Translate

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ,"Η Μασονία στην Ελλάδα",βιβλιοπαρουσίαση!Kώστα Τσαρούχα, Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ποιοι είναι Μασόνοι; Εκδόσεις: Δωδώνη- Τέταρτη έκδοση, Αθήνα-Γιάννινα 1986,σσ.420.
 
                                                     Βιβλιοπαρουσίαση του Παναγιώτη Νούνη
Ό συγγραφέας του καλαίσθητου παρουσιαζόμενου τόμου είναι:ο Κώστας Τσαρούχας,ένας τολμηρός και ασυμβίβαστος δημοσιογράφος, ρεπόρτερ-ερευνητής! Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά,ελληνικά και ξένα. Είναι ο ρεπόρτερ που άνοιξε καινούριο δρόμο στο ρεπορτάζ ερευνώντας επίμονα πληροφορίες διαφόρων προσώπων,γεγονός το οποίο, συνέβαλλε να  άνοίξη ο δρόμος για ν’αποκαλυφθούν νοσηρές καταστάσεις.
Ο Κώστας Τσαρούχας  τελείωσε τη Νομική Σχολή αλλά και Πολιτικές Επιστήμες.
Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου, μετά από μία διαδυκτιακή γνωριμία που είχα με τον φίλο και αδελφό Κωνσταντίνο από Πειραιά!,Ξεκινήσαμε μια μέρα οι Αγιαντωνίτες με τον δάσκαλό μας,,π.Θεόδωρο Ζ. το 2012 από Θεσσαλονίκη για Πειραιά για την επιστημονική ημερίδα που διεξήχθη  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την αιρετική «μεταπατερική θεολογία»! Εκεί στην ημερίδα, ήρθε ποδηλατώντας ο καλός φίλος Κωνσταντίνος  και μου έφερε, ως ευλογία, αυτό το βιβλίο και τον ευχαριστώ πολύ!
 Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Σεραφείμ Δ.Φυντανίδης, τονίζοντας με νόημα: «Όσο οι μασόνοι θα παραμένουν στο σκοτάδι, να ξέρουν πώς κάποιος Κώστας Τσαρούχας  θα προσπαθεί να το τρυπήσει-όχι με μασωνικά σπαθιά, αλλά με την πένα του…» και προσθέτει ο γράφων, όποιος δεν έχει πένα σήμερα, έχει… πληκτρολόγιο…
Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς από τους τίτλους των ερευνών που δημοσιεύονται στο βιβλίο: «Πρωτοδικείο: Κρυφή και σκοτεινή οργάνωση η μασονία», «Μοιχεία και μασονία», «Να οι μασόνοι της χούντας», «Βαφτίζουν όποιον θέλουν τέκτονα», «Μπένε-Μπερίτ:Η υπέρ-στοά», «Μασονία,εκκλησία και συμφέροντα», «Και ο προσκοπισμός στα χέρια της Μασονίας», «Να γιατί η μασονία είναι θρησκεία», «Μασονία:Καταπατά τα ατομικά δικαιώματα», «Μια κολοσσίαία απάτη με πρωταγωνιστές Βατικανό και Μασόνους», «Γιατί οι δικαστές δεν επιτρέπεται να’ναι και Μασόνοι», «Μασονικά σύμβολα», «Μέλη των μασονικών στοών», «Αξιωματούχοι τέκτονες της Αθήνας» και άλλα σπουδαία αναλυτικά κεφάλαια με ντοκουμέντο τα 3.500 ονόματα Μασόνων!!!
Ως Ρωμηός, Έλληνας της Κύπρου δηλαδή, μου προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον και έκπληξη όταν μελέτησα ιδιαίτερα τα κεφάλαια της σπουδαίας αυτής έρευνας(σελ.33): «Μια δίκη που αφήνει φοβερά ερωτηματικά»! Πρόκειται για μίας τεραστίας σημασίας απόφαση του Εφετείου Κρήτης σε υπόθεση που αφορούσε την Μασονία όταν η εφημερίδα «Η Αλήθεια» στο υπ’αριθ.229/25.6.79 δημοσίευσε τα εξής: «…Κατασκοπεία εις βάρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων,από τις μασονικές Στοές Ηρακλείου και Χανιών κατά το 1974,σχετικά με το Κυπριακό,σε συνεργασία με το διεθνή σιωνισμό και την αμερικάνικη CIA…Αντεθνική δράση της μασονίας και στενή συνεργασία της με το διεθνή σιωνισμό και με απώτερο σκοπό της τη διάβρωση της Ορθοδοξίας και της κοινωνίας μας…»(;!).
Όπως επίσης,φέρει σε υπότιτλο στην συνέχεια(σελ.34) «Σχέσεις των τεκτόνων με την Κυπριακή Τραγωδία» αναφέρει τα άλλα εκπληκτικά: «Η μεγάλη Μασονική Στοά της Ελλάδας,στις 14 Ιουλίου 1974 έστειλε στις Στοές Ηρακλείου και Χανίων κρυπτογραφημένο σήμα και τις διέτασσε να παρακολουθούν τις κινήσεις όλων των Ενόπλων μας Δυνάμεων και να αναφέρουν επειγόντως τις κινήσεις αυτών…εξαιτίας της κατασκοπευτικής δράσεως των μασονικών αυτών Στοών σκοτώθηκαν στην Κύπρο δεκάδες στρατιώτες μας,που έφυγαν από τα Χανιά να πάνε αεροπορικώς στην Κύπρο…!».

Εστιάζω ειδικά στα σημεία αυτά(και θα συνεχίσω βέβαια στην πορεία της βιβλιοπαρουσίασης μου, να σας παραθέσω εν συντομία και τα άλλα κεφάλαια περι της Κύπρου μας) διότι πρόσφατα σε δημόσιο σχολιασμό μας και ειδικά σε ανάρτηση μας αντιτεκτονικών θεμάτων στο προφίλ(FB) του αγαπητού μας κατά τα άλλα,  διασήμου και μάχιμου(;) δημοσιογράφου εν Κύπρω κ.Λάζαρου Μαύρου, λάβαμεν απαξιωτικό σχολιασμό από μέρους του για το θέμα της Μασονίας,εκφράζοντας δημόσια σε σχόλιό του με ακρίβεια τα εξής: «… το θέμα της μασονίας έπαψε να μας ενδιαφέρει προ καιρού, έτσι δεν μας ενδιαφέρει και ούτε θέλουμε να ενδιαφερθούμεν…»(;;;!)

Κατά τα άλλα κ.Μαύρε είστε και μάχιμος; Τι να κάνουμε την «μάχιμη δημοσιογραφία» σας, όταν δεν μπορείτε να υπερβείτε κάποια όρια; Θα μου πείτε, καλά βρε Παναή, μα ο καλός(;) δημοσιογράφος κ.Λάζαρος Μαύρος πράττει όσα μπορεί και αναλύει εντός ορίων κάποια θέματα διότι είναι μισθωτός κάποιων αφεντικών! Δίκαιο θα έχετε θα πώ αλλά εν μέρει, διότι ανάλογη και ανωτέρα μάχιμη δημοσιογραφία έπραξε και ο κ.Τσαρούχας πράγμα που τον καταξίωσαν στη συνείδηση του κοινού σαν τολμηρό και ασυμβίβαστο δημοσιογράφο, πράγμα δύσκολο να αναφέρουμε το ίδιο επ’ακριβώς και για τον σεβαστό μας κ.Λ.Μαύρο! Άλλο Τσαρούχας και άλλο  Μαύρος!! Είναι σαν να λέμε το γνωστό προπαγανδιστικό ρεφρέν: «Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη,χιόνια η μιά και χιόνια η άλλη!»,μόνο που τα γεγονότα όμως σήμερα έρχονται να μας αποδείξουν περίτρανα ότι,ακόμα κι όταν χιονίζει ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ των δύο αυτών πόλεων! Διότι, ο μέν πρώτος με κίνδυνο της ζωής του, τα έβαλε(και θα τα βάζει διαχρονικά με τα συγγράμματά του) με το όλο σάπιο μασονικό σύστημα της εποχής του ενώ ο δεύτερος κάθεται στην ασφάλεια του ραδιοθαλάμου του και ασκεί περιστροφική κριτική(γύρω γύρω όλοι…) οξεία μέν κριτική, αλλά ως ενός σημείου, χωρίς να τολμά να μπεί στην ουσία και στον πυρήνα των εθνικών προβλημάτων της μαρτυρικής Κύπρου μας! Γιατί άραγε κ.Μαύρε; Ακόμα αναμένουμε να μας απαντήσετε στα πολλαπλά ερωτήματα μας που σας θέσαμε δημόσια, όταν βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με το πιο πάνω σχόλιό σας! Φυσικά το μεταπατερικό αμάρτημα του κ.Μαύρου είναι όχι μόνο ο άνευ επιχειρημάτων απαξιωτικός σχολιασμός του αλλά η διαγραφή όσων αντιμασονικών θεμάτων και άρθρων κοινοποιούσαμεν στο προσωπικό διαδυκτιακό χρονολόγιο του, στο λεγόμενο «φατσοβιβλίο» ή FB. Δυστυχώς ο κ.Μαύρος μας έχει απογοητεύσει βαθύτατα,γεγονός το οποίο συγκλόνισε συθέμελα τις συνειδήσεις αλλά και τους καλούς λογισμούς μας με αποτέλεσμα εκεί που τον ακούγαμε καθημερινά στις ραδιοφωνικές εκπομπές του και  διαβάζαμε ανελλιπώς το προσωπικό του ιστολόγιο, πλέον απαξιούμεν και αποφεύγουμεν με την σειρά μας να ενδιαφερόμαστε για όσα γράφει και εκφωνεί, ως ο διάβολος το λιβάνι! Σε περιπτώσεις σαν και αυτές λέμε μία θυμόσοφη παροιμία στο χωριό μου στην εύλαλη Κυπριακή διάλεκτο μας: «Καλός καλός ο σιοίρος(χοίρος) μας,μα εφκέιν(βγήκε) χαλαζιάρης(μη εδώδιμος)», ή το κλασικό λεχθέν, του φιλόσοφου Ρουσώ « όλες οι δυστυχίες μου προέρχονται από το γεγονός ότι είχα υπερβολικά καλή γνώμη για τους άλλους»!

Ελπίζω μόνο να έλαβα το μαθηματάκι μου και να ακολουθώ πλέον την σπουδαία συμβουλή του Λέο Μπουσκάλια «Ποτέ μην εξιδανικεύεις τους άλλους.Δεν θα ανταποκριθούν ποτέ στις προσδοκίες σου» αλλά ελπίζω συγγράφοντας αυτές τις γραμμές στον θεόπνευστο λόγο του αγίου γέροντος Παϊσίου «Πνευματική πρόοδος υπάρχει, εκεί που υπάρχει η αίσθηση ότι όλα είναι χάλια!».  Άρα, συν τις άλλοις ακόμα και χάλια δημοσιογραφία να έχουμε(που έχουμε αναμφισβήτητα) στην Κύπρο, λόγω των διαπλεκομένων συμφερόντων, έχουμε ραγδαία πνευματική πρόοδο των ενεργοποιημένων Χριστιανών στην Εκκλησιαστική κοινότητα! Αυτό ειδικά το τελευταίο γιατί το λέω; Το λέω ως ελπιδοφόρο μήνυμα,για όσους Ρωμηούς, ομογενείς Έλληνες της Κύπρου και Ελλαδίτες, αλλά και όσους ντόπιους Κύπριους και καλαμάράδες, μας διαβάζουν στην παρούσα φάση της βιβλιοπαρουσίασης μας με κριτική σκέψη με καράβι την ελπίδα

Ωστόσο, επανερχόμενοι τώρα στις γραμμές του σπουδαίου αυτού συγγράμματος του κ.Τσαρούχα θα ήταν εγκληματική η όποια παράλειψη μας (μιας και ασκήσαμε κριτική στην όλη στάση του αγαπητού δημοσιογράφου κ. Λ.Μαύρου) και των άλλων κεφαλαίων εν σχέση με την Κυπριακή Μασονία!

Στο 38ο κεφάλαιο(σελ.273) «Κύπρος:Ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό», ο Τσαρούχας ρίχνει άπλετο φώς στο σκοτάδι που καλύπτει τη μασονία της Κύπρου.Τα όσα στοιχεία παραθέτει ο συγγραφέας, ο αναγνώστης του βιβλίου μπορεί να αντιληφθεί σημαντικά πράγματα για τον εωσφορικό ρόλο και λόγο των Κυπρίων μασόνων στην πολιτικοκοινωνική ζωή της Μεγαλονήσου μας, όπως βεβαίως θα κατανοήσει τους βαθύτερους λόγους και αιτίες της σημερινής τραγικής καταστάσεώς μας σε όλα τα επίπεδα αλλά και την πλήρη άγνοια του λαού μας γύρω από την μασονία και τα διαβολικά τσιράκια της! Βαθιές είναι δυστυχώς οι ρίζες της μασονίας και στην Κύπρο μας!
Το
περισπούδαστο αυτό βιβλίο του Τσαρούχα βάσει των συγκλονιστικών στοιχείων και ντοκουμέντων του θα έπρεπε να φέρει τίτλο «Η μασονία στην Ελλάδα και στην Κύπρο» και όχι όπως κυκλοφορεί πλέον σε χιλιάδες εκδόσεις «Η μασονία στην Ελλάδα»,διότι αφιερώνει πέραν των οκτώ κεφαλαίων στο πόνημά του! Αναφέρει ειδικά ο Κ.Τ. : «Μια έρευνα,όμως του Κύπριου μασόνου Γ.Χ.Παπαχαραλάμπους έφερε στην επιφάνεια νέα στοιχεία…γράφει ο Παπαχαραλάμπους: « Κατά τάς αρχάς του 19ου αιώνος υπήρχον εν Κύπρω,και ιδιαιτέρως εν Λάρνακι,τέκτονες επονομαζόμενοι φραμασόνοι… όπως αναφέρεται εις την υπό ημερομηνίαν 2 Φεβρουαρίου 1815 αφοριστική κατά των τεκτόνων εγκύκλιον του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κυπριανού η οποία προλογίζει ως εξής: «…μανθάνομεν ανελπίστως με ούκ ολίγην δυσαρέσκειαν της ψυχής μας,ότι εφάνησαν…κάποιοι λαοπλάνοι,σκεύη κατηρτισμένα του σατανά,εργάται του διαβόλου…εξακολουθούντες αναιδώς και ανυποστόλως την διαβολική φραμασονία των,…σπουδάζουσι να τραβήξωσιν ικανούς,ού μόνον των ημετέρων ορθοδόξων,αλλά και εκ των Οθωμανών και μάλιστα εκλεκτών…!».
Τα σχόλια δικά σας αγαπητοί αναγνώστες μας! Αξίζει ή δεν αξίζει, να το αγοράσουμε και να μελετήσουμε, αυτό το οξυνούστατο σύγγραμμα του; Λαμβάνωντας φυσικά, υπόψιν σοβαρά, ότι η έρευνα του Τσαρούχα
δεν φέρει θεολογικό και εκκλησιολογικό ένδυμα έξωθεν και έσωθεν αλλά ερευνητικό βάσει ακλόνητων μαρτυριών,μαρτύρων και τεκμηριωμένων στοιχείων με εργαλείο την ρωμαλέα, έντιμη και μάχιμη δημοσιογραφική γραφίδα του, ως φιάλες οξυγόνου κάνει κατάδυση χίλιες λεύγες μέσα στον πυρήνα της εωσφορικής αυτής θρησκευτικής οργάνωσης, της μασονίας! Αυτό το οποίο δεν γνώριζα και το έμαθα μελετώντας ήταν ότι, η πόλη της Λεμεσού(ως λιμάνι) έγινε η κερκόπορτα από την οποία οι Άγγλοι έμπασαν την μασονία! Όμως, επειδή, ως χαρακτήρας, επεχθάνομαι να επιρίπτω ευθύνες στους άλλους για τις όσες κακοδαιμονίες  και δυσειδαιμονίες μας δέρνουν ως λαό, την κερκόπορτα κάποιοι εκ των έσωθεν ντόπιων και ημετέρων Λεμεσσιανών έμπασαν ως νέοι εξωμότες και ριψάσπιδες την μασονία ελέω Αγγλίας φυσικά! Κατά τα άλλα κάναμε και Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα, αποτίναξης της αποικιοκρατίας, ενώ τόσο τα αγγλικά κουσούρια(απάντων των επιπέδων,ξενόφερτο λεξιλόγιο,γκρήκλις,ξενομανία,σπουδές στην Αγγλία,αμοραλισμό και χαλαρότητα στα ήθη και έθιμά μας, νυκτερινή ζωή, κλάμπινγκ, ναρκωτικά κ.α. τόσα πολλά…), όσο και ο θυρεός πάνω από το προεδρικό μαζί με τα συμπαρομαρτούντα σε όλες τις εκφάνσεις της Κυπριακής Πολιτείας μας αχώριστη και αδιάιρετη είναι φυσικά και η λαοπλάνος μασονία, για την οποία, δεν ακούγεται κίχ, από πουθενά και κανέναν(ακόμη και από τους Εκκλησιαστικούς ποιμένες μας στην παρούσα φάση…!). Τόση εκκωφαντική ησυχία υπάρχει για το θέμα, που είναι να απορεί κανείς με τον εαυτό του εάν όντως υπάρχει τέτοιο πράγμα και εάν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο Τσαρούχας και άλλοι ερευνητές! Μία έρευνα σε ιστολόγια και σε σύγχρονα βιβλία άν κάνουμε, θα δούμε τι ρόλο παίζει η Κυπριακή Μασονία. Πιστεύετε και ερευνάτε συνεχώς αγαπητοί μου φίλοι!

Ένα υποκεφάλαιο(σελ.275) αναπτύσσει αναλυτικά τις Κυπριακές «Εννιά Στοές» οι οποίες υπάγονται στο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδος! Η εξάρτηση των Στοών της Κύπρου, εξ όσων έχομε εμβαθύνει κατά την μελέτη μας, είναι ολοκληρωτική από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Μέσω αυτής, οι κυπριακές συνδέονται με τη Διεθνή Μασονία!Αναφέρει ενδεικτικά ο Κ.Τ.: «Το πόσο ελέγχεται από τη μασονία ο κυπριακός κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται περίτρανα από τα ονόματα και τις ιδιότητες των Κυπρίων μασόνων, που παρατίθενται στις διπλανές στήλες…!» .

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και αυτό το εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για την Κυπριακή πραγματικότητα που διαβιούμε εν έτει 2014: «39. Παράνομοι οι Μασόνοι και στην Κύπρο», εκπληκτικό είναι το γεγονός που αναφέρει ο Κ.Τ. ότι, η Κυπριακή μασονία, δεν είναι αναγνωρισμένη από το κυπριακό κράτος σαν σωματείο αλλά, κινείται ανάμεσα στον απλοϊκό λαό μας, με την ανοχή(;) της Εκκλησίας (παρ’ότι στο παρελθόν την αφώρισε) και την προστασία της πολιτείας!

 

Ωστόσο,αλγεινή εντύπωση μου έκανε το υποκεφάλαιο «Αγωνία για την περιουσία»με αναφορά ότι,…οι μασόνοι της Κύπρου ίδρυσαν την «Αντιαναιμική Εταιρία Κύπρου(;!)». Να γελάσει κανείς ή να κλάψει αγαπητοί μου; Ιδού το φιλοσοφικό ερώτημα που προκύπτει με τις πάμπολλες αποκαλύψεις του συγγραφέα κ.Τσαρούχα! Λέει μετά ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός: «Όμορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικά πλασμένος», έχουν όμως έτσι τα πράγματα;
Ελπίδες ωστόσο γεννά, μία επιστολή σταλείσα  (σελ.281)από Κύπριους κατοίκους…η οποία μιλά από μόνη της: «…τώρα που επίσημα έγγραφα φανερώνουν τους υπαιτίους και τη συνεργασία των μασόνων για την προδοσία της Κύπρου και τίθεται πολιτικό θέμα στην Ελληνική Βουλή,εδώ τίποτα δε δημοσιεύεται…Μάλιστα,μερικές εφημερίδες που βρίζουν η μία την άλλη,καθημερινά δια ψύλλου πήδημα και ενσπείρουν τη διχόνοια και το φανατισμό,συνεργάζονται για να καλύψουν τα μασονικά βρομισμένα των…»(;!).Όπως επίσης «…οι μασόνοι στην Κύπρο ελέγχουν τα πάντα,από τον καιρό της ανεξαρτησίας(1960).Τους τοποθέτησαν σε θέσεις – κλειδιά οι Άγγλοι πριν φύγουν.Κι έκτοτε φροντίζουν να τους διαδεχθούν άλλοι μασόνοι στις θέσεις τους…Ρίξετε μονάχα μια ματιά στο βιβλίο του Σεργίου Νείλου-Στα παρασκήνια της κυπριακής μασονίας και θα το διαπιστώσετε αμέσως…Υπουργοί…βουλευτές, «κορυφαίοι» δημοσιογράφοι,λογοτέχνες,διευθυντές υπουργείων,τελωνείων,τραπεζών και οργανισμών,καθηγητές,απλοί έμποροι και ιδιώτες,νεολαία.Είμαστε σε θέση να τα γνωρίζομεν καλά όλα αυτά…», αυτά έγραψαν προς τον κ.Τσαρούχα οι αγαπητοί συμπολίτες μας, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα(απολογούμαι που είναι αδύνατο να σας αντιγράψω άπαντα τα γραφθέντα…υπόσχομαι όμως να επανέλθω με άλλο άρθρο περι Μασονίας σύντομα!).
Ο συγγραφέας όμως συνεχίζει τις εκπληκτικές αποκαλύψεις με το κεφάλαιο «40. Πώς δρούν οι Στοές στην Κύπρο»(σελ.286) και κλείνει το θέμα: «Με βάση τα συμπεράσματα από τις έρευνες…η ρουσφετολογική δεοντολογία έχει μετατραπεί σε μασονική πρακτική της καθημερινής ζωής.Στην προσπάθεια τους αυτοί πολλοί μασόνοι,αλλοίωσαν την ατομική προσωπικότητά.Και σχεδόν έχουν χάσει-επίσης πολλοί- την εθνική τους ταυτότητα…Είναι καιρός,πάντως,οι Κύπριοι μασόνοι,που κατέχουν θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση και ψηλές θέσεις στην Κυπριακή κοινωνία,να ξυπνήσουν από τη «χειμερία νάρκη»,που βρίσκονται.Και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σ’ολόκληρο τον Κυπριακό λαό,σε μια κρίσιμη καμπή της κυπριακής ιστορίας…Είναι καιρός οι αρχηγοί της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και στο λειτούργημά τους.Είναι καιρός ο κυπριακός λαός να μάθει ποιοι τον οδηγούν και πού…Να χρησιμοποιήσει πιά στο λεξιλόγιό του την άγνωστη,μέχρι σήμερα,λέξη «μασονία».Και να μάθει το πραγματικό της περιεχόμενο.Τότε,το επόμενο βήμα του δεν θα είναι άλλο,από το να ζητήσει-και μάλιστα,πολύ δημοκρατικά- το κλείσιμο όλων των Στοών. Ή να χυθεί πλήρες φώς σ’αυτές…». Εδώ να εκφράσουμε  τρείς(3) λέξεις για όσους θέλουν να κατανοήσουν τι θέλει να πεί ο ποιητής!
Γράψτε απλά στο διαδύκτιο «Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ» και θα βρείτε τα όσα δια της νομικής επιστήμης πράττει και καταγγέλει δημοσίως συχνά-πυκνά κατά της Ελλαδικής Μασωνίας και κατά του Διεθνούς Σιωνισμού(θα αναφερθούμε σε επόμενο εκτενέστερο άρθρο μας…ειδικά περι Σιωνισμού)!
Στο τέλος του βιβλίου του ο Τσαρούχας παραθέτει σπάνιο τεκμήριο απο 3.500  μέλη των μασονικών στοών στην Αθήνα κατά την περιόδο 1966-1978! Παραθέτει ωστόσο και ονόματα των αξιωματούχων τεκτόνων! Όπως και τα συμβούλια των επαρχιακών στοών(Βόλος,Αλεξανδρούπολη,Δράμα,Έδεσσα,Ελευσίνα,Θες/νίκη,κ.α.,…) με τα ονόματα των μασόνων!Αναφέρει επίσης και ονόματα μασόνων της Κύπρου(σελ.395) και τους επιφανείς μασόνους κυπριακών στοών! Αλλά κυρίως τα συμβούλια των στοών Κύπρου! Δεν παραλείπει ο Κ.Τ. να γράψει και τα ονόματα των μασόνων της Χούντας!!!
Τα κείμενα του όλου έργου του πλαισιώνονται από πολλές σπάνιες φωτογραφίες, όπως αυτή του εξωφύλου, βγαλμένη από τα άδυτα της Στοάς, φωτογραφία, η οποία έφτασε στα χέρια του συγγραφέα κάτω από περιπετειώδεις συνθήκες… Οι 11, που εικονίζονται με τα «διάσημα» του βαθμού τους αποτελούσαν το 1986 την ηγεσία της Μασονίας στην Ελλάδα! Άραγε μπορούμε να βρούμε ανάλογη φωτογραφία του σήμερα τόσο της Ελλαδικής όσο και της Κυπριακής μασονίας; Στην μέση της φωτογραφία,καθιστός στον θρόνο του(τρομάρα του) ο «Μέγας Διδάσκαλός» γνωστός δικηγόρος  κ. Χρήστος Μανέας!
Στην σελ. 417 βρίσκεται η πλούσια βιβλιογραφία! Ακολουθούν τα περιεχόμενα τα οποία παραθέσαμε αποσπάσματα ειδικά στα περι της Κυπριακής μασονίας! Η τελευταία σελίδα λευκή αναγράφει «κάθε γνήσιο αντίτυπο υπογράφεται από το συγγραφέα», πράγμα που φέρει με πένα την υπογραφή του!

Προσωπικά ο γράφων δεν έτυχε να γνωρίσει τον συγγραφέα, ούτε άλλα συγγράμματά του, πράγμα που ελπίζω να γίνει χάριτι Θεού!
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη Νάκυ! Άραγε, ποια να είναι αυτή η ψυχή;
Τέλος, θα ήθελα να απολογηθώ για την μακροσκελή βιβλιοπαρουσίαση μου, αλλά σκόπιμα ενεργώ έτσι! Αλλοιώς πώς θα σας κέντριζα το ενδιαφέρον για το βιβλίο το οποίο αξίζει να αποκτήσετε, αν όχι για σας, για τα παιδιά σας! Να μου επιτρέψετε να φέρω το προσωπικό ύφος της αναλυτικής βιβλιοπαρουσίασης και βιβλιοκρισίας. Σύντομα αρθρίδια βιβλιοπαρουσιάσεων μου την δίνουν στα νεύρα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βιβλία άνω των 300 σελίδων!

Επιτρέψτε μου εν κατακλείδι να παραθέσω το κερασάκι στην τούρτα αυτής της παρουσίασης από την επιστολή των Κύπριων αδελφών συναγωνιστών κατά των μασόνων, θεωρώντας προσωπικά το ποιο ουσιαστικό σημείο του όλου βιβλίου «… Πρέπει να ξυπνήσουμε τους Κύπριους. Πρέπει να μεγαλώσει αυτό το αρχικό τους ενδιαφέρον για τους μασόνους. Και το ρόλο τους εις το δράμα της Κύπρου… Ποιος κρατά κλειστό τον «φάκελο της Κύπρου»; Και τι ρόλο έχουν οι μασόνοι στις ενέργειες,που είχαν κατάληξη την παράδοση της Κύπρου στους αντίχριστους

Αντί επιλόγου θα θέσουμε ερωτήματα κρίσεως στα οποία θα βρείτε απαντήσεις μέσα στο βιβλίο:
1) Μια κοινωνία(Κύπρου και Ελλάδας π.χ.) που θέλει να λέγεται δημοκρατική, που υποτίθεται ότι παρέχει ίσες ευκαιρίες στα μέλη της, τι νόημα έχουν οι μυστικές μασονικές οργανώσεις;
2) Αν η μασονία είναι φιλοσοφικό εργαστήρι ή φιλανθρωπικό ίδρυμα, γιατί δεν ανοίγει τις Στοές της στο φώς;
3) Γιατί παραμένει επτασφράγιστο μυστικό στους κοινούς θνητούς το πολυώροφο κτίριο της οδού Αχαρνών και πλήθος άλλων μασονικών στοών;
4) Γιατί τα μέλη της να αναγνωρίζονται μεταξύ τους με συμβολικές χειρονομίες ερήμην των άλλων πολιτών;
5) Άραγε, τι κρύβεται πίσω από τις ποδίτσες, τα σπαθιά, τις νεκροκεφαλές, τα φανερά, αλληγορικά και μυστικά σύμβολα τους, τα «ουζαί-ουζαί» όπως και άλλα πολλά ακατονόμαστα που συνοδεύουν τις μυστικές συνεδριάσεις τους;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, δηλαδή, τα σκοτάδια της Μασονίας, φωτίζονται από έκδοση σε έκδοση… ελέω Κώστα Τσαρούχα! Τον ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας για την επίπονη χειρόγραφη προσπάθεια του. Φως, περισσότερο φως.Τα τελευταία λόγια του φιλόσοφου Γκαίτε δεν ήταν « Mehr Licht!»;


Υστερόγραφον:
Fiat Lux! Γενηθήτω Φως!!!
*(Η φιλολογική επιμέλεια είναι του κ. Βασιλείου Λιάκου)

2 σχόλια:

  1. Καλό το ερώτημα σου κ.Παναγιώτη!Μόνο που το συγκεκριμένο επειδή είναι του 1986 έχει εξαντληθεί καθώς έψαξα!Ίσως μία νεότερη έκδοση εάν ψάξεις όλο και κάτι θα βρείς!Πρέπει να ψάξεις,εάν δυσκολεύεσε να το βρείς...ίσως βρούμε άλλο τρόπο...έλα κάποια στιγμή προσωπικά στο Fb...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Αν έχετε την καλοσύνη παρακαλώ, μαζί με το σχόλιό σας, να βάζετε τουλάχιστον το βαφτιστικό σας όνομα!

2) Επίσης, σας παρακαλώ βαθέως να μην χρησιμοποιείτε την βαρβαρική γλώσσα των Νεογραικύλωνστα σχόλιά σας, τα λεγάμενα "greeklish", διότι εκνευρίζομαι τα μέγιστα και ΔΕΝ θα αναρτώνται!

3) Εάν κάπου, δεν συμφωνείτε σε όσα περιγράφω, πολύ απλά και με επιχειρήματα αναμένω την αντίθετη προσωπική γνώμη και άποψή σας!


ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: panagiotisnounis@gmail.com