Translate

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ,"Η Μασονία στην Ελλάδα",βιβλιοπαρουσίαση!
Kώστα Τσαρούχα, Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ποιοι είναι Μασόνοι; Εκδόσεις: Δωδώνη- Τέταρτη έκδοση, Αθήνα-Γιάννινα 1986,σσ.420.
 
                        Βιβλιοπαρουσίαση του Παναγιώτη Νούνη
Ό συγγραφέας του καλαίσθητου παρουσιαζόμενου τόμου είναι: ο Κώστας Τσαρούχας, ένας τολμηρός και ασυμβίβαστος δημοσιογράφος, ρεπόρτερ-ερευνητής! Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, ελληνικά και ξένα. Είναι ο ρεπόρτερ που άνοιξε καινούριο δρόμο στο ρεπορτάζ ερευνώντας επίμονα πληροφορίες διαφόρων προσώπων, γεγονός το οποίο, συνέβαλλε να  άνοίξη ο δρόμος για ν’αποκαλυφθούν νοσηρές καταστάσεις. 

Ο Κώστας Τσαρούχας  τελείωσε τη Νομική Σχολή αλλά και Πολιτικές Επιστήμες.

Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου, μετά από μία διαδυκτιακή γνωριμία που είχα με τον φίλο και αδελφό Κωνσταντίνο από Πειραιά! Ξεκινήσαμε, μια μέρα, οι Αγιαντωνίτες, με τον δάσκαλό μας π.Θεόδωρο Ζ., το 2012, από Θεσσαλονίκη για Πειραιά, για την επιστημονική ημερίδα, που διεξήχθη  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, περί της  αιρετικής «μεταπατερικής θεολογίας»· εκεί στην ημερίδα, ήρθε ποδηλατώντας, ο καλός φίλος Κωνσταντίνος  και μου έφερε, ως ευλογία, αυτό το βιβλίο και τον ευχαριστώ πολύ!


 Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Σεραφείμ Δ.Φυντανίδης, τονίζοντας με νόημα: «Όσο οι μασόνοι θα παραμένουν στο σκοτάδι, να ξέρουν πώς κάποιος Κώστας Τσαρούχας  θα προσπαθεί να το τρυπήσει-όχι με μασωνικά σπαθιά, αλλά με την πένα του…» και προσθέτει ο γράφων, όποιος δεν έχει πένα σήμερα, έχει… πληκτρολόγιο…

Αναφέρουμε ενδεικτικά, μερικούς από τους τίτλους, των ερευνών, που δημοσιεύονται στο βιβλίο: «Πρωτοδικείο: Κρυφή και σκοτεινή οργάνωση η μασονία», «Μοιχεία και μασονία», «Να οι μασόνοι της χούντας», «Βαφτίζουν όποιον θέλουν τέκτονα», «Μπένε-Μπερίτ: Η υπέρ-στοά», «Μασονία, εκκλησία και συμφέροντα», «Και ο προσκοπισμός στα χέρια της Μασονίας», «Να γιατί η μασονία είναι θρησκεία», «Μασονία: Καταπατά τα ατομικά δικαιώματα», «Μια κολοσσίαία απάτη με πρωταγωνιστές Βατικανό και Μασόνους», «Γιατί οι δικαστές δεν επιτρέπεται να’ναι και Μασόνοι», «Μασονικά σύμβολα», «Μέλη των μασονικών στοών», «Αξιωματούχοι τέκτονες της Αθήνας» και άλλα σπουδαία αναλυτικά κεφάλαια, με ντοκουμέντο, τα 3.500 ονόματα διαφόρων γνωστών καί άγνωστων Μασόνων!!!

Ως Ρωμηός καί Έλληνας της Κύπρου δηλαδή, μου προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον και έκπληξη συνάμα, όταν μελέτησα, ιδιαίτερα, τα κεφάλαια της σπουδαίας αυτής έρευνας (σελ.33): «Μια δίκη που αφήνει φοβερά ερωτηματικά»!

Πρόκειται, για μίας τιτάνιας σημασίας, απόφαση, του Εφετείου Κρήτης, σε υπόθεση που αφορούσε την Μασονία, όταν η εφημερίδα «Η Αλήθεια» στο υπ’αριθ.229/25.6.79 δημοσίευσε τα εξής: 

«…Κατασκοπεία εις βάρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, από τις μασονικές Στοές Ηρακλείου και Χανιών κατά το 1974, σχετικά με το Κυπριακό, σε συνεργασία με το διεθνή σιωνισμό και την αμερικάνικη CIA… Αντεθνική δράση της μασονίας και στενή συνεργασία της με το διεθνή σιωνισμό και με απώτερο σκοπό της τη διάβρωση της Ορθοδοξίας και της κοινωνίας μας…» (;!)

Όπως επίσης, φέρει σε υπότιτλο στην συνέχεια (σελ.34) «Σχέσεις των τεκτόνων με την Κυπριακή Τραγωδία» αναφέρει τα άλλα εκπληκτικά: «Η μεγάλη Μασονική Στοά της Ελλάδας, στις 14 Ιουλίου 1974 έστειλε στις Στοές Ηρακλείου και Χανίων κρυπτογραφημένο σήμα και τις διέτασσε να παρακολουθούν τις κινήσεις όλων των Ενόπλων μας Δυνάμεων και να αναφέρουν επειγόντως τις κινήσεις αυτών…εξαιτίας της κατασκοπευτικής δράσεως των μασονικών αυτών Στοών σκοτώθηκαν στην Κύπρο δεκάδες στρατιώτες μας, που έφυγαν από τα Χανιά να πάνε αεροπορικώς στην Κύπρο…»!!!


Εστιάζω ειδικά στα σημεία αυτά (και θα συνεχίσω βέβαια, στην πορεία της βιβλιοπαρουσίασης μου, να σας παραθέσω, εν συντομία και τα άλλα αξισημείωτα κεφάλαια περι της Κύπρου μας) διότι πρόσφατα, σε δημόσιο σχολιασμό μας και ειδικά σε ανάρτηση μας, περί αντιτεκτονικών θεμάτων, στο προφίλ (FB) του αγαπητού μας κατά τα άλλα,  διάσημου και μάχιμου (;) δημοσιογράφου, εν Κύπρω, κ.Λάζαρου Μαύρου, λάβαμεν έναν απαξιωτικό σχολιασμό, από μέρους του, για το θέμα της Μασονίας, εκφράζοντας δημόσια μάλιστα, σε σχόλιό του, με ακρίβεια σχεδόν τα εξής: «… το θέμα της μασονίας έπαψε να μας ενδιαφέρει προ καιρού, έτσι δεν μας ενδιαφέρει και ούτε θέλουμε να ενδιαφερθούμεν…» (!!!)

Στά ἐθνικο-πολιτικά θέματα εἶναι ἄριστος δημοσιογράφος καί ουδείς τό ἀμφισβητεί αὐτό!
Φυσικά ὅμως, σπάνια οἰ ἄριστοι δημοσιογράφοι, ἐξετάζουν ἤ ἐρευνοῦν, καί τί κρύβεται πίσω ἀπ΄τίς κουρτίνες περί τῶν σκοτεινῶν λεσχῶν πού παίζουν σημαντικό ρόλο καί λόγο, στά πολιτικο-οἰκονομικά δρώμενα, τῶν χωρῶν...


-Κατά τα άλλα κ. Μαύρε είστε και μάχιμος; 
   

-Τι να κάνουμε, την «μάχιμη δημοσιογραφία» σας, όταν δεν μπορείτε να υπερβείτε κάποια λελογισμένα δημοσιογραφικά όρια; 

 
Θα μου πείτε: -καλά βρε Παναγή, μα ο καλός δημοσιογράφος κ. Λάζαρος Μαύρος, πράττει όσα μπορεί, και δύναται νά αναλύει εντός των λογικών ορίων του, κάποια θέματα, διότι είναι μισθωτός κάποιων αφεντικών! "Δίκαιο θα έχετε", θα πώ, αλλά εν μέρει, διότι ανάλογη και μάλλον ανωτέρα, μάχιμη δημοσιογραφία, έπραξε και ο κ.,Τσαρούχας, πράγμα που τον καταξίωσε, στη συνείδηση του κοινού, σαν τολμηρό και ασυμβίβαστο δημοσιογράφο, πράγμα το οποίον είναι δύσκολο, να  το αναφέρουμε, το ίδιο επ’ακριβώς και για τον σεβαστό μας κ. Λ. Μαύρο

Άλλο Τσαρούχας και άλλο  Μαύρος!!!

Είναι σαν να λέμε το γνωστό προπαγανδιστικό ρεφρέν: «Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη, χιόνια η μιά και χιόνια η άλλη!» μόνο που τα γεγονότα όμως, σήμερα, έρχονται να μας αποδείξουν περίτρανα ό,τι ακόμα κι όταν χιονίζει, ουδεμία σχέση, υφίσταται ,μεταξύ των δύο αυτών πόλεων! Διότι στά περί των πιό πάνω δημοσιογράφων, ο μέν πρώτος, με κίνδυνο της ζωής του, τα έβαλε (και θα τα βάζει διαχρονικά με το συγκεκριμένο σύγγραμμά του) με το όλο σάπιο, μασονικό σύστημα, της εποχής του, ενώ ο δεύτερος κάθεται στην ασφάλεια του ραδιοθαλάμου του και ασκεί, περιστροφική κριτική (γύρω γύρω όλοι… στήν μέση ο Μανώλο-Μαύρος) οξεία μέν κριτική, αλλά ως ενός σημείου, χωρίς να τολμά να μπεί, στην ουσία και στον πυρήνα των εθνικών προβλημάτων, της μαρτυρικής Κύπρου μας! Γιατί άραγε κ. Μαύρε; Ακόμα αναμένουμε να μας απαντήσετε, στα πολλαπλά ερωτήματα μας, που σας θέσαμε δημόσια, όταν βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, με το πιο πάνω συγκεκριμένο απαξιωτικό σχόλιό σας, περί των μασόνων! 

Φυσικά το μεταπατορικό, αμάρτημα του κ. Μαύρου είναι, όχι μόνον, ο άνευ επιχειρημάτων καί ο απαξιωτικός σχολιασμός του, αλλά η διαγραφή,  όσων τυχόν αντιμασονικών θεμάτων και άρθρων, κοινοποιούσαμεν, στο προσωπικό διαδυκτιακό χρονολόγιο του, στο λεγόμενο «φατσοβιβλίο» ή FB. 

Δυστυχώς ο κ. Μαύρος, μας έχει απογοητεύσει βαθύτατα, γεγονός το οποίο, συγκλόνισε συνθέμελα, τις συνειδήσεις αλλά και τους καλούς λογισμούς μας, με αποτέλεσμα, εκεί που τον ακούγαμε καθημερινά στις ραδιοφωνικές εκπομπές του και τόν  διαβάζαμε ανελλιπώς, εις το προσωπικό του ιστολόγιο, πλέον απαξιούμεν και αποφεύγουμεν, με την σειρά μας, να ενδιαφερόμαστε για όσα γράφει και εκφωνεί, ως "ο διάβολος το λιβάνι"! Σε περιπτώσεις σαν και αυτές, λέμεν μία θυμόσοφη παροιμία στο χωριό μας, στην εύλαλη Κυπριακή διάλεκτο μας: «Καλός καλός ο σιοίρος (=χοίρος) μας, μα εφκέϊν (=βγήκε) χαλαζιάρης (=μη εδώδιμος)», ή και άλλο, το κλασικό λεχθέν, του φιλόσοφου Ρουσώ: «όλες οι δυστυχίες μου προέρχονται από το γεγονός ότι είχα υπερβολικά καλή γνώμη για τους άλλους»!

Ελπίζω μόνο να έλαβα το μαθηματάκι μου και να ακολουθώ πλέον, την σπουδαία συμβουλή, του Λέο Μπουσκάλια: «Ποτέ μην εξιδανικεύεις τους άλλους. Δεν θα ανταποκριθούν ποτέ στις προσδοκίες σου» · καί μάλιστα ελπίζω, συγγράφοντας αυτές τις ελάχιστες γραμμές, στον θεόπνευστο λόγο, του αγίου γέροντος Παϊσίου: «Πνευματική πρόοδος υπάρχει, εκεί που υπάρχει η αίσθηση ότι όλα είναι χάλια!».  Άρα, συν τις άλλοις ακόμα και χάλια δημοσιογραφία να έχουμε (που έχουμε αναμφισβήτητα) στην Κύπρο, λόγω των διαπλεκομένων συμφερόντων, έχουμε ραγδαία πνευματική πρόοδο των ενεργοποιημένων Χριστιανών στην Εκκλησιαστική κοινότητα! 

Αυτό ειδικά το τελευταίο γιατί το λέγω; Το λέω ως ελπιδοφόρο μήνυμα, για όσους Ρωμηούς Νεοκυπρίους, γιά τους ομογενείς Έλληνες της Κύπρου και αδελφούς Ελλαδίτες, αλλά και γιά όσους ντόπιους Κύπριους και καλαμαράδες, που τυχόν και μας διαβάζουσιν, στην παρούσα φάση, της βιβλιοπαρουσίασης μας, με κριτική σκέψη καί με καράβι την ελπίδα


Ωστόσο, επανερχόμενοι τώρα, στις γραμμές του σπουδαίου αυτού συγγράμματος, του κ.Τσαρούχα, θα ήταν εγκληματική, η όποια τυχούσα παράλειψη μας (μιας και ασκήσαμε μίαν λογική κριτική, στην όλη στάση, του αγαπητού δημοσιογράφου κ. Λ. Μαύρου) νά μήν παραθέσουμεν μερικά δείγματα καί μερικών άλλων κεφαλαίων εν σχέσει με την Κυπριακή Μασονία...

Στο 38ο κεφάλαιο (σελ.273) «Κύπρος: Ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό», ο Τσαρούχας, ρίχνει άπλετο φώς στο σκοτάδι, που καλύπτει, τη μασονία της Κύπρου.Τα όσα στοιχεία μας παραθέτει ο καλός συγγραφέας, ο αναγνώστης του βιβλίου μπορεί να αντιληφθεί, σημαντικά πράγματα, για τον εωσφορικό ρόλο και λόγο, των Κυπρίων μασόνων στην πολιτικοκοινωνική ζωή της Μεγαλονήσου μας, όπως βεβαίως θα κατανοήσει ο καθένας μας, τους βαθύτερους λόγους και τις αιτίες της σημερινής τραγικής καταστάσεώς μας καί αποστασίας μας, σε όλα τα επίπεδα της ζωής, αλλά ταυτόχρονα μαζί, και την πλήρη άγνοια, του λαού μας, γύρω από την μασονία και τα διαβολικά τσιράκια καί συστήματά της! 

Βαθιές είναι, δυστυχώς, οι ρίζες της μασονίας και στην Κύπρο μας...

Το
περισπούδαστο αυτό βιβλίο, του Τσαρούχα, βάσει των συγκλονιστικών στοιχείων και ντοκουμέντων του, θα έπρεπε να φέρει ως τίτλο του: «Η μασονία στην Ελλάδα και στην Κύπρο» και όχι όπως κυκλοφορεί πλέον, σε κατα χιλιάδες εκδόσεις ως: «Η μασονία στην Ελλάδα», διότι αφιερώνει καλώς, πέραν των οκτώ κεφαλαίων, περί τής Κυπριακής Μασονίας, στο πόνημά του!

 Αναφέρει ειδικά ο Κ.Τ. : «Μια έρευνα, όμως του Κύπριου μασόνου Γ. Χ. Παπαχαραλάμπους έφερε στην επιφάνεια νέα στοιχεία… γράφει ο Παπαχαραλάμπους: «Κατά τάς αρχάς του 19ου αιώνος υπήρχον εν Κύπρω, και ιδιαιτέρως εν Λάρνακι, τέκτονες επονομαζόμενοι φραμασόνοι όπως αναφέρεται εις την υπό ημερομηνίαν 2 Φεβρουαρίου 1815 αφοριστική κατά των τεκτόνων εγκύκλιον του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κυπριανού η οποία προλογίζει ως εξής: «…μανθάνομεν ανελπίστως με ούκ ολίγην δυσαρέσκειαν της ψυχής μας, ότι εφάνησαν… κάποιοι  λαοπλάνοισκεύη κατηρτισμένα του σατανά, εργάται του διαβόλου…εξακολουθούντες αναιδώς και ανυποστόλως την διαβολική φραμασονία των,…σπουδάζουσι να τραβήξωσιν ικανούς, ού μόνον των ημετέρων ορθοδόξων, αλλά και εκ των Οθωμανών και μάλιστα εκλεκτών…»!


Τα σχόλια καί τά συμπεράσματα είναι δικά σας αγαπητοί αναγνώστες μας!

 Αξίζει ή δεν αξίζει, να το αγοράσουμε και να μελετήσουμε, αυτό το οξυνούστατο σύγγραμμα του; Λαμβάνωντας φυσικά, υπόψιν σοβαρά, ότι η έρευνα του Τσαρούχα, δεν φέρει θεολογικό και εκκλησιολογικό ένδυμα, έξωθεν και έσωθεν, αλλά ερευνητικό βάσει ακλόνητων μαρτυριών, μαρτύρων και τεκμηριωμένων στοιχείων, με εργαλείο μάλιστα, την ρωμαλέα, έντιμη και μάχιμη δημοσιογραφική γραφίδα του, ως φιάλες οξυγόνου, κάνει κατάδυση, χίλιες λεύγες μέσα στον πυρήνα της εωσφορικής, αυτής θρησκευτικής οργάνωσης, της μασονίας! Αυτό το οποίο δεν γνώριζα και το έμαθα μελετώντας το, ήταν ό,τι η πόλη της Λεμεσού (ως λιμάνι), έγινε η κερκόπορτα, από την οποία οι Άγγλοι έμπασαν την μασονία! Όμως επειδή, ως χαρακτήρας, επεχθάνομαι τα μέγιστα, να επιρίπτω ευθύνες στους άλλους, για τις όσες κακοδαιμονίες  και δεισιδαιμονίες, μας δέρνουν ως λαό, την κερκόπορτα, κάποιοι εκ των έσωθεν ντόπιων και ημετέρων Γραικύλων-Λεμεσσιανών, έμπασαν, ως νέοι εξωμότες και ριψάσπιδες, την μασονία, ελέω της Αγγλίας φυσικά! Κατά τα άλλα, κάναμε και Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα, αποτίναξης της αποικιοκρατίας, ενώ τόσο τα αγγλικά κουσούρια (απάντων των επιπέδων, ξενόφερτο λεξιλόγιο, τά "γκρήκλις", ξενομανία, σπουδές στην Αγγλία, "φαστφουτάδικα", αμοραλισμό και χαλαρότητα στα ήθη και τα έθιμά μας, νυκτερινή ζωή, "κλάμπινγκ", ναρκωτικά κ.α. τόσα πολλά...)· Μέχρι και ο "Προεδρικός θυρεός" πάνω από την είσοδο του προεδρικού μας, μαζί με τα κάθε λογής, συμπαρομαρτούντα, σε όλες τις εκφάνσεις, της Κυπριακής Πολιτείας μας, αχώριστη και αδιαίρετη είναι φυσικά, και η λαοπλάνος μασονία, για την οποία: "δεν ακούγεται κίχ" από πουθενά και κανέναν (ακόμη και από τους Εκκλησιαστικούς ποιμένες μας στην παρούσα φάση…)! Τόση εκκωφαντική ησυχία, υπάρχει για το θέμα, που είναι να απορεί κανείς, με τον εαυτό του, εάν όντως υπάρχει τέτοιο πράγμα και εάν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο Τσαρούχας και άλλοι ερευνητές!

 Μία έρευνα όμως, σε έγκριτα ιστολόγια και σε σύγχρονα βιβλία, άν κάνουμε, θα δούμε τι ρόλο παίζει η Κυπριακή Μασονία στά πράγματα.

 Πιστεύετε και ερευνάτε συνεχώς αγαπητοί μου φίλοι!

Ένα υποκεφάλαιο (σελ.275) αναπτύσσει αναλυτικά τις Κυπριακές «Εννιά Στοές» οι οποίες υπάγονται στο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδος! Η εξάρτηση των Στοών της Κύπρου, εξ όσων έχομε εμβαθύνει κατά την μελέτη μας, είναι ολοκληρωτική από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Μέσω αυτής, οι κυπριακές συνδέονται με τη Διεθνή Μασονία! Αναφέρει ενδεικτικά ο Κ.Τ.: «Το πόσο ελέγχεται από τη μασονία ο κυπριακός κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται περίτρανα από τα ονόματα και τις ιδιότητες των Κυπρίων μασόνων, που παρατίθενται στις διπλανές στήλες…!» .

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και αυτό το εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για την Κυπριακή πραγματικότητα που διαβιούμε εν έτει 2014: «39. Παράνομοι οι Μασόνοι και στην Κύπρο», εκπληκτικό είναι το γεγονός που αναφέρει ο Κ.Τ. ότι, η Κυπριακή μασονία, δεν είναι αναγνωρισμένη από το κυπριακό κράτος σαν σωματείο αλλά, κινείται ανάμεσα στον απλοϊκό λαό μας, με την ανοχή(;) της Εκκλησίας (παρ’ότι στο παρελθόν την αφώρισε) και την προστασία της πολιτείας!

 

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση μου έκανε το υποκεφάλαιο: «Αγωνία για την περιουσία» με αναφορά ό,τι… οι μασόνοι της Κύπρου ίδρυσαν την «Αντιαναιμική Εταιρία Κύπρου(;!)». Να γελάσει κανείς, ή να κλάψει, αγαπητοί μου; Ιδού το κατεξοχήν, φιλοσοφικό ερώτημα, που προκύπτει, με τις πάμπολλες αποκαλύψεις του συγγραφέα κ.Τσαρούχα! Λέει μετά ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός: «Όμορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικά πλασμένος», έχουν όμως έτσι τα πράγματα;

Ελπίδες ωστόσο, γεννά, μία επιστολή σταλείσα  (σελ.281) από Κύπριους κατοίκους… η οποία μιλά από μόνη της: «…τώρα που επίσημα έγγραφα φανερώνουν τους υπαιτίους και τη συνεργασία των μασόνων για την προδοσία της Κύπρου και τίθεται πολιτικό θέμα στην Ελληνική Βουλή, εδώ τίποτα δε δημοσιεύεται…Μάλιστα, μερικές εφημερίδες που βρίζουν η μία την άλλη, καθημερινά δια ψύλλου πήδημα και ενσπείρουν τη διχόνοια και το φανατισμό, συνεργάζονται για να καλύψουν τα μασονικά βρομισμένα των…»(;!) Όπως επίσης «…οι μασόνοι στην Κύπρο ελέγχουν τα πάντα, από τον καιρό της ανεξαρτησίας (1960).Τους τοποθέτησαν σε θέσεις – κλειδιά οι Άγγλοι πριν φύγουν. Κι έκτοτε φροντίζουν να τους διαδεχθούν άλλοι μασόνοι στις θέσεις τους…Ρίξετε μονάχα μια ματιά στο βιβλίο του Σεργίου Νείλου-Στα παρασκήνια της κυπριακής μασονίας και θα το διαπιστώσετε αμέσως… Υπουργοί… βουλευτές, «κορυφαίοι» δημοσιογράφοι, λογοτέχνες, διευθυντές υπουργείων, τελωνείων, τραπεζών και οργανισμών, καθηγητές, απλοί έμποροι και ιδιώτες, νεολαία. Είμαστε σε θέση να τα γνωρίζομεν καλά όλα αυτά…», αυτά έγραψαν προς τον κ.Τσαρούχα οι αγαπητοί συμπολίτες μας, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα (απολογούμαι που είναι αδύνατο να σας αντιγράψω άπαντα τα γραφθέντα…υπόσχομαι όμως να επανέλθω με άλλο άρθρο περι Μασονίας σύντομα!).Ο συγγραφέας όμως συνεχίζει τις εκπληκτικές αποκαλύψεις με το κεφάλαιο: «40. Πώς δρούν οι Στοές στην Κύπρο» (σελ.286) και κλείνει το θέμα: «Με βάση τα συμπεράσματα από τις έρευνες… η ρουσφετολογική δεοντολογία έχει μετατραπεί σε μασονική πρακτική της καθημερινής ζωής. Στην προσπάθεια τους αυτοί πολλοί μασόνοι, αλλοίωσαν την ατομική προσωπικότητά. Και σχεδόν έχουν χάσει-επίσης πολλοί- την εθνική τους ταυτότητα…Είναι καιρός, πάντως, οι Κύπριοι μασόνοι, που κατέχουν θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση και ψηλές θέσεις στην Κυπριακή κοινωνία, να ξυπνήσουν από τη «χειμερία νάρκη», που βρίσκονται. Και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σ’ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, σε μια κρίσιμη καμπή της κυπριακής ιστορίας… Είναι καιρός οι αρχηγοί της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και στο λειτούργημά τους. Είναι καιρός ο κυπριακός λαός να μάθει ποιοι τον οδηγούν και πού… Να χρησιμοποιήσει πιά στο λεξιλόγιό του την άγνωστη, μέχρι σήμερα, λέξη «μασονία». Και να μάθει το πραγματικό της περιεχόμενο. Τότε, το επόμενο βήμα του δεν θα είναι άλλο, από το να ζητήσει-και μάλιστα, πολύ δημοκρατικά- το κλείσιμο όλων των Στοών. Ή να χυθεί πλήρες φώς σ’αυτές…». 

Εδώ φυσικά, να εκφράσουμε  τρείς (3) λέξεις για όσους θέλουν να κατανοήσουν τι θέλει να πεί ο ποιητής!


Γράψτε απλά στο διαδύκτιο: «Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ» και θα βρείτε, τα όσα δια της νομικής επιστήμης, πράττει και καταγγέλει, δημοσίως, συχνά-πυκνά, κατά της Ελλαδικής Μασωνίας και κατά του Διεθνούς Σιωνισμού (θα αναφερθούμε σε επόμενο εκτενέστερο άρθρο μας…ειδικά περι Σιωνισμού).

Στο τέλος του βιβλίου του, ο Τσαρούχας, παραθέτει, σπάνιο τεκμήριο, απο 3.500  μέλη των μασονικών στοών, στην Αθήνα κατά την περιόδο 1966-1978! Παραθέτει ωστόσο και ονόματα των αξιωματούχων τεκτόνων! Όπως και τα συμβούλια των επαρχιακών στοών (Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Έδεσσα, Ελευσίνα, Θες/νίκη, κ.α., … ) με τα ονόματα των μασόνων!
Αναφέρει επίσης και ονόματα μασόνων της Κύπρου (σελ.395) και τους επιφανείς μασόνους κυπριακών στοών! Αλλά κυρίως τα συμβούλια των στοών Κύπρου! Δεν παραλείπει ο Κ.Τ. να γράψει και τα ονόματα των μασόνων της Χούντας!!!
Τα κείμενα, του όλου έργου του, πλαισιώνονται, από πολλές σπάνιες φωτογραφίες, όπως αυτή του εξωφύλου του, βγαλμένη από τα άδυτα της Στοάς, φωτογραφία, η οποία έφτασε στα χέρια του συγγραφέα, κάτω από περιπετειώδεις συνθήκες… Οι 11, που εικονίζονται με τα «διάσημα» του βαθμού τους αποτελούσαν το 1986 την ηγεσία της Μασονίας στην Ελλάδα! Άραγε μπορούμε να βρούμε ανάλογη φωτογραφία, του σήμερα, τόσο της Ελλαδικής όσο και της Κυπριακής μασονίας; Στην μέση της φωτογραφίας, καθιστός στον θρόνο του (τρομάρα του) ο «Μέγας Διδάσκαλός» γνωστός δικηγόρος  κ. Χρήστος Μανέας!

Στην σελ. 417 βρίσκεται η πλούσια βιβλιογραφία! Ακολουθούν τα περιεχόμενα, τα οποία παραθέσαμε αποσπάσματα ειδικά, στα περι της Κυπριακής μασονίας! Η τελευταία σελίδα λευκή, αναγράφει: «κάθε γνήσιο αντίτυπο υπογράφεται από το συγγραφέα», πράγμα που όντως φέρει, με στυλό, την υπογραφή του!


Προσωπικά ο γράφων δεν έτυχε να γνωρίσει τον συγγραφέα, ούτε άλλα συγγράμματά του, πράγμα που ελπίζω να γίνει χάριτι Θεού!
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη Νάκυ! Άραγε, ποια να είναι αυτή η ψυχή;

Τέλος, θα ήθελα να απολογηθώ για την μακροσκελή  βιβλιοπαρουσίαση μου, αλλά σκόπιμα ενεργώ έτσι! Αλλοιώς, πώς θα σας κέντριζα το ενδιαφέρον, για το βιβλίο, το οποίο αξίζει, να το αποκτήσετε, αν όχι για σας, για τα παιδιά σας! Να μου επιτρέψετε επίσης, να φέρω το προσωπικό ύφος, της αναλυτικής βιβλιοπαρουσίασης και βιβλιοκρισίας. Σύντομα αρθρίδια βιβλιοπαρουσιάσεων, μου την δίνουν μάλιστα, στα νεύρα, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για βιβλία άνω των 300 σελίδων!

Επιτρέψτε μου, εν κατακλείδι να παραθέσω, το κερασάκι στην τούρτα, αυτής της παρουσίασης από την επιστολή των Κύπριων αδελφών συναγωνιστών κατά των μασόνων, θεωρώντας προσωπικά το ποιο ουσιαστικό σημείο του όλου βιβλίου:  "Πρέπει να ξυπνήσουμε τους Κύπριους. Πρέπει να μεγαλώσει αυτό το αρχικό τους ενδιαφέρον για τους μασόνους. Και το ρόλο τους εις το δράμα της Κύπρου… Ποιος κρατά κλειστό τον «φάκελο της Κύπρου»; Και τι ρόλο έχουν οι μασόνοι στις ενέργειες, που είχαν κατάληξη την παράδοση της Κύπρου στους αντίχριστους;"


Αντί επιλόγου, νά θέσουμε ερωτήματα κρίσεως, στα οποία, θα βρείτε τις απαντήσεις, μέσα στο βιβλίο:

1η. Μια κοινωνία  (Κύπρου και Ελλάδας π.χ.) που θέλει να λέγεται δημοκρατική, που υποτίθεται ότι παρέχει ίσες ευκαιρίες στα μέλη της, τι νόημα έχουν οι μυστικές μασονικές οργανώσεις;

2η. Αν η μασονία είναι φιλοσοφικό εργαστήρι ή φιλανθρωπικό ίδρυμα, γιατί δεν ανοίγει τις Στοές της στο φώς;

3η. Γιατί παραμένει επτασφράγιστο μυστικό στους κοινούς θνητούς το πολυώροφο κτίριο της οδού Αχαρνών και πλήθος άλλων μασονικών στοών;


4η. Γιατί τα μέλη της να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, με συμβολικές χειρονομίες, ερήμην, των άλλων πολιτών;

5) Άραγε, τι κρύβεται πίσω από τις ποδίτσες, τα σπαθιά, τις νεκροκεφαλές, τα φανερά, αλληγορικά και μυστικά σύμβολα τους, τα «ουζαί-ουζαί» όπως και άλλα πολλά ακατονόμαστα που συνοδεύουν τις μυστικές συνεδριάσεις τους;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, δηλαδή, τα σκοτάδια της Μασονίας, φωτίζονται από έκδοση σε έκδοση… ελέω του Κώστα Τσαρούχα! Τον ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας για την επίπονη χειρόγραφη προσπάθεια του. Φως, περισσότερο φως.Τα τελευταία λόγια του φιλόσοφου Γκαίτε δεν ήταν «Mehr Licht»;


Υστερόγραφον:

Fiat Lux! Γενηθήτω Φως!!!


Εἶναι τοῦτος φῶς;
Θά μᾶς τρελάνετε παλιομασόνοι;
2 σχόλια:

  1. Καλό το ερώτημα σου κ.Παναγιώτη!Μόνο που το συγκεκριμένο επειδή είναι του 1986 έχει εξαντληθεί καθώς έψαξα!Ίσως μία νεότερη έκδοση εάν ψάξεις όλο και κάτι θα βρείς!Πρέπει να ψάξεις,εάν δυσκολεύεσε να το βρείς...ίσως βρούμε άλλο τρόπο...έλα κάποια στιγμή προσωπικά στο Fb...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΙ ΔΕΚΑ(10) ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

1) Ἄν ἔχετε την καλοσύνη, φίλοι καί ἐχθροί μας, σᾶς παρακαλοῦμεν, μαζί μέ τό σχόλιό σας, νά βάζετε τουλάχιστον τό ὄνομά σας, ἤ, ἕνα σταθερό ψευδώνυμο.

2) Ἐπίσης, ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί/ές, πατέρες καί μητέρες, σᾶς ἐκλιπαρῶ, βαθέως, νά μήν χρησιμοποιεῖτε τήν βαρβαρικήν "γλῶσσα" τῶν Νεογραικύλων (=Greakllish) στα σχόλιά σας, διότι πρόκειται περί στυγνῆς προδοσίας, ἀνοησίας καί βλασφημείας, κατά τῆς Μητρικῆς μας Ἑλληνικῆς Γλῶσσας καί ὡς ἐκ τοῦτου θά τά διαγράφω.

3) Ἐάν κάπου, δέν συμφωνεῖτε στά ὅσα γράφομεν, κρίνομεν, ἐπικρίνομεν, περιγράφομεν καί στοχάζόμεθα καί ἐξάπαντος, ὑπογράφουμεν, μέ τά προσωπικά ἀρχικά μας "Π.Π.Ν.", πολύ ἁπλά, μέ λογικά, ἄλογα ἤ κ.ἄ. σωρηδόν ἐπιχειρήματα, θά ἀναμένουμεν μέ ἀγωνία, τήν ἀντίθετη καί προσωπική γνώμη καί ἄποψή σας!

4) Σέ περίπτωση μάλιστα, πού κάποιοι ἔχουσιν, παράπονα, ἐνστάσεις, κόμπλεξ, κ.λπ.. γιά μερικές ἄλλες διάφορες ἀναρτήσεις καί δημοσιεύσεις, τίς ὁποίες μάλιστα, ὑπογράφουσιν καί μᾶς ἀποστέλνουσιν, ἄλλοι συνεργάτες, ἀδελφοί/ές καί πατέρες ἤ μητέρες μας, πρός βαθύτερο προβληματισμό μας, παρακαλοῦνται θερμά, τά ὅποια τυχόν παράπονα, σχόλια καί κριτικές σας, νά τά ἀπευθύνετε παρακαλῶ, στούς ὑπογράψαντας τά ἄρθρα (καί ὄχι προσωπικά στόν διαχειριστήν καί συγγραφέα τοῦ ἐν λόγῳ προσωπικοῦ ἡμερολογίου), διότι, δέν ἔχουμεν ἀλλά καί οὔτε θέλωμεν νά ἔχουμεν, τινά εὐθύνην, ὡς ἡμερολογιακή-ἰδιωτική καί προσωπική ἱστοσελίδα τοῦ κυβερνοχῶρου, διά τούς προσωπικούς στοχασμούς, τά γραφόμενα, τίς θέσεις, τίς γνώμες καί τίς σκέψεις, ἀλλονῶν, δεύτερων καί τρίτων. Κατανοητόν; Ἄν ὄχι, τότε αὐτό εἶναι ἀπόλυτα δικό σας πρόβλημά.

6) Πρός μίαν, εἰδικήν μερίδαν, ὑψολόβαθμων καί μή, "εἰδικῶν-ἀνειδίκευτων", εἴτε Κληρικῶν εἴτε καί συναδέλφων Καθηγητῶν θεολογοῦντων, πού ἐνοχλοῦνται σφόδρα, μέ τά ὄποια προσωπικά κ.ἄ. κριτικά δοκίμια καί δημοσιεύματά μας, συνιστοῦμεν, ἀδελφικῶς, καρδιακῶς καί ἐντελῶς φιλικῶς, ὅπως ἐξ ἀρχῆς, προσεύχονται ὑπέρ ἡμῶν, ἵνα σωθῶμεν, διότι μέ νομικίστικες ἤ καί πνευματικίστικες, κατ΄ἀκρίβειαν ἐξυπνακιδίστικες, ἄμεσες ἤ καί ἔμμεσες ἀπειλές, ἐκβιασμούς, "πνευματικά φίμωτρα" κ.ἄ. νοσηρά Κληρικαλίστικα ἤ καί Δεσποτοκρατίστικα διαβολοτεχνουργήματα, δέν περνοῦν στήν "ὀνειρεμένη Φρουτοπία" μας, καί παρακαλεῖστε ὅπως... γυρίσετε ἱστο-σελίδα ἵνα μή σᾶς παραλάβει ὁ Ἀρχισυντάκτης μας ὁ Πίκος-Ἀπίκος.

7) Ὁ προσωπικός μας ἱστοχῶρος ἠ ἱστοσελίδα, εἶναι νομικά, τό προσωπικό μας ἡμερολόγιο, βάση δεδικασμένης παρελθοντικῆς ὑποθέσεως καί ὄχι Μ.Μ.Ε. καί ἄρα, δέν δύναται νά ἐμπίπτει, στίς νομοθετικές πρόνοιες περί τοῦ γραπτοῦ ἤ κ.ἄ. Τύπου. Ἆρα, νά λέτε καί ἕνα εὐχαριστῶ ἤ Κύριε ἐλέησον τόν διαχειριστή, πού σᾶς ἐπιτρέπουμεν καί μόνον, νά διαβάζετε, τό προσωπικό μας ἡμερολόγιον, χωρίς παραπανήσιες γκρίνιες καί ἀνόητα καμώματα.

8) Σέ ὅποιον δέν ἀρέσουμεν, ἄς φτιάξει τή δική τού ἱστοσελίδα καί τό ἡμερολόγιο.

9) Κακοπροαίρετα σχόλια, ΔΕΝ θά ἀναρτώνται καί θά διαγράφονται.

10) Ὅποιος/α ἐπιθυμεί, νά ἀναρτήσουμεν, κάποιο προσωπικό κείμενό του, δοκίμιο, παράπονό του, ἕνα παραμύθι, μερικές σκέψεις κ.λπ. παρακαλεῖται, ὅπως μᾶς τό ἀποστείλει στό πιό κάτω email πρός ἀξιολόγηση του. Ὅποιος ἐπίσης, ἐπιθυμεί, νά τοῦ ἀποστέλνουμεν σέ Word τά κείμενά μας, παρακαλῶ καί πάλιν, νά μᾶς τό δηλώσετε γραπτός στό email μας. Τήν εὐχή σας νά ἔχουμεν.

Π.Π.Ν.


ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: panagiotisnounis@gmail.com