Translate

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Αποκλειστική Συνέντευξη του Υποψηφίου Ευρωβουλευτή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Δημήτρη Σωτηρόπουλου στο ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»Δημήτρη Σωτηρόπουλε, γνωρίζουμε ότι είσαι φωτογράφος, εκδότης και μπλόγκερ. Θα ήθελες όμως να μάς πης λίγα ακόμη πράγματα για τον εαυτό σου; Πού γεννήθηκες και πότε, πού τελείωσες το σχολείο, πού υπηρέτησες τη στρατιωτική θητεία σου και σε ποια κοινωνική τάξη θεωρείς ότι ανήκεις; Είσαι έγγαμος ή άγαμος; Θρησκεύεσαι; Πώς θα περιέγραφες τη συμμετοχή σου στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας; Τι είναι για εσένα η Ορθοδοξία; Δόγμα, Παράδοση, τρόπος ζωής;
 
Ευχαριστώ καταρχήν το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως» κι εσένα προσωπικά, για την ευκαιρία που μου δίνεις να μιλήσω σχετικά με την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» κι εμένα δημοσίως, μέσα από την αξιόλογη ιστοσελίδα σου. Ξέρεις, αυτό δεν είναι κάτι το συνηθισμένο, αφού οι ιστότοποι που προβάλουν έστω στοιχειωδώς την Παράταξη των Συνεχιστών του Καποδίστρια, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Ας αφήσουμε όμως το συγκεκριμένο θέμα. Γεννήθηκα το 1979 στην Αθήνα και έκτοτε ζω μόνιμα στον Πειραιά, όπου και τελείωσα το Λύκειο το 1997. Κατόπιν ακολούθησα Σπουδές Φαρμακευτικής αρχικά και Φωτογραφίας τελικά στην Ιταλία, μέχρι το 2007. Τότε κατετάχθην στον Ελληνικό Στρατό και συγκεκριμένα στο Υγειονομικό Σώμα. Υπηρέτησα 9 μήνες, ως Προστάτης ανήλικου αδελφού τρίτεκνης οικογένειας: Αρχικά στην Άρτα για ενάμιση μήνα (Βασική Εκπαίδευση), κατόπιν για ένα μήνα περίπου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έπειτα για 6 μήνες στην Χίο, απ' όπου απολύθηκα.

Είμαι άγαμος και θεωρώ ότι ανήκω στη λεγόμενη μεσαία τάξη, που όμως δεν ξέρω αν υφίσταται πλέον, στην σύγχρονη εποχή των μνημονίων. Συμμετέχω ενεργά στην Λατρευτική Ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, εκκλησιάζομαι, εξομολογούμαι, κοινωνώ και προσπαθώ να ακολουθώ την Πίστη μας. Για μένα η Ορθοδοξία δεν είναι απλά μια ακόμα θρησκεία, αλλά η Ζώσα και Ορθή Πίστη που συναντάμε καθημερινά στην προσωπική μας ζωή με θαύματα, αποκαλύψεις και άλλες εν Χριστώ εμπειρίες.
 
Επισκέπτεσαι πολύ τακτικά όχι μόνο το Άγιον Όρος, αλλά και πολλά άλλα μοναστήρια ανά την Επικράτεια. Ποια η γνώμη σου για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό; Τόσο τον Ασκητικό, όσο και τον πιο ελαστικό. Πες μας όχι μόνο για τον ανδρικό Μοναχισμό, αλλά και για τον γυναικείο δύο λόγια.
 
Πράγματι, εδώ και αρκετα χρόνια επισκέπτομαι το Περιβόλι της Παναγίας. Τι να πρωτοπεριγράψω; Νομίζω πως τα λόγια, όσο κατατοπιστικά κι αν είναι, ωχριούν μπροστά σε αυτά που βιώνει κανείς εκεί. Όσο για τα Μοναστήρια εκτός Αγίου Όρους, μπορώ να πω με σιγουριά πως ανακάλυψα έναν πραγματικό θησαυρό σε αυτά, που ακόμα κι εγώ δεν πίστευα ότι υπάρχει πριν αρχίσω να τα επισκέπτομαι: Η Πατρίδα μας είναι διάσπαρτη από εκατοντάδες (χιλιάδες, αν συνυπολογίσουμε και όσα έχουν πλέον εγκαταλειφθεί) Μοναστήρια, όπου ο Ορθόδοξος τρόπος ζωής αλλά και η τεράστια ιστορική σημασία τους είναι αδύνατον να αφήσουν αδιάφορο κάποιον. Σε αυτά βρήκα Μοναχούς και Μοναχές που ζουν σε τέλεια άσκηση, με πολλές δυσκολίες αλλά ταυτόχρονα μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο. Δεν θα ξεχάσω διάφορα περιστατικά, όπου σε Μονές πάμφτωχες από υλικά αγαθά που βρίσκονται στην Επαρχία, έβλεπα ανθρώπους που ζήταγαν ένα κομμάτι ψωμί από τους Μοναχούς κι εκείνοι χωρίς σκέψη «έκοβαν» το δικό τους στα δύο και το μοίραζαν! Για να μην τα πολυλογώ, όσοι βρίσκονται σε Ορθόδοξα Μοναστήρια στις περιοχές όπου ζουν, πρέπει να τα επισκέπτονται τακτικά και να τα στηρίζουν όπως μπορούν.
 
Μίλησέ μας λίγο για τον Πατέρα Βολουδάκη.
 
Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης είναι ένας από τους πιο θαρραλέους Κληρικούς της εποχής μας, κατά τη γνώμη μου. Τον γνώρισα για πρώτη φορά στην συνέντευξη που έκανα μαζί του, τον Νοέμβριο του 2013. Εκεί μιλήσαμε για πάρα πολλά θέματα και εντυπωσιάστηκα από το θάρρος γνώμης και την ετοιμότητα που τον διακρίνει στις απαντήσεις του. Με απλά λόγια, πιστεύω πως πρόκειται για αγωνιστή και μαχητή Ιερέα, Ορθοδοξότατο και Πατριώτη, που αν υπήρχαν πολλοί σαν κι εκείνον στην χώρα μας, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα για όλους μας.
 
Από τι είδους ανθρώπων στελεχώνεται η Πολιτική Παράταξη των συνεχιστών του Καποδίστρια «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»;
 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στελεχώνεται από απλούς, καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Δεν θα βρείτε εκεί μέσα ούτε επαγγελματίες πολιτικούς, ούτε διάφορους «φιλοσόφους» ή «λογίους» που έχουν εξασφαλισμένο κρατικό μισθό, ούτε άτομα διαπλεκόμενα και υπηρέτες ξένων ή εγχώριων συμφερόντων.  Αντίθετα, θα βρείτε ανθρώπους με τα λάθη και τις αδυναμίες τους, αλλά έντιμους, καθαρούς και πάνω απ' όλα Συνειδητούς Ορθοδόξους Χριστιανούς και ειλικρινείς Πατριώτες!
 
Ποιος σού έκανε την πρόταση να λάβης μέρος στις φετινές Ευρωεκλογές ως υποψήφιος της Παρατάξεως ή τι έκανε εσένα να το επιδιώξεις;
 
Όπως είναι γνωστό, ήδη από τις Εκλογές του Ιουνίου 2012 είχα προτρέψει ανοιχτά τον κόσμο να ψηφίσει «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Είχα, με λίγα λόγια, κατασταλάξει στις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες καλύπτει η εν λόγω Παράταξη. Έτσι, άρχισα να γράφω άρθρα υπέρ της, ενώ ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της και σε συναντήσεις που είχαμε κατέθεσα τις προτάσεις μου σχετικά. Πριν από 2 μήνες περίπου, σε συζητήσεις με τα στελέχη της αποφασίσαμε πως η υποψηφιότητά μου θα βοηθούσε την Παράταξη και έτσι, αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, οριστικοποιήθηκε. Προσωπικά δεν θα «κατέβαινα» με κανένα κόμμα, αν δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος από πριν για την καθαρότητα, την τιμιότητα και τις Ελληνορθόδοξες θέσεις του. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι η μόνη Παράταξη που μου παρείχε τις «εγγυήσεις» για όσα προανέφερα, οπότε η επιλογή μου να είμαι Υποψήφιος με αυτήν ήταν απόλυτα συνειδητή.
 
Τι πιστεύει  η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»; Ποιο είναι το Όραμά της; Πώς θέλει να βοηθήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω;
 
Σε γενικές γραμμές, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» πιστεύει σε μία πολιτική που θα βασίζεται στο Όραμα του Ιωάννη Καποδίστρια: Πίστη στον Θεό, ανιδιοτέλεια, αγάπη μητρική για τον Λαό, Ήθος και Εντιμότητα. Ακούγονται κοινότοπα ίσως όλα αυτά, αλλά κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει ακόμα και σήμερα, εποχής μεγάλης κρίσης, να τα αναφέρει! Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», θέλει ακριβώς να συνεχίσει το έργο που άφησε στη μέση ο αδικοχαμένος πρώτος (και μοναδικός πραγματικός, προσθέτω) Κυβερνήτης της.
 
Σε χτυπούν πολύ. Κι εγώ το έπραξα κατά το παρελθόν. Γιατί νομίζεις ότι συνέβη (αλλά και ακόμη συμβαίνει) αυτό;
 
Καταρχήν μου αρέσει η ειλικρινής τοποθέτησή σου! Δεν αστειεύομαι, συνήθως όσοι με χτυπούν είναι θρασύδειλοι και κρύβονται πίσω από αστείες δικαιολογίες. Λένε, για παράδειγμα, «τι δουλειά έχει ο Σωτηρόπουλος να ασχολείται με την πολιτική;» Τους απαντώ: Ό,τι δουλειά πρέπει να έχει κάθε νοήμων Πολίτης αυτής της χώρας, που ενδιαφέρεται για τον τόπο του!
 
Έπειτα, αναμασούν κάποιοι πως...ήμουν πρώτα στο ΛΑ.Ο.Σ, μετά στον Σαμαρά, μετά στην Χρυσή Αυγή και τελικά... κατέληξα στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»: Με παρουσιάζουν δηλαδή, ως έναν γυρολόγο κομμάτων, που κινείται με ταπεινά και ιδιοτελή ελατήρια (με συκοφαντούν ακόμα και για χρηματισμό, παρότι δεν έχουν καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο), ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική! Σε κανένα από τα κόμματα που προανέφερα δεν ήμουν μέλος, ούτε καν μόνιμος υποστηρικτής! Ναι, κάποτε πίστεψα πολύ ή λίγο σε αυτά, αλλά ευτυχώς κατάλαβα γρήγορα το λάθος μου και τα εγκατέλειψα, όταν συνειδητοποίησα πως δεν συμβαδίζουν με τις σταθερές απόψεις μου για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. 
 
Κι αν αυτό δεν αρκεί σε ορισμένους, ας σκεφτούν το εξής απλό: Τι σόι...πολιτική καριέρα μπορεί να ονειρεύεται ένας τέτοιος γυρολόγος κομμάτων, στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»; Είναι δυνατόν αν έχει προσωπικές φιλοδοξίες να εντάσσεται σε μια Παράταξη που παίρνει λίγες ψήφους, αποκηρύσσει σθεναρά την Μασωνία (άρα αυτόματα εκλίπει οποιαδήποτε δυνατότητα οικονομικής ωφέλειας) και δεν προβάλεται πουθενά και από κανέναν; Ποιος πολιτικάντης παλαιοκομματικής νοοτροπίας θα το έκανε ποτέ αυτό;

Επίσης, θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε μια επίθεση που γίνεται εναντίον μου επειδή, λένε, είμαι...χριστέμπορας!!! Γιατί; Διότι τολμώ (!!!) να εκδίδω Βιβλία ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ! Τολμώ να γράφω για Ελλάδα και Ορθοδοξία! Και - αίσχος! - τολμώ να έχω μερικές διαφημίσεις στη ιστοσελίδα μου, που ίσα-ίσα αποφέρουν το κόστος συντήρησής της μηνιαίως!

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε: Όποιος θεωρεί «χριστεμπόριο» την ανάδειξη του Αγίου Όρους και άλλων Προσκυνηματικών Τόπων, ας εκδώσει κι ο ίδιος για να τα...κονομήσει! Επίσης, προσφέρομαι να δίνω δωρεάν τα βιβλία μου, αν οι Φαρισαίοι που με κατηγορούν ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ τα έξοδα παραγωγής, εκτύπωσης, βιβλιοδεσίας και διακίνησης αυτών! Θα το κάνουν...; Αν όχι, επιβεβαιώνουν την σοφή λαϊκή ρήση «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»!
 
 
Τι είναι το blogging για εσένα;
 
Το blogging είναι τρόπος ελεύθερης έκφρασης. Έτσι το θεωρώ, αλλά δυστυχώς δεν είναι! Έχω παρατηρήσει πως, αν πεις κάποια γνώμη και δεν είσαι δεμένος στο «άρμα» κάποιου (κόμματος, οργάνωσης κλπ), αμέσως θα πέσουν να σε...φάνε! Αντίθετα, υπάρχουν κατευθυνόμενες φωνές στα ιστολόγια που κανείς δεν τολμά να επισημάνει την «βρωμιά» τους! Ευτυχώς όμως, θέλω να πιστεύω πως στον χώρο των ελληνικών ιστολογίων γνωριζόμαστε όλοι χρόνια μεταξύ μας και κάποια στιγμή, φαίνεται ξεκάθαρα στους αναγνώστες και όχι μόνο ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ρόλος του καθενός...
 
Τι είναι η φωτογράφιση για εσένα;
 
Με δυο λέξεις: Αιχμαλωσία Αναμνήσεων! Είναι απίστευτο το πόσο μπορεί να μας επηρεάσει μια φωτογραφία! Κι ο κύριος λόγος που ασχολήθηκα με αυτήν, είναι ακριβώς τα συναισθήματα που σου δημιουργεί αυτό το «κλικ» της μηχανής όχι μόνο τη στιγμή που τραβάς την φωτογραφία, αλλά και αργότερα!  Αυτό το «πάγωμα» του χρόνου και η καταγραφή εικόνων, προσώπων, καταστάσεων σε στιγμιότυπα, κάνουν την Φωτογραφία μοναδική ανάμεσα στις Τέχνες!
 
Τι λένε οι γονείς σου, οι άλλοι συγγενείς σου και οι φίλοι σου για τη συμμετοχή σου στα κοινά; Τόσον ως (γνωστός) μπλόγκερ, όσο και ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.
 
Όσον αφορά τα ιστολόγια, αρχικά η αντίδραση των δικών μου ανθρώπων ήταν επιφυλακτική. «Πρόσεχε!», έλεγαν, «πού πας και μπλέκεις»! Όταν όμως είδαν πόσο...ζεστά πήρα το θέμα, συνήθισαν και μετά με υποστήριζαν με φανατισμό κιόλας! Το ίδιο ισχύει και για την Υποψηφιότητά μου ως Ευρωβουλευτής: Κανείς δεν βρέθηκε να με κατηγορήσει, δεν υπήρχαν καν επιφυλάξεις! Όλοι, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μου έδιναν συγχαρητήρια που αποφάσισα να συμμετέχω στα κοινά με την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»!
 
Κατά το παρελθόν, τόσον εσύ όσο κι εγώ, υποστηρίξαμε λάθος κόμματα και πρόσωπα. Εγώ τον Αντώνη Μυλωνάκη ως υποψήφιο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. το 2009, παρ' όλο που κατά βάθος γνώριζα ότι οι Καρατζαφέρης - Βορίδης - Γεωργιάδης - Πλεύρης ήταν αυτοί ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ότι είναι, αλλά κι εσύ «για κάποια φεγγάρια» βοήθησες και τον Γεωργιάδη και τον Μιχαλολιάκο της «Χρυσής Αυγής». Τι λες, ήταν λάθος; Αν ναι, τι διδάχθηκες από ένα τέτοιο λάθος;
 
Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πως η υποστήριξη των συγκεκριμένων προσώπων και κομμάτων ήταν λάθος. Όμως, θα ήταν μεγαλύτερο λάθος αν επέμενα σε αυτήν!  Είναι αλήθεια πως, όπως πολλοί ακόμα Έλληνες, βασίσαμε ελπίδες και προσδοκίες σε άτομα που τελικώς δεν το άξιζαν. Από την άλλη όμως, η υποστήριξη εκείνη έγινε αγνά, χωρίς ιδιοτελείς στόχους και το σημαντικότερο, έπαψε να υπάρχει όταν ΕΚΕΙΝΟΙ μετακινήθηκαν από τις απαράβατες Αρχές της Ελληνορθοδοξίας που στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Ναι λοιπόν, έκανα λάθος. Λάθος όμως που μου χρησίμευσε πολύ ώστε να μην κοιτώ μόνο την επιφάνεια, αλλά να ψάχνω και βαθύτερα. «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»...
 
Με το χέρι στην καρδιά, θέλω να μάς πης τι σού έφταιξαν οι Εσφιγμενίτες; Ξέρεις ότι σε χτύπησα αλύπητα για αυτό το θέμα. Πρόσεξε τι θα πης. Την αλήθεια να πης.
 
Το 2012 επισκέφθηκα την Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος. Φιλοξενήθηκα εκεί, συνομίλησα με τον Ηγούμενό της (υπάρχει και σχετική συνέντευξη) και γενικά δεν έχω κανένα παράπονο από την συμπεριφορά τους απέναντί μου ως άνθρωπο. Όμως, τα θλιβερά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού με την εισβολή αστυνομικών στο κονάκι τους στις Καρυές και την εκτόξευση μολότοφ προς το μέρος τους από «μοναχούς», δεν μπορώ να τα δεχθώ ως Ορθόδοξος Χριστιανός! Ούτε την μπουλντόζα ούτε τη μολότοφ! Η άποψη που εξέφρασα εξαρχής τότε - και συνεχίζω να υποστηρίζω μέχρι σήμερα - είναι πως ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ θα λυθεί το πρόβλημα. Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν. Ακόμα περισσότερο, όταν γίνονται από ρασοφόρους.

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε: Να υπάρχει μια ανοιχτή πληγή στο Περιβόλι της Παναγίας; Να επιμείνουμε στους εγωισμούς μας; Ή να καθήσουμε επιτέλους σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε για να βρούμε ειρηνική λύση;

Πέρσι, εκείνη την περίοδο, είχα ξεκινήσει μια προσπάθεια Ένωσης Νεοημερολογιτών - Παλαιοημερολογιτών, ονομάζοντάς την «Ορθόδοξη Ενωτική Κίνηση». Ακόμα και γι' αυτήν δέχθηκα λυσσαλέα και ανήθικη επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους, που δεν επιθυμούν την Ένωση αλλά την διαίρεση. Τα γεγονότα με την Εσφιγμένου, απλά «έριξαν λάδι στη φωτιά». Βαθιά μέσα μου όμως ελπίζω, πως κάποτε θα πρυτανεύσει η Ορθόδοξη λογική στο ζήτημα και θα γιορτάσουμε, αντί για την επιχειρούμενη «ένωση» με τους ετεροδόξους, την ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ!
 
Ποια η θέση της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ποια η δική σου ως πρόσωπο; Επίσης, ποια η θέση σας για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα όσα διαπράττει.
 
Η προσωπική μου θέση (και όχι της Παράταξης) για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι πως, παρότι κατανοώ πως βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα «στο στόμα του λύκου», θα πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα τις κινήσεις που κάνει προς «ένωση» με τους Ρωμαιοκαθολικούς και άλλες αιρέσεις. Ήδη στις 25 Μαΐου έχουμε την συνάντησή του με τον Πάπα στα Ιεροσόλυμα, προς «αναβίωση» της πρώτης συνάντησης μεταξύ των δύο Προκαθημένων που έγινε πριν από 50 χρόνια εκεί. Τι ακριβώς θα πετύχει με αυτή τη συνάντηση; Πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε άσχημα μαντάτα εκείνη την ημέρα, που να μην ξεχνάμε πως είναι και ημέρα Ευρωεκλογών...
 
Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έχω ξαναπεί πως προτιμούσα τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Δεν κρίνω τον πρώτο ως Χριστιανό, ούτε ως άνθρωπο, ούτε ως Αρχιεπίσκοπο. Πιθανόν να είναι ικανός στα διοικητικά / τυπικά του καθήκοντα. Τον ελέγχω όμως ως ΜΗ Ηγέτη ενός Λαού καταδυναστευμένου, φοβισμένου, παραδομένου στο έλεος της φτώχειας, του άθεου υλισμού και της ισοπέδωσης των αξιών και παραδόσεών μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει να είναι πρότυπο και αποκούμπι του πονεμένου Λαού. Να στηρίζει εκείνον και όχι τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις, είτε σιωπώντας μπροστά στο «έργο» τους, είτε συμμετέχοντας ακόμα και σε υπουργικά συμβούλια! Οφείλει ΝΑ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» στους κατακτητές, όπως έκανε ο μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, που με κίνδυνο της ζωής του αρνήθηκε να ορκίσει την δωσιλογική «κυβέρνηση» Τσολάκογλου την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Αυτούς τους Αρχιεπισκόπους θέλουμε: Εθνεγέρτες και όχι συμβιβασμένους!
 
Ποια η θέση της Παρατάξεως για το δημογραφικό και την εισβολή των εποίκων - λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας;
 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» επισημαίνει την ουσιαστική έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής στην Πατρίδα μας, που έχει σαν αποτέλεσμα την σημερινή τραγική πραγματικότητα που βιώνει η Ελλάδα, η οποία μεσοπρόθεσμα μουσουλμανοποιείται, ενώ αλλοιώνεται επικίνδυνα η εθνολογική σύνθεση και η κοινωνική συνοχή. Εχει δε σαν συνέπεια να αυξάνουν τα ποσοστά τους οι ακροδεξιές – ρατσιστικές οργανώσεις.

Προτείνει Άμεσο επαναπατρισμό όλων των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη Χώρα.
 
Ζητά Χάραξη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ποσόστωση των αλλοδαπών που μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα, απαίτηση υιοθέτησης από την Ε.Ε. συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να πιεστεί η Τουρκία να παραλαμβάνει άμεσα – την ίδια μέρα – όσους συλλαμβάνονται στην Ελληνο-τουρκική μεθόριο.
 
Επίσης, ενδιαφέρεται για την Ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδος με τις εξής ενέργειες:
 
- Ποινικοποίηση των εκτρώσεων.

- Στήριξη της οικογένειας με συγκεκριμένα μέτρα, όπως κανονικός μισθός στις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.
 
Οι μητέρες τριών παιδιών και άνω θα λαμβάνουν κανονικό μισθό διότι η ανατροφή των παιδιών είναι η πιο υπεύθυνη και σπουδαία εργασία.
 
- Συγχρόνως, με την παραίτηση εργαζομένων γυναικών από τις διάφορες εργασίες θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και τα ελληνόπουλα θα ανατρέφονται από τις μητέρες τους και όχι από baby sitters.
 
Ποια η θέση της Παρατάξεως για το Ευρώ; Ευρώ ή Εθνικό Νόμισμα; Μένουμε ή φεύγουμε από την Ε.Ε;
 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι η ΜΟΝΗ Παράταξη που λέει ξεκάθαρα: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!Μάλιστα, δεν το λέει για προεκλογικούς - ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά το αιτιολογεί επαρκέστατα! Μπορεί κάθε Πολίτης να διαβάσει εδώ και να βγάλει τα συμπεράσματά του στο αναλυτικό Φυλλάδιο που έχει εκδώσει για το θέμα: http://www.koinwnia.com/images/stories/entypa/ETHNIKO_NOMISMA_05062013.pdf
 
Ποια η θέση της Παρατάξεως για τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και την Ουκρανία; Ποια η δική σου θέση;
 
Τα γεγονότα στην Συρία και την Ουκρανία αποδεικνύουν πως ο «Ψυχρός Πόλεμος» όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά αντίθετα μετασχηματίζεται σιγά-σιγά σε κανονικό, «θερμό» πόλεμο που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη.

Όσον αφορά την Συρία, οι φρικαλεότητες των ισλαμιστών απέναντι σε ανυπεράσπιστους Χριστιανούς δεν έκαμψαν το φρόνημα των δεύτερων, με αποτέλεσμα η χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε εμπόλεμη μεν, αλλά ελεγχόμενη από τον Άσαντ κατάσταση. Ήττα για τον άξονα ΗΠΑ-Ε.Ε
 
Και στην Ουκρανία όμως, οι Δυτικοί «εκδημοκρατιστές» χάνουν το παιχνίδι! Νόμισαν πως με μια ψευτο-εξέγερση και κατόπιν ψευτο-κυβέρνηση ανδρείκελων θα...τρόμαζαν τον Πούτιν! Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και η προσωπική μου άποψη είναι πως σταδιακά ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ανατολική Ουκρανία θα ανακηρύξει την Αυτονομία της, φίλα προσκείμενη στην Ρωσία!
 
Το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως», κρούει διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου (εδώ και χρόνια) για την επαπειλούμενη δορυφοροποίηση της Ελλάδος  από το Τελ Αβίβ και την Άγκυρα. Τι (προ-)βλέπει η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»;
 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» επιδιώκει Ανεξάρτητη και διεκδικητική εξωτερική πολιτική με στόχο την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και την οικονομική και γεωστρατηγική μας αναβάθμιση.

Στα πλαίσια αυτά, απαιτείται ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων μας με τη Ρωσία στον εμπορικό, και στον στρατιωτικό τομέα, αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής κατευνασμού και συνεχούς υποχωρητικότητας έναντι της Τουρκίας και της Αλβανίας, επιστροφή στο ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος – Κύπρου, τελεσίγραφο στα Σκόπια για το όνομα του κρατικού μορφώματος.
 
Όσον αφορά το Ισραήλ, η προσωπική μου άποψη είναι πως ουδέποτε τα «χάλασε» με την Τουρκία (όπως διατυμπάνιζαν και κάποιοι...υπερπατριώτες), ούτε μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Το «γιατί», ας το αναζητήσουμε στον ρόλο των Εβραίων στο ελληνικό γίγνεσθαι, που έχει καταγραφεί ΑΡΙΣΤΑ στην Ιστορία...Πότε ήταν φίλοι μας για να γίνουν και τώρα;
 
Ο Πόλεμος πλέον, γίνεται ολοένα και πιο Πνευματικός. Σύντομα, θα αρχίση να χωρίζεται... «η ήρα από το σιτάρι». Σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη υπάρχουν δηλώσεις νεοταξιτών (όπως αυτή του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών) ότι, το πρόβλημα της Δύσεως - άκουσον, άκουσον - δεν είναι το Ισλάμ (ούτε ο Σιωνισμός φυσικά) αλλά η... Ορθοδοξία !!! Έχουν «λυσσάξει» με την Αγία Ρωσία και τον Πούτιν. Ποια η θέση της Παρατάξεως σε σχέση με την μεγάλη αυτή Ορθόδοξη χώρα;
 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι υπέρ της ουσιαστικής αναβάθμισης των σχέσεων μας με τη Ρωσία στον εμπορικό και στον στρατιωτικό τομέα.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι ίδιοι οι Ρώσοι ποτέ δεν έπαψαν να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, όμως ψάχνουν απεγνωσμένα πολιτικούς έντιμους, καθαρούς, ειλικρινείς και Πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς για να συνεννοηθούν: Είναι λογικό να μην βρίσκουν κανέναν στα υπάρχοντα κόμματα και απο-κόμματα! Μόνο στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» υπάρχουν τέτοιοι και γι' αυτό η προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας είναι στην πρώτη προτεραιότητα της Παράταξης!
 
Τι προβλέπεις ότι θα γίνη στις 25 Μαΐου; Θα αντισταθή επιτέλους ο λαός μας στις κάλπες με την ψήφο του;
 
Ελπίζω να αντισταθεί. Βλέπω όμως και μια επικίνδυνη χαλαρότητα. Υπάρχει ο κίνδυνος της αποχής, αλλά και ο κίνδυνος να κατευθυνθεί η ψήφος του Λαού σε απολιτικές, ανώδυνες και τελικά συστημικές «λύσεις».

Είναι αλήθεια πως ως Λαός έχουμε διαφθαρεί πολύ από την «μεταπολίτευση» και μετά. Είναι καιρός πια να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Η κύρια ευθύνη μας, είναι η εκλογή ανάξιων και προδοτών πολιτικών τόσα χρόνια. Ας καταλάβουμε επιτέλους πως μόνο με ανθρώπους καθαρούς, έντιμους και Πιστούς στον Θεό και την Πατρίδα μας μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα! Όλες οι άλλες πολιτικές και «ιδεολογίες», από τα μεγάλα μέχρι τα μικρά κόμματα, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν!
 
Τι εξελίξεις διαβλέπεις για το προσεχές διάστημα των επομένων εβδομάδων ή μηνών;
 
Νομίζω πως μετά τις Ευρωεκλογές θα βρεθούμε ενώπιον καταιγιστικών εξελίξεων. Καταρχήν, το αποτέλεσμα των Εκλογών δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Όλες οι «δημοσκοπήσεις» είναι ψεύτικες και εντελώς αναξιόπιστες, αφού σε αυτές απαντά μονάχα 1 στους 4 και αν...

Θεωρώ πως η υπάρχουσα συγκυβέρνηση θα διαλυθεί. Η ΝΔ θα διαλυθεί και θα αλλάξει όνομα, σε μια ακόμα προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου.  Και τα αριστερά κόμματα όμως δεν θα κερδίσουν ιδιαίτερα. Αντίθετα, θα ενδυναμωθούν πολλά μικρά κόμματα και είναι ευκαιρία να δούμε μια ανανέωση της πολιτικής σκηνής.
 
Κι εδώ προτείνω, μιας και η συνέντευξη αυτή φτάνει στο τέλος της, να αποφασίσει κάθε Έλληνας πολίτης τι θέλει: 
 
Θέλει πολιτικούς που δηλώνουν ξεδιάντροπα ότι «θα συνεργάζονταν με τον διάβολο»; Τέτοιους βρίσκει σε όλα τα κόμματα, από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή.
 
Ή θέλει πολιτικούς που θα ανορθώσουν την Ελλάδα και θα βοηθήσουν τους Έλληνες ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
 
Αν αποφασίσουν το δεύτερο, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αποτελεί μονόδρομο. Δεν υφίσταται άλλη Παράταξη που να αποτελείται από Συνειδητούς Ορθοδόξους Χριστιανούς και αγνούς Έλληνες Πατριώτες.
 
Και προκαλώ οποιονδήποτε να με διαψεύσει...!
 
Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως», εύχεται καλή επιτυχία στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και σε όλους τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές ! Καλή επιτυχία και σε εσένα Δημήτρη Σωτηρόπουλε ! Ο Θεός Βοηθός σας και Βοηθός μας !

ΠΗΓΗ: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2014/05/blog-post_5664.html