Translate

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ: Χαράλαμπου Παπαδόπουλου- “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”Εκφραζόμενοι ειρηνικά και δημοκρατικά επιθυμούμε όλοι την αλλαγή , που θα φέρει περισσότερη ελευθερία και πρόοδο στη ζωή μας. Οι συνειδητοί χριστιανοί γνωρίζουν ότι αυτή η μεταστροφή , η μετάνοια, είναι τρόπος ζωής που τους συνοδεύει έως θανάτου. Mετέχουν σε θεία και ζωοποιό ενέργεια, που τους ενώνει άρρηκτα με το Θεό και μεταξύ τους καθιστώντας τους εκκλησία. Mία αγία αδελφοποιημένη αγαπητική κοινωνία κατ’εικόνα και καθ’ομοίωσιν της κοινωνίας των τριών προσώπων του Τριαδικού Θεού μας.
Επομένως αν ο Λόγος του ευαγγελίου είναι ο κανόνας και το παν κάθε πολιτισμένης προοδευτικής κοινωνίας ανθρώπων, τότε ως χριστιανοί καλούμαστε διαχρονικά να ομολογήσουμε και να αντιδράσουμε σε κάθε πνευματική εξαθλίωση και κοσμική παρακμή.

Μία τέτοια έκφραση σε πολιτειακό συλλογικό επίπεδο με άξονα την ορθόδοξη παράδοση της Ρωμιοσύνης πραγματοποιείται σήμερα με την πολιτική παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙA με πρότυπο τη μεγάλη προσωπικότητα του άξιου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, μακριά από κάθε είδους ατομικά υλιστικά παράνομα συμφέροντα, ατελέσφορες ιδεολογίες μηδενισμού ή ουτοπίας και κόμματα με αμαρτωλή ιστορία , που κομμάτιασαν και αποχαύνωσαν τη συνείδηση του λαού μας.

Ανταποκρινόμενος σ’ αυτό το κάλεσμα επιθυμώ την πραγματική ρήξη στο σημερινό κορεσμένο πολιτικό κατεστημένο,την αλλαγή της νοοτροπίας του λαού μας απέναντι στα κοινά και την προώθηση περαιτέρω των ιδεών και των αρχών της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σε ευρωπαϊκό πολιτειακό γίγνεσθαι.
Σαφώς είναι επιτακτική η ανάγκη της συνεργασίας των κρατών μελών στον οικονομικό τομέα, αλλά κυριότερα στον πολιτιστικό ως απαραίτητο συστατικό ‘εκ των ων ουκ ανευ’ μιας ιστορικής συνέχειας της ευρωπαϊκής συνοχής.
Το λίκνο της παράδοσης της Ρωμιοσύνης μας φωτίζει και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Ζώ και δραστηριοποιούμαι στη Πάτρα, γεννηθείς το 1978 απο πολύτεκνη οικογένεια, τρίτος από τέσσερα τέκνα. Είμαι κάτοχος πτυχίου θεολογίας της θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και διπλωματούχος Βυζαντινής Εκ/κης Μουσικής με μεταπτυχιακή επιμόρφωση στο Ωδείο Αθηνών. Οι σπουδές μου συνεχίζονται με την εκπόνηση μιας μεταπτυχιακής διατριβής στη Βυζ. Μουσική και την εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων. Προς τούτο έχω προσληφθεί ως συμβασιούχος καθηγητής β΄θμιας εκ/σης σε μουσικά σχολεία της Δυτ. Ελλάδας και στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Διατελώ δε ως ιεροψάλτης σε ναούς των Πατρών και ως μέλος χορωδιών Βυζ. και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με εκδηλώσεις και καλλιτεχνική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα έχω εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος σε τοπικές επιχειρήσεις.

Τέλος σας διαβεβαιώ ότι δεν διεκδικώ τον τίτλο του πιο ικανού,  αλλά θεωρώ ότι μετέχοντας σε συγκεκριμμένο κοινό βίωμα ως δούλοι Χριστού με αδούλωτη ελληνική ψυχή καταξιώνομαι κι εγώ μαζί σας σε κοινωνική μετουσίωση, που θα αποτελέσει την πραγματική πρόοδο και πορεία της πατρίδας μας.

Συν θεώ έρρωσθε, γρηγορείτε κι εύχεσθε…!

Μετα τιμής
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΣ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

https://www.facebook.com/groups/615119921867663/