Translate

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώση υμάς.
 

 Οι εμπειρίες που αποκομίζω τίς τελευταίες ημέρες όσο πλησιάζει η κρίσιμη ημέρα της εκλογικής αναμετρήσεως είναι μερικές φορές συγκλονιστικές κατ' ουσίαν, άλλες φορές θετικώς και άλλες φορές αρνητικώς.
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά στην ζωή μου που έρχομαι αντιμέτωπος με συμπεριφορές ανθρωπίνων ψυχοσυνθέσεων που μου προκαλούν είτε θαυμασμό είτε θλίψη. Εξ' επαγγελματικής εμπειρίας, ως διαχειριζόμενος προσωπικό, είχα πάντοτε αυτήν την δυνατότητα.

Συζητούσα εχθές με έναν συνταξιούχο δάσκαλο. Αυτός μιά ζωή ψηφιζε συγκεκριμένο "δημοκρατικό-προοδευτικό" κόμμα. Άν και εξαίρετος κατά τα άλλα, οικογενειάρχης, ακολουθώντας έστω και κατ' έθιμο τις παραδόσεις του έθνους μας, εν τούτοις στις πολιτικές του πεποιθήσεις ήταν προσηλωμένος εκεί και μόνον εκεί! Κολλημένος τω πνεύματι κυριολεκτικώς!

Άρχισα να του μιλώ για τις πολιτικές θέσεις της παρατάξεώς μας, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για την σήψη και την διαφθορά που επικρατεί σε όλον τον δημόσιο βίο, γενικώτερα για την πνευματική κρίση που διέρχεται η Ελληνική κοινωνία και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Συμφωνούσαμε σε όλα. Όταν όμως φθάσαμε στο θέμα του εθνικού μας νομίσματος και στην ανάγκη επιστροφής σε αυτό, εκεί τί να σας πώ....λές και τον τσίμπησε μύγα! Σαν να ξύπνησαν από μέσα του όλα τα σύνδρομα στέρησης, φόβου και ανασφαλείας από την παιδική του ηλικία, και μου λέει: "Όχι, εδώ διαφωνώ, ξέρεις τι θα γίνη άν επιστρέψουμε στην δραχμή;" κι΄άρχισε να μου αραδιάζει ...τον κατακλυσμό του Νώε! "Είμαι ηλικιωμένος, δεν θάχω να φάω, θα πεθάνουμε από την πείνα και...και...και"! Βρέ καλέ μου, βρέ χρυσέ μου, τίποτε, αυτός εκεί! Ο νούς του στην καταστροφή!

Ομολογώ είχα στριμωχτή πολύ!

Είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο φοβισμένο, τρομοκρατημένο, έτσι όπως τον έχει μεταποιήσει το τυραννικό και  διεφθαρμένο  πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τον τόπο μας τις τελευταίες δεκαετίες! 

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε: "Την ψυχή σας κανείς δεν θα μπορέση να τη πάρη, εκτός και άν την δώσετε εσείς οι ίδιοι με την θέληση σας".

Είχα μπροστά μου μιά τέτοια ολοζώντανη περίπτωση!

Κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να τον πείσω με λογικά επιχειρήματα, κι΄έτσι επικαλέσθηκα τόν Θεό. 
"Στο κάτω-κάτω, υπάρχει κι' ο Θεός, άς έχουμε εμπιστοσύνη  στην πρόνοιά Του" του είπα, 
για να λάβω την εξής λίαν θλιβερή απάντηση:
"Έ, τι να σου κάνει κι ο Θεός, αυτά είναι στην σφαίρα της ...πνευματικότητος"!

Εδώ λοιπόν θα σταθώ.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός πιστεύει στον Αρχηγό και θεμελιωτή της πίστεώς του Ιησούν Χριστόν ο οποίος μας είπε: "Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώση υμάς" και αλλού "Εγώ ειμί η οδός η αλήθεια και η ζωή" ο δε Απόστολος Παύλος μας παραγγέλει "ο Θεός θέλει πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν".

Από αυτήν λοιπόν την πίστη αντλεί δύναμη ο Χριστιανός προκειμένου να αντιπαλέψη τις πάσης φύσεως καταχθόνιες δυνάμεις στην καθημερινή του ζωή.

Όταν απουσιάζη αυτή η πίστη, τότε διαρκώς έρπει μέσα στον βούρκο της κοσμικής ματαιοδοξίας όντας έρμαιο των πάσης φύσεως δυναστών που λυμαίνονται τον βίο του, και σαν τον σκύλο κυνηγάει αενάως να πιάση την ουρά του, και ποτέ δεν την πιάνει!

Η γνώσις της αληθείας, δηλαδή του ίδιου του Χριστού είναι αστείρευτη πηγή δύναμης για όλα όσα μας συμβαίνουν στην ζωή μας. Είναι αυτό που το λέμε "φωτισμό πνεύματος" ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψεύδος, έχουμε δηλαδή το πρότυπο της συγκρίσεως!

Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, κάποιοι να εκφράζονται με τρόπο ο οποίος καταδεικνύει εναργώς την αντίφαση μεταξύ αυτών που πιστεύουν και αυτών που πράττουν.

Σε πολλούς ανθρώπους έχει συσσωρευθεί πολύς θυμός και οργή.

Όμως δεν πρέπει να αφήνουμε  τον θυμό να οδηγή τις ενέργειές μας. Πρέπει αυτό που πιστεύει η καρδιά μας να αποτυπώνεται σε κάθε μας έκφραση. Μιά από τις εκφράσεις είναι και η ψήφος. Δεν μπορεί αλλού να είναι η καρδιά μας, αλλού ο νούς αλλού οι πράξεις και αλλού η ψήφος. Είναι σχήμα οξύμωρο. Αυτό ωδήγησε την χώρα μας σ΄αυτά τα ερείπια!


Αυτό που βιώνουμε σήμερα ως οικονομική κρίση δεν είναι η... ασθένεια αυτή καθ' εαυτή αλλά ο πυρετός της (το σύμπτωμα δηλαδή).

Η πραγματική ασθένεια είναι η βαθειά πνευματική κρίση που διέρχεται η Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης από τις πατροπαράδοτες αξίες της.

Στην πολιτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πόθος και σκοπός μας είναι η επιστροφή της πολιτικής στην τροχιά της Ρωμηοσύνης, στην πορεία που ακολουθήθηκε από συστάσεως της Βασιλεύουσας των Πόλεων μέχρι και τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Πιστεύουμε ότι οι όποιες εγχώριες ή διεθνείς πολιτικές που προτείνονται ως
λύσεις στο σημερινό αδιέξοδο είναι μετέωρες, έωλες, άχρηστες και αναποτελεσματικές, γιατί δεν αγγίζουν την ουσία της τραγικής καταστάσεως που επικρατεί στην πατρίδα μας, αλλά και παγκοσμίως, αφού η αιτία της πολιτικής κακοδαιμονίας είναι η διαμόρφωση των ελληνικών κομμάτων της Βουλής από ξένα Κέντρα, γνωστά και άγνωστα και η χειραγώγησή τους από τα Κέντρα αυτά άμεση και συνεχής.
Τα ξένα κέντρα αυτά εκπορεύονται από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Εκεί λοιπόν οι Έλληνες να στείλουμε την Ορθόδοξη φωνή μας να ακουστή δυνατά, καθαρά, ασυμβίβαστα:
«Είναι η Πατρίδα μας και τη θέλουμε πίσω»!

Βασίλειος Λιάκος
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πολιτική παράταξη συνεχιστώντου Καποδίστρια