Translate

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΙ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝΠΕΡΙ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ  ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Του Παναγιώτη Νούνη

Η αιτία της συντάξεως το πιό κάτω σχολίου μας, είναι τα εξής άρθρα και τοποθετήσεις:

Α] Πρόεδρος Τμήμ.Θεολογίας Α.Π.Θ.: Ιστορική απόφαση η ίδρυση Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών. “Ο διακεκριμένος Καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης απαντά στους επικριτές της απόφασης και ξεκαθαρίζει ότι το Πανεπιστήμιο είναι ανεξάρτητο” [1]

Β] Νεοεποχίτικο παραλήρημα από τον Πρόεδρο του Τμήμ. Θεολογίας Α.Π.Θ.: "Ιστορική απόφαση η ίδρυση Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών" [2]

Γ] ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ, ΣΤΟ Amen.gr, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ [3]

Δ] ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ ΑΡΕΙΑΝΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Πολύ χειρότερο το χριστομάχο Ισλάμ, από τη δαιμονιώδη αρειανική αίρεση) [4]

Έκανε και πάλιν,  το θαυματάκι του, ο Αρχιοικουμενιστής, πρόεδρος της Σχολής μας, κύριος Σταμούλης!

Πέραν του ότι μας δίδαξε αρίστως(;), τα περί νεορθόδοξου και νεονικολαϊτικού έρωτος, με πλούσιες παραπομπές εις τον Νεορθόδοξο και νεονικολαϊτη κ. Γιανναρά,  καθώς μας δίδαξε και συνεχίζει να διδάσκει δυστηχώς, την τάχα μου, θυματοποιημένη και παρεξηγημένη προσωπικότητα του μασόνου Νίκου Καζαντζάκη!...

Ωραία πράγματα δέν μας δίδαξε ο κύριος Σταμούλης;
Ούτε και οι πιό αντίχριστες θεολογικές σχολές του κόσμου δεν διδάσκουσιν τέτοιες ανοησίες και μασκαριλίκια!

Άσχετο, εάν πολλά απο αυτά τα δογματολογικά μαθήματα, έρχονται, διαμετρικά αντίθετα με της διαχρονικές και εκκλησιολογικές αλήθειες..., της Εκκλησίας μας!!!

Σου λέει, πανεπιστήμιο είναι, μπορούμε με άνεση, να διδάσκουμε, στα χαϊβάνια φοιτητές μας ακόμη και αιρέσεις, διότι, το πανεπιστήμιο είναι δημόσια υπηρεσία και όχι ιδιοκτησία ή κατηχητική σχολή της Εκκλησίας...!

 Μόνον που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, και πάλιν, ο κύριος Σταμούλης, διότι αυτά τα οποία ώφειλε να διδάσκει, είναι γράμματα σπουδάγματα του Θεού, πράγματα Θεολογικά της Εκκλησίας, ενώ έχει καθήκον ως Χριστιανός καθηγητής να διδάσκει, αυτά τα οποία, προνοεί, το Ελληνικό μας Σύνταγμα, εκτός κι΄άν δεν είναι Χριστιανός ο άνθρωπος, να μας το πεί με παρρησία και θάρρος, για να τελειώνουμε οριστικά με την υπόθεση!

Έχει μάλλον δίκαιο, τελικά ο Τελεβάντος, που διαπραγματεύεται διαφορετικά το θέμα ενώ απορεί  ρητορικά και δίκαια γράφοντας: “Μήπως, αντί να συζητούμε για τη σκοπιμότητα της δημιουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, θα έπρεπε να συζητούμε για την ανάγκη να καταργηθεί η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης;”Ωστόσο, το βρίσκω απόλυτα λογικό, ότι οι καθηγητές μας, πληρώνονται απο το κράτος, για να κελαηδάνε μετά του Καίσαρος, έτσι λοιπόν, μην αναμένει κανείς, να εκφράζουν ομολογιακό ή έστω εκκλησιολογικό λόγο, σαν καθηγητές, διότι επέλεξαν τον δρόμο τον εύκολο, τον δρόμο της δόξας και του μαμωνά, απαξιώντας τα Θεόπνευστα διδάγματα της Εκκλησίας μας!

Φυσικά και υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, και οι λαμπρές εξαιρέσεις άλλων καθηγητών, οι οποίοι, συνειδητοποιούν, ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική ιδιότητα και συνείδησή τους είναι, υπερτέρα και ανωτέρα της επιστημονικής, καθηγητικής και ακαδημαϊκής ιδιότητάς τους και πράττουν με γνώμονα και κατά βάσιν της πρώτης και οχι ανάποδα, και μάλιστα εις βάρος της πρώτης ιδιότητας τους!

Μιλάμε ότι πρόκειται, για ορκισμένους Καισαροπαπιστές, για ορκισμένους Οικουμενιστές, για ορκισμένους Καζαντζακιστές, για ορκισμένους Νεονικολαϊτιστές!
Και στην τελική μας προέκυψαν και ορκισμένοι Ισλαμολάγνοι, οι γνωστοί αριστεριστές ψευδοθεολογούντες!

Ο κύριος Γιανναράς, ο π. Φιλόθεος Φάρος, ο π. Βασίλειος Θερμός κ.α., κάνανε όπως φαίνεται, άριστη δουλειά, με την θεολογική αθλιότητα και θεολογίζουσα αποχαύνωση, που μας σερβίρουν εδώ και χρόνια, ως καριερίστες κληρικοί και καθηγητάδες !

Και οι οπαδοί αυτών; Τύφλα να΄χουν οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων!

Ίσως, το δέλεαρ να είναι ακαταμάχητο, και πολύ πιθανόν, προσωπικά, εάν ήμουνα στην θέση τους (Δόξα τω Θεώ, που δεν έχω τα προσόντα, για να λάβω την θέση τους!) τα ίδια πολιτικάντικα και αθεολόγητα βιολιά και τραγούδια, θα αράδιαζα προς τους αφελείς συμπολίτες και μαθητές μου....!


Ο Απόστολος Παύλος εν τέλει, έχει απόλυτο δίκαιο όταν έγραφε, η γνώση φουσκώνει, με αέρα κουπανιστό τα μυαλά μας!!!

Ενώ, ο κύριος Σταμούλης, φαίνεται ότι μας υποκρίνεται τον αφελή, με αυτά που μας σερβίρει καθώς, με περίσσιο θράσος, ομολογεί την εγκληματική, ενέργειά του:

«Καθ.Χρυσ.Σταμούλης: Εάν η γνώση είναι έγκλημα, ναι με την απόφασή μας αυτή έχουμε εγκληματήσει. Επειδή, όμως, αδυνατώ παντελώς να κατανοήσω τη σύνδεση της γνώσης με την εγκληματικότητα, πολύ δε περισσότερο την ταύτισή τους, πιστεύω βαθύτατα, ότι η απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. για ίδρυση «εισαγωγικής κατεύθυνσης μουσουλμανικών σπουδών» είναι μια κρίσιμη και ως εκ τούτου ιστορική απόφαση ευθύνης...»

Ένας καλός γνώστης χημείας, χημικός, μπορεί με άνεση να φτιάξει και ναρκωτικά, λ.χ. μεθαμφεταμίνη ή και κοκαϊνη,
και να βγάζει έτσι, με ετούτην την χημική γνώση του, ένα κάρο λεφτά, αλλά να λάβει και την ανάλογη δόξα, απο την εκάστοτε Μαφιόζικη φατρία...!

Κάτι ανάλογο, γίνεται και με την θεολογική επιστήμη!

Δηλαδή, μπορεί κανείς να φτιάξει με άνεση τα ανάλογα "θεολογικά” ναρκωτικά: "θεολογικό σκάνγκ", "θεολογική ηρωϊνη", "θεολογική κοκαϊνη", όπως θέλετε πείτε τα..., με άλλα λόγια διαφορετικού θεολογικού τύπου, του οικουμενιστικού ναρκωτικού, του Παναιρετικού συγκρητισμού, ή του Καζαντζακισμού, ακόμα και του Νεονικολαϊτισμού κ.α.

Καθαρές κουβέντες, έτσι;

Γι΄αυτό λοιπόν κύριε καθηγητά μου, βρίσκομεν απόλυτη άμεση σύνδεση και σχέση, "γνώσης και εγκλήματος"...!!!

Όχι μόνο, είναι νεοεποχίτικο το παραλήρημα, που εκφράζει ο σεβαστός καθηγητής μας, αλλά και αντισυνταγματικό παραλήρημα, πράγμα που αποσαφήνισε με νομική επάρκεια αλλά και συνταγματική ακρίβεια ο Αρεοπαγίτης κ. Νικόπουλος!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


Υστερόγραφον:

Μερικές, προσωπικές μελέτες και έρευνές του ιστολογίου μας, για το θέμα των Ισλαμικών σπουδών και για διάφορα λεχθέντα και γραφθέντα του αξιότιμου καθηγητή μας, κυρίου Χρυσόστομου Σταμούλη:

1.    « Αλαλούμ-Αλαλούμ, το Κοράνι διχάζει τους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.!»   http://apologitikaa.blogspot.com/2014/03/blog post_9.html

2.      « Ανάθεμα,  Ανάθεμα,  Ανάθεμα, στους Οικουμενιστές ακαδημαϊκούς καθηγητές μας, οι οποίοι  ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας «κατεύθυνση Ισλαμικών σπουδών» στο Θεολογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης! (ΜΕΡΟΣ Δ΄)» http://apologitikaa.blogspot.com/2014/03/blog-post_13.html

3.       [Χρυσόστομος Σταμούλης: «Έρως και θάνατος» της Ορθοδόξου Πατερικής αυτοσυνειδησίας,  ο βοθροπόταμος της ακαδημαϊκής Καζαντζακικοπληξίας! Ο «πατήρ» Οικουμενισμός, ο «υϊός» Καζαντζακισμός, ομοούσια, αχώριστα και αδιαίρετα αιρετικά συστήματα! Το «πνεύμα» τους άγιον;»] http://apologitikaa.blogspot.com/2014/03/blog-post_14.html

4.        ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ Vs ΚΟΤΕΣ! Τα ακαδημαϊκά λαμπρά(;) μυαλά της Θεολογικής σχολής μας, πιπιλάνε και προωθούν το γλυφιτζούρι του ακαδημαϊκού Μωαμεθανισμού, φτιάχνοντας μια περίφημη καριέρα γήϊνης δόξας, κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους και συγχρόνως και τους άλλους ότι καταπιάνονται με τάχα πνευματικά θέματα! (ΜΕΡΟΣ Β΄) http://apologitikaa.blogspot.com/2014/03/vs.html

5.       Ο Χρυσόστομος Σταμούλης φερέφωνο του Καζαντζακισμού-Μασονισμού, σύμφωνα με τις συγκριτικές έρευνες του Αχχιλέως Πιτσίλκα, με φωνή συμμαρτυρούντος και βοώντος εκ της Θριαμβευούσης Εκκλησίας του οσίου πατρός Επιφανίου Θεοδωροπούλου! (ΜΕΡΟΣ Γ΄)

6.       Συνέντευξη με τον Π. Ν., απόφοιτο της θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, στο Έκτακτο Παράρτημα για το ζήτημα της λειτουργίας ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ.

7.       «Ρωσική σαλάτα» στο Ελλαδιστάν ! Οι Γρακύλοι Οικουμενιστές, οι «κοκκινοσκουφίτσες» Κορανιστές και οι εγχώριοι Σιωνιστές!(ΜΕΡΟΣ Α΄)

8.       «Ασκητικά γυμνάσματα» του νού μας, με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, στον «τελευταίο πειρασμό» του καθηγητή Σταμούλη, με γκέστ στάρ έναν μασόνο…! (ΜΕΡΟΣ Δ΄)

9.       Απαραίτητες απομαγνητοφωνημένες ακαδημαϊκές διευκρινίσεις έκ στόματος του καθηγητού μας για πολυποίκιλα θεολογικά ζητήματα! Ο Σταμούλης ερμηνεύει ανερμηνεύτως τον Σταμούλη, απλά ξεκαθαρίσματα διότι δεν γεννηθήκαμε όλοι σοφοί! ( ΜΕΡΟΣ Ε΄) http://apologitikaa.blogspot.com/2014/03/blog-post_26.html

10.   ΤΑ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΕΛΩΝΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ! http://apologitikaa.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html

11.   “ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ” Vs ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ: "Qui tacet consentit! Επιστημο-λογικός σχολιασμός για το «ανακοινωθέν» του Τμήματος Θεολογίας." http://apologitikaa.blogspot.com/2014/04/vs.html


12.   ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ! http://www.antibaro.gr/article/11053