Translate

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: Πραγματική ανάγκη ή πολιτικόν πάιγνιο; Ξεκάθαρες απόψεις του επιτίμου προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Νικοπούλου! Σύντομες παρελθοντικές σημειώσεις από την δημόσια συζήτηση στη Θεολογική Σχολή! Hannibal ante portas! Του Παναγιώτη ΝούνηΤην 18η Φεβρουαρίου στο τμήμα Θεολογίας, στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, έγινε μία αρκετά σοβαρή επιστημονική δημόσια συζήτηση [1] εν ώρα μαθήματος και ανάμεσα των εκλεκτών ομιλητών ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου!
Είχα κρατήσει μερικές σημειώσεις παρατηρώντας το βίντεο, για να σας τις παραθέσω, και μια και είδα ότι το θέμα έχει ενδιαφέρον ακόμα αρκετό, νομίζω, ήρθε η ώρα να σας τις καταγράψω αυτές τις σημειώσεις και να τις μοιραστώ μαζί σας!
Ο κ. Νικόπουλος αναπτύσσει το θέμα περί της Συνταγματικής νομοθεσίας στα περί της αποστολής της παιδείας, τουτέστιν, ανάπτυξη της εθνικής αλλά και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων!

Αναπτύσσει το ερώτημα: «Ποια είναι η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων»; Και εκφράζει το σαφέστατο ότι, όλες οι διατάξεις του Συντάγματος θα πρέπει να αναφέρουν σε μία «Ανώτατη Αρχή»! Ποια να είναι άραγε αυτή η «Αρχή»;

Προσθέτει επίσης ο σεβαστός επίτιμος πρόεδρος Αρεοπαγίτης και τα εξής εκπληκτικά, ότι βασικά το Σύνταγμα, αναφέρει δογματικούς όρους για τους οποίους έγιναν οι ανάλογοι Οικουμενικοί δογματο-λογικοί αγώνες (πολλές φορές και αιματηροί!), ανα τους αιώνες, δια να καθιερωθούν στερεά αλλά και αμετάκλητα να θεσπισθούν θεοπτικώς ( τα ήδη διατυπωμένα εκ των Αγίων Γραφών και Πατερικών συγγραμμάτων!)  δια των αγίων Οικουμενικών Συνόδων  τα άγια δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως σε όρους και ιερούς Κανόνες, κόντρα στα αλλόδοξα, ετερόδοξα και αιρετικά συστήματα-διδασκαλειών  της ακάστοτε εποχής! Για τις οποίες αιρετικές διδασκαλείες μπορεί κάποιος να μάθει και να ερευνήσει μελετώντας Εκκλησιαστική Ιστορία και την Ιστορία των Δογμάτων.

Αυτό που πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε (είτε μας αρέσει είτε όχι!) πιστοί, άπιστοι, άθεοι, άθρησκοι,μασόνοι, οθωμανοί, αλλόδοξοι, ετερόδοξοι κ.λ.π. είναι ότι, το Σύνταγμα καθιερώνει ως
σημείο αναφοράς και ως Ανώτατη Αρχή του, Το Όνομα Της Αγίας Τριάδος!

Μια βασική σκέψη μας είναι ότι το θέμα  από θεολογικής αλλά και νομικής οπτικής, είναι για ποιάν αγία Τριάδα ομιλεί το Σύνταγμα, διότι «αγία Τριάδα» έχει ο Παπισμός αλλά και Προτεσταντισμός κ.α.! Άρα, είναι σαφέστατο τοις πάσι ότι πρόκειται περί της Ορθοδόξου Αγίας Τριάδος και όχι της όποιας άλλης κακόδοξης και αλλόδοξης αιρετικής «τριάδος»!
Ωστόσο μας προβληματίζει ο λόγος του Αρεοπαγίτου δικαστού, διότι συν τοις άλλοις προσθέτει και το εξής κριτικό ερώτημα «φανταστείτε να είχαμε άλλη προνομιακή Αρχή στο Σύνταγμα»! Προσθέτει παράλληλα ότι το άρθρο 16,2 είναι εναρμονισμένο με το προοίμιο της Ανωτάτης Αρχής αλλιώς καταργείται η βασική προοιμιακή Αρχή!

Φανταστείτε να είχαμε ως  Συνταγματική «Αρχή» μας, την Σαρία και τον Αλλάχ δηλαδή,  τον Vicarius Christi ή γιατί όχι τον Βούδα και τον Κομφούκιο(;!) Αν και πολλοί  «νεοέλληνες» αρχαιολάτρες γνωρίζω ότι, θα προτιμούσαν το παγανιστικό δωδεκάθεο ως Συνταγματική αρχή τους!

Εκφράζει όμως το καταληκτικό ισχυρό συμπέρασμά ο κ. δικαστής βάσει της νομικής και συνταγματικής επιστήμης ότι, τα πανεπιστήμια, λύκεια, γυμνάσια, δημοτικά, επι τη βάσει του Συντάγματος μας θα πρέπει να διδάσκουν την Ορθόδοξη Πατερική Χριστιανική πίστη και Ιερά Θεολογία μας!


Κάθε άλλη διδασκαλία είναι αντισυνταγματική!

Αυτό να το χωνέψουνε καλά οι διάφοροι  άσοφοι-σοφιστές ΚΑΙΡΟσκόποι καθηγητές μας, που κακό «καιρό» νά’ χουνε! Ελπίζοντας εμείς μετά από την μπόρα την δαιμονική να έλθει σε κάποια φάση και η λιακάδα η θεϊκή!

Τέλος, μας ξεκαθαρίζει ότι, δεν μπορεί σε Ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια να διδάσκεται άλλη θρησκεία όπως το Ισλάμ λ.χ., εκτός από την Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία και πίστη της Εκκλησίας μας!

Γι΄αυτό αξιότιμε κ. πρόεδρε Σταμούλη και λοιποί συνεργάτες και συνάδελφοι , του τμήματος της
Θεολογίας μας, αφήστε τους ανόητους προτεσταντισμούς ( θα λέτε μάλλον σίγουρα ότι γράφω εξυπνάδες ε; δεν είμαι και τόσο δα έξυπνος για να γράφω εξυπνάδες! Τις «εξυπνάδες» τις αφήνω για πάρτι σας! Οι προτεσταντισμοί όμως είναι ή δεν είναι ανόητοι; Εκεί είναι η ουσία!), της δήθεν   «θεολογικής διάκρισης» ότι, το πανεπιστήμιο διδάσκει γνώσεις και επιστήμη ενώ η Εκκλησία την Ορθόδοξη Θεολογία και κατήχηση! Αυτόν τον Λουθηρανικά [2]  «επιστημονικό αρειανισμό» σας,  βάλτε τον στην άκρη και εγκεντρισθείτε επι τέλους με τις σαφέστατες υποδείξεις του Συντάγματος μας αλλά και με τα Εκκλησιολογικά Πατερικά εντάλματα της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας [3] ! Εκτός και εάν το ακαδημαϊκό έδαφος δεν είναι έδαφος Ρωμαίικο, του Ελληνικού κράτους, αλλά υπόδουλο σε ξένα συμφέροντα, δηλαδή, έδαφος Γραικυλίστικο(;!) Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν σας, μιλάω περι εδαφών αντί για προσώπων! Ίσως έτσι είναι καλύτερα!


Το ερώτημα καλό;

Η πλάκα είναι αγαπημένε μου καθηγητά Σ., όταν σας ακούω να τα λέτε αυτά όλα τα «χαριτωμένα» με κάνετε να νοιώθω φιλοξενούμενος της Τουρκικής, Ιορδανικής [4] , Αμερικάνικης, Αραβικών Εμιράτων αλλά και Αγγλικής πρεσβείας!
Ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιο κ. καθηγητά!

Δεν ξέρω και που να ποντάρω ο έρμος, τόσες πολλές «υπερόριες πρεσβείες» με όλες τις έννοιες και σε όλα τα επίπεδα φυσικά, σφάζονται στα πόδια της Θεολογικής Σχολής μας,  με αυτά τα ανεξάντλητα «ιερά κονδύλια» ελέω Ευρώπης και Αμμάν, για να μας διαστρέψουν σώνει και καλά, δια του παναιρετικού πανθρησκειακού συγκρητικού Οικουμενισμού την Ιερά Ορθόδοξη και Πατερική Θεολογία μας, έτσι δεν θέλω να αδικήσω καμιά πρεσβεία! Όλες όσες αναφέραμε είναι στο καλάθι βάσει ντοκουμέντων και ακλόνητων στοιχείων τα οποία παραθέσαμε στην δημοσιότητα κατά το παρελθόν!


Όλες στο κόλπο είναι, μαζί με αυτές, δυστυχώς μπήκανε (εκών άκων!) και οι  23 καθηγητάδες μας (αν και θέλω να πιστεύω εμπειρικά πλέον και όχι θεωρητικά, διότι την έχω εισπράξει στην μούρη από τα γενοφάσκεια μου, η ψυχολογική βία είναι ότι χειρότερη και ανώτερη κάθε άλλης μορφής βίας…!) που ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικής δημιουργίας Ισλαμικών σπουδών! Πέραν της αντισυνταγματικής ενεργείας αυτής, η ενέργεια είναι παράλογη, ανυπόστατη επιστημονικώς διεθνολογικά, εντελώς αθεολόγητη επιστημονικά, αλλά και άκρως επικίνδυνη για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Μακεδονίας μας!

Καταλάβατε τι ενοοώ;

Αν όχι δείτε απλά το βίντεο, και το πάνω αλλά και τα κάτω!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:[1] [ΒΙΝΤΕΟ], ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ: Ο καίριος «ναρκαλιευτής», της ΚΑΙΡΟσκοπικής «θραυσματοβόλας νάρκης», τουτέστιν, συγκριτικά ερωτήματα του κ.Τσελεγγίδη περί της άκριτης ισλαμολαγνείας των οικουμενιστών συναδέλφων του! (ΜΕΡΟΣ Β΄),
[3]   ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ”, ΑΡΘΡΟ: «Η ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1850!»