αλλότρια(ακόμη και αλλόθρησκα!) και παράλογα σοφίσματα, για να αναχαιτίσουν, τον αναγκαίο και άξιο αφορισμό και την δικαία καταδίκη των σατανικών συγγραμμάτων του. Αυτό το οποίο, φοβάστε, οι διάφοροι μανιακοί Καζαντζακικομανείς, θα το πάθετε μια μέρα και «θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει», μόλις χαράξει εκείνη η ηλιόλουστη Αναστάσιμη μέρα, που θα γίνουν στάκτη και αποκαΐδια άπαντα, τα συγγράμματα του Εωσφορο-βουδιστή Κ. και η Εκκλησιαστική ιστορία θα του αποδώσει, τα ισάξια και ισόνομα, της πολύμοχθου αντίχριστου προσφοράς του, εις τα Ελληνικά γράμματα(sic)! Τρομάρα του!!!
Απορεί ειρωνικά, ο κ. Maximilianos, στο εκτενές σχόλιό του: «Μου φαίνεται πως δεν πάτε και τόσο καλά ρε παιδιά΄!
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάτε! Δημιουργήσατε μια παρουσία στο ίντερνετ χωρίς μίνιμουμ δικαιολόγηση ? Απο ποιά εγκυρότητα αντλείτε την νομιμοποίηση αυτης της ανάρτησής σας ?. Τί σοϊ αρρωστημένος ναρκισσισμός είναι αυτός ? Ποιοί είναι αυτοί οι ακαδημαϊκοί, ερευνητές θεολόγοι, φιλόλογοι, κοινωνιολόγοι κ.α., που ‘’προβάλλουσιν’’ τον Καζαντζάκη, ως πρότυπο “Χριστιανού λογοτέχνου” και “θρησκευόμενου” ανδρός; Είμαστε με τα καλά μας ?».

Εάν κ. Maximiliane, πηγαίναμε καλά, καθώς ειρωνικά απορείτε, θα καθόμασταν να απαντούσαμε, στις κάθε ανόητες μπαρούφες σας; Θα δοκιμάσουμε όμως, αγάλι-αγάλι, να απαντήσουμε αναλογικά, στην όλη σχολιαστική κριτικογραφία σας, απλά και μόνον, για να διασκεδάσουμε κατ΄ολίγον, τους φιλότιμους και καλοπροαίρετους αναγνώστες μας...! Το «ζόρι που τραβάμε» σεβαστέ μας κύριε, είναι τούτο: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και να ανεχθούμε πλέον, το γεγονός, ότι ένας Αντίχριστος «Έλλην» λογοτέχνης, με την προβιά του «Χριστιανού Κρητικού» και με όχημα, τις αιρετικές-αλλόθρησκες διδασκαλίες λ.χ. Νιτσεϊσμού Δαρβινισμού, Μαρξισμού, Μασονισμού, Φροϋδισμού κ.α.! Καθώς, και τις κακόδοξες χριστιανικές διδασκαλίες λ.χ. Ωριγενισμού, Γνωστικισμού, Μανιχαϊσμού, Πλατωνισμού κ.α., συνεχίζει, μέσα από την προβολή του προσώπου και των έργων του, να διασύρει και να βλασφημεί, με αυτόν τον «λογοτεχνικό» τρόπο, το Θεανδρικό Πρόσωπο του Χριστού μας, μαζί και την Αγία Ευαγγελική, Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, των Θεοφόρων Αποστόλων και Πατέρων μας, ενώ ακόμη, παραμένει ατιμώρητος Συνοδικά, υπό της Στρατευομένης Εκκλησίας μας! Μήπως θα θέλατε αγαπητέ μας κύριε, να σας παραθέσουμε, τα ειδικά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά, διπλώματα ή και πτυχία μας, για την φυσική παρουσία και ύπαρξη μας, στον διαδικτυακό κυβερνο-χώρο;
Το άλλο, με την «μέλισσα την Μάγια», το γνωρίζετε;
Πολύ πιθανόν, ο «αρωστημένος ναρκισσισμός» μας να εδράζει στα ίδια και ταυτόσημα κίνητρα, με τα δικά σας, τα οποία ίσως, και να σας διασύρουν με το να φωτογραφιζεσθε με αναίδεια χιλίων πιθήκων, με το τσιγαριλίκι σας στο χέρι!
Ωραία λοιπόν, είστε μάγκας; Δηλαδή λαϊκιστή, τζάμπα μάγκας!

Ε, και λοιπόν;

Δεν γνωρίζατε, ότι ο πρώτος μάγκας τσιαροπίνης(καπνιστής ή τσιγαροπότης), που διαφήμιζε τα πρώτα φαουσο-φούμαρα(καρκινο-κάπνισμα) της Μάλμπουρο, της γνωστής ερυθράς φίρμας, έλειωσε ολοκληρωτικά, απο το «ευλογημένο καρκινάκι»; Ψάξετε να βρείτε το γεγονός, ίσως σας προβληματίσει και συγκλονίσει βαθέως, οχι τόσο το δικό μας θέμα, αλλά όσο το δικό σας πρωτίστως, μια και είναι θέμα σοβαρό, καθώς γι΄αυτόν τον λόγο προσωπικά, αποφασίσαμε καιρό τώρα, Χάριτι Θεού, να διακόψουμε ριζικά την σχέση μας με τα διάφορα..., τσιγαριλίκια! Φυσικά, «δικαίωμά» σας  είναι, να πεθάνετε, όπως εσείς επιθυμείτε! Αυτό όμως το οποίο δεν είναι δικαίωμά σας, είναι να μας προβάλλετε, με φανατίζουσα σοφιστία και άκαπνα φούμαρα, ως Βουδιστή και αλλόθρησκο τον Καζαντζάκη, μια και εφόσον είναι ιστορικά, ακλόνητο το γεγονός, ότι εκηδεύθει εκκλησιαστικά και Χριστιανικά! (Μπορείτε να βρείτε το βίντεο, της κήδευσης του Κ., με ολίγον ψάξιμο! Δεν γνωρίζω όμως αν υπάρχει σε βίντεο ο Καζαντζάκης σε στάσεις διαλογισμού, μπροστά σε αγαλματάκια του Βούδα, καθώς αγνοώ παντελώς, εάν υπάρχει ομολογία πίστεως εις την Βουδιστική θρησκεία! Αυτό το άλλο, ακλόνητο γεγονός, που υπάρχει βιντεοσκοπημένο με τον Κ., είναι που ομολογεί την πίστη του και αναγνωρίζει τον Φραγκοπαπικό άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, μια και μετέφρασε και τον βίο του...! Δεν ξέρω φυσικά, αν ο Δαλάϊ Λάμα ή, κάποιος απλός Βουδιστής, αναγνωρίζει και ευλαβείτε Χριστιανούς αγίους...! Θέλει έρευνα το πράγμα! Λέτε οVicarius Buddi να μπορεί να μας λύσει τα περι Καζαντζάκη;).

Ε ν τέλει, τι έμεινε να δούμε άλλο, στην ολιγόχρονη προσωρινή ζωή μας; Ορκισμένους Βουδιστές να επιθυμούν Χριστιανική ταφή, και συνειδητούς Χριστιανούς να απαιτούν αποτεφρωτήρια, αποτέφρωση και σύνθλιψη των οστών τους;

Απορώ ειλικρινά, με αυτά τα μυαλά της διαθρησκειακής αταξίας και αιρετικής πλάνης, μέχρι πού νομίζουμε, ότι μπορούμε να φτάσουμε;

Αυτό, στην λογική, ονομάζεται αντινομία και αντίφασις κύριε και σκεφθείτε ακόμη, ότι δεν προχωρήσαμε σε θρησκειολογική ανάλυση. Εάν έχετε πάντως κάποια δυσκολία, να το αντιληφθείτε, το πρόβλημα είναι δικό σας, βρείτε κάποιον σύμβουλο!

Mήπως αυτό το επιχείρημά σας, θα ήταν καθ΄ολοκληρία έντιμο, σοφό και απόλυτα λογικό, να μας το φέρνατε ως de facto ακλόνητο γεγονός, στην μοναδική περίπτωση, που ο ίδιος επιθυμούσε και εγένετο εν έργοις η επιθυμία του, να αποτεφρωθεί ή και να ταφεί με τα Βουδιστικά ήθη και έθιμα; Πράγμα το οποίο, δεν εφηρμόσθη ποσώς πρακτικά, με ηχηρό και κραυγαλέο αποτέλεσμα, να είναι τραγελαφικός, σοφιστικός και ανόητος ο ισχυρισμός σας!... Διότι τα λόγια πετούν, ενώ τα γραπτά και οι πράξεις, παραμένουν ως ακλόνητα γεγονότα!

Λάβετε σοβαρά υπόψιν, ότι ένας Βουδιστής, που λατρεύει τον φιλόσοφο Βούδα ως μοναδικό θεό καθώς και τις στοχαστικές διδασκαλίες του, τι χρείαν έχει του Θεανθρώπου Χριστού; Εάν έχει όμως χρεία και ανάγκη, να χρησιμοποιήσει άκριτα ή και δόλια, συγκρητιστικά και τους δύο, δεν εμπίπτει σε πολυθεϊστική, συγκρητιστική ειδωλολατρεία; Τα πράγματα, είναι απείρως σοβαρότερα απ΄ό,τι τα αντιλαμβάνεστε εσείς, ψάξτε το λιγάκι σοβαρότερα και γνωσιολογικά, αν μη τι άλλο!
Το μόνο που έλειψε να ακούσω στην ζωή μου, είναι τον Δαλάϊ Λάμα, να παραπέμπει στον Χριστιανισμό τους Βουδιστές οπαδούς του, να υποσκάπτει δηλαδή την οντότητά του, αν και έμμεσα το έπραξε ο αντιπρόσωπος του Βούδα, παραπέμποντας και προτρέποντας με απόλυτη πολιτικάντικη-διαβολική ευστοχία και ευστροφία, σε μία συνέντευξή του, τους Χριστιανούς επισκέπτες του Θιβέτ, στο Άγιο Όρος! Σκεφθείτε να αρχίσουν οι Αγιορείτες Πατέρες (καθόλου παράδοξο να το ακούσουμε και αυτό, με την Οικουμενιστική αιχμαλωσία που μαστίζει, ελάχιστες Ιερές Μονές!) να μιμούνται την εωσφορίζουσα ίδια, ά-λογη προτροπή και ά-Λογη συμβουλή, του υπέρτατου αρχηγού του Βουδισμού! Δηλαδή, να λένε σε Βουδιστές κ.α. επισκέπτες του Αγίου Όρους: «εσείς έχετε το Θιβέτ, ποιά η ανάγκη να έρχεστε εδώ;»! Μήπως, ο εσκοτισμένος Δαλάϊ Λάμα, αυτό θέλησε να επιτύχει με τα παρελθοντικά λεχθέντα του;

Τι ανάγκη έχει ο εν ενεργεία Βουδιστής, του Χριστιανικού Μυστηρίου του θανάτου και ποιά η ανάγκη, της Χριστιανικής νεκρώσιμου ακολουθίας; Να αποδείξει τί; Να αποδείξει μήπως, ότι ο Βουδιστικός δήθεν φωτισμός, οδήγησε και οδηγεί στην μοναδική παν-Αλήθεια, η οποία ενσαρκώθηκε, στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού;
Εκτός κι΄άν γνωρίζετε, φίλτατε συνήγορε του Διαβολιστή Κ. συνειδητούς Βουδιστές, Ινδοϊστές, Ισλαμιστές, Ζωροαστριστές, Βραχμανιστές, Κομφουκιανιστές, Ιουδαΐζοντες-Ταλμουδιστές, Σατανιστές, Παγανιστές κ.α., οι οποίοι να παραμένουν, σε αυτά τα Εωσφορικά συστήματα, με αλαζονική εμμονή και επιμονή, μέχρι το τέλος μάλιστα της βιολογικής ζωής τους, και να ζητούν και να απαιτούν, να κηδευθούν με Ορθόδοξη Χριστιανική κηδεία;(!!!) Άπαγε της θρησκευτικής τραγωδίας (αν πώ και θρησκευτικής ηλιθιότης θα γίνω οξύς;) που διαβιούμε στον παρόντα αιώνα!
Ή ακόμα και το ανάποδο: Γνωρίζετε, μήπως, συνειδητούς εν ενεργεία Χριστιανούς, να επιθυμούν να κηδευθούν με Βουδιστικά, Ινδοϊστικά, Εβραϊκά, Παγανιστικά, και Μασονικά ήθη και έθιμα; Αν τυχόν γνωρίσατε και υφίσταται τέτοια επιλογή εν έργοις, αυτόματα, αυτοακυρώνει την Χριστιανική, δήθεν, πίστη του. Γι΄αυτό αναλογιστείτε συγκριτικά, στο σημείο αυτό, τα περι «Χριστιανικής κηδείας» του Κ.!

Μήπως η Χριστιανική κήδευσή του, αυτοακύρωσε τα Βουδιστικά πιστεύματά του;

Ή, μήπως τα κρυφό-Βουδιστικά πιστεύματά του, ακύρωναν, την Χριστιανική διδασκαλία;

Αυτό, πρέπει να εξετασθεί απο ειδικούς ερευνητές, θρησκειολόγους και θεολόγους και να αποσαφηνισθεί με ακρίβεια! Αν και μέχρι στιγμής, υφίστανται εξαιρετικές έρευνες και μελέτες επι τούτου, οι οποίες, μας τα ξεκαθαρίζουσιν με άριστο τρόπο! Απομένει, να τις εντοπίσετε και να τις μελετήσετε. Αναφορά σε αυτές, κάναμε προσωπικά σε προηγούμενες δοκιμιογραφίες μας!

Μήπως γνωρίζει κανείς να μας πεί, εάν ο Καζαντζάκης μετανόησε, προς στο τέλος της ζωής του, για τα όσα κακόδοξα, αλλόθρησκα και αιρετικά συνέγραψε; Εάν όντως μετανόησε ο άνθρωπος, δεν υφίσταται λόγος αφορισμού του, ενώ θα πρέπει να σταματήσει αμέσως η έκδοση των αιρετικών συγγραμμάτων του, και να καούνε αυτά τα οποία έχουμε στις βιβλιοθήκες μας, για να μην ταλαιπωρείται άλλο η ψυχούλα του! Εάν όμως, η απάντηση είναι αποφατικά “όχι”, τότε γιατί κηδεύθη «εν Χριστώ»; Για τα μάτια του κόσμου;

 Ή, μήπως για να ξεγελάσει, η τότε άρχουσα Μασονική Πολιτεία και η Μασονική Εκκλησιαστική ηγεσία, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα και τον Οικουμενικό λάο, της Ρωμηοσύνης μας, με απώτερο στόχο και σκοπό, να μην πληγεί καθόλου το συγγραφικό κύρος και τα έργα του, ομοφρονούντα τους Μασονιστή, και συγκρητιστή Κ.; Για να συνεχίσουν έτσι, τα χαϊβάνια, να μελετούν και να διαβάζουν, άκριτα και ασυλλόγιστα, τα ανούσια εωσφορικά λογοτεχνήματά του και να διαμoρφώνουν έτσι, ολοκληρωμένες, συγκρητιστικές συνειδήσεις;

Στην μοναδική περίπτωση, που πιστεύω, ότι γίνεται αυτό το παράδοξο γεγονός, είναι ο τυχόν κηδευθείς, να μην έχει απορρίψει επίσημα την πίστη, των πατέρων του, αλλά καθ΄όλην την ζωή του, να φλέρταρε και να ασπαζότανε διάφορα φιλοσοφικά και θρησκειολογικά ρεύματα και τάσεις! Ωστόσο κατανοώ, ότι «ανθρώπινο είναι», για να μην του βγεί το όνομα και απωλέσει το ματαιόδοξο κύρος του, στην κλειστή εκάστοτε κοινωνία του χωριού του, δεν θα απέρριπτε ο όποιοσδήποτε (προ του θανάτου του, την ανόητη,αντιφατική και παράλογη πρακτική, να κηδευθεί, στο θρήσκευμα που πολέμησε με φανατική λύσσα! Μήπως αυτό, είναι και η μείζων δραματική ειρωνία των πραχθέντων και γραφθέντων του; Αυτά τα οποία έφτυνε και έκανε εμετό να τα γλύφει, παρά την θέλησή του, ελέω συγγενών;), αλλ΄ούτε και οι συγγενείς του, τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα της επικείμενης κηδείας του, με την Χριστιανική ακολουθία, άσχετα ακόμα, κι΄αν πολέμησε σε όλη του την ζωή, την Χριστιανική διδασκαλία και πίστη(;!)

Μπορούμε να συμφωνήσουμε όμως κάπου, ότι μπορεί μέν να ήταν συνειδητός Βουδιστής ο μακαρίτης, αλλά το τέλος της ζωής του σφραγίστηκε με Χριστιανική πράξη(κάκιστα!) η οποία χρήζει ξεκαθαρίσματος την σήμερον, διότι ακόμη πλανά,  εν έτει 2014, αγνές συνειδήσεις Χριστιανών, που αναγιγνώσκουσιν και μελετούσιν τα συγγράμματα του Βουδιστή(ψευδοχριστιανού!) και Αντιχρίστου!

Οι καλοί λογαριασμοί και τα καλά ξεκαθαρίσματα, δεν κάνουνε και τους αρίστους φίλους; Τώρα, όσον αφορά την απάντηση στο ερώτημα σας, περι των Οικουμενιστών ακαδημαϊκών, που πλασάρουν ανοήτως τον Καζαντζάκη, κάντε μία καλοπροαίρετη έρευνα και θα ανακαλύψετε και ποιοί είναι και τι λένε!

Προσωπικά, ως αντικειμενικούς ερευνητές, δεν μας ενδιαφέρει, εάν ήταν Βουδιστής, Ινδοϊστής, Σατανιστής, Μαρξιστής, Αθεϊστής, Παγανιστής, Κίναιδος, Χριστιανός κ.α. ο μακαρίτης!

Μας ενδιαφέρει όμως προσωπικά, η αλήθεια των θεολογικών πραγμάτων, τουτέστιν, η αλήθεια γιά τα όσα αντιχριστιανικά, κακόδοξα γραπτά λογοτεχνήματα, άφησε πίσω του, τα οποία προσπαθούν ακόμη, να αποδομήσουν την Χριστιανική Πίστη μας, με διαβολο-λογοτεχνικό τρόπο!
Άρα, μάλλον, δεν θα είναι της αρμοδιότητας, των μη Χριστιανών, να απορούσιν και να διαμαρτύρονται, ως γελοίοι οπαδίσκοι, εάν θα αφορισθεί Εκκλησιαστικά και Συνοδικά ο Κ. μαζί με τα αιρετικά και αλλόθρησκα συγγράμματά του, διότι είναι Ιεροκανονικό αναφαίρετο δικαίωμα, της Εκκλησιαστικής Κοινότητας, να αφορίζει, να καθαιρεί και να αναθεματίζει, τόσο τους ετεροδόξους αιρετικούς, όσο και τους κακοδόξους αλλοθρήσκους!

Πάρτε παράδειγμα, κύριε σοφιστά, τους αλλόθρησκους Θεανθρωποκτόνους Ιουδαίους-Σιωνιστές, τους αλλόθρησκους ξοανολάτρες Δωδεκαθεϊστές-Παγανιστές, τους αλλόθρησκους ψευδο-Κορανιστές Ισλαμιστές, τους αλλόθρησκους Εωσφορο-Μασονιστές, τους αλλόθρησκους Ρωσσελιστές/Αρειο-γιαχβιστές( Χιλιαστές) κ.α.!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει ή δεν έχει καταδικάσει, το Θεοκτόνο γένος, των Ιουδαίων/Ταλμουδιστών;

Η Ορθόδοξη Θεολογία, έχει ή δέν έχει καταδικάσει και αφορίσει, τις αλλόθρησκες αμπελοφιλοσοφίες, των παγανιστών φιλοσόφων προγόνων μας;

Η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία,  έχει ή δεν έχει, καταδικάσει και αφορίσει, τις διδασκαλίες και τα πρόσωπα των ανένσαρκοδοκητιστών, Οθωμανών/Κορανιστών;

Η Ορθόδοξη διδασκαλία, έχει ή δεν έχει, καταδικάσει και αφορίσει, τους αλλόθρησκους Αρειανιστές/Χιλιαστές;

Η Φίλη Ορθοδοξία, έχει ή δέν έχει, καταδικάσει τις κακοδοξίες του Μονοφυσιτισμού των Αντιχαλκηδόνιων, και αφόρισε μάλιστα, τους αλλόθρησκους Αιρεσιάρχες και αιρετικούς Μονοφυσίτες;

Η Αγιοπνευματική και Πατερική Ορθοδοξία, έχει ή δεν έχει καταδικάσει, αφορίσει και αναθεματίσει, τους αλλόθρησκους και ετερόθρησκους «Χριστιανούς» του Παπισμού, Προτεσταντισμού και Αγγλικανισμού; Ο Παπισμός, δεν είναι η θρησκεία των Φραγκολατίνων Παπιστών, Ουνιτών και Μαρωνιτών; Δεν είναι αυτοί αλλόθρησκοι και η θρησκεία τους άλλη θρησκεία, συγκριτικά με την θρησκεία των Ορθοδόξων Χριστιανών;

Εκτός και αν νομίζει κανείς, αφελής και ανόητος, πώς η Φίλη Ορθοδοξία, η θρησκεία της  “Μίας Αγίας Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας” των Ορθοδόξων Χριστιανών δηλαδή, ότι είναι ταυτόσημη ή και ετερόσημη θρησκεία, με αυτήν, του Παπισμού, Αγγλικανισμού και Προτεσταντισμού(;!!!) Αυτό κι΄αν μπορεί να αποκληθεί θρησκειολογική ημιμάθεια, στυγνή θρησκεύουσα αμάθεια και πλάνη ολκής! Τόσο ο Παπισμός, όσο και ο Προτεσταντισμός, φίλοι αναγνώστες, είναι, όχι απλά Χριστιανικά και ετερόδοξα δήθεν, θρησκεύματα, καθώς αποκαλούνται αυτά, ακαδημαϊκά, στις Οικουμενιστικές θεολογικές σχολές του κόσμου, αλλά είναι, Αντιχριστιανικά θρησκεύματα(!), ξεχωριστά και διαφορετικά, άλλα-θρησκεύματα (εξ΄ού και το “αλλόθρησκοι” και “αιρετικοί”, είναι σχεδόν ταυτόσημη θεολογική έννοια, με μία βαθύτερη μελέτη ο καθείς εχέφρων μπορεί να το επιβεβαιώσει! Ασχέτως, εάν καταχρηστικώς επικράτησε η λέξη “αλλόθρησκος” επιδερμικά, για λόγους ψευδοευγενείας, να λέγεται μόνο για τα μη Χριστιανικά θρησκεύματα, το θέμα όμως δεν είναι Γλωσσολογικό, Φιλολογικό κλπ. αλλά κατ΄εξοχήν Θεολογικό, άρα χρειάζεται εμβάθυνση οντολογική!), θρησκεύματα άνευ του Θεανθρώπου Χριστού, με έναν πλασέμπο «Χριστό» για την βιτρίνα!

Τέλος, η Φίλη Ορθοδοξία μας, έχει ή δεν έχει καταδικάσει, εδώ και 2.000 χρόνια, τις Βουδιστικές διδασκαλίες;

Εσείς κύριε Maximiliane, ποιός είστε ή τί είστε τέλος πάντων, στην τελική, που θα υποδείξετε στην Θεόσωστη ιερά Κοινότητα της Εκκλησίας, το τί και το πώς, θα ενεργήσει και θα πράξει, ελπίζουμε τελεσίδικα  και αμετάκλητα, στην υπόθεση του Αιρεσιάρχη ψευδολογοτέχνη;

Ότι είναι ήδη αφορισμένος μαζί και τα γραπτά του, καταδικασμένα ως αιρετικά και σατανικά, επίσημα μάλιστα, απο το Ιερό και Άγιο Ευαγγέλιο, απο τους Αγίους Θεοφόρους, Αποστόλους και Πατέρες, απο την Ιερά Συνείδηση(κλήρος και λαός) της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το γνωρίζατε; Μάθετέ το!!!

Ότι έχει καταδικασθεί και αφορισθεί, απο την Θριαμβεύουσα Εκκλησία, δεν το γνωρίζατε; Μάθετε το και αυτό!!!

Το μόνο που απομένει, εθιμοτυπικά πλέον, είναι η  δικαία διακήρυξη του αφορισμού του Αιρεσιάρχου Κ. και η καταδίκη των αντιχριστο-μυθολογημάτων του, εκ της Στρατευομένης επιγείου Εκκλησίας μας, για να ολοκληρωθεί έτσι η υπόθεση και να μπεί στο χρονοντούλαπο και στα αρχεία, της επισήμου  Ιστορίας μας, ότι ακόμη ένας Αιρεσιάρχης, κατέληξε Εκκλησιαστικά και δίκαια, αφορισμένος, ίνα και οι λοιποί αιρετικοί, αιρεσιάρχες και αλλόθρησκοι, φόβον έχουσι...!

Γράφετε επίσης, κύριε: «Είναι πρόβλημα των ψυχιάτρων των εκκλησιαστικών υποστηρικτών του Καζαντζάκη. Είναι πρόβλημα της Εκκλησίας της Κρήτης που έκανε την κηδεία. Είναι πρόβλημα της Ελληνικής Πολιτείας. Είναι πρόβλημα των συγγενών του. Είναι πρόβλημα των κληρονόμων του. Είναι πρόβλημα δικό σας και όχι του Καζαντζάκη, ούτε της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, ούτε δικό μου. Το προσωπικό του πρόβλημα όμως ο άλλος δεν θα πρέπει να το θέσει προς συζήτηση στο δημόσιο βήμα.».

Θα πρέπει, παρ΄όλα όσα λέτε, στα οποία εν μέρει μπορεί και να συμφωνάμε, να κατανοήσετε πώς, μία κακόδοξη ενέργεια, λ.χ. της Εκκλησίας της Κρήτης που κήδευσε έναν αλλόθρησκο Βουδιστή, ότι δεν παραμένει η πράξη και η ενέργεια αυτή, στα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Κρήτης, πολλώ δε μάλλον για έναν οικουμενικό συγγραφέα, που επηρεάζει με την οικουμενιστική(συγκρητιστική) γραφίδα του, Χριστιανικές συνειδήσεις ανά την οικουμένη! Θέλω να πώ, ότι η Ορθόδοξη Οικουμενική Εκκλησία έχει, ως Θεανθρώπινος οργανισμός, τα όρια και τους κανόνες Της. Άρα, εάν, εντός αυτών των κανονικών ορίων της, μία Τοπική Εκκλησία, ωσάν της Κρήτης ή και της Κύπρου, πράξει κάτι το άστοχο θεολογικά και εκκλησιολογικά, κάτι το συγκεκριμένα κακόδοξο, υπάρχει υποχρέωση, διαχρονικά ιεροκανονική (ακόμα και με την πάροδο εκατόν χρόνων ή ακόμη και πέντε, δέκα..., αιώνων, να ασκήσουν έλεγχο, εξέταση του θέματος και να προβούν σε μεταθανάτιον καταδίκη προσώπων και συγγραμμάτων, του εκάστοτε αλλόθρησκου και κακόδοξου, αιρετικού εμμονικού , γεγονότος, μια και το θέμα θα είναι σημαίνον θεολογικό και χρήσιμα εκκλησιολογικό, προς παιδαγωγία τόσο των αποκομένων/αφορισμένων όσο και των παραμενόντων μελών!
Γι΄αυτόν το λόγο κυρίως, η υπόθεση εξετάσεως, αφορισμού του Καζαντζάκη, είναι θέμα Εκκλησιαστικό και όχι θέμα φιλολογίας, λογοτεχνίας και κουτσομπολιού, μια και εξετάζουμε θρησκειολογικά και θεολογικά, τις θρησκειολογικές θέσεις και φιλοσοφικές τάσεις του!
Ούτε κατά διάνοια ωστόσο, να είναι θέμα της συγγενείας, των κληρονόμων και χωριανών του, διότι πρόκειται, για δημόσιο πρόσωπο Οικουμενικής εμβέλειας, πλέον!
Επίσης, είναι θέμα της Οικουμενικής (και απολύτως κατηγορηματικά, όχι της Οικουμενιστικής!) Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και όχι απλά ένα τοπικιστικό θέμα, καθώς νομίζετε άστοχα εσείς, της Τοπικής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης (μιά και αυτή είναι πρωταγωνίστρια-κατηγορούμενη και εμπλεκόμενη στο εν λόγω αιρετίζον-εκκλησιολογικό θέμα που εξετάζουμε, έτσι ο κατηγορούμενος, θεολογικά, λογικά και δικαιϊκά, δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε δικαστής και να δικάζει!). Ας μην αναφέρουμε, συν τοις άλλοις, ότι υπήρχε ανεπίσημος ρητή οδηγία εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών να μην κηδευθεί, και οι κληρικοί της Κρήτης, ενήργησαν, με αντιχριστιανική ανταρσία και παρακοή στην Ανωτάτη Αρχή τους, μια και τότε το 1957, η Εκκλησία της Κρήτης δεν υπαγόταν ακόμα εκκλησιαστικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο...!

Το θέμα φυσικά δεν εξαντλείται με μερικούς έναρθρους σχολιασμούς  και, σίγουρα, αγαπητέ μας κύριε, δεν είναι προσωπικό μας πρόβλημα, μια και οι προβληματισμοί και οι προβληματισμένοι στο εν λόγω θέμα, είναι υπεραρκετοί ανά την Οικουμένη, άρα είναι κατ΄εξοχήν Οικουμενικό το πρόβλημα! Είναι μία ανοικτή πληγή το εν λόγω θέμα, είναι ταυτόσημο θέμα με τον αιρετικό ΚΑΙΡΟΣκοπικό θεολογισμό! Είναι ομοούσιο θέμα, με την Πανθρησκεία (οι Οικουμενιστές μήπως, οντολογικά, δεν είναι και αλλόθρησκοι;) του παναιρετικού Οικουμενισμού(=συγκρητισμού), την οποία υπηρέτησε, ως γνήσιο φερέφωνο, ο νανίσκος Αντίχριστος Κ.!

Κι΄αν δεν αφορισθεί, ταχέως, υπό κάποιας Τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, και μαζί να καταδικασθούν, τα συγκρητιστικά συγγράμματά του, οι εκάστοτε Συνοδικοί, θα το φέρουν όνειδος και αιώνια ντροπή, δυσβάστακτο βάρος στις πλάτες των! Φυσικά, εκκλησιολογικά ομιλούντες, είτε ο πανθρησκειακός Οικουμενισμός καταδικασθεί πρώτα, είτε ο αλλόθρησκος παναιρετικός Καζαντζακισμός, την ίδια κατάληξη θα έχει κατ΄ουσίαν το θέμα! Την καταδίκη δηλαδή, των αιρετικών, Οικουμενιστών Καζαντζακιστών και αλλοθρήσκων Μασόνων συγκρητιστών, μαζί δε με αυτούς και ο Καζαντζάκης! Εμείς, ως μικροί, ζητάμε το έλαττον, άχρι καιρού..., να επέλθει καλοδεχούμενα το μείζον, απο μεγίστους Θεολόγους και Θεόπτες Πατέρες, υπό μελλούσης Θεοφόρου Πανορθοδόξου Συνόδου, της αναγκαστικής καταδίκης, του Πανθρησκειακού Οικουμενισμού και των οπαδών αυτού!


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αλήθεια, γιατί άραγε, υπερασπίζετε και υποστηρίζετε τον Βουδιστή Καζαντζάκη μια και είναι αθώα περιστερά του Θιβέτ; Έχετε να χάσετε κάτι εσείς προσωπικά ή ο αλλόθρησκος Βουδισμός, τον οποίο επικαλείστε, ως ψευδομάρτυρα; Ή μήπως, είστε στρατευμένος εν ενεργεία Βουδιστής ή, και γιατί όχι, ορκισμένος Μασόνος, και τον υποστηρίζετε με τέτοιο απολογητικό σθένος; Το γνωρίζατε, ότι αν υπήρχασιν σήμερα, δώδεκα χριστιανοί απολογητές, σαν και εσάς, που ασκείτε κακόδοξη και αλλόθρησκη απολογητική, υπέρ του Θεομπαίκτη Κ., θα ερυθριούσατε να συνηγορείτε και να σχολιάζετε, ως advocatus diaboli (ούπς συγγνώμη! Θέλαμε να πούμε) advocatus Kazadzaki)? 

Μπορεί εμείς, να αγνοούμε τι εστί «εναίσθηση και βιταλισμός» (αν και μέ ένα κλίκ μαθαίνεις γνωσιολογικά τρία πράγματα επι τούτων!). Εκείνο όμως που θα αγνοείτε, μάλλον σίγουρα, εσείς, εξ΄όσων μας γράφετε, είναι η κατά Θεόν συναίσθηση, η εν Χριστώ αλλοίωση, ο Αγιοπνευματικός εμπειρισμός, η κατά Χάριν Θεανθρώπινη οντολογία και επικοινωνία, η Ορθόδοξη κάθαρση και θεραπεία της καρδίας (και οχι η κακόδοξη κάθαρση του εωσφορικού Βουδισμού!) και του οφθαλμού της ψυχής, πράγματα πρακτικά και αποδεδειγμένα εμπειρικά και όχι στοχαστικά ή, φιλοσοφικά και διανοητικά, εκτός και εάν ο σκοπός της ζωής σας, είναι να γνωρίσετε τον Θεό με το μυαλό και τον νού σας; Εκεί είναι τότε, που επιβάλλεται να παραμείνετε, στην μη αγνή άγνοιά σας, μέχρι να συντριφθεί το είδωλο του κατασκευασμένου θεού σας. Μέχρι τότε, θα βιώνετε την βεβαιότητα του όποιου γνωσιολογικού, ψευδο-λογοτεχνικού και ψευδο-διανοουμενίστικου, επιδερμικού υποβάθρου σας, διότι, πολύ απλά, θεοποιήσατε: την διάνοια, τον διαλογισμό(=διαβολισμό!) σας, την φιλοσοφία σας, τον στοχασμό και τον ορθο-λογισμό σας! Τουτέστιν, το εγώ σας!

Αυτά όμως είναι πράγματα, ασύμβατα και ασυμβίβαστα με το οντολογικά Αληθές, το Μυστηριακό Μετανοείν, με την προσωπική Μυστηριακή ένωση, κατά Χάριν, και την Ορθοδοξούσα, ερωτική φορά, της Θεανθρωπίνης Γονιμοποίησης!

Είθε να τα βιώσετε!


Π. Π. Ν.