Translate

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Ένας αποφατικός-αρνητικός σχολιασμός περι των επίκαιρων λεχθέντων του Ισλαμιστή Αχμάντ Ελντίν ( ΜΕΡΟΣ Γ΄)

     

                           ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΣΜΟΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ

                                                                                                              Του Παναγιώτη Νούνη


Συνεχίζεται ο αντιρρητικός σχολιασμός μας κατά των λεχθέντων του Ισλαμιστή κ. Αχμάντ Ελντίν με δύο επιπρόσθετα σημεία:

3ον] Με την παρερμηνεία όμως που κάνεις ειλικρινά, θα πρέπει στην περίπτωση σου, λίαν επιεικώς, να υποθέσω ότι θα έχεις μηδενική σχέση με την Χριστιανική θεολογία (ίσως και να πρέπει να αποκτήσεις κάποιο σοβαρό γνωσιολογικό επίπεδο, εάν θέλεις να σε λάβουμε σοβαρά υπόψιν και να σε υπολογίζουμε ως λόγιο Ισλαμιστή, αλλοιώς «σήκω και φύγε» (δικό σου το λεχθέν!), και μην ασκείς γελοία κριτική! Διότι απλά, μας θυμίζεις ακριβώς τους διάφορους Χιλιαστές/ Γιαχωβάδες που απομονώνουν σκόπιμα και δόλια ένα μέρος ενός χωρίου και μόνο, κολλημένοι στο γράμμα του, αδυνατώντας οι καϋμένοι να δούν το συνολικό πνεύμα των γραφομένων διότι αυτό εντέλει και διατάσσει η Σιωνιστική και Νεοαρειανιστική οργάνωσή τους “ΞΥΠΝΑ”! Πολύ αμφιβάλω εν πάση περιπτώση ότι, θα ξυπνήσουνε κάποτε, τόσο αυτοί όσο και εσείς οι φίλοι Ισλαμιστές! Φυσικά είναι χίλιες φορές προτιμότερο από αισθητικής απόψεως να γίνει κάποιος οπαδός και μέλος του Χιλιασμού αντί του Ισλαμισμού δια να μην χρειαστεί το σουνέτι! Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…!

Μόνο που μια και αναφέρω τον Αρειανισμό (= αιρετική κακοδοξία που διδάσκει ότι ο Χριστός ήτο μόνο άνθρωπος, δηλαδή κτίσμα και δημιούργημα!), φαίνεται ότι και το Ισλάμ ακριβώς την ίδια αιρετική και κακόδοξη άποψη και διδασκαλία έχει και διδάσκει για τον Θεάνθρωπο Χριστό! Έτσι λογικά συλλογιζόμενοι, τι εμποδίζει το Ισλάμ και τον Γιαχβισμό/Χιλιασμό να ακολουθούν ομοούσιες  αλλά  και ταυτόσημες «υστερικές παραφύσην» τακτικές παρερμηνίας, των αγίων μας Γραφών, ως σαν φανερά «νέο-απελπισμένοι» να περί-μαζέψουνε τα καημένα αδέσποτα «ά-λογα πρόβατα», τους θρησκόληπτους οπαδούς και νέα μέλη, για την λεγάμενη γνωστή ντουσιέρα «σφαγή του λογικού» τους; Θέλω να βάλω καλό λογισμό κ. Αχμάντ και επιλέγω να πιστέψω ότι δεν έχετε τέτοια δόλια κίνητρα κατά της Χριστιανικής Πολιτείας, που είστε και εσείς νόμιμος πολίτης της(;!) Αλλοιώς εάν συνεχίσετε δημόσια την παρερμηνεία των Χριστιανικών Βιβλικών κειμένων μας, θέλοντας και μη, λογικά θα μας βάλετε σε πολύ «κακούς λογισμούς» και θα αρχίσουμε να εικάζουμε ότι είστε σε εντεταλμένη (προσηλυτιστική βεβαίως-βεβαίως!) υπηρεσία, ξένων Ισλαμικών γνωστών αλλά και άγνωστων μυστικών υπηρεσιών! Πράγμα που απευχόμαστε καρδιακά να μην εμπλέκεστε σε τέτοια ειδεχθές πλοκάμια, διότι η α-θέλητη «μετανάστευσή» σας, με όλες τις έννοιες φυσικά, θα είναι προ των πυλών του τζαμιού σας…!

                                Η ΛΑΒΩΜΕΝΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ

4ον] Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζεις καλά, αν θές να είσαι έντιμος Έλληνας αλλά και καλός Ισλαμιστής ότι, τα Βιβλικά Χριστιανικά κείμενά μας ερμηνεύονται όχι με τα εκάστοτε θρησκειολογικά και ιδεολογικά, λόγου χάρη, Ισλαμικά, Γιαχβιστικά, Ταλμουδιστικά, Βουδιστικά, Σουφιστικά, Μασονικά, Μαρξιστικά, Καπιταλιστικά κ.λ.π. γυαλάκια, αλλά, με τα ερμηνευτικά κλειδιά της Ιεράς Κοινότητας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία αυτή  δημιούργησε και κατέγραψε την σύνολη και Ιστορική πορεία της στα Ιερά Κείμενα των Θεοπνεύστων αγίων Γραφών μας!

 Να το εκφράσω διαφορετικά;

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι κανένας Χριστιανός δεν μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα και με ακρίβεια το «ιερό» Κοράνιο πλήν των ερμηνευτών θεολογούντων του Ισλάμ! Το ίδιο ακριβώς και στην αντίθετη περίπτωση κ. Αχμάντ, γι’αυτό λοιπόν, αφήστε τα «χριστιανικά ακροβατικά» σε επιστήμονες και λόγιους του Ισλάμ, διότι πάσχετε από τον μισαλλόδοξο «λαβωμένο μονοθεϊσμό»! Και φυσικά όταν γράφω περι «θεοπνευστίας» φίλε Ισλαμιστή Αχμάντ, δεν εννοώ την ισλαμική θεοπνευστία σας, ούτε κάν την προτεσταντική ή και παπική θεοπνευστία, οι οποίες έμμεσα αλλά και άμεσα, πλήν σαφέστατα, εννοείτε όλοι εσείς, ως «ιερά και θεόπνευστα» τα βιβλία σας, διότι σας έπεσαν από τον ουρανό ως σαν το μάννα και τα ορτύκια των Ισραηλιτών ή ότι, τάχα μου, γράφτηκαν από το χέρι του Θεού, ή επίσης, το άλλο ανόητο μερικών «Χριστιανών», ότι δήθεν ο Θεός ψιθύριζε την κάθε λέξη στα αυτιά των Αποστόλων Του και αυτοί έγραφαν!(sic)

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αγαπητέ φίλε Αχμάντ, αποδίδουμε διαφορετική έννοια και ερμηνεία στην λέξη «θεοπνευστία», ενώ κατουσίαν απορίπτουμεν ολοκληρωτικά την κατά γράμμα θεοπνευστία, άσχετα εάν μερικοί Ορθ. Χριστιανοί κληρικοί, ιερο-κήρυκες και θεολόγοι εμμένουν να αγνοούν την Ορθοδοξοπατερική  σημασία και έννοια του θεολογικού αυτού όρου!

 Επίσης θεωρώ, απλά, άστοχη την ενέργεια σου να μας κάνεις ερμηνεία Βιβλικών κειμένων μια και δεν ανήκεις δυστυχώς στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας! Ενώ θεωρώ παράλληλα, λογικοφανή ως ένα σημείο, να  κρίνεις εξ απόψεως Ισλαμικής τα κείμενα αυτά, αλλά, όχι σε παρακαλώ κατά  το δοκούν και ως έτυχεν να λές ότι σου κατέβει!

Εάν αυτό δεν ονομάζεται φονταμενταλιστικός «ορθόδοξος ισλαμισμός» τότε, τι εστί φονταμενταλισμός;


                              Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ενώ απο την μια λές μιαν αλήθεια, και αυτήν μισή, προσπαθείς από την άλλη να την στηρίξεις με ισλαμικά ψεύδη!  Αλλά εάν έκανες τον κόπο και μελετούσες καλύτερα το Δευτερονόμιο, θα έβλεπες κάπου στο 6 κεφάλαιο ότι εκφράζει κάτι περι της «μεγάλης εντολής»! Στην οποία βάση αυτής, της «μεγάλη εντολής» κρέμονται όλοι οι νόμοι και οι προφήτες! Άρα, όλες οι Βιβλικές εντολές έχουν μία αναφορική (σημείο αναφοράς να το πούμε) Ανωτέρα Αρχή, στην οποία θα πρέπει να ερμηνεύσεις, βάση αυτής, τους διαφόρους νόμους! Το κλειδί αυτό υπάρχει εντός του Δευτερονομίου πράγμα που πιθανότατα από άγνοια (μη αγνή!) σου, μας το απέκρυψες σκόπιμα, διότι, σκοπός σου μάλλον είναι να αποδείξεις ότι μπορείς να ερμηνεύεις και τα Ιερά Κείμενά μας, πράγμα αδύνατο στην περίπτωσή σου αγαπητέ, τόσο  σε απολογητικό όσο και επιστημονικό επίπεδο! Έχεις σοβαρό έλλειμμα και στα δύο, όπως σου προ-αναφέραμε! Ενώ, ούτε κάν γνωρίζεις, με τα όσα άσκοπα φλυαρείς στους ομοδόξους σου, ποιά ή ποιές είναι οι ερμηνευτικές μέθοδοι, οδοί και τα ερμηνευτικά κλειδιά, ώστε να μπορείς να ξεκλειδώσεις τα Χριστιανικά Ορθόδοξα Ιερά Κείμενά!


Κλείνω προσωρινά και πάλι τον σχολιασμό μου, με ένα ερώτημα ρητορικής φύσεως και θα ακολουθήσουν προσεχώς ακόμα 4 σημεία: Ποιος λόγιος θεολόγος Ισλαμιστής έδωσε τέτοια ερμηνεία στο Δευτερονόμιο; Οι Ισλαμικές πηγές μας ενδιαφέρουν τι λένε κ. Αχμάντ (τις οποίες έχεις επικαλεστεί ουκ ολίγες φορές!) και όχι όσα κατεβάζει η κοιλιόπνευστη διάνοια σου! Κατανοητό; (Συνεχίζεται)