Translate

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Και πάλιν ο λόγος περί του Νεονικολαΐτη θολοσοφιστή Ανδρέα Πιτσιλλίδη! Η τελευταία πράξη της ιδιωτικής μας αλληλογραφίας!Και πάλιν ο λόγος περί του Νεονικολαΐτη θολοσοφιστή Ανδρέα Πιτσιλλίδη! Η τελευταία πράξη της ιδιωτικής μας αλληλογραφίας!
 
Γιατί αν σου εβάζασιν έναν λεχθέν Του Χριστού μας, θα τον αποδεχόσουν;
Έχουμεν τζαί λέμεν...! Διορθώνεις την Ιερά Σύνοδο!
Διορθώνεις το Ιερόν Ευαγγέλιο! Διορθώνεις τους Αποστόλους!
Διορθώνεις τους Αγίους Πατέρες ή μάλλον, τους απαξιώνεις κατ΄ακρίβειαν!!!
Εάν σου βάζασιν λεχθέν Του Θεανθρώπου, τι θα το έκαμνες;...
Μόνον οι ΚΑΙΡΟΣκόποι πιπιλίζουσιν αγαπολογισμούς....!
Να σου υπενθυμίσουμε τζαί εμείς τότε, ότι η Αγάπη είναι αντρόγυνο με την Αλήθεια;
Ή και πάλιν, θα τα διαστρέψεις, ως "ομοφυλόφιλες" έννοιες;
Μην ξεχνάς ότι η Αλήθεια είναι ενυπόστατη, ως Θεανδρικό Πρόσωπο...!

Fiat iustitia, et pereat mundus!

Ακόμα αναμένουμεν από τον διαπρύσιο κήρυκα του παναιρετικού οικουμενισμού και σοδομισμού 
της Κύπρου, να μας απαντήσει και να απολογηθεί εγγράφως, στα χίλια μύρια ερωτήματα, απορίες και θέματα που τον κατηγορούμε(όχι άδικα!) δημοσίως, εκ του ιστολογίου μας, ενώ είναι ηλίου φανερό ότι ποιεί την νήσσαν και την παπίρα, ως μη όφειλε!

 Δεν θα ποστέκουμαι (=κουράζομαι) να λαλώ απότορμα (=με τόλμη) περί τούτου του θέματος, διότι έχει την ιδιάζουσα τζαί σημαίνουσα σημασία του, στα θεολογικά δρώμενα της Οικουμένης!

Αφρόνως λαλεί τζαί επλάνησεν πλειστάκις, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου και όχι μόνον, περί της δήθεν ανέχειας του Θεανθρώπου μας Χριστού, υπέρ του σοδομισμού και άλλων πορνικών αμαρτημάτων, συγχέοντας σκόπιμα από ιδιοτέλεια, την βασική Χριστολογικήν διάκριση: της ανοχής και συγχωρήσεως του αμαρτωλού υπό της βασικής προϋποθέσεως του μετανοείν, ελέω της ανθρωπινής φύσεως και τρεπτότητως, με την επιβαλλόμενη και αναγκαία απέχθεια και το οφειλόμενο μίσος, προς την εκάστοτε άστοχη ενεργεία και ανομία(=αμαρτία) του αστοχούντα ατόμου!

Δηλαδή, αγνοεί και συγχύζει τα μέγιστα με βαρύγδουπους, ανίερους και ανευλόγητους αγαπολογισμούς , την Αγιοπνευματική και Θεοδίδαχτη Θεολογική διάκριση, μεταξύ της: αμαρτίας/αμαρτωλού!

Ενώ εκμεταλλευόμενος την παρουσία του και ως πολιτικό πρόσωπο, από τα διάφορα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως και εξαθλιώσεως του νού και της ψυχής, προσπαθεί ανεπιτυχώς να εμπεδώσει τις ψευδοπροοδευτικές και αντιχριστιανικές πλάνες και κακοδοξίες του!

Ωστόσο, ο πλάνος και κακόδοξος ετούτος οικουμενιστής θεολογών, σχοινοβατεί, επάνω στην υπομονή της αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και του λαού της, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον αναμενόμενο μελλοντικό και δίκαιον αφορισμό του, προς προστασία του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Ναύς της Εκκλησίας!
Και ο λόγος του αναγκαίου αφορισμού του είναι κατά τον Άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό: «θέσμως σέβειν νόθευσεν κα πιχειρήσας
 νατροπήν θολεράν» κατά, της Ορθοδόξου πίστεως τν Αγίων Πατέρων μας!

«Αλεξίκακον φάρμακον» και «ευλογημένος ο ερχόμενος» ο αφορισμός του κυρίου Ανδρέα Πιτσιλλίδη, προς ωφέλεια απάντων, μα κυρίως του εαυτού του!...

Μία είναι η κατά Θεόν λύση, φίλτατε αδελφέ Ανδρέα μου, τζαί λάβε την σοβαρά υπόψιν σου ετούτην την παραντζιελιά(=συμβουλή), κάμε άκραν του τάφου σιωπήν, μέχρι να περάσει τούτον το κακόν, τζαί μαζί της, κάμε  βαθκιάν τζαί ριζικήν μεταμέλεια μέ μετάνοια, σε όσα πλανερός θολό-θεολογείς τζαί πράττεις...!
 Είναι ακλόνητο τζαί αδιάσειστο το γεγονός, ότι με τεθολωμένον τζαί αφώτιστον νούν, μας εδίδασκες τόσα χρόνια, καλέ μου άνθρωπε ως, της βεβήλου γνώσεως εραστής καθώς είσαι, εκ σκαιότητος διαβολικής!

Ενώ ο αφελής λαουτζίκος μας, καθώς σε άκουγε τζαί αποδεχόταν αβασάνιστα τα αιρετικά ρηθέντα σου: «τῆς απωλείας ἐμπίπτουσι βόθροις» μας διδάσκει, ο Θεόσοφος Δαμασκηνός!

Μπορεί να συγκριθεί ο Μέγιστος των Θεολόγων Ιωάννης Δαμασκηνός, με τον μέγιστο, των εμπαικτών του Θεού, Ανδρέα Πιτσιλλίδη;

Επιλέξτε λοιπόν, κύριε Πιτσιλλίδη, σε ποιόν στρατόπεδο θα είστε συνειδητά και τελεσίδικα: Στο στρατόπεδο των τραγέλαφων αιρετικών μυθοπλασιών, τουτέστιν, «νεοκηρύκων και νεοσόφων» Νεορθοδόξων/Νεονικολαϊτών, οι οποίοι «παραχάραττουν τὸ τῆς Ἀληθείας Μυστήριον» και «νέαν κενοτομοῦντες έτεκτονήσαντο πίστην»;
Ή μήπως, θα τιμήσεις την Εκκλησία μας, αξιότιμε κύριε Ανδρέα, ως ο επόμενος τις αγίοις Πατράσιν, με το απλανώς θεολογείν, σύμφωνα με την Θεόπνευστη διδασκαλία, των Θεοδίδακτων Αλιέων και Θεοφόρων Ποιμένων, Διδασκάλων και Προφητών;…

Κάθε άνθρωπος χτίζει τον κόσμο σύμφωνα με τη δική του εικόνα. Έχει τη δυνατότητα να διαλέξει, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να αποφύγει να διαλέξει.”
(Ayn Rand, 1905-1982, Αμερικανίδα συγγραφέας & φιλόσοφος)

 
Ανδρίκκο μου, αναμένω γράμμα σου, για να έχω δουλειά να κάμνω!...

*Ακολουθεί το τελευταίο μέρος, της ιδιωτικής επικοινωνίας μας, με τον κ. Πιτσιλλίδη, κάντε σύγκριση και κριτική αγαπητοί αναγνώστες μας, καθώς τα σχόλια είναι δικά σας!
Μας γράφει ο αγαπητός φίλος, κ. Ανδρέας Π.:

“Τελικά είχα διαγνώσει ορθά από την πρώτη ανάγνωση ότι έχω να κάνω με ασθενή.
Χρειάζεστε όλοι οι θρησκόληπτοι ψυχιατρική στήριξη.
Είναι ασθένεια. Δεν είναι ντροπή να ζητήσετε βοήθεια.
Κι εγώ υπήρξα θρησκόληπτος αλλά άνοιξαν τα μάτια μου. Δεν είναι κακό να ψάχνει κανείς,
να ερευνά και να αλλάζει προσεγγίσεις. Είσαι νέο παιδί. Άνοιξε τα μάτια σου λιγάκι...


Αρκετό χρόνο έχασα.
Δεν μπορώ για κάθε αρρωστημένο νου στον πλανήτη συντάσσω και σύγγραμμα.

Είσαι αμόρφωτος και άσχετος!

Ξέρω εδώ και χρόνια ότι με συκοφαντούν τα γνωστά blocks των υπερζηλωτών, ροπαλοφόρων υπερασπιστών δήθεν της ορθοδοξίας, αλλά αγνοώ και δεν χάνω πολύτιμο χρόνο με τον κάθε αστοιχείωτο. Απλώς κατά καιρούς κάνω προσκλήσεις όπως έκανα σε σένα για να έχω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είσαστε όλοι σας θρασύδειλοι και συκοφάντες.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να λοιδωρείτε μονολογώντας πίσω από την πλάτη μου.
ΟΥΔΕΙΣ ΣΑΣ. ΟΥΤΕ ΘΕΟΛΙΣΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
Ο Υ Δ Ε Ι Σ  Τ Ο Λ Μ Α  να συζητήσει τηλεοπτικά μαζί μου. ΜΟΝΟ να συκοφαντείτε όταν δεν είμαι μπροστά να σας απαντώ και να σας εκθέτω για την σαθρή και επιδερμική σας ημιμάθεια είσαστε ικανοί. ΑΥΤΟ.

Κάποια μέρα θα δώσεις λόγο όχι για τις αμαρτίες σου φίλε.
Αυτές μας τις συγχωρεί ο Πολυεύσπλαχνος.

Θα λογοδοτήσεις γιατί έβαλες στο Πανάγιο στόμα του πράγματα που ουδέποτε είπε.
Θα λογοδοτήσεις διότι έφτιαξες ένα θεό όπως οι φοβίες και τα σύνδρομα των ανθρώπων όλων
των λαών και εποχών, έφτιαχναν.

Ένα θεό ψεύτικο. Ένα τερατούργημα της φαντασίας σου που ουδεμία σχέση έχει με τον ιστορικό
λόγο του Ιησού Χριστού.

Γι
αυτό και είσαι ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ.
Αμαρτωλοί είμαστε όλοι.

Αλλά στο στόμα του Σταυρωθέντος και Αναστάντος, μην βάζεις λόγια.
Αυτό συνιστά βλασφημία!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΣΤΑΤΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

Δεν πρόκειται να απαντήσω κάτι άλλο. Εγώ θα συνεχίσω να διαπυρσεύω ΔΗΜΟΣΙΑ τον λόγο του Κυρίου
γιατί μου το ζητά ο λαός Του που διψά τον λόγο Του. Εσείς συνεχίστε να μιλάτε μόνοι σας στα ηλίθια block σας
που όποιος συγκροτημένος και μορφωμένος άνθρωπος δει, γελά και περιγελά.

Κρίμα Παναγιώτη.
Κρίμα…

Συνάδελφο όμως να μη με αποκαλείς όσο εξακολουθείς να είσαι συνάδελφος των Γραμματέων που εσταύρωσαν
τον Κύριο.

Συνάδελφοι ελπίζω να σε φωτίσει ο Παράκλητος και να γίνουμε κάποτε.”

Καλά βρέ ευλογημένε Αντρίκκο, γιατί δεν απαντάς γραπτώς;
Να σου πληρώσουμεν μιάν γραμματέα να στα γράφει;
Ελπίζω οι οπαδίσκοι σου,
 να αντιλαμβάνονται το αδύνατο σημείο σου...!


Ακολουθεί, η τελευταία ιδιωτική απάντηση του γράφωντος, προς τον δεινόν «φωστήρα» της Κύπρου:

Αγαπητέ μου κύριε Ανδρέα χαίρε και πάλιν!


Αγνοούσα ότι η ιδιότητα του οικουμενιστή θεολόγου, του τηλεαστέρα και του πολιτικού ανδρός συνάμα, σας δίνει και το έξτρα μπόνους της ιδιότητας της ψυχιατρικής...!

Εν πάση περιπτώση συμφωνώ μαζί σου, ότι είμαι ασθενής, γι΄αυτό τον λόγο, ασκώ την Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία, εντός της Ορθοδόξου Πατερικής και Καθολικής μας Εκκλησίας!

Εάν είμουνα υγιής, τι να κάνω την Θεανθρώπινη ψυχοσωματική στήριξη εκ των αγίων μας Μυστηρίων;

Συμφωνώ και πάλιν, μαζί σου, ότι οι θεούσοι/ες και λοιποί θρησκόληπτοι χρήζουν ψυχιατρικής και Ορθόδοξης Ψυχοθεραπείας, μια και η θρησκείες είναι νευροβιολογικές ασθένειες και έχουσιν αδυναμία θεραπείας του προσώπου/ατόμου, ενώ η θεραπεία αυτή ενυπάρχει στην Φίλη Ορθοδοξία, η οποία πρόκειτε περι ετέρου είδους και όχι της γνωστής θρησκείας των Ορθοδόξων!

Σας ευχαριστώ επίσης για τις εξομολογήσεις σας..., πώς να το κάνουμεν δηλαδή, άπαντες περνάμε διάφορα στάδια και επίπεδα στο θέμα θρησκεία, μέχρι να ξυπνήσουμεν...!

Είμαι υπέρ της έρευνας, είμαι υπέρ του ψαξίματος και πίστεψε με αλλάζω συχνά προσεγγίσεις, αλλά οι προσεγγίσεις μου αυτές είναι βάσει των Αγίων μας Θεοφόρων και Φωτισμένων Πατέρων και των σοφολογιοτάτων πνευματικών πατέρων και διδασκάλων μου!

Πώς το εννοείτε αυτό που μου γράφετε «να ανοίξω τα μάτια μου λιγάκι»;

Συγνώμη, μπορείτε να μου το αναπτήξετε με σαφήνεια;

Με ενδιαφέρει το θέμα, υπάρχει τρόπος ειδικός να λάβουμεν φώτιση Θεού και να ανοιχθούν οι οφθαλμοί μας σύντομα;

Και εάν ναί, πώς, έχετε προσωπική εμπειρία, αυτά με ενδιαφέρουν και αν έχετε την καλοσύνη, καθοδηγήστε με, διότι ειλικρινά με προβληματίζετε, και να έχετε υπόψιν σας, ότι ένα ερωτηματικό και μία αμφιβολία την έχω σε όσα γράφω, διότι δεν είμαι υπέρμαχος ουδεμίας απολυτότητας και βεβαιότητας, πλήν της Ευαγγελικής Παναλήθειας του Θεανθρώπου μας!

Αναμένω τις συμβουλές σας, πώς να μου «ανοιχθούν οι οφθαλμοί»...!

Με στεναχωρεί, το θεολογικό λεξιλόγιό σας λ.χ. «για κάθε αρρωστημένο νου», «Είσαι αμόρφωτος και άσχετος!», «θρασύδειλοι και συκοφάντες.»..., αλλά έχετε την ευκαιρία καλέ μου άνθρωπε να τα αποδείξετε εγράφως όλα αυτά, μια και έχετε τις διανοητικές και μορφωτικές ικανότητες!

Τι σας εμποδίζει, να μας αποδείξετε τα όσα με στολίζετε;

Πάσχετε απο «άκαπμτη ακαμψία» της χειρώς σας;

Μια και είστε λαλίσατος και πολυγραφέστατος και πανυπερμορφωμένος νόας, ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ γραπτώς!

Μπορείτε; Για να το δούμεν...!

Κύριε Ανδρέα μου, θέλω να γνωρίζεις, ότι την όλη Απολογητική μου στάση, την ασκώ βάσει Αγιογραφικών επιχειρημάτων, βλέπεις η Γραφή μας, δεν είναι μονοπώλειο εσάς των προτεσταντόπληκτων Βιβλικών θεολογούντων :

α) «Τος μαρτάνοντας νώπιον παντν λεγχε, να κα ο λοιπο φόβον χωσιν...»

β) «τοιμοι ε πρς πολογίαν παντ τ ατοντι μς λόγον περ τς ν μν λπίδος, λλ μετ πραΰτητος κα φόβου...»

γ) «Ω πλήρης παντός δόλου και πάσης ραδιουργίας, υιέ διαβόλου, εχθρέ πάσης δικαιοσύνης, ου παύση διαστρέφων τας οδούς Κυρίου τας ευθείας;...»

Η ουσία των θεολογικών θεμάτων μας είναι η προσωπική αντιλογία, λογομαχία και αψιμαχία στα τηλεοπτικά πάνελς;

Δεν βρίσκεται τα γραφθέντα σας, ολίγον τι, αλαζωνικά και εγωϊστικά;
Είναι δυνατόν να υπάρχει τόση ατολμία εις τον κόσμο και να μην βρεθεί ένας άνθρωπος να συζητήσει μαζί σας τηλεοπτικά;

Μα είναι δυνατόν, να περνάς τέτοια δοκιμασία;

Συγκεκριμένα, ενθυμάμε δύο ανθρώπους, και μάλιστα μη απόφοιτους θεολογικών σχολών, οι οποίοι τηλεοπτικώς σας εσυγύρισαν δεόντως! Ο ένας ήτο ο νομικός κύριος Σαββίδης μέλος του ΠΑ.Χ.Ο.Κ. και ο άλλος κύριος, ο εκδότης Λαυρέντιος Ντετζόρτζιο!

Αν θυμάμαι καλά, αυτοί έκφρασαν τις θέσεις τις Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ εσείς εκφράζατε τις θέσεις της παναιρέσεως του Οικουμενισμού...!

Θέλω να βάλω καλό λογισμό για την στάση σας, ότι σας παρασύρανε οι Οικουμενιστικές σπουδές και οι Αγουριδικοί/Μουνιστές καθηγητάδες σας και εύχομαι βαθέως ίνα θεολογείτε κάποτε απλανώς, μια και εφόσον, αλάξατε μυαλά πρώτα!

Αλήθεια, έχω αδυναμία να κατανοήσω, την «ύστατη συμβουλή» σας...! Τι λόγια πρόσθεσε η περιορισμένη διάνοια και αναξιότητα μου, προς τον Θεανθρώπινο λόγο του;

Αλήθεια, με ποιάν ιδιότητα θα συνεχίσετε να «διαπυρσεύετε δημόσια τον λόγο του Κυρίου», μια και εφόσον ο Μακαριώτατος άγιος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, σε πρόσφατη δημόσια συνέντευξή του, εδήλωσε ενώποιον Θεού και ανθρώπων ότι δεν εκπροσωπείτε τις θέσεις της Εκκλησίας, αλλά τον εαυτό σας, και ως εκ τούτου, δεν έχετε την ευλογία της Εκκλησίας μας δια το κηρυγματικό σας έργο(;!!!)

Θα συνεχίσετε να ασκείτε την αντιευαγγελική σας ρητορική, με την ιδιότητα του κακόδοξου και αιρετίζοντα θεολόγου, παραγκωνίζοντας την ευλογία της Ιεράς Συνόδου μας;

Είστε υπέρ και πέραν της Ιεράς Συνόδου και της Εκκλησίας μας, σεβαστέ μου και καλέ μου άνθρωπε;

Γίνατε υπέρ-Εκκλησία αφ’ εαυτού σας;

Απεταξάμην(!!!), ίνα γίνομεν συνάδελφοι στην αίρεση και κακοδοξία, που πλανάς και παραπλανάς, ως μη ώφειλες, τον απλό πιστό λαό Του Θεού!

Συνάδελφοι και αδελφοί, θα γίνουμεν υπό την βασική προϋπόθεση να αλάξεις μυαλά, να μετανοήσεις και να ζητήσεις συγνώμη για τις αιρετικές βλασφημίες σου που διακηρύσσεις δημόσια, να ζητήσεις συγνώμη και να σεβαστείς την Ιερά και αγία Σύνοδο μας, μαζί με τους αγίους Συνοδικούς της και τότε ξαναμιλάμεν φίλτατε, κύριε Ανδρέα!
Υ.Γ.
«...κα ξ μν ατν ναστήσονται νδρες λαλοντες διεστραμμένα το ποσπν τος μαθητς πίσω ατν...»!!!

Καλήν φώτιση να πάθουμεν αγαπητέ μου

Με τιμή πάντοτε προς το πρόσωπό σου


Π. Π. Ν.
 
Ιδού και η απόδειξη ότι έλαβεν, τις δημοσιευμένες απαντήσεις μας, αλλά
μας υποκρίνεται την σουσουράδα(=κιναίδιον)...!

ΠΗΓΗ: http://theanthropinigonimopiisi.blogspot.com/2014/09/blog-post_25.html